Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Skal si det er fyr i peisen her inne! Må støtte Tony i at utgyte fisker IKKE bør høre hjemme her, er vel der skoen trykker som værst for hans del? Min også for den saks skyld, vi kommer alle (håper jeg!) til et punkt hvor en føler for å gi noe tilbake til naturen vi alle høster av enten det er mat fisk eller C&R. Min definasjon av en pen fisk er ikke 2 tonn i vekt men kan like gjerne være en kilo men smellfeit, strømlinjeformet og helt blank med hele finner.

Har tilbrakt nok timer i sjøen til å vite at det ikke er vanlig med mye fisk på 2kg+ på østlandet så jeg mener nå disse fortjener en liten tommel opp, om den er i sitt ess! Er også enig at forumet trenger slike som marbakken, han har faktisk et poeng bak mange av innleggene sine, selvom de er en smule drøye noen ganger... du hadde noen det siste døgnet som faktisk ikke hadde rare poenget men en haug med kvalme da..

Vet hva jeg ønsker meg til jul nå, at tærskelen for å oppsøke steder hvor en kan treffe på utgyt fisk blir hevet med STORE mengder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utgytt fisk er jo ikke direkte noe å skryte av...

Innimellom kan jeg være jævla stolt av en kilo's,spørs litt hvor mye jobb,prøving & feiling som ligger bak..

Da føles det faktisk enda bedre å se den svømme videre,for å kjempe en annen dag:)

Men litt on topic,så er vi nå snart inne i en vanskelig periode ang sjøørretfiske..

Vet at marbakken sverger til nattfiske,selv har jeg aldri prøvd. Sliter nok med å fiske i dagslys i 15 blå..

Er veldig åpen for å utforske det,og kanskje noen har noe å dele der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel det er synd at det er mange som ikke gidder å bidra her lenger. Syns forøvrig at det er bra at det kommer frem! For det er jo ikke akkuratt vært veldig trykk på denne tråden. Iallefall ikke i Høst.

Men det kommer jo inn noen rapporter både fra Sør og til nord som er artig å lese.

Synd dersom denne tråden skal dø ut!

Jeg skriver sikkert mye tull og tøys, men det er sånn jeg er. Dersom dette blir ett forum hvor man skal se oppenifra å ned så er ikke det noe for meg.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du skulle nesten oppretta en egen tråd om fortvilelsen din ang denne tråden, for det blir fort veldig mye offtopic og unødvendig småsutring hvis alle skulle klagd på trådens innhold hele tida.

Det er vel neppe noen vits, den blir nok like dårlig etterhvert den også!

Syns du denne tråden siste la oss si 200 sider har vært bra?

Er det noen som har lært noe, eller lært bort noe?

Hvor lenge siden er det noen har postet et bilde av en riktig fin sjøørret??

Jeg bare spør, er det slik vi ønsker at tråden skal være?

Og man må jo nesten poste innlegg vedrørende tråden, i tråden det gjelder, så får det heller slettes etter at de det gjelder har lest det.

Ja huffameg.

Jeg titter stadig innom denne tråden, og både lærer og leser noe nyttig omtrent hver eneste gang jeg gjør det - tråden inspirerer meg ofte til enten å komme meg ut, eller å sette meg ved bindestikka. Supert. Denna tråden er i mine øyne stappfull av matnyttig info, fine rapporter og maaaange flotte sjøørreter, samma om det er de trehundre første, eller de tohundre siste sidene... Du er kanskje utlært og litt lei av hele fluefiskegreia?

Om det er lenge siden jeg har sett en flott sjøørret i denne tråden? Hva legger du i en flott sjøørret? Må den være minst fem kilo, stappfull av lus, så feit at sild og reker tyter ut av kjeften på den for at den skal være godkjent? Jeg ser stadig staselige, flotte fisker her inne, jeg.

Er det en fersking med få innlegg som stolt viser fram sin første halvblanke fluefanga 600grammer, så skal jeg gjerne være en av de første til å gratulere med flott fangst.  

Jeg syns en flott sjøørret skal være sunn, feit og ikke bære preg av nylig gyting.

Blank fisk er vakker fisk, og en sliten brun sykkelslange med hovent gatt er ikke akkurat et vakkert skue.

Poenget mitt er at denne tråden har blitt så dårlig og kjedelig at svært mange ikke gidder å bidra lenger.

Det hører jeg fra mange hele tiden, det er bare ingen som har orket å ta det opp..

Ja, her er vi enige. Blank, feit fisk er lekkert, og sliker prima-ørreter ser jeg her inne stadig vekk. Greit nok, det er 15 minus ute, men jeg er ikke enig i at denna tråden har blitt så uhorvelig dårlig som du skal ha det til.  :)

Fluefiskesiden, dobbeltmoralens hjemsted.  <<l

Var det meg den var mynta på da eller?

edit: så ikke det andre innlegget ditt. Sorry  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Overskriften i denne tråden er jo sjøørretfiske i sjøen det er jo ett ganske vidt spekter,jeg for mindel syntes tråden er fin og følge med på og har lest de første sidene mang en gang.Og istedet for og klage over at enkelte sånn som feks meg som ennå har tilgode og kroke en sø i sjøen over 2 kg legger ut bilde av en feks kilos fisk er lavmål bør kanskje tenke seg litt om! Tiden jeg tilbringer i sjøen er for meg og slå av toppetasjen og kose meg bruke det rasket jeg har i flue boksen og lage knuter på fortommen,og det kommer jeg til og fortsette og skrive om uansett. Utviklingen vill jo komme etterhvert og da vill jeg gjerne fortsette og dele så de som er nye sø fiskere om 3 år kan lære noe. Om dere som kun kroker sunn flott fisk over to kilo kan begyne skrive og gi litt flere tips blir jo veien mye kortere og man slipper alle disse såkalte dårliger ot inlegga ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det dukker jo opp noen flotte å da! Trur som sagt tidligere at denne tråden har blitt ett kompis sted!

De nye som kommer inn, for som regel beskjed om å lese igjennom denne tråden fra starten.

Da fasiten på denne type fiske ligger hos den eminente Toggi!

Så dersom moderator godtar at vi planlegger fisketurer og legger ut rapporter her så er det vel bare å kjøre på!

Synes det funker greit sånn jeg, men man kan jo ikke være enig om alt heller da!

Sent from my iPhone using Tapatalk

<<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nattfisket best i skummringa og en time inn i mørket, eller er det best mot lysning ca 1-2 timer før. Eventuelt 2-3 etter at det er blitt mørkt?

Jeg har fisket en god del inn i skummringa og ca 1 time i mørket. Det har ikke gitt meg altfor mange minner for å si det sånn. Er utpreget B menneske så det har blitt sånn.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fluefiskesiden, dobbeltmoralens hjemsted.  <<l

Les: man kommer til et punkt hvor man vil gi tilbake av det man har høstet av. Forventer ikke at alle er med på det men er jo lov og håpe  ;D

Hvorvidt det er dobbelt moral og innse at at man (meg) bør forandre jaktmarker (har jo fisket plasser med fryktelig brakktvann selv)

Men som sagt, et jule ønske og vi vet jo at nissen ikke finnes..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke bundet kystfluer på altfor lenge(en håndholdt loppe igår- fant ikke stikka) men nå har jeg kjøpt inn masse deilig materiale fra TAIMEN.COM.

Billig og mye utvalg!

Jeg bruker som regel nåleknuten og har jeg noe UV lim så dekker jeg knuten med det. Dette produktet hadde ikke jeg sett før, men har trædd det på noen knuter nå og det virker genialt.

Se:

http://www.taimen.com/en/no/product/stonfo-knot-cover_99930084/102514

den der var kjekk jo, jeb bruker kun klump til sø fiske og dette kan være løsningen for skjøting av mine klumper :)

takk - dette var nyttig jo!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nattfisket best i skummringa og en time inn i mørket, eller er det best mot lysning ca 1-2 timer før. Eventuelt 2-3 etter at det er blitt mørkt?

Jeg har fisket en god del inn i skummringa og ca 1 time i mørket. Det har ikke gitt meg altfor mange minner for å si det sånn. Er utpreget B menneske så det har blitt sånn.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Har ikke altfor mye kunnskap om nattefiske atle, men noe har det blitt. Min erfaring, der jeg har fisket mest, så må jeg gjennom et par torsketimer før sø begynner å bite igjen. Dette gjelder gjerne mars/april.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke det at jeg vil ha bort noen fra tråden, og jeg mener heller ikke at noen av dere ikke har noe fornuftig å tilføre sjøørretfiske. Jeg er i en kontinuerlig læringsprosess, og det er vel de fleste av oss. De som kjenner meg og har vært på mine treff og kurs, vet at jeg er en inkluderende person som vil at alle rundt meg skal ha det best mulig. Ung som gammel, uerfaren eller ikke.

Men jeg sliter litt når jeg ser folk legge ut meninger som om de skulle være deres egne, og bare flyter på det andre har sagt for en stund siden, Jeg kommer ikke til å nevne navn, men en del skulle nok føle seg truffet.

Om man er dobbeltmoralsk eller ikke, så vet man nok forskjellen på rett eller galt.

Det er galt å fiske utgytt fisk, som på bildet er så tynn og skranten at man helst vil at de skal ligge dypt dypt i håven.

Det er galt av flere årsaker, men denne fisken bør få hvile, den fører den fisken vi alle setter pris på videre.

Ikke er den noen nytelse på matbordet.

Ikke er den noen fight på stanga heller.

Det er ikke vanskelig å få den til å bite, torsken er vel vel vanskeligere å få til å ta.

Utgytt sjøørret er så sulten at den jakter på deg og ikke motsatt.

Det er ingen trofe fisk, og man får ingen ny personlig rekord på den måte, ikke en som jeg ville skryte av ihvertfall.

Jeg vet også at flere av de mest profilerte her inne, faktisk fisker mye i elvemunninger og recovery soner for sjøørret nettopp i disse dager.

De gutta det gjelder kjenner jeg noen av ganske greit, og det skuffer meg en hel del.

Om de vil fortsette slik er opp til dem, men det er flere som kjenner til dette.

Dere burde vite så mye bedre.

Og det er på høy tid at dette kommer ut i lyset.

Det enkleste hadde vel vært om de det gjelder hadde sluttet med dette nå og at vi bare kunne latt det forsvinne ut i historien..

Det er også et ansvar vi som har fisket en stund har overfor de helt ferske fluefiskerne, vi må kunne overføre gode holdninger til fisk og forvaltning, etikk og en smule fiskemoral til disse helt ferske.

Det finner de lite av her nå eller på enkelte av alle fluefiske bloggene for den saks skyld..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...