Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Sesongavslutning i dag, antageligvis. Og den begynte dårlig. Klart vann og blikk stille...

Så noen små bølger av en fisk inne på et stort ganske grunt område, akkurat innenfor kastehold.

Legger ut et kast noen meter fra fisken, strekker seg fint ut og flua lander med et ørlite plopp, og da bølger det løs fra fisken, den stikker i hui og hast mot dypere vann. Så blir det kasting kasting og atter kasting... Drar et annet sted.

Nytt sted, hele indre delen av bukta er islagt...

Bestemmer meg for å gå lenger ut. Blikk stille, ser noen forsiktige sipvak godt utenfor kastehold, ellers ikke tegn til liv. Kaster av området, med en brun fiskeimitasjon. Napper den inn så jeg ser flua, lar den dale litt, og da kommer det glidende en flott skygge av en fisk, ser et lite glimt av den i det den snur med flua i kjeften. Strammer opp slakken, og det svarer virkelig tungt. Ser et lite glimt av fisken før den stenger tungt utover. Så at det var en stor fisk, men hvor stor skulle det ta litt tid før jeg fant ut. Det blir en tung fight uten lange raske utras. Fisken blir sliten, og når jeg ser den ser jeg at det er en skikkelig stor ørret. Etter 10-15 minutter får jeg den mot land.

Måler den av mot stanga før jeg slipper den. Tipper den veier rundt 4kg!! (Gjetter) Ser at den har gytt men den har nesten helt spist seg opp igjen. Skikkelig brei over ryggen, bare helt bakerst mot gattet at den er antydning til litt slank.

Når jeg kommer hjem måler jeg av stanga til 74-75cm! Virkelig grov ørret!

Fikk en til i løpet av dagen, og mistet en som kjentes fin ut.

Kunne ikke avsluttet sesongen på en bedre måte! (Ser på muligheten for en liten tur til...)

Godt det bare er noen dager igjen til neste års sesong er i gang

  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Årets siste tur for min del i dag, hadde kun tre timer tilgjenglig, men med nytt stang som må testes, ble trangen for stor mmmoose  Ble to sø, den største en blank plugg på 2kg's merket, den andre på ca halvkiloen - så ingen dårlig avslutning på et ellers veldig godt år!

 

Tett tåke i dag og nesten vindstille, var bra bevegelse/ strømninger på plassen jeg fisket. Søkte ut til en dypere plass og fisket middels hastighet med en hvit/grå reke. 

 

15963765427_def28c773a_c.jpg

 

16148772942_47b5b099d8_c.jpg

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flotte bilder, og gratulerer med bra sesongavslutning!

Nå er det bare å glede seg til neste års sesong. Den starter for min del enten 1. eller 2. nyttårsdag.

Så det er bare å smøre seg med tålmodighet og vente.

Gøy med ny stang! Og nytt utstyr generelt egentlig.

Håper den sto til forventningene.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble en liten tur på årets siste dag. En fin SØ som ikk svømme ut igjen, etter litt klabb og babb grunnet sløvhet( glemte håv)
Hadde 2 som var borti flua, helt klart vann så man så fisken godt idag. Hadde og en etter helt inntil land, som var den største je ghar sett i Oslofjorden på lenge.

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende med stor fisk som følger. Jeg hadde en av disse som jeg faktisk kroket rett foran bena mine, og fikk inn forrige dagen. Det er ikke ofte med de følgefiskene...

Ellers er det meldt mildt og mye vind et par dager fremover nå. Håper det røsker opp i den begynnende isdannelsen. Har lyst til å sesongdebutere i et par næringsrikt bukter i morgen eller dagen etter.

Det er noe av det beste med kystfisket, man avslutter årets sesong, og begynner neste noen få dager senere!

Rett og slett genialt!

Godt nytt år!

Mvh Truls

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne ikke dy meg på årets siste dag, ble noen timer på Hurumlandet. Fikk et par stk på snaut halvkiloen og var i kontakt med en fisk til. Tok på Vaskebjørn og grå reke på ca 1.5 m dybde. Sjøtemperatur +4, det var mer enn jeg forventet. Godt nyttår til dere alle her på forumet !

Endret av kikken
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sesongen 2015 er i gang!

Dro ut til en plass som er litt vindavhengig, og det var passe forhold i dag.

Plassen er kupert og variert, og med mye byttedyr for ørreten.

Fikk ingen av nevneverdig størrelse, men hadde en på en kort stund som virket stor.

Fikk en del fisk i dag, fra 400g opp til 6-700g, men de var knallspreke og ga en god fight. Tok på lysebrun fiskeimitasjon som har funket veldig bra en lang periode. Var vanskelig å kroke, men fisken tok flere ganger hvis den ikke stakk seg. Med en gang den var bortpå så var det 4-5 raske lange drag, for så å stoppe opp med bare kort rykk. Da satt de. Noen ganger...

Meldt mye vind i morgen, inntil 20-25 meter pr sek. Da blir det friskt å fiske med flue. Tror nok jeg skal ta med syveren da, har bygget om en Zenith med nytt håndtak og snellefeste. Den er akkurat klar nå. Blir en vindfull dag i morgen!

Godt nytt år i fjæra!

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde meg en full dag ved sjøen i dag. Startet ved Fornebulandet rundt kl 10. Fisket av flere bukter bortover. Klart vann, god sikt. Begynte gradvis å blåse mer og mer. Fisket bukter i le, i lo og med vinden i ryggen. Etter ingen resultater flyttet jeg meg i Asker. Her blåste det mer, fisket av flere bukter. 

 

Testet med lang fortom, med kort fortom, med røde, grønne, hvite, rosa fluer i ulike møstre og størrelser, med ulike intrekk fra veldig rask til veldig sakte. Så ingen fisk og kjente ingen fisk i løpet av de litt over 6 timene jeg holdt på i dag. 

 

Det var pent å være ute og det var tidvis en god del vind. Så kun en annen, han fisket med sluk. 

post-4182-0-28951600-1420217650_thumb.png

post-4182-0-69597300-1420217665_thumb.jpg

Endret av lhegdal
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble tur i dag også, i vinden. Startet på et sted som leverte forrige dagen. Fikk raskt to og hadde to til borti, men kroket de ikke. Etter dette døde det ut, fisket av området, men ingen ting.

Så en sel, så den kan jo være skyld i at det plutselig ble stille. Så to sel i går også på en annen plass. Dro videre til et sted jeg bare har vært en gang, og da fikk jeg kun en tass. Skulle vise seg å være bedre der i dag. Mye bedre.

Begge steder lå i le, allikevel blåste det til tider voldsomt.

Begynte innerst i bukta, og fikk 3 små og to til som hugg.

Fisket meg videre ut fra bukta, der er det en flott marbakke 5-10m fra land et godt stykke og der braket det løs. Vet ikke helt hvor mange jeg fikk, men 7-8 i hvert fall. Og de tok hardt, og var utrolig spreke. Skulle tro de var minst dobbelt så store som de var. Vanvittig med krefter.

Fisket bortover strekket, og videre inn et sund, men det skjedde ikke mer bortsett fra lunsj med beina i vann. Fikk en til på vei tilbake, men da hadde vinden dreid, så den kom vanskelig på. Så da ble det tur hjem i stedet.

Utrolig artig dag ved kysten, men ikke helt lett å bli klok på. Et sted kan være bra en periode for så å være helt død. Om å gjøre å treffe med andre ord, og det gjorde jeg i dag!

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble en tur ut tidlig i dag og kan konstantere at årets første bad er unnagjort 03.01.2015  mmmoose

 

Kom til ekstremt høyvann med store dønninger rullende inn. Heldigvis hadde jeg vadestokken hengende på sekken etter turen til Møn før jul. Fisket i noen store rullestener i dønningene og la ikke merke til cruisskipet som passerte lengre ut, så noe i øyekroken 10 meter unna og der kom bølgene rullende sammen med dønningene. Jeg er ikke en liten kar 1.92 høy,  men bølgene var så høye at jeg så ikke over de. Fikk satt fotfeste og gravde vadestokken inn i stener og krummet meg sammen for treffet... og gjett om det kom! Ble skylt sidelengs langs rullestenen mens jeg kavet meg opp og gjorde meg klar til runde to av bølger... brukart våt fortumlet dukket jeg opp av skummet av bølgene, må ha sett sykt komisk ut! Vadestaven var nok redningen i dag, ellers kunne det gått riktig ille... om ikke med med meg så med noe viktigere... stanga! 

 

Vadestaven fikk seg en solid trøkk nært til et 8 tall etter å ha tatt i mot vekten av både jule og nyttårsmiddagen  :-\ Rettet den ut så jeg fikk brukt den videre, men ble fortsatt sende ut som dette:

 

16185276605_7d0904d148_c.jpg

 

Fisket var vrient i dag grunnet den ekstremt høye vannstanden og det var mye grumsete vann på favorittplassene. Ble to småttiser i dag hvor en av de tok på land!?  fffishing Trekker alltid flua helt inn til land ved siden av meg, skulle det være en følgefisk med inn.I det jeg løfter flua ut av vannet, så spretter det en sø opp og tar den... spretter bortover stranda før den rullet ut sammen med en bølge. Aldri opplevd dette før og jeg fikk meg et solidt støkk da den kom skytende ut av vannet, ble kort vei til håven da og et kjapt bilde av den lille akrobaten, før det bar ut igjen...

15999224489_f9c31d8ece_c.jpg

 

 

Bevegt meg mye i dag og dekket syv plaser før jeg fikk skikkelig kontakt. Var en stor Sø som var oppe 10-12 ganger på 15-20 meters avstand. Gikk utelukkende å plukket lopper, men ville ikke ha min. Byttet til en enda mindre loppe men da var fisken søkk vekk... og til min glede dukket det opp en sel i området fisket hadde jaget.

 

Var en solid berg og dalbane tur første turen i 2015... gjenstår bare å se om søknaden for ny tur i morgen blir invilget  :rolleyes:

Endret av Frode S
  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Årets første bad, i januar, er slett ikke verst! :)

Jeg tok en tur med familien idag. Oslofjorden. Det blir ikke den helt store innsatsen på fiskingen med en fire åring og en ett åring med på laget, men det var uansett ingen tegn til fisk. Fiskeplassen ble valgt etter solforhold og ly for vinden... Testet ut noen reker og en dubbet kaninhårsteamer som jeg har trua på, selvom den ikke har fanget noe i Oslofjorden enda.

5 grader i vannet og krystallklart vann. Nydelig vær med sol og plussgrader.

:) :)

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siste mulighet til fisketur før jobb og hverdag igjen. Var innom tre steder, og fikk fisk på alle, men kun en plass som leverte ok egentlig, føltes litt dødt på de andre.

Vi har noen utrolig pene steder langs kysten vår, litt gøy å gjøre seg kjent på en del nye steder, mye flotte omgivelser. Raske rundt i sånne omgivelser, og får en fisk i tillegg så er det helt topp. Periodevis helt blikk i dag, og med klart vann, så er det ikke så lett alltid. Fikk tre eller fire fisk etter kast på sipvak som såvidt var synlig. Kunne tro det var yngel som var såvidt oppe,(så forøvrig mengder med fiskeyngel i dag) men det var ganske stor ørret, blandt annet den ene som ligger på land. I dag som i går så var det fart i fisken, og fightene var bra! Ble totalt 7-8 stk, minste på nesten 100g... Nesten utrolig at de går løs på en flue på 8-10cm.

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute i Bærum og Asker i går mellom 9 og 14. Fikk ingen fisk, så ingen fisk. Snakket med flere fiskere, inkludert polske angfiskere, ingen hadde fått noen verdens ting de siste dagene. Så et vak i går, midt i en båthavn, umulig å kaste på. Ellers dessverre ingen tegn til liv...

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute i Bærum og Asker i går mellom 9 og 14. Fikk ingen fisk, så ingen fisk. Snakket med flere fiskere, inkludert polske angfiskere, ingen hadde fått noen verdens ting de siste dagene. Så et vak i går, midt i en båthavn, umulig å kaste på. Ellers dessverre ingen tegn til liv...

Jeg har og vært ute de 2 siste dagene, både bærum og Asker området. Akkurat samme her. Ikke et eneste tegn til fisk.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...