Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Klart vann, lett bris, strålende sol, høyt vann og null fangst i Røyken/Sætre området i dag. Fisker vanligvis lenger utover i fjorden (Vestfold), men bor i Oslo så ok å prøve å finne finner plasser med kortere reisetid. Har hørt mye bra om Sætre og Hurum, men ikke helt fått det til å klaffe. Funnet steder som levere vår og høst, men ikke vinter.

Ellers var det bare å nyte komforfiske i Solen i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute i blåsten i dag. Har funnet meg godt til rette på en relativt ny plass de siste turene. Startet der i dag også, og fikk en liten tass på første kastet. Bortsett fra den var det ikke noe liv inne i bukta, så jeg beveget meg utover og fant fisk. Ingen store men hadde et hugg så hardt at det var helt vilt.

Fikk seks-syv stk på denne plassen før det ble stille. De største var på litt over halvkiloen tenker jeg.

Dro videre til en annen plass. Der var det litt mer farge på vannet og jeg måtte fiske med noe med skikkelig farge på før det ble nettkjenning.

Her ble det fisk på en knallorange liten reke fisket ganske rolig men med aggressive rykk.

Fisken banket til skikkelig. Heftige hugg og morsomme kamper med tre fisk på snaut kiloen på denne plassen!

Hadde planer om å fiske over et sted til ,men der hadde jeg feilberegnet vindretningen, så det var bare å gi opp med 12-14 sekundmeter midt i mot. Sjanseløst...

Begynte å nærme seg skumring, og jeg vurderte om jeg skulle pakke og dra, men bestemte meg for å dra innom første plassen.

Men der var det helt dødt en periode, før det plutselig hugg til, en flott fisk og en fin fight med hopp og sprett og raske utras. Ikke ofte jeg kjører fisk på snella, men denne dro ut nesten all løslina og laget et herlig rabalder. Et kjapt bilde og ut igjen.

Vet ikke hva som plutselig skjedde men plutselig var det helt bonanza, med masse action, vak, hopp og jaging. Masse lugg og fisk. Hele strekket og bukta innenfor. Det var ørret over alt! Fisket en time før det stilnet, og det var helt enormt hvor mye fisk som plutselig var inne. Fikk mange, men absolutt flest endte med hugg og en kort kamp før de slapp. Men fikk mange også. Helt ville tilstander! Ikke ofte man treffer sånn, men det var utrolig gøy.

Blanke smellfeite ørret med noen lus her og der.

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etersom indre fjord ikke har levert de siste gangene, valgte jeg turen i dag til Jeløya, et sted jeg har hørt mye bra om.

 

Fulgte veien ut og havnet på et naturområde som het Jeløya Syd. Hadde en hyggelig samtale med en annen fluefisker. Kom meg etterhvert til vannet og her var det brukbart store dønninger som slo inn, så selv sjøfuglene ble skylt på land. Fikk fisket av en bukt, en spiss og et strekke til, kjente ingen ting og så ingen ting. Fant noen markante strømkanter som jeg kastet i uten at det hjalp. Jeg testet flere ulike farger og mønstre. 

 

Flyttet meg til området ved Jeløya radio, her var det flere flere fiskere. Jeg fisket fra en liten molo og lengre inn i fjorden. Det var en god del strøm, det var litt variasjon i bunnforholdene, men ingen fisk å kjenne eller å se. 

 

Hjemme så har jeg ofte utfordringen med at folk bader hundene sine der jeg fisker. Her var utfordringen mer at mange stoppet og kastet stein. Vet ikke hva som er verst i forhold til fiskingen.

 

Selv om det ikke ble fangst, hadde jeg en flott dag ved sjøen, i et for meg noe anderledes lanskap.

post-4182-0-69325800-1421617810_thumb.jpg

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble en tur før skolen i dag. Spekuleres i om jeg ikke satte ny pers på laks med 990 gram! Fikk ikke sjekka om den hadde tenner i ganen pga stivfrossne fingre. Alle andre kjennetegn stemmer overens. Vanvittig sprek sammenlignet med brunørretkilosfisk(aldri fått SØ over kilon). Ingen ørretrulling i overflata, kun voldsomt jag etter å komme seg ned og vekk fra land.

Festlig start på dagen.

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette var i Ryggedistriktet. Alt tilsier jo SØ, bortsett fra oppførsel og utseende. Jeg var jo av den oppfatning at laksen holdt til ute i havet på vinterstid. Men samtidig er det vel ikke umulig at det er noen som er seint ut av elva, evt bare kulern i fjorden en vinter.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk fisket meg gjennom skumringen og en time ut i mørket. Null action før det var blitt helt mørkt. På med en sort woolly bugger, legger ut første kastet og trekker inn med rolige, små rykk. Et veldig forsiktig hugg før fisken snur og går utover. Må slippe ut løssnøre, men har ikke kontakt med nervene i fingertuppene og snøret glipper slik at det blir slakk i lina. I det jeg får stramma opp igjen er fisken borte, selvfølgelig!

Fantaserer om at fisken kun hadde hatt flua i kjeften uten og stukket seg slik at den fortsatt er hissig på grøten. Legger ut et nytt kast på samme sted og starter inntrekket. Stålkonsentrasjon nå! Motstand i lina og jeg legger hele sjela mi i et lynraskt tilslag. PANG! Som å sette tilslag i en ubåt. Det går ca 0.5 sekunder og jeg ser allerede for meg pokaler og kultstatus. Men neida. Det går vel et halv sekund til før jeg innser at fisken var over alle skjær og holmer, og at jeg hadde kroka Norge.

Da jeg endelig fikk opp flua hang det en lapp på den hvor det sto "Ha ha ha, bedre lykke neste gang. - Hilsen Havet".

Endret av Emil
  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! 

 

Jeg luere på om det er mulig å få satt sammen en flueboks med de giftigste fluer til SØ!!

Hva er dine erfaringer med forskjellige fluer? Hva er din favoritt? 

Boksen kan heller ikke ha for mange mønster!!

 

 

Box:

1: Klympen

2: Krampa

3: Hololoppa

4: Pattegrisen

5: Liptickshrimp

6: Gråfrede

7: Vaskebjørn

8:

9:

10:

 

Spørs litt på årstid og sesong selvfølgelig..

Hva er din favoritter??

 

Mvh This Fish

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har merket meg at jeg går mer og mer over til å velge ganske naturlig farger, men med noen mindre fluer med knæsje farger.

Jeg forenkler fluene mine mer og mer.

Den jeg har fått absolutt mest på i år er en lysebrun/sandfarget tynt dresset fiskeimitasjon med litt fortynging i front.

Har den også i mørkere brun.

Noen reker i diverse farger, naturlige og rosa, orange, og en lakserosaaktig farge. Også disse tynt dresset.

Grå frede er med, en viktig joker synes jeg.

Noen lopper osv er også med.

Ellers havner det en del krimskrams og fantasifostre i boksen...

Jeg synes ofte at det er viktigere hvordan man trekker inn enn nøyaktig hva som sitter i enden av fortommen.

Skal man prøve seg frem så er det variasjon, prøv med ting som er motsetninger til hverandre. Funker det ikke med en litt stor naturlig flue i glidende inntrekk, så prøv en liten farget flue i rykk. Varier inntrekk og prøv deg frem. Både i tempo, farge, størrelse og også dybde. Det kan det være fort gjort å glemme.

(Tony, er deg meg du spurte)

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja spurte deg THJ :) Vi henger vel en del i samme områder ;) Men skulle vel lagt til et lite hint om hvem jeg spurte.. Sorry!

 

Jeg bruker stort sett mine egne fluer, foruten pattegrisen, clouser og av og til jiggy. Lopper er ikke mye brukt, kobberbassen i så fall :) Fargene er svært naturlige og ganske så kjedelige, akkurat som de naturlige byttedyrene.

Jeg bruker av og til sterke farger, men jeg bruker de faktisk mest på sommeren.

Chartreuse og rosa er helt supre farger i høy fart sommertid i oslofjorden!

Jo saktere jeg fisker, jo mindre behov føler jeg for sterke farger.

 

Jeg heller vel mer over til at man må bruke hodet og sørge for at mulighetene er på ens side. 

For fortom, line valg, og ikke minst inntrekk er ting jeg vektlegger stort.

Ofte mer enn fluevalg.

Jeg fisker kun saltvann, så det er klart at jeg må variere for å få fisk når jeg er ute.

 

Jeg kunne skrevet så mye mer, men det er ikke sikkert det er interesse for det, så det jeg vil avslutte med er å oppfordre til å ikke bare kaste og fiske tankeløst, men heller legge opp en strategi for hvordan man angriper forskjellige forhold. 

Om man ikke bare kaster og trekker inn uten tanke, så blir også fisket mer spennende.

Og man får flere fisk :)

 

Tre kjappe tips!

 

Velg vind og strøm foran vindstille og lette forhold.

Velg en flue som ikke synes altfor godt i vannet, fisken får med seg mer enn vi tror.

Tenk stille vann og brunørret, det er jo samme fisken. Viktig med tanke på liner og ikke minst fortom. Fisk i sjøen som du ville gjort i favorittvannet. man trenger bare å forandre litt på det som henger i enden av fortommen :)

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meget fornuftige ord fra Tony, her er det bare å suge til seg informasjon for både de som ønsker og lære, og også for de som har holdt på en del år. Er alltid noen ting man kan lære, ting man glemmer og får oppfrisket når man leser og snakker med andre som fisker.

man får oppfrisket litt og får ofte en ny tilnærming man kan prøve ut.

Derfor er det stor interesse for at du skriver mer, fra min side i hvert fall.

Jeg er stadig vekk i samme områder som du fisker, men jeg bor slik til at jeg uansett må kjøre en times tid for å komme til noen brukbare fiskeplasser (hvor jeg trives), samtidig så rekker jeg hele fjorden rundt på litt over to.

La merke til sist helg at den ene fisken som ble middag hadde mengder med yngel i magen som lignet kutlinger.

Antagelig mange av de inn over grunnene som gjorde at ørreten gikk bananas. Utrolig gøy å treffe sånn.

Disse var 4-5 cm lange, lys brunhvite i buken og litt mørkere brun over ryggen.

Å ta en titt i fjæra innimellom til forskjellige tider av året med hov kan være veldig lærerikt.

Da ser man hva som finnes av næring der til enhver tid. Klarer man å overdrive karaktertrekk fra disse overfor ørreten så har man ofte hellet med seg.

Jeg har hatt mye nytte av at jeg gjorde dette veldig mye som guttunge.

Endret av THJ
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fisker i all hovedsak enten med zonkere i hvit, grå, svart, orange, rød og rosa. Ellers er det noe wolly bugger i svart, hvit eller grønn og reker i grå og rosa, deceievere i blå/hvit eller grønn/hvit og jiggy i sort. Mest fisk er nok tatt på Zonkere. 

 

Jeg synes zonkere er knall da de vibrer veldig i inntrekket, og at de fungerer godt på våren, som høsten.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

La merke til sist helg at den ene fisken som ble middag hadde mengder med yngel i magen som lignet kutlinger.

Antagelig mange av de inn over grunnene som gjorde at ørreten gikk bananas. Utrolig gøy å treffe sånn.

Disse var 4-5 cm lange, lys brunhvite i buken og litt mørkere brun over ryggen.

Å ta en titt i fjæra innimellom til forskjellige tider av året med hov kan være veldig lærerikt.

kan det være ålekvabbe? de er aktive rundt disse tider. har fisket litt med ålekvabbe-imitasjoner uten særlig hell..

any how.

var en tur ute en liten time i dag ved min favorittstrøm, et svært rev med masse strøm. fikk to stk blanke på 1,3 og 1,7. begge to på en liten rosa cdc-reke. begge to tok på "rett over kneet"-dybde. det pussige med dette stedet er at det leverer best på lavt vann som i dag. det er et utrolig kult sted, et rev som strekker seg 100-150 meter ut fra land og alltid en heftig strøm.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan godt hende at det har vært ålekvabbe, fargen er ikke veldig ulik i hvert fall.

Omtrent fargen, og 4 - 5cm. 

Godt å høre den plassen leverer. Regner med at jeg vet hvor du tenker på.

Når det er høyt vann der, så kan man stå på land og kaste skrått oppstrøms mot den første store steinen ute på revet

Pleier å bli en litt dypere kulp fra den steinen og innover som bør fiskes av.

Hender det lurer seg inn fisk der når vannet er høyt nok.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...