Gå til innhold

Flueline tråd (aftm,lengder klump,din subjektive mening om spesifikt snøre på din stang!


Gjest

Anbefalte innlegg

Om jeg husker rett så har sage one #5 en ERN på rundt 7, så den er i området stiv sekser/snill syver.

Husker når Sage One kom så vurderte jeg å kjøpe et stangemne i klasse 4 for å bygge som en litt kvass sekserstang til kystbruk. Jeg gjør dette med stenger stadig vekk når jeg bygger forøvrig. Bruker en produsents femmer og bygger den som min sekser. 

Heldigvis så har den trenden om at stenger skal bli stadig mer underlinet sett ut til å snu litt de senere år, i hvert fall hos en del leverandører. I tillegg er jo de mer moderne stengene så fleksible at mange kan brukes med snøre en klasse ned, og både en og to snøreklasser opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Underlinet eller overlinet er fremdeles i forhold til AFTM systemet. Helaksjon stenger eller halvaksjon stenger er det jo mange følsomme stenger som lett faller i smak i de situasjonene det passer og faller lett inn under ‘rette’ klassifiserte stenger i forhold til AFTM 

Det viktigste for meg er at stangen er en fiskestang jeg kan få ørret på uten å få følelsen av og fiske med et kosteskaft, det har nærmest vært umulig med våpen kappløpet som Rune nevner. I dag synes jeg det er noen stenger som er fast/medium som er fantastiske både på følsomhet samtidig som du kan strekke ut til de lange kastene så vi er på rett vei fremover trur eg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...