Gå til innhold

Erfaringer med Hardy Demon


Runar Dankel

Anbefalte innlegg

Ja, en stang til alt klarer man ikke å få til, det blir for mange kompromisser rett og slett. Men et par tre stk bør man komme veldig langt med. Har du #5 og #7 så klarer du egentlig det meste, men en litt snill og gjerne kortere stang i #4 til korte presentasjoner og finfiske kan nok tenkes du ryker på etter hvert, det er mer gøy å kjøre fisk på og. 

Etter hvert som man blir mer og mer hekta på dette, så dukker det gjerne opp ønsker om enda mer spesialiserte stenger osv. Fort gjort at det blir mye utstyr...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanligvis i starten så er problemet at man er for ivrig og drar til for raskt og for hardt. Bomdrag gjør alle, men det gjelder å ha litt is i magen, spesielt når ørreten tar rolig, så kan det føles som en liten evighet fra fisken tar til den veiver med halen og går ned. Det er da det er på tide å dra til. Og så er det ikke rare tilslaget som skal til for å sette en liten tørrfluekrok. Bare heve stanga kontrollert og bestemt, men ikke hardt og raskt. Man skal bare stramme snøret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, man kan sitte i evigheter å se på den flua, og så ser man bort et lite øyeblikk så er den tatt og man er for sein med tilslaget... Hvordan i huleste vet ørreten akkurat når man ser bort?? Det er jo så typisk og skjer så ofte...

Endret av Truls
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å svare veldig direkte på spørsmålet. Jeg anser meg selv som nybegynner, og har brukt en hardy demon #4 de to siste sesongene nå. Jeg kunne helt sikkert klart meg like bra med et billig sett i #5, kansje lært meg å kaste bra enda litt tidligere enn jeg gjorde.

 

Men nå etter to sesonger, mye fiske og faktisk mye fisk i år, er jeg så vanvittig fornøyd med den stanga. Jeg pleier vanligvis ikke føle stort for gjenstander, en fiskestang er et verktøy for meg. Men den stanga er jeg virkelig glad i, og det gir meg noe å bruke netopp DEN selvom jeg har andre stenger. Det gir virkelig godfølelsen å kaste og kjøre fisk på den. 

Rasjonelt? Sikkert ikke..

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hoppet fra klasse 4 til 5 er ganske stort, muligens kanskje det som føles størst mellom de ulike klassene, og spesielt om man går ned på lengden i tillegg.  Men til mitt skaufiske der jeg fisker mest på fisk på 4-700g, så er det #3 som gjelder. Utrolig lett og følsomt, selv om mange mener det er en tulleklasse å bruke.

Endret av Truls
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tørrflua skrev (15 minutter siden):

Har tenkt å bygge meg en #5 stang i vinter. Har noen fra før av men er ute etter en som har ekstra bra egenskaper til vannkast. Har forsøkt å kontakte Bloke på mail men må nok prøve igjen. 

Bloke er på flyttefot om dagen og er vanskelig å nå på mail. Har bloke sine xl50 og xgnp i klasse fem og de er ikke helt der oppe i forhold til min kastestil. Men topp stenger altså, misforstå meg rett. Men savner litt X-faktor som det er på en del av bloke sine stenger i andre klasser.

Ta en titt på Taniwha sin TNHX 9' #5

Mye smak og behag her altså, men jeg ville tatt med den i ligningen.

Endret av Truls
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...