Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Pleier sjeldent å bli bomtur i de trakter nei... Men i dag klaffet det ikke helt. Var veldig varierende sikt i dag, tidlig morgen var det veldig lite sikt og mye dønninger. Når bølgene roet seg ble det mer moderat sikt med god bevegelse i vannmassene... Så eg. Helt perfekte forhold. Var uansett gøy å runde av økte med å spotte grov fisk i Svelvikstrømmen :-)

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dro ut med en kompis i båt fra skjærhalden på Hvaler. Vi kjørte til nordre Sandøy. Aldri fisket der selv. Vi fant noen fine bukter. Fikk en del småfisk. 500-700 gram. Mistet en fin en på ca 1,5 men den var farget.

Flyttet meg deretter litt å stod litt kinkig til på et svaberg. Hadde egentlig ikke tenkt å fiske derfra men kompisen måtte på dass så han tok noen kast på veien til et utedass. Da fikk han en blankfisk på 600 gram pluss at en hoppet rett der den tok. Jeg begynte å kaste flua i samme retning å fikk raskt en liten en. Så steg pulsen noen hakk da jeg så en kjempestor følgefisk. Den fulgte flua helt rolig å det så ikke ut som den hadde noen planer om å ta. Jeg så rett ned på den da jeg stod 2 meter over vannflaten. Vannet var krystallklart.

Den cruiset rolig utover og forsvant. Godt over 2 kilo må den ha vært da den var mye større i vannet sammenlignet med den jeg fikk på samme sted.

Så en fisk til som kom svømmende mens jeg fisket. Den så meg ikke å svømmet rolig forbi og litt utover før jeg mistet den ut av synet. Anslår den til rundt kiloen.

På vei tilbake gikk jeg i land på en liten holme. Fikk en liten til å hadde et lugg.

Mistet en hel del fisk idag. Unormalt mange. Rart.

En bra dag ved og på sjøen.

PS. Prøvde idag for første gang en Sage stang. Fikk låne en TCX 9,6ft 6# av Geir P. Takk for det.

Likte den godt. Den krever litt av brukern. Men det som var litt sprøtt var at det ikke kjennes ut som stanga lader noe særlig men lina skvetter ut uansett. Tror den hadde vært ennå bedre som 9 fot. Var gøy å teste. Å litt gledelig å få bekreftet at Reaction er en god stang da jeg hadde noe å sammenligne med. Bytter nok ikke ut Reaction stanga med det første.

Men at jeg kjøper meg en toppmodell til i et annet merke etterhvert er det stor sjanse for:)

Endret av Jiggy
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute mellom 12:30 og 17:30 på et par ulike plasser. 

På en hadde jeg flere følgefisk etter hvererandre. Så de kom opp, tittet på fluen uansett hva jeg gjorde tok de ikke. Fikk en torsk på 700gram, til stor applaus fra land, med ikke fult like stor begeistring fra de da jeg satte den ut igjen. Så flere ørreter i luften, men ingen fisk. Fisket både høyt og lavt i vannet. Stod i en bukt hvor det var voldsom stim av sild, uten at det kokte. Virket som det i all hovedsak var noen fugler som spiste av stimen. 

 

Som Pistus skrev, så var det veldig høyt vann.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært noe ute et par tre turer med noen kompiser siste to ukene. Generelt mye smått som dere andre nevner. Typ 200-600g. 

 

2,1 , 1,5 og 1,3 er de tre største fiskene totalt. 

 

Etter det kraftige regnet har det vært mye brunt og skittent vann syntes jeg. Skikkelig lattevann - tilogmed langt ut. Troa går i dass på den fargen. Kjørt mye rundt på let etter mindre farget vann. Til tider mye aktivitet og fisken står tett på små områder.  

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra fisk det thh. Enig i det du sier i at fisken klumper seg sammen om dagen.

Kan være vanskelig å finne den.

Har vært veldig farget vann en stund. Får håpe det klarer litt opp snart.

Hva slags biotoper har dere hatt hell med? Noen spesielle fluer eller inntrekk som har utmerket seg?

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en god opplevelse på formiddagen idag,ørret 2,8 ikke fullt så blanke(men heller ikke brune)kilo,tok en sliten PG på 30cm vann..nesten null sikt i vannet,så etter forholdene er jeg fornøyd ;) Den hadde nok veide sine 3,5kg i toppform,svømmer videre ganske uanfektet og like happy,etterhvert..Det var den eneste jeg både kjente og så,ikke haraball ennå mao...:)

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne hadde nok vært oppe tidlig August,8-10 lus og kraftig kropp,helt frem til gatten.....derfra og ut var det tynt Atle..men dro utover og hadde flere luftsprang,ikke oppførsel på en "nynedkommet"akkurat..backingen har ikke vært lufta så langt inn siden tidligsommer"n ;)

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja de må vel bli lei av sild snart. Har jo vært helt vanvittige mengder med sild siden forsommeren.

Men det gir mye feite ørreter, og god vekst, så mye positivt i det.

Men å kunne ta de tett på land er en skikkelig høydare!

Ønsker meg en i samme dimensjon i løpet av høsten.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute et par timer i finværet på mandag. To små ørreter som svømmer videre, en småsei som gjør det samme og en fin ørret jeg bomma med tilslaget på. Tok da flua tok vannet og snøret var slakt, i tillegg hadde jeg den lave sola midt i fleisen. Fisken sto ved en kjent stein så i dag skulle jeg ut i regnværet for å hente den. Den var ikke hjemme. Mista to små blanke, en brun på ca 0,8 og fikk en småsei som svømmer videre. Masse vind, ekstremt høyt vann som gjorde at det var mye dritt i vannet. Men vannet var bare litt brunt. Mao ingen fiskemiddag men mye frisk luft og noen kilometer trasking. Det teller ganske mye for meg..

Friluftsfjorden!

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gleder meg til noen dager på hytta i Stavern igjen nå! Var tynt med blankfisk(samt fint vær og vannstand) sist, men nå treffer jeg dem igjen! Følelsen er iallfall god. En ting til - fantastisk at tråden og forumet generelt er tilbake til gamle høyder, iallfall med tanke på rapporter og innlegg! Takk for inspirasjonen

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynner å minne litt om "old times"ja,Olav :) bra er det!!! Knut;fikk du med deg den 6 kilosen som ble tatt i Holmestrand i helga? Det kunne vært deg ;) Vel,ut idag også i grumseværet,finne noen få leplasser på hard sønnavind,ikke lett på Østfoldkysten egentlig..men er ikke sååå givende å stå i 12-15 sekm med mye regn i tillegg,ok å finne seg noen plasser hvor det går an å ha det litt koselig! Snakkes!

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tänkte mig en tur ut efter jobbet idag men vädret har sätt bättre ut. Får bli stora spöt och bra med kläder!

Var ute i lördags och fick 3st mellan 0,6 och 1,1kg.

Plus några fina fiskar som bara följde flugan. Nya flugor bundna som skall testas idag.

Vet inte om någon av er testat "tratt" flugor? Men fisken var väldigt ivrig på dom i helgen.

Nya flugor för mig.

post-5031-0-01157200-1414054117_thumb.jpg

Endret av Lilja
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt om storfisken som ble tatt et sted jeg ofte har fiska på, mest på våren. For 10 år siden fiska vi, på høsten, stor flott sei fra land på samme sted. Det var bl annet da det tok slutt at jeg begynte å skrive om det som har blitt Friluftsfjorden uten at seien (foreløpig) har kommet tilbake. Friluftsfjorden er det ikke jeg som har funnet på, men storfisken ble sikkert tatt i nærheten av Bakrus og det stedsnavnet er mitt. Stedet ligger bak Ruseberget. Ruser er det lite med nå, men derimot endel rusa folk på sommeren. Flott sted. 

Neste innlegg skal handle om fisk og ikke tull. Enig i at vi er tilbake på riktig spor og der får vi holde oss.

Skitt fiske uansett vær.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tråden generer enorme mengder fiskekløe for en stakkar som ligger horisontalt og knasker penicillin! Tenkte bruke dagene fremover på binde SØfluer. Er det fornuftig å ha mest fokus på fiskeimitasjoner for tiden? Eller er reker/lopper uunværlig?

Må starte på flueboxen fra scratch da jeg just flyttet fra den SØ-lause Trondheimsfjorden, der man bruker tiden sin på andre ting enn å fiske i havet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...