Gå til innhold

Stillevannsfiske 2019


bushman

Anbefalte innlegg

1 time siden, Pål Hedenstad skrev:

Vedr. sesongstart så kan jeg bidra. Jeg er jo rimelig inne i isfiskemiljøet og får rapporter fra hele Østlandet - samt at jeg borrer en del selv også. Isen er veldig dårlig til å være siste halvdel av februar. Dette blir tidlig sesongstart. Og det er jo ikke BARE positivt. Ofte så blir mai dårlig når isen går tidlig. 

Ja da blir det bare surreting i mai, ikke noe boost i noe som helst.. Kulda kommer i mars!!! Jadda. det gjør den.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 hours ago, knut said:

Var på løpetur med piggsko over 3 vann i Lillomarka i går ettermiddag og man kunne gått på skøyter.
Fine isfiske forhold fremover, så hvis fluestanga skal brukes er sjøen eneste valg. Påsketider burde det være mulig med skautur.
Været avgjør! 

Ja, været har skiftet og det kom en del snø og kulegrader, selve Nitelva som så på samme dagen ut at vann kommer å ta isen er frosent igjen. På tirsdag var det over pluss fem grader selv om det var den kaldeste periode av dagen (cca 4:30 på morgen). Men det er meldt +8 til søndag igjen og da ville jeg ikke ha gått på skøyter over den vann jeg løpte forbi :-) 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, RolvS skrev:

Eventuelt sjøaure! Tenk deg noen dager ved fjorden i Mai da, Rune!

Haha... fokker off!!! Mai er ingen krise... stikker til England rundt 10de på jobb/fri og fisker i top notch elv 3-4dg med stor ørret og bra med insekter ttongue
Hvis du vil så kan jeg se om jeg kan anbefale deg slik at du om ca 7-8 år kan komme på intervju og evt. bli tatt opp som medlem?

  • Lik 1
  • Haha 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

I går steg gradstokken til 10 grader, sol og periodevis helt vindstille, så da var det bare å kaste seg rundt etter jobb!

God gang! Antar det var steinflue som klekket, og fisken meget aktiv. Jeg fikk 6-7stk, og kompisen sikkert over 15 (han gikk rett på nymfe, mens jeg forsøkte meg på buzzere først ttongue)

Droppet tørt i går, men angret litt etterpå ;) 

All fisk var mellom 100 og 200 gram, men skikkelig sprek! Mange gikk rett i lufta ifm kroking. 

En aldeles nydelig start på sesongen, og såååå deilig å være i gang igjen!!! <<l

 

Bilde 20.03.2019, 16 47 31.jpg

Bilde 20.03.2019, 16 47 36.jpg

Bilde 20.03.2019, 17 02 41.jpg

  • Lik 10
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Var og sjekket forholdene på det lokale kosevannet, for lysten sin del var det for mye is igjen, men skal man stole på de som kan dette, så passer det visstnok best å begynne i Mai... 

Været var det ikke noe å si på hvertfall!

33D2936A-B6B1-4A9F-9A1B-C4B414286019.jpeg

Endret av Roaas
  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde og binde nåken Diawl Bach buzzere igår, og måtte ut og teste idag:D Litt uheldig med valg av vann, valgte til eit vann eg berre har fiska på ein gang før. De var fult i gresslignende bunn nærme land og buzzeren hang seg i dette. Sette på ein fjærmygg i enden av fortomen for og få buzzeren lenger opp i vannoverflaten, og de fungerte bra. Ingen fisk, men god kaffi og ein nydelig dag i sola :D 

IMG_20190413_174950_073.jpg

IMG_20190412_225146_993.jpg

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlig å se åpent vann Ruben, fremdeles is her bortsett fra der gjedda bor..  :-) Tørt og buzz under er ikke dumt når det er mye vegetasjon, har du litt bris i tillegg så kan ting få drifte passe naturlig. De fluene der har jeg fisket bra med for lenge siden. Da hadde jeg svarte haler og "cheeks" av pearl tinsel. 2-3 slike stumper med pearl på hver side ca 1/3del av kroppslengden.  En variant til hvis du ønsker å teste litt..

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...