Gå til innhold

Tips til Vulgata/Danica Kropper med Micro Chenille


Rune Stokkebekk

Anbefalte innlegg

Bare et lite tips her hvis man ikke liker å surre på haler. Ser svenskene er ivrige med nåla på polychenillen. Den rette typen floatant chenille er mer og mer vanskelig å få tak i. Men man kan fint bruke F.eks Ultra Chenille, Micro fra bla. Wapsi som jeg har gjort her.. Hele poenget med drillen jeg testet her var å se om det ga nok hold i chenillen til å tre nål gjennom etter at den var tvunnet og svidd litt. Funker fint.

SBS på bildet:

1: Tvinn chenillen, du trenger ca 55mm lang bit. Tvinn hardt mellom fingrene og la den folde seg sammen midt på. Doble og fortsett å "skru" når du har den i hånda.

2: Smelt tuppen og litt innpå sammen. Vær forsiktig, den er tynn nok men vi ønsker litt mer stivhet og "hold".

3: Ta frem ei tynn synål og 4 Faux bucktailfibre, stack dem, legg dem dobbelt rundt nåla og dra av slik at du enkelt stikker dem gjennom øyet.

4: Stikk nåla gjennom og dra ut rotenden av halene.

5: Juster til rett lengde og ha gjerne på litt lim på siste milimeteren som skal inn i kroppen. dvs en liten finjustering av halene tilslutt på lengden med lim. Så har du mer im på halene der de har kommet gjennom, ca 2mm holder lenge. Press halene inn i limet og blås litt så tørker limet raskere. Kapp overskytende. Dette med å ha litt lim før du trekker siste biten gjennom er ikke så dumt for da får du lettere litt spredning på fibrene når du klemmer på tuppen med lim på halene inni...

6: Tusj i vei.

Micro Chenille Vulgata Body.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

RolvS skrev (43 minutter siden):

Den sjenerende sorte flekken er nok utslagsgivende for hvor bra flua fanger!

Antar teknikken burde funke med fjær og fibbets?

Ja, men det er litt knot med fibetts da de er så tynne, fasanfibre er kanskje litt skjøre men det går vel. Fordelen med faux er at de er litt tykke og at de tåler å bli herja litt med. Bilde av tan haler på tan kropp :8_laughing:

danicatanhaler.jpg

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...