Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Ble en liten tur til Kjøkøy før mørket i kveld. Er raske trekk som gjelder her for tiden også.  Fikk 14 stk rundt halvkiloen og en brun på ca 1kg. Alle tok et rosa juletre og nok en gang mistet jeg fler enn jeg landet.

Har brukt kvelden til å binde noen trær med forskjellige kroker og størrelser. Blir ut i Skjebergområdet å teste i morgen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fått endel lusete fisk i det siste,opptil 12-15 lus,men kun på fisk på strekningen Jeløya-Oven. Mindre lus (hvis noe) på fisken ifra Hvaler-Fredrikstad-området,noe som sikkert kan ha noe med saltholdigheten lengst sør i Østfold å gjøre-Glommavann). Fisken liker kjappe inntrekk med store fluer om dagen,slik har det vært før også i de siste mnd før jul,dette kan jo også ha med veldig klart sjøvann å gjøre-da man må fisken til å bestemme seg raskt.Men dette vil jeg tro (som det har gjort så ofte før),går over i en ny rekefase" med roligere inntrekk og skarpere farger før man aner det  ;) Blanka forøvrig idag på Hvaler,noe som man vanligvis ikke gjør..skylder på fullmåne og lavt vann  ;D (selvfølgelig)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ble en ny tur til østfold på lørdag. tenkte vi skulle sjekke ut om det gikk an å treffe like godt som sist gang.

det startet trått med lavvann, men når det var full flo så dro vi tilbake til stedet hvor det var overraskende bra sist.

tre kast, så sitter første. 400g ca. nytt kast, ny fisk. 600g ca. nytt kast, ny fisk. rundt kiloen. herregud.. hva skjer..

og slik fortsatte det strengt tatt. ble vel en 6-7 fisk, og avsluttet like godt med en skikkelig kubbe på 2,7 kg. den var smellfeit og i virkelig bra kondisjon. skikkelig gyteklar hannfisk, som ble veid i håven og satt pent og rolig ut igjen.

denne kommer til å videreføre noen fantastiske gener.

DSC_0440.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Antakelig fisk som kommer utenfra og som søker imot sin barndoms bekkeutløp Kriska. Noe lus vil det jo alltid være selv om oppdrettsanleggene ligger laaangt unna,de har sin naturlige plass i miljøet  ;)Hvis du smaker på Skjebergvannet vil du ikke kjenne mye saltvann på tunga  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm.. Fikk 3 stk i vestby i helgen, men alt jeg har fått i høst har vært fra 2 til 8-9 hg. Det har som du sier vært mye brisling i år, og det er jo bra det... For sjøørreten!

Men det kan jo gjøre det verre for oss landkrabber uten tilgang på båt.

Har et lite håp om at årets temperaturer gjør at vi fremdeles har litt godt fiske foran oss :)

November og desember har gitt fin fisk det også!

Har du vært noe på innsiden a?

Var på innsiden av Nesoddlandet (bunnefjorden) på fredag, hadde en følgefisk og mistet to fisk. Den siste var størt og tok en grønn jiggy to meter fra meg. Den slapp taket akkurat i det backingen dundret gjennom stangringene. Gytebekkene på "innsiden", som du sier, er forøvrig i veldig bratt terreng og helt tomme for gytefisk i disse dager. Fisken trenger mer vann for å slippe rognpåsan  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

en tur i går, skikkelig ruskevær, pålandsvind og overskyet.

Vi var 2 stk på tur og endte på 5 sø totalt, 3 over 40 cm. 2 litt mindre. ingen vekt. Blanke og fine! noe lus.

de 2 største hoppa og spratt på enden av lina :D flere følgefisk og vi mista et par også!

Knall tur!  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at folk er godt i gang med høstens vassing i fjæra <<l

Selv har jeg akkurat unnagjort den ikke alltid like enkle overgangen fra ferskt til salt vann. Men i år gikk det overaskende greit. Tror det har med den fine ettersommeren/høsten å gjøre. Har hatt en lang sesong i elv og vann og er i grunn fornøyd, eller så fornøyd jeg kan bli etter en norsk sommer. Så nå er det blanke "overspringere" som nok en gang har tatt grep om hjernebarken 8)

Var ute et par timer i går, men hadde ikke mye tro pga. sur nordavind, krystallklart vann og nesten skyfri himmel. Likevel ble det to ok aurer og noen småtasser. Det mest gledelige var fraværet av lus på samtlige fisk til tross for unormalt salt vann for årstiden her.

Mye brisling i fjordsystemet nå, så valgte flue med tanke på dette. En lett dresset Jiggy med to strå flash og mørk oliven rygg pleier å fungere, selv i "ginklart" vann. 

Dagens plass

10400165193_d42862e322.jpg

Dagens flue

10399992305_57b489aeaf.jpg

Dagens fisk

10399994566_c6e85ee48e.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trur ikke det noe man kan gjøre for å fjerne lus på fisk før den settes ut igjen. Lusa vil dø og forsvinne fra fisken når den står i ferskvann en stund.

Har fisket en del i Altafjorden og der er det STORE menger lus. Har fått torsk og sei der oppe med utrolig mye lus på seg. Torsken har hatt mer lus enn seien.

Personelig skylder jeg på oppdrettsnæringen. All torsk og sei som jeg har fått med lus på seg har vært i relativt nærhet til laksemerder. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blickstilla, strålande sol och varmt.....låter mer som inledningen på en "kaffe-tur" än fisketur...=) men ikke!

1 landad på ca 40 cm, 2 tappade, 1 som inte var större än en respektabel jiggy och den andra ett monster av rang...tyvärr hann jag bara se den raskt i ytan men det var en fin fisk....kamraten var också bort i en del fisk men ingen på land....

Rosa reke i rätt brunt vatten var receptet i går!

Stefan

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute i vinden nå i formiddag, høyt og mørkebrunt vann og rosa reke ga meg en sjøørret på 1,4kg :)

Tredje turen for året og etter å ha våknet til hardt regn på taket, kjente jeg det var på tide å komme seg ut...måtte bare passe minstedatteren fram til første hvil (halv10) så var det ut !  Regnet hadde sluppet taket og sola truet med å bryte i gjennom...hadde trua :)

Pga hard vind kjørte jeg forbi et par gode spotter for å søke litt mer le, fant noen viker som ble fisket over.  Uten annet resultat enn et par følgefisk på rundt kvartkiloen. Søkte videre på andre spotter og fisket aktiv og bevegelig. Tiden nærmet seg slutten og på returen tar jeg å fisker over en bukt som ligger i le. Legger snøret diagonal utover bukten (ikke et uvanlig sted å vade..) for å fiske av de grunne partiene og der satt den    ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var oppe tidlig i dag for å prøve morgenfiske, men uten hell begynte jeg å lure på om all fisken hadde blåst opp i elvene. Litt nærmere 12 begynte det derimot å skje noe og da jeg ga meg for en liten stund siden kunne jeg telle 8 små 2-300 grammere, 2 rett under kiloen og 3 rundt halvkiloen. Var også et par timer ute i gårkveld og da ble det en på 1.2 samt en rundt halvkiloen.

Så langt A+ for helgen. Satser på at morgendagen også blir bra!

Skjeberg over og ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en liten tur i helgen som var. Det er over et år siden jeg hadde tatt en sjøørret på flue, men var giret som aldri før. Tips om en grom plass med mulighet for stor sjøørret førte oss til en fantastisk opplevelese. Mange sjøørret ble tatt, 2-3 stykker var av kaliberet som vist på bildene under, og mange, kanskje 20-30 stykker på henholdsvis mellom 400gr-800gr.

10539397093_6042c80fef_c.jpg

10539213934_3703b876ce_c.jpg

Daniel

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...