Jump to content
Eirik Rusten

Observasjoner

Recommended Posts

Godtfolk!

Håper alle er friske og klare for ny sesong (som for mange allerede har startet enten i skau eller i sjø).

Vi har nå lagt inn et opplegg for å legge til observasjoner av byttedyr (døgnfluer, maur, dansefluer, børstemark osv). Håpet er at det skal gi enda bedre data i Klekkedatabasen.

Greia er at man dersom man ser feks en Vulgata en dag, så kan man legge dette inn i Klekkedatabasen som en observasjon. Dette hjelper oss å bygge opp bedre statistikk på utbredelse av insekter og klekketidspunkter. Man legger inn insekt man har sett, i hvilken kommune, når man så det og meter over havet (sistnevnte er valgfritt). Husk at dette gir bra data når vi har mye data, så bare legg inn alt dere ser på turene :)

Data her presenterer vi i Map The Hatch pr fylke, og inne på hvert insekt slik at man kan følge med på sitt favorittinsekt og observasjoner i favorittkommunen.

For å legge inn:

1. Klikk på "Ny observasjon" i toppraden på Klekkedatabasen

image.png

2. Fyll ut skjema. I feltet for byttedyr og kommune kan man enten velge fra listen, eller søke opp det man leter etter. Høydemeter er valgfritt og dato bør velges om det er noen dager siden. Du kan også fyll inn tidligere observasjoner du evt sitter på (feks fra i fjor sommer og slikt).

3. Klikk Lagre, og din observasjon er lagt inn.

Hint: Dersom du ikke er sikker på hva slags insekt du har sett kan du først bruke avansert søk i basen for å hjelpe deg å finne det. Der kan du filtrere på haletråder, størrelse, habitat og type byttedyr.

Husk at dersom du sitter på gode bilder av insekter, så send oss gjerne dette slik at vi kan legge inn i basen. Spesielt på de insektene vi ikke allerede har bilde på, men gjerne på de som vi også har bilde på.

Kom gjerne med tips og kommentarer :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...