Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

har fisket i tre dager på rad i indre oslofjorden. lørdag, søndag og mandag.

som swede sier så er det observert latterlige mengder med makrell og brisling stimer. den ene dagen så fisket jeg over en sinnsyk makrellstim, og landet så mange at jeg kom ut av tellinga. det var ganske moro, men gikk etterhvert lei å håve inn makrell etter makrell. fikk omsider en ørret tass på rundt halvkgn som et lite plaster på såret.

ellers så har jeg vært borti en hel del fisk, altså sjøørret. selvfølgelig mistet de største, deriblant en som jeg anslo til ca 1,5kg. denne mistet jeg på søndagen, som også var den dagen jeg var borti mest ørret.

klarte tilslutt helt på tampen og dra iland en brukbar fisk på kiloen.

mandagen var rimelig død, men fikk en ørret på 400g ca, samt en torsk på rundt 7-800g.

alt i alt helt ok resultat. alle fisk forutenom torsken ble landet på fiske imitasjon.

men det skal sies at flere av de som enten var bortpå eller mistet, tok på en vaskebjørn imitasjon.

DSC_0324.jpg

IMG_20130928_153349.jpg

DSC_0354.jpg

DSC_0368.jpg

DSC_03711.jpg

DSC_0322.jpg

DSC_0327.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Greide å lure med kona i dag på en tur til en plass vi gikk tur i lørdags. Da var det syke mengder makrell. I dag lå det garn langs hele strekningen og stengte av buktene makrellen svømmet rundt i. Kun et litet stim makrell var kvar langs hele strekningen. Konas fluepremiære og fikk et lugg i flua. Gøy det. Selv sto jeg som instruktør med sønnen i bærsele på magen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var det dere jeg så ved Elnestangen i kveld (rund kl 18), Dilla? Jeg kom og kasta utpå tuppen der.

Så det lå flere garn langs sørsiden, var kanskje de du nevnte i posten 2. oktober? Er det lovlige garn så nærme land der? Føles jo nesten håpløst å fiske rundt garn som står sånn :(

Ble uansett ikke noe på meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må være garn som er satt for å ta makrellen men de fleste skjønner at garnene ikke "ser" forskjell på makrell, sjøørret og havabbor. Reglene er innfløkt og i følge noen har yrkesfiskerne egne regler. Kanskje på tide at også andre begynner å protestere? Eller er det ok at mye av den store fisken tas i garn og ikke på stang? Oppmerksomheten rundt sportsfiske vs yrkes- og fritidsfiske har aldri vært større og vi kan enkelt gjøre den mye større. Men da må vi skrive andre steder enn i "menighetsbladene" og snakke med andre enn sportsfiskebrødre.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...