Jump to content
RolvS

Å holde en fisk

Recommended Posts

Rant ahead!

Er det så vanskelig å holde den fisken på folkevis? Her er noen random utsnitt fra insta-feeden min:

Squeeze. Whats this shit?

Four finger death punch. Hva svarte gjør fingertuppene oppunder der! Har du så jævla schvære pølsefingre, at fisken krymper om du viser dem fram? 

Erre mulig? Er det så forbanna vanskelig å rette ut finga?

Anyhows. Her er fasit:

Sånn skal det gjøres! Uanstrengte fingre som hviler rundt fisken, og som ikke går inn for å kverke stakkaren. Og med vann som drypper ned av fisken - ikke sand og grus eller gjørme eller... (Siste bilde har jeg tatt... ::))

Rant slutt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har sett ett par ganske profilerte fluefiskere på "The Gram" som også holder fisken slik, hvor de bøyer fingrene under hodepartiet på fisken. Why? Ser fisken typ større ut ved å holde den slik?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fort gjort å komme borti noen vitale organer med hånda som holder kropp/hode. Enten fingrene går inn i buken under, eller om man klemmer på siden for å holde den fast.

Fisken bør ligge an på hånda som danner en størst mulig flate å støte fisken på uten noen som helst for for trykk. Glipper man den så glipper man den. Virker som bildet er viktigere enn hensyn til fisken, i hvert fall etter inntoget til diverse sosiale medier. Det gjelder ikke alle, og jeg skal heller ikke påstå å være feilfri, men man bør i hvert fall ha som hovedfokus at fisken tåler gjenutsetting best mulig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×