Gå til innhold

Stillevannsfiske 2021


Eirik Rusten

Anbefalte innlegg

Sesongen er absolutt ikke over. Selv var jeg ute forrige torsdag og lurte opp en sprek en på litt over halvkiloen langt oppe i nordmarka nord. Lite vaking i de fire vanna jeg var innom, men denne gikk rundt og vaka meget taktfast inne i ei vik. Så ut som om det var på fjærmygg. Satte på en gråsvart shuttlecock og dett var dett. Problemet nå om dagen har vært for mye vind og for milde netter for at det skal bli noe ut av fjærmyggfisket. Idag har frosten plutselig dukka opp så kanskje det kan bli litt action til helga, men det var denne vinden da...virker alltid å dukke om hver gang man har tatt seg fri fra jobben. Fisker alltid fram til den dagen isen så smått legger seg, vanligvis midt i november. Lite vaking og uhyre sjeldent jeg får fisk så seint på sesongen, men det er viktig å drøye sesongen så lenge som mulig. Det er fremdeles ganske varmt i vannet, en fiskekompis av meg målte 9,5 grader i et vann på 600 meter i går. Fjorårets siste tur gikk til Paddetjern i Østmarka, den 20/11. Fem uker igjen med andre ord. Minst! 

  • Lik 5
  • Haha 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, sesongen er definitivt ikke over!
Litt mindre vaking for hver dag som går i og med at vann- og også lufttemperaturen krabber nedover.
I går 10,5 grader i en solvendt stille vik og 9 grader i dag etter kuldegrader på morgenen og en svak sol.
Midten av oktober pleier alltid å være et vendepunkt når det gjelder overflateaktivitet, men det er ingen grunn til å gi seg for det. Leter man finner vi alltid en og annen fisk som vaker, sjelden steady men en og annen gang.
Fortsatt er det høsthårmyggen som ruler, men også litt maur, teger og diverse andre insekter er å se.
Denne høsten har CDC myggen funket veldig godt da det har vært mer høsthårmygg enn på mange år i Nordmarka og på Romeriksåsen. 
Bare å komme seg ut🎣
 

20211013_132909.jpg

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en flott dag! 
Etter å ha dratt tomhendt hjem etter min første SØ-tur måtte jeg ha meg en trøstetur i marka. 
Gikk inn til en flott vann i gnistrende sol. Slengte på en daddy og på første kast satt den i det flua traff vannet. Bare en liten tass, men det var ekstremt kult å starte turen på den måten. Fikk en til på land og mistet en til vannliljene. 
Så nok en milepæl unnagjort. Nå må jeg bare lære meg å lese størrelse på fisk ut i fra vak i løpet av neste år. 

7B11CD40-3C0F-4FEA-A7D0-2667170E7244.jpeg

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en artig vinkling på det med å lese fiskestørrelse på vak. Dette året har jeg lært at det er bortimot umulig å lese en fiskestørrelse basert på vakfprm. Dette gjelder selvsagt ikke når du enten ser fisken pga klart vann, eller at fisken hopper eller åpenbart H&T-vaker høyt i vannfilmen. 

De største fiskene jeg har tatt i år har vaket helt ekstremt pent. Vaket har vært så "lite" at jeg har trodd det var fisk på 200g som er oppe og napper i vannfilmen. Moralen er, kast på alt!! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dæven. Kommer ikke over hvor gøy det er å få fisk på land! 
Familietur i dag. Og mens madammen laget mat og poden leste Donald kunne jeg fiske litt. Madammen er glad i naturen så hun satt og speidet etter vak samtidig som hun laget mat. Fikk to på land. Den ene tror jeg er pers. 
 

3A7C3E38-B57D-4C6B-AA59-356DD86DECC1.jpeg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsatt mulig å finne ørret som vaker, men det er langt mellom de. Det blir mye gåing😉
Røya er det verre med så her var det bare å sette på ei lita nymfe(kulehode) og maggot.
Rolig kasting så beholder vi maggot'n på kroken.
Var nok siste turen dette tror jeg, og det er fint å få tøyd høstfisket litt.

20211104_142919.jpg

  • Lik 7
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maggot og kulehode må være spot on Knut!
Tenkte på det samme i dag, typ 2 stk perdigon med maggot, 10ft 3er og tynn fortom og bare "euronymfe" mellom blekker og langs sivkanter... vedder på at de hadde funka. Uansett... stakk en liten tur ut etter lunch og hadde tak i totalt 4 fisk. Nå er de så trege at man knapt kjenner at de biter i nymfa eller streameren. Hadde to fisk som kom og tok en liten minizonker rett foran beina mine med bare fortommen ute. Så den ene tok og kjente nada... Mista to kjappe og fikk meg en helt ok fisk på 800 før jeg rusla hjem. Uansett deilig å komme seg ut i litt dagslys, traske litt i skauen, kaste litt.. blir det fisk så er det ren bonus.

novfisk.jpg

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må være fantastisk å lugge opp en sånn fin sak midt i november! De dagene jeg har hatt muligheter for å komme meg ut har dessverre vært litt for vindfulle så sesongens siste tur lar fremdeles vente på seg. Men det begynner å haste. Fem måneder med is venter. Har dessverre ikke fiskemulighet i dag heller, men har heldigvis et par åpninger til uka. Herlig å lese om andres suksess også. Misunnelig? Jadda! Og stanga ser jo også relativt jålete ut...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...