Gå til innhold

Stillevannsfiske 2020


bushman

Anbefalte innlegg

Å sånn btw... vare ute i dag på dagen og fikk et pent knippe. Var bittelitt vespertina, mygg, og vingemaur samt masse dansefluer. Ganske sporadisk med vaking men de som var oppe var tilsnakkendes. Tok en av de peneste ørreter jeg noensinne har fått i elv eller skau. Synes denne kilosørreten hadde et helt fantastisk mønster og farge. Cdc Myggen hhhart

21052020 cdcmyggen 1kg.jpg

  • Lik 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute i går og fikk noen fisker. Først et par på 6 og 7 hg som jeg synes var litt tamme, selv på NT8 #4. Fine fisker, men de ble med veldig greit oppi håven. Deretter fikk jeg en finfin ørret på 9 hg som jeg var sikker på var større da den virkelig dro ut og ga en flott bøy i stanga :) Begynte egentlig å lure på om den var feilkroka, men den var bare sterk og vill. Denne tok en CDC mygg. Fikk også på danseflue.

fesk.jpg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en tur ute i går, og besøkte noen vann jeg ikke har vært i før etter litt tips. Ganske krevende vær - sterk vind og fire årstider. I motsetning til Ruben over så jeg ca null (interessante) innsekter. Ble litt zonker/libelle/vannymfe i første vannet fra belly - en ørret på ca 4hg og tolv mikroborrer. Gikk opp til et annet vann, og fant to som ville ha mygg. Den ene viste seg faktisk én gang på forhånd også! :) En av fiskene var kanskje 4hg - fin og tjukk fisk på 35cm. Angrer litt på at jeg ikke fiska fram kameraet, for fisken var nydelig. Det var viktigere å få den tilbake i sitt rette element tenker jeg.

Sesongen er litt orntli i gang nå, føler jeg :)

D48AE7C1-FE85-47B5-8325-36BD1183A2A5.jpeg.6bc69b8cd960ca47ba43abb079b31aea.jpeg

 

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute i går med et stort håp om mindre vind enn Yr faktisk spådde. Det ble vel strengt tatt mer vind. Tenkte å teste ut 2-3-4 vann, men endte opp med å være i samme vannet hele tiden. Det var mye vind og ingen aktivitet i starten, så jeg gikk rundt vannet med libellenymfa til Rune uten ett eneste lugg, noe som er litt uvanlig egentlig. Til slutt inne i en rolig vik fant jeg endelig litt aktivitet. Det var sannsynligvis èn fisk som raste litt rundt, og vaket her og der. Noen plaskvak, noen dråpevak og litt forskjellig.

Jeg knøt på en eldgammel maur som så veldig snasen ut, og la den ut på en perfekt spot. Fisken tok etter en liten stund og den var stor og sterk. Jeg gjetter på rundt kiloen, men siden den røyk etter 10-15 sekunder så vil den for alltid være mye større. Enten hadde jeg knytt flua dårlig på, eller så hadde den vikla seg inn i noen vannliljer, som er på full fart opp nå. Uansett, pjong sa det og fisken var borte. 

Jeg har jo mistet masse fisk opp gjennom, blant annet en veldig fin en bare 3 dager før som datt av en minizonker. Jeg blir som regel bare bittelitt irritert og bryr meg ikke så mye om slikt, selv om det evt skulle ryke. Denne fisken, derimot, irriterte meg noe grenseløst. Ikke fisken da, men mer meg selv. Jeg tror jeg gjorde alt riktig; med helt ny fortomsspiss på, finfin knute, bra tilslag og kontrollert kjøring samtidig som løslina kom på snella. Så hva pokkern skjedde? Var det dårlig knute, dårlig fortom eller uflaks med liljer? I will never know. Ble såpass irritert at jeg holdt meg ved vannet hele tiden, med håp om å få flua tilbake etterhvert :)

Det skjedde selvfølgelig ikke, men det var bittelitt vaking som holdt interessen ved like. Ett her, og ett der. Jeg fikk tre små-tasser. Jeg tenkte også som så at det nok ikke var noe bedre andre steder, og der ville jeg kanskje også være enda mer uheldig med vindretning og slikt. Så jeg holdt meg der.

Jeg hadde sett noen få vespertina i løpet av dagen, men bare noen få. Etterhvert begynte jeg å spotte litt mer vespertina inne i en rolig vik. Så ut som de fleste var i gang med egg-legging, og det var tilslutt ganske så mange av dem utpå. Det kan jo hende en del av dem var nyklekka også, selvfølgelig, Men jeg så ikke ett eneste vak på dem. Satt lenge og ventet og håpet noe skulle komme i gang, men det skjedde ikke. Jeg tok med en trøstende pølsefest på primusen for meg selv, og ventet litt til før jeg dro hjem. 

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ruben Petterson skrev (1 time siden):

Ein tur i eit lite myrvann igår, fekk oppleve ein vakefest på ei lita mørk døgnflue. Hadde alt for store imitasjoner i boksen so ingen fisk. Kan dette stemme med vespetina? Hadde mørk døgnflue duns i str 12, men dette var ikkje interessant i de heile. 

Siden du sier liten og det ser ut som lite markert vingemønster, så vil jeg anta vespertina.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den var liten, ca 7-8 mm. og imitasjonen min i størrelse 12 fekk ligge rolig mellom vak uten antydning til interesse. De er sett ut fisk i dette vanne, og de vart tatt ein på 1,2 dagen før på wolly bugger(ikkje av meg). So kan vere de er litt kresen fisk som ikke hadde tatt uansett. De var nesten vindstille og lett regn/yr og klekkinga var rundt kl 12-13.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endelig ble sesongens første tur i skogsvann gjennomført. Varmen har kommet, isen har gått og nesten all snøen smeltet. Og viktigst av alt var at det var like fint der oppe og ørreten vaket. Det første jeg så når vi kom opp til det første vannet var en fisk som viste seg helt inne ved kanten. Første kastet så endret vinden seg litt så flua drev fra fisken i stedet for mot, men på neste kast så klaffet det bedre og det tok ikke lange stunden før fisken var oppe og tok. Overraskende sprek for størrelsen og etter en bra fight med flere utras kunne jeg lande og gjenutsette en ørret i veldig god kondisjon.

Vi ruslet videre og det skulle vise seg at det var en del aktivitet men veldig periodevis. Det var masse olivengrønnaktige biller som antagelig var det fisken tok mest av. Og i løpet av dagen så var vi borti flere ulike sider av ørretens oppførsel. Et par som tok som om det ikke fantes noen morgendag, noen veldig forsiktige, noen som rullet rooolig over flua mens andre igjen var klin umulige å ha med å gjøre. 

Veldig deilig å komme i gang med stillevann igjen, og en ganske drastisk overgang fra fortommer på 0,70 og stålspiss til klasse 3 og spiss på 0,14. 

En veldig trivelig tur i et nydelig område, og overraskende mye folk som var ute på tur. Bare å glede seg til neste anledning!

20200530_134001.jpg

20200530_121010.jpg

20200530_170550.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg vel skrytt av fiskene mine alle steder unntatt på FFS, på tide å gjøre det her også.

Hadde en finfin tur i skauen forleden. Morsomste var da jeg skulle ta bilde av kompisens fisk. Jeg dro inn min egen line og lot flua ligge rett utenfor kanten, slik at den ikke viklet seg inn i noe og slik at jeg kunne fortsette fisket med en gang etterpå. Jeg gikk bort og tok bilde. Da jeg skulle tilbake til stanga så jeg et vak rett ved stanga. Men i hule. Jeg måtte jo ha stanga for å kunne fiske på den, så jeg måtte bare liste meg bort, selv om det var 14 cm fra stanga til der vaket var. Da jeg kom til stanga så jeg at den rørte på seg. Fisken hadde tatt flua som lå heeelt inne ved land, og kroket seg selv. Takk skal du ha, og veivet inn en fin ørret på 750 gram :) Humor.

Dette vannet har sjukt fine fisker, men etter å ha nappet opp noen hver dro vi til et annet vann. Her fikk jeg dagens største. Jeg så ett stk vak, og så at det var stor fisk. Kastet ut flua, den landet på en liten torv-øy rett ved der vaket hadde vært. Men i føkk da. Måtte dra litt for å få flua løs fra gresset og ut i vannet, og tenkte fisken var blitt skremt. Lot flua likevel ligge og etter en stund tok den danseflua i et tungt "scbosch". Jeg så fiske i det klare vannet gå rett ned mot bunnen og jeg strammet til. Fast fisk. Og så satte begge føttene seg fast langt nedi myra jeg sto i med lina under ene foten. Måtte kave skikkelig for å komme løs og tenkte fisken var blåst, men den var snill og var fortsatt på. Etter et par minutter med kamp kom den i håven. Pene 1,3 kg, og sesongen er jo allerede en suksess :)

fesk3.jpg

fesk2.jpg

fesk4.jpg

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 hours ago, Pål Hedenstad said:

Lyngbladbiller

Disse «kaffebillene» er vel helt streit imitasjon av lyngbladbiller. Satt og tenkte det hadde vært kos å ha noen av dem.

Endret av RolvS
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var mai over og den ble avsluttet med en flott kveldstur i går. Litt rester av vespertina, spinnere som la egg. Noen vårfluer og ellers mye dansefluer som surrer ennå. Fiskene beitet på mygg og disse underlige skapningene som bor på liljebladene, Ser ut som noen billler som ofte flyr bortover vannet og nærmest "skater". Vulgataen har startet i varmen og det er vel tiden for å bruke tid på de større vannene nå framover. 17 fiskedager i mai må sies å være innafor :) og fisket har vært ganske bra. Slenger med et bilde av en av gårsdagens, kort og lubben denne her tipper den var 44-45cm, veide kiloen blank. Ccdc myggen var gårsdagens slæger.

31052020mygg.jpg

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Masse av disse lyngbladbillene i Sigdal også. Hadde bra fiske 300-400moh før regnværet som var kom, etter det har det liksom ikke tatt seg opp igjen. Klekket tidvis bra med marginata, og flust av fjærmygg. Vespertinaen lar også vente på seg, selv om den pleier å komme rett etter marginataen her. Men men, den som venter på noe godt.. Snart vulgatatid nå :D

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Deilig tur ute i går, avslutta noen huslige sysler og kom meg avgårde i fire-tida.

Syns jeg fanga greit. Den mest interessante fisken bedrev litt mobbing - vaka rundt først en vespertina-dun og så en cdc-mygg. Ville ikke ha. Så jeg kikka nedi boksen og fant en ganske stor dubbing-maur. Den ville han ha gitt! :) Den hadde muligens fått sin dose mygg i år - den spytta ut en griffins gnat i typ #14 etter hoving. Jeg har skrevet hva jeg mener om den flua andre steder, men i denne sammenhengen var det jo et morsomt møte med den flua :)

048156D8-E396-4D9D-AFCE-5B2A19A91C3C.jpeg.e57aa01e7ca76341976975d98a3e7bbd.jpeg
 

Ah så digg! :)

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bucketlist-fisken for vulgata kom i går gitt og den var jammen vakker. Fikk et lite spinnerfall i 21-tiden når det løya litt og det var litt fisk oppe her og der. Rolige vak og ganske vanskelig å anslå noe størrelse. Men jeg fikk sortert ut et par og svømte i posisjon (så den på 100m) og møtte fisken. Fikk lagt meg til, roa ned og venta på første vaket, så andre, og så ut med flua og svupp sa det. Herlig!

vulgis030620201.jpg

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, Rune Stokkebekk said:

vakker

Ligner på fisk fra Thingvallavatn på Island den der, grattis med nydelig fisk! Sesongen din er vel så bra så langt i år, at du må ha pause så framtidige sesonger ikke blir nedturer?

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...