Gå til innhold

Stillevannsfiske 2019


bushman

Anbefalte innlegg

Føltes som finalen i waiting game i dag, men  med sporadiske vak i en liten vik på ett isbelagt vann fikk jeg startet sesongen etter ca 4t med vak-vakt og kaffe. En sprek og søt markaørret på nette 250-300gram fikk skuldrene helt på rett plass, og kickstartet sesongen for meg. Tok en CDC myggklekker strl 18. 

Foreviget ikke øyeblikket siden jeg ikke hadde håv, og det var kaldt vann. Kjapt ut igjen. 

Da er det i gang!! 

Endret av Roaas
  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 17.4.2019 den 20.40, Truls skrev:

Litt i tidligste laget eller..? Trodde det var litt tidlig for flyvemaur nå (?). Var ganske så mange også. 

 

 

20190417_145757.jpg

De der blåser i om det er åpent vann, april eller mai... så tørt som det er nå og mange dager med sol... Jada det er ikke så unormalt...  Har sett dem har landa på isen i vann som bare var delvis åpne... "what a waste" :-)

  • Lik 3
  • Takk 1
  • Haha 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke helt klok på dette med tidlig fiske og myggklekkinger. Var oppe i ett vann som på denne tiden i fjor vaka overalt på kvelden, tilsynelatende relativt like forhold, noe varmere i år enn i fjor, men det virka rotenonbehandlet.

Spørsmålet da er når på døgnet og hvilke temperaturer/værforhold er bra nå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Feskbaill skrev:

Ikke helt klok på dette med tidlig fiske og myggklekkinger. Var oppe i ett vann som på denne tiden i fjor vaka overalt på kvelden, tilsynelatende relativt like forhold, noe varmere i år enn i fjor, men det virka rotenonbehandlet.

Spørsmålet da er når på døgnet og hvilke temperaturer/værforhold er bra nå?

Lenge siden gikk isen da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mygg er mest kveldsfiske når det er finvær som nå. Kl. 18-21. Får du litt overskyet og skikkelig gråvær så kan de være mer aktive på dagen. Temperaturen spiller også rolle, dropper den fort og blir kaldt så blir det også stille. Og det skal ikke blåse.. Er det lett å treffe godt? Nei :8_laughing: Og det kan være variasjon fra dag til dag med samme vær også... Eneste som er sikkert er at man må være mye ute for å treffe på bra myggfiske. Jeg trur det er litt tidlig.. men ikke så mye...

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisketur nr 2 her hjemme i går, bare en kort kveldstur mellom 18 og 20. Blåste litt så jeg hadde ikke noe trua på noe spesielt bra action. Så ganske brukbart med mygg når jeg kom i lufta men ikke en skit på vannet på lesiden. Glana etter vak i 20min før jeg bestemte meg for å prøve en liten runde med Dirty Yellow Minizonker som jeg lagde i høst. 3 kastet gikk det på en fisk på 450gram. Det var alt jeg merket på den siden av vannet. I en grunnere vik på andre siden kom en 500grammer som ble tett etterfulgt av 600-700-700 ila 20minutter. Trur jammen den flua er en potensiell "yay" i boksen, materiallista ligger her også et sted i streamertråden. Legger ved litt bilder, pene farger på det ørrethodet..

dirtytrout.jpg

Dirty-Yellow-MiniZ.jpg

dirtyYwet.jpg

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur ute i går og da var det liv plutselig liv å spore. Vindstille, varmt og   vakende fisk.

De fleste vaka langt utenfor kastehold på en grunne som ligger midt uti vannet, men ett og annet vak langs land også, prøvde en del standard myggfluer men nada action.

Byttet til ei flue som nesten må kunne kalles spent mygg, da fikk jeg ett par takes, Men med tilslag raskere og hardere en min egen skygge så ble det bom selvfølgelig, greit rusten på den fronten altså.  Men ut å prøve igjen i til helgen.

PS: hadde første prøvetur med flettet fortom,  det ga definitivt mersmak!

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bestilte en 3 pakk fra cutthroat leaders med litt forskjellig lengder på 2 av de og en nymfefortom der deler av fortomen er "hi-viz"tenkte jeg skulle teste før jeg eventuelt begir meg ut på å lage selv. 

Testa på glass stanga og overrulling av fortom var meget bra selv med laaaaang tippet, men det som overraska meg mest er hvor dønn rolige nedlegga blir og jeg må innrømme at jeg trodde den skulle vises veldig godt i vannflata, men synes det er liten forskjell fra vanlig mono fortom. Gleder meg til å fiske mer med disse.

 

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første over 700g (710g, k-faktor 1.05 :-)) - skulle en kjapt tur etter kl21, ble mørk fort. Fisket i et svar vik som er grodd over med vannlinjer senere på året, den er cca 0,5-1m dypt. Tenkten var at det er den varmere delen av vannet (andre er fortsatt delvis islagt) og mørket gir fisken cover å komme på mindre dybde. Vurderte å sette libelle men satt på Runes grå minizonker isteden, ville teste om satt opp fortom tåler flua med 2.3mm kulehode (15fot 3x + 1.5meter 5x). På tredje kast så smalte det. Fin sesongstart, i kveld om jeg får tid så prøver jeg mørkere utgave av libelle..

Edit: lagt til tankegang om valgt sted

Endret av bushman
  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det ordentlig i gang! Det er både moro og utfordrende. Jeg synes det virker mer utfordrende i år enn i fjor, vet ikke hva det kommer av.. de ville virkelig ikke ta. Vaket mye i går, veldig steady, utenfor en odde hvor det går fjell ganske langt ut under vann, så er overraskende grunt. Så både flyvemaur men ingen sverming, mygg i lufta, og ingen døgnfluer. Det var lite vind, ganske mye sol. Hadde ca 2 stanglengder fortom, fluorkarbon tippet, burde hatt tynnere tror jeg, for 5x virket altfor tykt. 

Prøvde myggklekker, flyvemaur, mygg i ulike størrelser, ned til #18. Nektet å ta. Prøvde en sort dyret i strl 14, og etter flere forsøk satt den, og til min overraskelse på inntrekket. Lettelsen var stor siden jeg hadde blank tur for noen dager siden. 

Annet positivt, spey begynner å sitte litt mer, det er digg! 

B9E73D65-51BB-4589-BF98-209A58D72717.jpeg

801F8EBC-B370-4D4E-8C90-2F47A8BC4316.jpeg

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg hadde fri siste fredag, men det kom et kuldebølge, det var 2 grader i lufta på morgen men jeg har tatt sjansen.. sykla en tur oppe til småvann ved Kalvsjøen og Gørja, isen har nesten helt gått på alle av de, men det var ikke mye aktivitet, to fisk vaket i nordre Auretjerna laaangt ute når det var varmere i lufta på ettermiddag og jeg nesten fått en huggormbit ved søndre auretjern, det var et par cm til den. Prøvde meg med libelle, den prøver jeg på hver eneste tur til starten, men har aldri fått et eneste fisk - enten er jeg uheldig eller fisker den helt feil, gitt at alle skriver hvor bra den fisker. Så har jeg skiftet til grå zonker, men jeg vil tro at temp var for lav for noe aksjon, vanna ligger på cca 400moh..

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, bushman said:

... Prøvde meg med libelle, den prøver jeg på hver eneste tur til starten, men har aldri fått et eneste fisk - enten er jeg uheldig eller fisker den helt feil, gitt at alle skriver hvor bra den fisker...

Har prøvd meg med libelle selv, jeg må også gjøre noe håpløst galt, fordi det ekke litt interesse på den engang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært ute en del ganger, men det har vært sparsomt med aktivitet så langt. Har blitt 3 stk så langt, alle under overflaten. 2x streamer og en på buzzer.

Skulle ut en tur rett etter jobb i går og det så veldig lovende ut hele dagen. Når jeg kom frem var det bortimot optimalt, liten vind fra rett retning og sol. Tok meg selv i å tenke at dette er perfekt og det var vel omtrent det jeg rakk før vinden snudde totalt retning, økte kraftig i styrke og sola forsvant. De perfekte forholdene var blitt til helt håpløst på maks 5 min. Satt meg ned og ventet en god stund, plutselig snudde vinden tilbake til fra øst, dog med samme styrke. Perfekte streamerforhold tenkte jeg da. Løp i bilen og byttet tørrfluestanga med streamerstanga og vada ut. Snøen hadde begynt å lave ned også, hadde skikkelig troa. Andre kastet smalt det på en OK fisk, som relativt raskt havnet i håven. Var borti en fisk til, men den satt ikke. 2 grader, snø og kraftig vind gjorde at jeg måtte avslutte tidlig, kjente ikke fingrene til slutt. 

Når jeg hadde pakket ned alt og satt meg i bilen var sola plutselig fremme igjen og vinden stilnet. Skifter fryktelig raskt innimellom.... 

IMG_20190508_165221.jpg

IMG_20190502_174244.jpg

IMG_20190430_194003.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

var ute en tur i lillomarka i går. allerede på vei fra jobb tenkte jeg det samme som Sondre, dette ser lovende ut. det var sørvinden i 3-4m/s hele dagen som skulle stillne rund kl 20. var ute ved aurevann område i ca 20:30 tiden og da opplevde jeg årets vakfest, så sikkert 200 vak på en og halv time. noen var mindre fisk, mens andre var klart større eksemplarer, som vaket helt 2-3 meter fra kanten. det var null mulighet for baksleng og i tillegg måtte jeg kaste ut mellom to svare gren som la over vann, så jeg var glad jeg har fått noe bra råd fra Rune ang. vannkast. Et år tilbake kunne jeg bare glemme å fiske i et slik situasjon. Likevel man lærer seg noe nytt hver dag: jeg satt på Fario linja med medium klump, da jeg har ønsket å teste et "flatt butt fortom" som jeg fått dagen før. På sånne korte hold tar jeg korteste klump neste gang isteden, det var litt vannskelig å lade stanga.

Det vaket i praksis over hele vann, men der jeg stå så var det et bane på cca 50m langs kanten som fisk beveget seg på. de vaket på klekkere og voksen mygg, men det var vanskelig å se størrelse på selve myggen. sola var nede så jeg tenkte at fisken ser bare silhouet og farge bør ikke spille så stor rolle. likevel har jeg ikke fått et eneste napp, det vaket 20cm til høre, 10cm til venstre fra flua men alle av disse var bare liggende: skogsmaur #14, morgans parachute #14, shipmans buzzer #16, runnes klekker #16, cdc mygg #18. vaking forresten fortsatt da jeg forlatt stedet kl 22. fingrene var helt frosna og temperatur ute var 0 grader da...

det som er så kult med fluefiske er at nå har jeg dobbelt så lyst å komme tilbake og prøve å knekke koden :-) 

og et bonus spørs til de som klarte å lese helt hit: hvilken flue har dere valgt selv om dere var med?

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, bushman skrev:

og et bonus spørs til de som klarte å lese helt hit: hvilken flue har dere valgt selv om dere var med?

En lett buzzer i str. 16. Kastet mot vak med lang fortom og langsom hjemtaking, evt buzzer'en hengende bak ei tørrflue. Verdt et forsøk når det er vanskelig. De skyter fart om de vil ta buzzeren, så 4x kan være fornuftig om man kun bruker buzzer og ikke indikatorflue.

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt en grei start på årets sesong. Bare noen få turer så langt.

Første bildet viser en fisk som jeg var særdeles heldig med. Det hadde vært en lang dag uten at jeg hadde fått verken stort eller smått, og trua på noe som helst var vel strengt tatt borte vekk. Det var veldig lite aktivitet, og etter å ha vært innom flere vann så jeg tenkte å bare fiske av noen meter med minizonker i et lite vann jeg kom til. På første kastet der ble det bom stopp på lina, og jeg trodde først jeg bare satte meg fast. Merket dog fort at det var fast fisk, som var veldig sterk. Den dro på og skulle absolutt inn under torva rundt om og jeg måtte holde hardt igjen for at den ikke skulle sette seg fast under der, eller vikle seg inn rundt en stokk uti vannet. Fikk den tilslutt i håven, og ble litt overrasket over at tjukkasen var såpass som 1,4, "nesten" 1,5 (som man gjerne sier). Veide den to ganger for å være sikker :) 

fisk1.jpg

 

Neste fisk er 9 hekto, og synes den var såpass fin at den fortjente å bli lagt ut her. Ble tatt på minizonker den og, atter en dag med lite aktivitet på overflaten. 

fisk2.jpg

 

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Roaas skrev:

Grattis med meget pen fisk!! Må være digg å ta over kiloen med en gang. Hvorfor vente, liksom?

Jo, takk for det. Synes det er digg å få fisk, alt må ikke være svært. Koser meg glugg med alle fisker, jeg. Men jeg er jo stolt som en hane for alle store fisker jeg får (derfor skrytebilder overalt) :)

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagens første tur ut i stillevann i går. Null fisk, men det er turen som teller (som vi pleier å si når vi ikke får fisk.)

Besøkte flere vann i et område jeg ønsker bli bedre kjennt. Brukte mesteparten av dagen i et større tjern, men fikk sjekket av fire mindre putter og. Så ikke noe action i det største vannet - alt skjedde i puttene.

Mistet to fine fisk på libelle (RS dragon.) Hadde også flere nøkk i libellen av mindre tasser. Den hang seg opp også ved et par anledninger. Dette får meg til å tro at måten jeg har surra denne på gir litt dårlige krokingsegenskaper. (Litt stor bakkropp, litt liten krok, for stive gummibein... mange hypoteser her i gården nå! ;) Den fisker i alle fall!)

Møtte også den lokale eksperten. «Ååååh fisker du med fluuuuue.... nei, alt for tidlig for det enda.»

8AA97A05-5132-4489-A0D8-3FCE9F529D59.thumb.jpeg.fa562c6495516f6ce4e504355dda91bf.jpeg

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...