Jump to content
Tørrflua

Nye lette vadesko

Recommended Posts

Ja nå har mine gamle lette Patagonia vadesko begynt å gå opp i sømmene.  Ønsker noen lette og ikke så klumpete og tunge som mine simms riverhead. 

Sett på simms flyweight og Patagonia ultralight. Hva tror folket ? Andre forslag ?

Edited by Tørrflua

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vision Loikka med studs er iallefall jeg meget fornøyd med... Tror aldri jeg har brukt de andre Simms G3-støvlene etter at jeg kjøpte disse for å ha som ekstrapar.

Så de kan iallefall jeg anbefale!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har god erfaring med mine Simms Vapor. Er vel på 4. sesongen nå. Brukt mest i elv, men også i saltvann. Har skylt de etter bruk i saltvann. De er relativt lette, men dette går på bekostning av hvor stødige og stive de er. Veldig gode å gå i. Gummisåle. Jeg vurderer å kjøpe et nytt par av samme utgave den dagen mine er utslitt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg røyk nettopp på et par Simms Flyweight primært for skau-bruk. De passer knallbra på foten, får stramma skikkelig, og er ikke mye mer klunky å gå med enn vanlige fjellsko... Jeg er veldig fornøyd etter de første to turene med disse på beina. Voldsom upgrade fra filtsåleklabbene jeg har brukt så langt i alle fall! Burde være verdt en kikk i alle fall.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vært å prøvd og kjøpt sko. Valget ble til slutt mellom simms flyweight og simms vapor. Valget ble vapor (som bildet over)

Begrunnelse for de som måtte lurer på det (+ og -)

Simms flyweight :  + meget god på foten + en sko som er fin om du bruker belly og svømmeføtter. +Meget god å gå i.   + lett sko.  - skeptisk til holdbarheten av ytterlaminering og holdbarhet på lisseløkkene. Hadde det vært en annen løsning på lissene hadde denne skoen blitt valgt, da jeg pleier å ha skoene i mange år. Trolig litt mere ustabil en vapor, men til mitt fiske spiller dette ikke noen rolle.

Simms vapor: + god på foten. +God å gå i + bra løsning på lisser. + forholdsvis lett + ser ut som en ytterkonstruksjon som er holdbar. - litt vanskelig å stramme sko så helen "sitter fast". Pløsekant ned mot sko kan muligens legge seg dobbelt og kanskje kjennes som en klump, men dette vil være ulikt pga forskjellige føtter og leggtykkelse. Denne sko vant min lille butikk test da konstruksjonen virket mere gjennom tenkt med tanke på holdbarhet.

Nå er det bare den praktiske delen som må testes om hvor tunge de blir etter å ha blitt våte og brukt i flere dager i strekk. Legger nok ut en liten tekst om det senere.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da er skoene testet i elv. Her er noen tillegg om skoen.

Synes faktisk de ble ennå litt mere behagelige etter at de ble våte. Merket ingen ting til de klumper som jeg nevnte over. De er fortsatt ganske lette da det virker som at simms har valgt materiell som ikke trekker mye vann. Fant kun en litt negativt ting ved skoen. Hullene som er tenkt for å drenere ut vann kan slippe igjennom ultrafin sand som igjen gjorde att etter en fiskeøkt fikk jeg puter under tærne. (Skal sjekke om det er noe å gjøre med det) gir skoene terningkast 5 pga sand

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har testet Simms flyweight ett par helger i marka og noen uker med elvefiske i nord nå og må si meg fornøyd med dem. Sitter veldig bra og lissene strammer skoen riktig og lett.

De er lette selv etter man har vært i vannet(ikke som patagonia ultralight skoene) . De har veldig bra feste på land , og akseptabel under vann.  Skoene tørker også rimelig kjapt.

Kommer til å bli førstevalget mitt til fiske i marka, alle turer med mye gåing og typisk tørrfluefiske. I sjøen og til normalt laksefiske velger jeg nok en litt kraftigere sko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nei, ikke vært noen ting. men skal sies at elvene jeg har fisket er veldig "rene" og har stort sett bare smågrus som kan være ett problem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke sand i mine flyweights etter en vadetur i forholdsvis fin sand i Rena i alle fall (fx rundt Kvarven.) Vanskelig å vite vvor fin sand du har tråkka rundt i, @Tørrflua :12_slight_smile:

Ellers; må jeg bare re-iterere litt hva @lars p sier. Simms Flyweights passer veldig bra på min fot. Gode å gå i. Lette. Happy. Klar favoritt framover, ikke bare som markasko, som var primært tanken da jeg kjøpte dem. Jeg har i alle fall ingen «buyers remorse.»

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...