Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Denne kameraten blei sistemann på land i hælja som var. Herlig god kondis til marsfisk å være :) Den tok forresten på en streamer, som vist på bildet, på ca halvannen meters vann, ganske langt inne i ei vik som er prega av variert sand og leopardbunn. Etter buksprettinga ringte det mange bjeller, for jeg hadde ikke sett snurten av byttedyr hele hælja, så jeg blei litt overraska når det var laaange, mørk olivengrønne børstemark fisken hadde hatt som hovedføde de siste dager  <<l Ikke så kjemperart jeg hadde måtte jobbe litt ekstra hardt med rekene og streamera mine de foregående dagene! Burde kanskje skjønt tegninga, mtp at vi var nære en fullmåne, varmen og hele pakka. Ja, ja - det blir ikke lenge til neste tur 

13254951445_8d0610606e_z.jpg

  • Lik 14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fin kar! Ser ut som om du må gå på garnjakt neste gang...;) Dissikerte en østfoldørret i går,den hadde alt annet enn børstiser i magen; sild,reker,lopper,2 forskjellige yngel an noe slag...fint for fluevalget,da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stikker en tur over til vestlandet i dag og sjekker forholdene. Barnedåp på søndag så da åpner det seg noen fine muligheter for å fiske litt i sjøen. Ser det er spådd greit vær i morra selv om vindstyrken kunne vært lavere. Klarer nok å finne ei og annen vik i le for vinden. Har pakka med liner i alle synkegrader og en god dose med "trua" så nå skal det røkkes i stanga. laugh.png' alt=':lol:'>

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fin kar! Ser ut som om du må gå på garnjakt neste gang... ;) Dissikerte en østfoldørret i går,den hadde alt annet enn børstiser i magen; sild,reker,lopper,2 forskjellige yngel an noe slag...fint for fluevalget,da :)

Trur og håper at detta er spissen på fortommen min som har surra seg rundt kroppen på fisken i det den tok, for den rulla nemlig rundt som ei glad-tilfreds labradortispe i noen sekunder etter tilslaget. Men, ja, er alltid på utkikk etter ulovlige garn  :)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hoi 

 

Det blei hele fem dager i sjøen i denna omgang. Jeg klarte rett og slett ikke å reise hjem i det nydelige været som var på søndag. Dessuten var det jo meldt overskya og vestavind dagen etter. Lovende, og særlig etter de superblanke og småvrange dagene som hadde vært. Jeg våkna opp og kunne konstatere at sola atter en gang skinte fra knallblå himmel, men etter en relativt grå vinter så kan man vel egentlig ikke klage på det, eller? ;)

Som så mange andre har nevnt, har vannstanden vært veldig lav pga måne og nordavind, og det var så vidt den rakk normal "lavvannsnivå" på full flo, noe som igjen gav generelt lite strøm og turbulens i vannet.

Taktikken måtte legges om og etterhvert som dagene gikk, gav jeg opp den verste fiskinga på dagtid, å konsentrerte meg heller om ettermiddag og kveldsfisket. Dagen var fin nok som den var til grilling av mat og eget tryne.

Jeg var så heldig å oppleve blikk hav både lørdag og søndag kveld, noe som ga meg muligheten til å jakte ørret med øyne og ører. Man kan kalle det en favorittsyssel - et slags ferskvannsmodus :) Sjuerstanga blei pakka ned og sekserstanga pakka opp. Fortommen blei spissa ut til 0.22 og ca 23 fot med full fluor. Nå var jeg klar for å presentere på vakende aure på grunt vann, uten å skremme møkka av dem med ett stk kjeitete kast med ei line i #7/8.

Auren den vaka den :) Ørret i beite-bane innerst i vika rett utenfor tangbeltene blei heldigvis en gjenganger. Så utrolig deilig å se... Mye "smått" opp mot 7-800 gram, men fantastisk flott og ikke minst spennende fiske. Indianerstilen og lette velplasserte nedlegg i kombinasjon med tynnslitte (cdc)reker og lopper blei som vanlig en slager. Den ene kvelden fiska jeg faktisk med samma flua, en rosa og tynnslitt cdc/mallard-reke, i fire timer  <<l Never change a winning team! Mye ploging og artigheter.

 

En av fem-seks fisk som blei kakka for nærmere undersøkelser og mating den første dagen - torsdag. Gjett hva? Den var stappa med olivengrønne lopper i krok #12-14 og storøyd og nært gennomsiktig yngel på max halvannen cm.

post-1215-0-67501900-1396384555_thumb.jpg

 

Oppsummeringa for turen var egentlig mye "småfisk", ca 25-30 stk, men det betyr ikke en dritt, for det var så fantastisk fint ved havet denna langhælja 

post-1215-0-59203900-1396384266_thumb.jpg

 

Blikkstille kveld hvor klokka nettopp har blitt skrudd en time fram... Da er det koselig :)

post-1215-0-50144600-1396384378_thumb.jpg

 

 

OBS: her er det sikkert en drøss med rar tegnsetting, leif og gramatikk...

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott innlegg Olav! Jeg var så heldig å ha et maleoppdrag på hytte 100m ifra sjøen forrige uke,med fiske hver kveld...ble helt satt ut av de fine forsommerdagene,vrien vakende fisk på lavt vann,deilig utfordrende! Men det gjør ingenting om vannstanden normaliserer seg snart ;)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjøsetting av båt og fem timer med fiske i vindstille, trodde jeg skulle garantere fangst i dag, men nei.
Prøvde 7-8 godplasser, 9 fluer og flere hundre kast - helt uten kjenning. Fisket på én som bare cruiset rundt under båten, men den var overhodet ikke interessert. Hadde én følgefisk, og dett var dett.
 

Lavt vann og utrolig mye grønske i store klaser rundt omkring i Indre Oslofjord.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Comeback i sjøen i går kveld etter 2 års tørke. Tønsberg området, splitter ny Sage One #6, lett regn, fisket i en times tid på stigende vann, først reke som gav null, så wollybugger med start stopp inntrekk som på 10 kast leverte en på 2 kg + og en på ca 1,5 kg, super spreke og fyldige begge to. Begge to var pers, og kun ca nr 9 og 10 i rekken for en fersk flue fisker. Kjørte fisken så hardt jeg kunne og slapp dem forsiktig ut igjen. 

 

Det blir ikke lenge til neste tur!!!!

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...