Gå til innhold

Sjøaure, magasjau og kuppelhau......:-)


Flyman

Anbefalte innlegg

Heisan!

 

Sist weekend fikk jeg besøk fra ivrige fiskekompiser fra Røros som ville prøve sjøaure-lykken her oppe på Namdalskysten. Sent fredags kveld var gutta på plass og det tok ikke mange minuttene før fluebindesakene lå strødd utover og den ene wollybugger`n etter den andre fant veien fra bindestikke til flueboks :) 

Litt utpå natta fant vi sengene for å få litt søvn og dermed få med oss vannskiftet på lørdag morgen kl. 08.00.

 

07.00 var det opp å få en kaffekopp i den ene hånda og rigge utstyr med den andre :D  . Og kl. 08.00 var vi på fiskeplassen akkurat i tide til å få med vannskiftet på fjære sjø.

Vi tok en kaffekopp på berget mens vi observerte fiskeplassen, og jammen var det ikke sjøaure som vaket :)  Steinar og Hans Jørgen hadde ikke fått sjøaure tidligere, så målet med turen var å få minst en blank fisk på kroken og i håven 8) 

Og det tok ikke mange minuttene før begge sto notert med hver sin sjøaure :)  Ikke akkurat noen beist, men de dro og hoppa og spratt godt og gutta var fornøyd over å endelig få sjøaure på artslista ;D 

 

Vi prøvde flere plasser utover lørdagen, og fikk en 2-3 mindre sjøaurer. Jeg mista en pen fisk på kilo + >:(  Utpå kvelden tiltok vinden og det begynte å regne. Det ble noen pilser og kaffe, samt at Steinar bestemte seg for å prøve havets kulinariteter med blåskjellsanking og dampet skjell på bålet før vi tok turen hjem. Hans Jørgen brygget på en forkjølelse og gikk rett i seng med lett feber og slørete blikk, mens Steinar (etter x antall doturer med godt resultat i begge ender) gikk til sengs med "Motorhead-konsert i magan" som han så slående beskrev det ;D 

 

Etter en litt slapp morgen med sjabre fluefiskere, fikk vi trøkka ned en kaffekopp og våget oss ut i saltvannet igjen med dasspapir og paracet i chestpack`en ;) 

 

Det vaket noen mindre og et par penere fisk og det var sol og stille. Steinar fikk et par fisk inne på grunna, mens jeg fikk et par fisk ute i strømmen. Etter et par timers fiske var det nok for de besøkende fjellfinnene, og vi dro hjem for litt mat og pakking av utstyr. På søndags ettermiddag satte gutta seg i bilen for turen tilbake til Røros med vassent blikk og rumlende mager :) 

 

Vi hadde en meget trivelig fiskeweekend sammen, og sjøaure ble det jo også. Takk for besøket gutter, og velkommen tilbake!!!

post-176-13949849452375_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...