Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Eit spørsmål til dei lommekjente på Hvaler: Eg tenkjer meg nedover på øyane på måndag, men er litt skeptisk til den varsla nordausten. I utgangspunktet hadde eg tenkt på å dra til Asmaløy eller Spjærøy. Kan det funke på denne årstida med sør- og vestvendte plassar i le for nordausten, til dømes den fine stripa austover frå Brattestø?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Hvaler har du fiskeplasser på alle vindretninger,nordøst er en av de lettere retningen å finne goplasser ;) Stripa du snakker om er jo fint fiskbar,kommer litt an på vindstyrken om du presse kastene imot vinden eller skrått utover med..

Takk for svar. Eg tenkte nok ikkje mest på kastinga, men på korleis frålandsvinden frå nordaust slår ut for fisket. Eg lurer òg på om det byrjar å bli litt seint på året for å fiske på utsida av Asmaløy - eg har hatt eit par dårlege novembererfaringar der ute før om åra. Men i år er nok sjøen mykje varmare for årstida enn normalt, så eg går ut frå at fisken drøyer med å oppsøkje brakkvatnet.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig mange flotte steder med flott natur. Noe eget og spesielt med kysten synes jeg.

Kan bli friskt ute i morgen, meldt opp til liten kuling, så da er det ikke akkurat femmerforhold...

Kanskje greit å finne et sted man ikke får vinden rett forfra, eller mot kastearmen.

Satser på fisk i morgen, og hadde vært gøy med noen med litt størrelse på!

Blir veldig deilig å komme seg ut på tur i hvert fall!

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble fisketur i dag i vinden. Hadde tenkt å dra et sted jeg faktisk ikke har vært før, men ombestemte meg.

Vet ikke om det var veldig lurt.

Startet ganske bra, og fikk raskt et par småtasser inne i en bukt. På utsiden var det litt bedre, og jeg var borti flere og hadde noen etter, men virket som de ikke var skikkelig klare for å drepe byttet. Holdt bare fast, og slapp når jeg prøvde å kroke. Fisket meg videre, kastet skrått langs land over et strekke det er dypt, og hadde noen fine borti og etter. Hadde et par skikkelige takes når jeg kom til et grunnere parti, men første gangen glapp jeg snøret... Neste kast tok den igjen, og jeg strammet opp, og borte var flua. Huff... Ergerlig,, for det var en fin fisk som tok skikkelig.

Fikk totalt fem fisk på denne plassen, ingen store, de jeg fikk lå på 6-700 gram.

Dro videre i håp om at de ville sitte bedre, men neste plassen var det ikke sikt i det hele tatt, neste plassen. Var det helt dødt, vel et hugg hadde jeg.

Alle plassene var i le, så jeg tenkte å utfordre vinden. Kranglet ut en del kast, og fikk to til før jeg vadet ut på et rev hvor det vanligvis er fisk, men ikke i dag. Sto der en liten stund, så skjønte jeg hvorfor. Sel... Hodet dukket opp 50 meter fra meg, og det var nok den som var skyld i at det hadde stilnet av. Så da bestemte jeg meg for å avslutte. Selen rullet i overflaten og herjet skikkelig i det jeg skulle dra. Ganske gøy å se på den.

Fisket med synk 1 i dag jeg også, litt høyt i vannet, og litt dypere. Fikk en eller to dypt, mens resten tok på ganske hurtige trekk høyt i vannet. Flua var en sandfarget tynt dresset clouserlignende sak. Prøvde litt forskjellig i dag, og hadde et godt drag i en liten orange reke, ellers var det nevnte flua som ble foretrukket.

Bruker mest slow int og fast int på høsten, litt avhengig av situasjon og hva jeg har tro på.

Noen ganger fisker jeg dypere også.

Burde nok holdt meg på første plassen, og bare variert til jeg hadde funnet noe den tok med dødsforakt.

Føles nesten som høstbilder egentlig nesten bare såvidt har begynt, og kan jo se sånn ut med vanntemperatur også.

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viss du hadde holdt deg på første plassen så hadde du uansett lurt på åssen det var på dem andre ;) Trur man må gamble litt for og lykkes..Var selv ute en tur i dag å plassen jeg skulle prøve meg på ga vinden mitt i mot og utrolig lavt vann så da blei det hjem og slappe av i steden..Får heller gi det et nytt forsøk i morra

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir väldigt spännande imorgon. Fått tips om ett par nya ställen inklusive detaljerade kartor med heta platser osv. Ser ut som otroligt fina platser! Fantastiskt att det faktiskt finns folk som är generösa nog att dela med sig av sina goplatser. :)

Och inte minst. Bundit upp en del nya flugor i kväll.

Endret av Lilja
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute i dag tidlig. Plassen jeg hadde sett ut er nok det Pistus kaller å grave i gjørma, det er vid bukt med hard sand/mudder, masse blåskjell og en god del større steiner. Vannet blåste skrått inn i bukten, det var betydelig lavere vann enn sist helg og det var virkelig klart vann. 

 

Startet i den ene kanten og arbeidet meg over bukten, det var så og si ingen tegn til liv. Først når jeg kom innerst i denne bukten, der det finnes et parti hvor vannet ved denne vindretningingen står stille hog det. Ble en fin ørret. Vekten i håven viste en kilo, den ville nok vært sikkert en kilo mer når den får spist seg opp igjen. Fisken var merket på ryggen, hvordan skal jeg forholde meg egentlig når jeg får en merket fisk?

 

Fisket videre fikk et lugg, fisket noen andre bukter, kjente ingen ting, Så et vak, men kastet for langt, slik at snøre la seg over vaket.  En fin dag, men mer tricky i dag. 

post-4182-0-84496000-1416092301_thumb.jpg

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med gjørme mener jeg laangt inne i bukter/fjorder der hvor sivet står og skrubba trives ;) Det er mange plasser uttaskjærs som har har bunn i leire/sand med skjellbanker,dette går ikke inn under hva jeg mener ang gjørme...:)  Var selv ute på hytta til En kompis i Øyenkilen i helga,dro ut med båt i går i områder ytterst ute imot norskerenna,flotte øyer og skjær,klart salt vann og litt fisk,mista en oppunder 2kg,sølvfarget torpedo som ikke ville opp,den vant.....kompisen fikk en finfin en på ca 2,5kg-feit julegris ;) Fikk også de mer vanlige str på 400-600g,men merker at denne vedvarende nordøsten begynner å slå negativt ut for fisket....det er jo tross alt midt i November.Tror ørreten er mye genstyrt"slik at den kanskje går imot dypere kanter selv om vannet er unormalt varmt for årstiden....i denne vindretningen. Binde fluer og fyre i peisen idag ser jeg som mer innbringende enn å stå ute i kaldblåsten! God Søndag

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute fra kl 06 i dag, helt dødt i mørket, så to fisk da lyset kom. De ville ikke ta. Dårlig fiske på en for to dager siden grei plass, fisken sturet i dypet. Fikk 3 små SØ og en liten sei. Var innom flere metoder, men ingen var bedre enn andre :P Surt og kaldt, slik det alltid føler i starten av vintersesongen. 

 

Må binde noen fluer nå, har noen tanker som må få en krok ;)

 

Ps. brukte Wulff #7 på sekser stang Xi2 i dag, det funker veldig bra!

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for forklaringen Pistus, Da var nok det ingen gjørmeplass jeg var på. 

 

Fikk en liten tur i dag fra 15-17. I dag var det ekstremt mye lavere vann enn tidligere. Fisket en annen plass enn i går, flere små viker bortover på en halvøy. Ingen kjenning. Men fikk observert plassen og funnet et par steiner som nok er giftig når det er litt høyere vann.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...