Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Vanvittig spenning når du vet det er fisk ja. Det er så det sitrer i hele kroppen, og man venter bare på at det lugger til.

Men når det endelig tar, så er det nesten så det kommer som lyn fra klar himmel allikevel.

Det er et rush uten like!

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke rare rapporten å komme med i dag. Ble bare en liten tur i nærområdet, egentlig bare for å konstatere at det var håpløse vindforhold.

Ekstremt mye vind uansett hvilken retning vi gikk, og vinden kom fra alle kanter. Håpløst å få fisket under sånne forhold, hadde null kontroll på kastingen.

Snøret ble såpass kastet rundt at vi til tider ikke hadde kontakt med det engang.

Var veldig kjedelig at vi ikke fikk fisket skikkelig engang når jeg hadde med meg en ut. Men sånn er det noen ganger. Får prøve å ta det igjen senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute i Tønsberg/Nøtterøy/Tjøme området i dag. Etter to bommturer forrige helg var jeg oppe tidlig i dag for å prøve alt før sola gikk ned. 

 

Begynte dagen på min absolutte favorittplass. Desverre fisker plassen absolutt best på høyt vann, og etter en time uten tegn til liv var det på tide å bevege seg videre. 

 

Dro på en plass jeg ikke har vært før, men som jeg vet det fikse sjøørret, og som ser veldig bra ut på kartet. Første som møtte meg på plassen var en turgåer. Mannen kunne fortelle at han ofte fisket i området, og viste meg hvor han mente det var best å lufte snøret. Gull vært med lokalhjelp når en kommer til en ny plass. 

 

Området var en typisk uttaskjærsplass, med mye strøm og skjær. Desverre var plassen ganske værutsatt og etter en time i vinden og null fangst, bar det videre.

 

Plass tre var et typisk mudderbunnområde som ender i en bratt marebakke. Har pleid å få mye fik her på våren, men sjeldent fått noe der på vinteren. I dag var inget unntakt.

 

Når solen gikk ned pakket jeg sammen, og tredje bommtur på rad var et faktum.
Planen var å dra ut i morgen også, men begynner å innse at jeg ikke er noen dyktig vinterfisker.
Får stort sett alltid fiks vår, sommer, høst, men sjeldent på kalde vinterdager. 

 

Naturen og solen derimot.... Den kan vi ikke klage på!

Noen som hadde hell i dag? 

 

post-6323-0-79907200-1423327569_thumb.jpg

post-6323-0-16873800-1423327570_thumb.jpg

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rødtangen i dag, 3 karer som sto i kø når jeg kom. snakket med en av dem de hadde fått en fisk hver. Tusla tilbake tok en pause. På vei hjem til drammen så jeg at isen hadde drevet lenger ut i fjorden. Like før det ble mørkt. Satt på speykutlingen dro 3 kilosfisk på 10kast en glapp. Riksfjord er et geni, kan takke han for mange fisk. Etter en fiskeløs måned har februar startet bra :)

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nesten ikke fisket i år, pga av sykdom og alt mulig annet :P Men kom meg ut en kjapp tur for noen dager siden. Fint i sola nå, greit med fisk rundt om hører jeg! Store også :)

 

Ble ingen store på meg da, men fikk to en kilos fisk og en litt større.

Blank og feit, tok en med hjem til varmrøyken.

Hadde spist kutlinger og småreker, i massevis!

 

Tok en Jiggy da :P

post-2692-0-49131200-1423427565_thumb.jpg

Endret av Tony Pedersen
  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med sola kommer fiskerene ja! Veldig mange ute på jakt i go' været i dag - hadde en helt kanon dag selv i sola.

 

En del vind på enkelte plasser, men ingen krise. Veldig mye bevegelse i vannlagene i dag med mye fisk på farta, Ble tatt mange fisk i dag, men ingen over kilosgrensa for min del. Fikk fisk på både clousere og vaskebjørn, fisket nesten alle biotoper i dag, men hadde best fiske ut mot "været" og dypere vann.

 

16450346636_23b199139c_c.jpg

 

16288922730_87db51a3f2_c.jpg

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moro!

Lyst til å si noe om flue, inntrekk, område/biotop, dybde osv?

Traff på en gjeng inne på knedypt vann. Stor bukt med bare mudder. De tok vel egentlig alle fluer i alle slags tempo. Den jeg kakka hadde utelukkende børstemark i magen. Ble landet 3 fisk på like mange minutter. De som fortsatte dagen hadde en liknende opplevelse i neste bukt. 4 fisk på rappen der også.

Ellers så fikk thh en slank fisk på kiloet på grunnt vann rundt noen skjær. Ingen vits i å fiske om det var mer enn metern med vann i går mao ;)

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok meg fri fra jobb i dag. En etterlengtet fridag. Hadde tenkt til å ta med båten og øyhoppe litt. Hadde veldig troa på det. Men jeg har glemt å ta inn lastestroppene, de ligger et eller annet sted under snøen... Så da måtte jeg finne på noe annet.

Tenkte meg ut to plasser. Plass en er en grunn bukt som går over i en lang marbakke man kan vade og fiske langs et langt strekke.

Begynte inne i bukta, det var lavt vann og jeg hadde ikke helt godfølelsen. Men fisken var hjemme! Fisket med en liten lakserosaaktig reke.

Andre kastet så satt det på en 600g. Artig fight, og en god start. Fikk raskt 3 til omtrent på samme stedet, og mistet en jeg tror var ganske stor.

Holdt bare tungt igjen og stanget rolig. Hadde bare kontakt med den noen sekunder, men den laget noen alvorlige virvler ganske langt der ute.

Fisket meg utover, og det var lite liv langs marbakken. Fikk et par på en kutlingimitasjon.

Dro videre til neste sted. Gikk motsatt vei av hvor jeg pleier, og fikk raskt en fin halvkilos før det ble stille. Fisket meg inn i bukta, og innover langs en muddergrunne. Og plutselig skulle fisket ta helt av. Fikk mange, og størrelsen var det ikke noe å si på. Alle tok så vidt innenfor overgangen til grunna på en orange reke. Noen banket til skikkelig. Mange flotte fightene, og flere som var mer over enn under vann, og pille i vanvittig fart fra side til side.

Rett og slett utrolig gøy!

Tok noen bilder av de jeg fikk raskt inn. Ble rundt 15 stk tipper jeg og 5-6 stk over kiloen, og de største opp mot 2!

Så det må sies å være over all forventning. Rett og slett en herlig og heftig dag langs kysten!

Endret av THJ
  • Lik 20
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...