Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Nei da gutter. Svarte på klumplengden til wulfflinen. Er ikke 9.1 meter ganske kort klump?

 

Kluplängd är ju lite diffust begrepp med. Hur linan uppför sig beror ju på klumplängd, tapering, längd på baktaperingen, tjocklek på running line, vikt etc. Lång klump som laddar spöt med kort lina blir lätt för tung vid långa kast. Kort klump med kort baktapering och tunn runningline laddar spöt fort och blir inte för tung vid långa kast men slänger som regel väldigt och blir ostabil vid längre kast. Vill påstå att TT SWI är så nära man kan komma det bästa av båda världar efter min syn.Och det står respekt av att dom inte fallit för frästelsen och slänga på några extra gram för att ladda spöt fortare (14,6gram är fortfarande lite över AFTMA). Men å andra sidan fungerar den ju så bra att det inte behövs. Dom flesta linor är ju sjukt tunga idag. 

 

 

Litet exempel. Klumpvikt på Airflo 40+ i WF6 är 324 grains ca 21 gram.

Nu är ju klumpen 10,5 meter så man måste ju dra av lite på vikten. Men fiskar man med ett #6 spö med den linan har man ju i praktiken en #10a kombo. AFTMA #10 tillsäger en klumpvikt första 9,15m på ca 18 gram så inte långt undan sanningen skulle jag tro. 

Nu hör vel det här strängt taget till i en annan tråd men en lite intressant tankeväckare så här på morgonen. :)

Endret av Lilja
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har gjort seg opp en mening rundt glassline og microloops? Tenkte ikke noe særlig over det når jeg slengte på en slik strømpe på glasslina mi, annet enn det ble lettere å bytte fortom. Men straks jeg fikk lina i sjøen fikk jeg en uggen følelse da overgangen mellom glassline og fortom ble nesten like synlig som flua. Disse microloops´a er jo hvite og blir fryktelig lik en deciever der den kommer seilende gjennom vannet. Slank, hvit sak på 5-7 cm. Aner ikke om dette har noe å si for fisket mitt ettersom folk fisker med standard liner uten noe problem. Men det ble bare så jævlig forstyrrende, spesielt da tanken bak glasslina er at det ikke skal være annet enn flua skal vises på miiiiils omkrets ;)

For alt jeg vet kan det jo være at det vil funke som en attraktor og ha et positivt utslag. Så lenge fisken bytter fokus til flua før den slår til på skjøten mellom line og fortom. Hørt at den kroker ganske dårlig!

Vurderer å kappe av og gå tilbake til nåleknuten. Bytter jo fortom 2 ganger i sesongen uansett.

Endret av Emil
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gått helt bort fra å lime eller på annen måte feste løkke på lina. Bruker kun nåleknute og ferdigtapert fortom. Men så fisker jeg kun i sjøen da, og har opplevd at disse løkkene ikke hold mål, mulig det har noe med saltvann å gjøre. Om de er forstyrrende kan man vel tenke litt over, jeg likte de i alle fall ikke.

Om du vil oppnå litt ekstra attraksjon, så fisk med opphenger ;) 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Jeg bruker microloops og har ikke noe å utsette om for eks holdbarhet. Har aldri hatt noen tilfelder av at det ikke har holdt. Fisker dog ikke med glassline. Om selve loopen skremmer fisk eller ikke har jeg ingen anelse eller formening om. Føler jeg får nok fisk på oppsettet. Det er en praktisk og enkel overgang mellom flueline og ferdigtapert fortom. Enkelt for meg å bytte fortom fra flyt til synk eller what ever jeg ønsker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også hatt fisk som har hugget på løkka når jeg brukte flettede løkker og glassline. Nå kutter jeg bare et skrått kutt i lina, bøyer den bakover og surrer den fast med noe tråd og avslutter med superlim. Fin liten løkke. Knyter fortommen med vanlig slukknute, og dette glir helt uproblematisk gjennom ringene.

Når det kommer til hvor sky ørreten er så tror jeg den kan variere fra den ene enden av skalaen til den andre.

Sist helg så vasser jeg fort over en liten grunn bukt så vannet sprutet. Jeg hadde stanga skrått bakover, et par meter fluesnøre og flue like bak der jeg gikk. Og når jeg hadde gått i land hugg det på en ganske stor fisk helt i vannkanten, og den kan ikke ha stått mer en en meter fra der jeg nettopp hadde vasset over, så den hadde jeg nesten tråkket på, og allikevel så tok den.

Jeg får rimelig ofte fisk når jeg vader over strekker, har bare noen meter snøre ute og rullekaster flua litt ut fordi jeg ikke gidder ta den i hånda.

Når det er sagt, så er den også noen ganger så sky at den er nesten umulig å fiske på.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehe meti, med den erfaringen du har tror jeg ikke du trenger noen inputs her inne. Du har MYE mer erfaring enn meg og testet mere utstyr..husker du jeg kjøpte en z-axis 690 av deg på kolbotn?

nei da, som du sier så vet jeg hva jeg liker, men ender opp med forskjellige ønsker ofte når jeg er ute og fisker avhengig av fiskedag (vær, vind osv) og du beskrev drømmelina mi ( noe jeg har funnet for lengst men bare det at det er mye minne i - SA Stillwater) så tenkte kanskje du hadde funnet en lik stillwater og da ble jeg glad for et øyeblikk :)

husker z-axisen men husket ikke b.navnet ditt- sorry for det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har benyttet disse et par-tre ganger for enkelhets skyld mot backing. Opplevd at de ikke sitter skikkelig, og glir sakte av selv etter vask/fjerning av glidemiddel på nytt snøre. Turte ikke bruke de.

bruk loon wader uv lim istedenfor strømpa så er du sikra helt til lina er ferdig 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heldigvis går uka fort, og snart er det helg og muligheter til å komme seg ut på tur etter sjøørreten igjen.

Meldt ruskevær fra nordøst, og grått med litt regn. Burde være muligheter nå selv om vindretningen ikke er favoritten. Men finner et sted hvor jeg får den i ryggen, så er det bare å håpe at man finner fisk og er så heldig at man får lurt den.

Får håpe mye regn den siste tiden har gått utover sikten i vannet. Noen som har vært ute de siste dagene?

Tror jeg alltid gleder meg like mye til å komme meg ut, og kanskje aller mest når været er som nå.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk! Og det samme til deg, og andre som vandrer langs kysten.

Hørtes ut som bra fiske, og fluene er sånn ca det samme som har fungert for meg de siste turene også.

Tatt høyt i vannet eller dypere?

Bra med feit blank fisk, men hadde absolutt gjort seg med en skikkelig gromfisk snart. Begynner å bli tiden for det.

Jeg er i hvert fall klar!

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synd med den du mistet.

Har vært en del fisk som har tatt dypt ja, var litt derfor jeg tenkte å kjøpe meg en ny synk line, for å komme raskere ned.

Litt merkelig hvor mye det kan variere, men det viser jo bare viktigheten av å variere om man ikke har hell med det som vanligvis fungerer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...