Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Har lidd valgets kval nesten hele uka. Tiden flyr unna, og jeg har flere plasser jeg har lyst til å fiske.

Har blandt andre en skikkelig gromplass jeg nesten ikke har fått vært på i høst pga farget vann eller helt feil vindretning. Nå hadde det vært perfekt å dra dit, men det har vært veldig lavt vann i det siste, og det er ikke heldig på denne plassen som er forholdsvis grunn.

Står mellom denne og å ta med båten ut på litt øyhopping. Har noen fine øyer jeg hadde i tankene. De pleier å levere.

Noen ganger er det skikkelig vanskelig å bestemme seg.

Men jeg tror jeg må prøve å få fisket inn en nesten ny femmer.

Er meldt lite vind, så kanskje muligheten er der for å få fisket inn denne skikkelig.

Tror det blir femmerstang og øyhopping i morgen.

Gleder meg til tur!

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

jaja gutter. I morgen er det overgangsfiske i følge huggtabellen. Bare å bli hjemme!

 

Jeg bruker nesten utelukkende slow int i sjøen, og det fungerer vanligvis godt, tror jeg? I morgen tenkte jeg kanskje å kjøre synk 2. Komme en meter eller to ned i vannlaget pga meget klart og lavt vann. Hva tror dere om det? Fiskeimitasjoner folk flest har best fiske med om dagen? Eller er fluevalget deres styrt utelukkende av fiskeplass? 

 

 

 

 

post-2684-0-13356000-1416610346_thumb.png

Endret av thh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel heller styrt etter hva fisken foretrekker, og synk 1 og hurtigere er fint nå, det virker som om man må litt ned for å få mer enn ett par små. Større fisk jakter småfisk nå, og ikke på særlig grunt vann heller. Det er jo en og annen slenger da, men brisling ser ut til å være hovedføden, ikke uvanlig det på denne tiden av året :)

Reker og mindre fluer setter jeg kun på nå som en avveksling og på fisk jeg ser vaker, selv om en stor pattegris som regel drar noen fine fisk på høsten.

 

Full fart er fortsatt helt ok ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå begynner det å ligne noe.

Kalde fingre, surt og guffent selv om det var lite vind. Ble tur ut til noen øyer i dag.

Hadde skikkelig fiskekløe i går, og gledet meg masse. Da pleier turen å ende med nedtur. Men ikke i dag.

Fikk raskt en liten en, og hadde en større følgefisk. Fisket av et parti hvor det har vært bra i det siste, men fikk en liten tass og et hugg. hmm, merkelig, her burde det vært mere liv.. Begynte å tro jeg hadde valgt feil plass,

Fisket meg tilbake og oppover motsatt vei. der er det et langt strekke med store steiner, tang litt sand og grus. perfekt område, men ikke noe liv. 

Fisket meg videre, og her endrer det seg til mudder og litt ålegress utenfor et kort tangbelte.

Vadet ut, og la et kast rett utenfor marbakken, trakk kort og kontant, og et heftig hugg!

fisken var helt bajas, og satte en vanvittig fart fra side til side. hadde nesten ikke kontakt, før den nærmet seg land, bare så den dro snøre til side. fikke til slutt kontakt, og en kort fin fight, så var den på land. Bikket vel kanskje kiloen.

Langs dette strekket dannet det seg en fin strøm med floa, tro og forhold var på topp.

Og fisken var hjemme. Også en del større fisk. Hadde noen tunge takes, og flotte fighter. noen utgytte, andre speilblanke og smellfeite.

Fikk en skikkelig fisk også. kjente med en gang at det var stor fisk, den glefser i seg flua på en spesiell måte, og ruller seg med sporden over vann.

Blir en artig kamp på femmeren, som ble vel innfisket i dag.

 

Det meste av fisken tok i nærheten av mudderbunn, og de fleste høyt i vannet. fisket med hoover line. prøvde også dypere, og finn noen der også. Flua var en sandfarget tynn fiskeimitasjon fisket i halvraskt tempo og med markerte rykk.

Ble ganske mange i dag, og flere av god størrelse, og en ganske grov fisk.

Hadde vært artig og sett den igjen i topp kondisjon om et halvt års tid...

 

 

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute en tur i dag selv - fikk klemt inn fire timer på morgenen... var sykt lavvann i dag!  Så en del aktivitet av fin fisk lengre ute, ble kun tre småttiser på meg i dag, tok på grå pattegirs.

 

Som THJ nevner - brukbart kaldt i dag ja! Må nok klemme inn en tur til i morgen også, da jeg har noen flere timer tilgjenglig  fffishing

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finfin rapport THJ :) Var ute med båten sjøl i dag sammen med Brama Brama ;) Har noen gode strømøyer som har levert bra,hadde en 6-7 stk på land,men en haug med brutale hugg-men ufattelige vriene å kroke....veldig klart vann hadde vel noe av skylda....blanke og feite var de fleste.Hadde jevnlig besøk av to store sel som patruljerte marbakkene våres,er ikke akkurat lokkemat for fisken.....tok flest på sild/brislingim.idag.Øivind

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

kort rapport fra fredrikstadområdet: 4 mann. 5 timer fiske. Klart og lavt vann. Ble noen på land, største på en 6-7hg. Utgytt hannfisk rundt 1.5 fulgte helt inn, men snudde arrogant ved beina mine. Like greit at den ikke tok. Vi slet med krokingen i dag. Fisken var forsiktig syntes jeg. Spørsmålet for morgendagen blir: Sjakk og Ski eller Sø og Sjø? 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er godt å høre at du lar de tynne og store fiskene gå, gjør også det selv. Prøver å la de fleste store fiskene gå, slik at disse kan spre genene sine videre. Jeg begynner å bli så sær at jeg ikke synes det er særlig artig å fiske med folk som kakker stor fisk uten å nøle. Dette gjelder også de som kakker 5-6 fisk på nesten hver tur.

Jeg har hørt at fisken kan ta skade av å ligge på fjell og stein for så å slippe ut igjen. Bare et ønske fra meg er at hvis folk absolott skal ta bilde av en fisk, prøv å gjør det i håven eller i vannet.

Jeg får vondt av bilder der fisk ligger på fjell/stein/bakkke og så slipper ut igjen. Blir den kakket, er det like ille. Så, for å hjelpe meg å sove bedre om natta, legg heller ut bilder av fisk med plaster på.

Mvh Amund

Endret av Amund
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar veldig lite fisk i det hele tatt. Vanligvis så går jeg mye på hver tur, og har kun en liten sekk, med et par ekstra sneller, mat og vannflaske. Ikke plass til noe mer, og da har jeg ikke plass til fisk... Gidder ikke måtte gå på land for å hente med meg en fisk, legge den fra meg, ut, inn igjen osv.

Jeg fisker fordi det er gøy, ikke for mat. Stor fisk setter jeg ut uten unntak hvis den ikke er for skadet.

Bruker forøvrig aldri hov.

Skal man først ta fisk til mat er en rett over minstemålet best egnet. Synes jeg.

Å ha en fisk liggende noen sekunder på en våt stein er null problem for fisken, og spesielt ikke for de som har gytedrakt på, huden er godt herdet, og den har et ekstra tykt slimlag som beskytter den. Tenk på de strabasene ørreten går gjennom på vei opp bekken, kampene på gyteplassen, hopp opp fossefall osv.

Værre er det for en sølvbank fisk med løse skjell, den en mer sårbar for kanter osv.

Så du kan sove godt, den er bare litt sår i munnvika. Den behandlingen denne fisken har fått er ubetydelig for den.

Endret av THJ
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har det vært jævlig god stemning i denne sjøørret-tråden. La oss ikke ødelegge det. Disse diskusjonene lager ikke annet enn dårlig stemning? 

 

For å spore av. Spørsmål til Jeløyatraverne her: Fisker dere øya om dagen, eller leverer den dårlig? Vært der en del i høst, og fått en del fisk, men er som nevnt tidligere i tråden her nesten utelukkende smått. Blir en tur på utsiden i morgen i håp om en feit og blank en. Litt ruskevær er meldt, kanskje de store trekker inn tross lavt vann. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...