Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Er et par uker på jobb i flekkefjord, lurte på om noen kan peke meg i retning sø, plasser eller områder som er i nærheten. Takker

Hei,

har fisket en del på den siden av landet og har hatt flere fine SØ turer.

Om du kjører til Moi og fortsetter utover fjorden (mot åpen sjø) så kan du få hell ved en liten plass som heter "Stornes" og "Åna". 

Er også fint ved  Kvinesdal og utover mot sjøen. 

Dette er hvertfall steder jeg har vært innom på vei til Stavanger hvor jeg har fått SØ. Har ikke vært der på denne tiden av året, men kan være verdt et forsøk.

Lykke til! 

Om du har med deg noen ferskvannsfluer så er det nok av små spennende ferskvann du kan prøve.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søndagen dro jeg ned på Vestfold siden. Måtte finne et sted hvor vinden ikke tok for mye. Fant en grei plass men det hadde flere andre også. Pratet med et par hyggelige karer som antagelig var lokale. De hadde aldri sett så mange biler før. Fant meg en grei plass, satt på ei orange reke med litt glimmer i. Innen 15 min satt den første. Ei slank fjorddronning på ca 45 cm. Flua satt fint i leppa så det var lett å løsne flua å slippe den tilbake. Dette så jo lovende ut. Kanskje jeg for en gang skyld skulle få oppleve godt fiske, isteden for de enkelt slengerne jeg pleier å få. (Små fisk regnes ikke) . Fisken fikk jeg ved 13 tiden. Så jeg må innrømme at jeg var litt slukøret når jeg ga meg i 19 tiden uten så mye som ett napp etter drømmestart. De siste 2 timene var også de fleste fiskere gitt seg så jeg beveget meg til forskjellige plasser.

Men 1 fisk er bedre en ingen fisk. Hadde jo ikke drevet med fluefiske dersom fangstmengde var hovedmålet.

Litt varmere i lufta nå så blir pontongen med på tur. Gleder meg

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur ute på eftermiddagen idag. Sol sydvind och lågvatten. Kom ut ca 14. Inget första timmen. Sen blev det 5st den kommande timmen. 4st på ca 6-700gr och en på 1300gr. Den största tog flera saltor i luften. Riktigt kul! Efter det var det helt dött.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var et par timer ved Foten idag. Første gang jeg var der, og må si det var veldig fint der. Var et par andre fiskere der, men ikke overbefolket. Fikk en fin SØ på vaskebjørn. Fisken gikk og vaket helt inne ved land. Skal definitivt tilbake imåra. Skitt fiske folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trosset feber og bihulebetennelse. Knasket febernedsettende til frokost, og skyldte ned med kaffe i bilen på vei til kysten.

Hadde klart å få gjort ferdig godstanga etter knekk, så da måtte jeg bare ut.

Ankom første sted litt etter sola hadde stått opp på skyfri himmel.

Men det var da noe som manglet, var det ikke??

Hvor i huleste har det blitt av vannet. Skulle ikke det være et eller annet sted ved kysten??

Endret av THJ
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe da var vi to Truls, Sjekket ikke vannstand før jeg heiv meg i bilen i dag 05:00 ikke nok med det... Bommet 100% på vindretning og ble stående med fralandsvind!? Og for å toppe alt, klarte å tryne på en sandstrand (ikke en sten, pinne eller noe som minnet om noe en kunne tryne over)... Godt ingen så det!... Og null fisk da!

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble litt av et sjokk og komme til noen bukter som har levert ok, og se at de var helt uten vann.

Kan ikke huske å ha sett så lavt vann. Klart vann, strålende sol og nordavind...

Fant fisk til slutt, må bare få litt strøm på saker og ting, så kommer det noen bilder. Med vann, faktisk.

Tryne på stranda, den var ny. Greit det ikke er folk til stede når sånt skjer.

Gikk på trynet jeg også, men det gikk bra med stanga. Heldigvis! Ble nesten bad og, men bare nesten. Hardt liv langs kysten

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig lavt vann i dag. Flere steder jeg har fått fisk i vinter var helt tørrlagt.

Fisket ganske lenge, og over flere plasser med bare noen små pinner som resultat. Begynte å lukte nesten bomtur, og jeg blir fort utålmodig.

Hadde et par plasser i tankene, mn dro innom et par steder på veien dit. Uten resultat.

Dro til en av stedene jeg hadde tro på. Kastet og trakk, trakk og kastet... Nærmet meg en bukt jeg alltid får fisk, men ikke nå. Kastet litt på måfå og sto i egne resignerte tanker da det hugg. Den tok på neste kastet, og på neste kastet en til. Optimismen steg og jeg fisket litt videre, og på et sted å var tydeligvis fisken samlet. Det var fisk og lugg på nesten hvert kast, og plutselig var sjøørretfisket alt for lett. Korte forsiktige inntrekk, pause, og bang. Fisk etter fisk. Fikk rundt ti stk på nøyaktig samme plassen før det plutselig var dødt. Helt dødt. En fin fisk på snaut kiloen, resten 4-500g.

Tenkte meg et annet sted, dro bare innom en liten bukt først. Trodde ikke det skulle være nok vann der, men dro over, det var litt le så der var det varmt og godt. Plutselig lugget det! Men jeg fulgte ikke med. Bestemte meg for å fiske ut hele bukta. Fisken hadde visst gjemt deg der. Fikk 7-8 stk til! Fra halvkiloen opp til en kg, sånn nesten i hvert fall. Tok noen bilder og dro videre.

Der var det vind. Hard nordavind.

Vadet meg ut på et skjær, det var farget og opprørt vann. Storfiskforhold tenker jeg i det det klinker til, og går avsted. Noen vanvittige utras, helt vill fart.

Skjønte ganske raskt hva som hadde skjedd. En ørret på 1,2 var kroket i halen. Da går det som et uvær. Har opplevd at laksen klinker til med halen, men aldri ørret. Tydelig at den gjør det også. Fikk noen fisk til, og var egentlig fornøyd.

Skulle bare se et sted ikke langt unna som jeg ikke har fisket før. Måtte jo ta noen kast...

Endte jaggu opp med seks stk der også. Av relativt beskjeden størrelse.

Vilt hvordan en dag kan snu så til de grader. Det ble over all forventning, og den nyreparerte stanga ble godt innkjørt.

Fortsatt veldig kompakt med fisk noen få steder, og i korte perioder med aktivitet på hver plass.

Fikk mest på en liten rosa-orange reke fisket med korte ganske rolige inntrekk. Ofte var den bortpå og lugget før den satt. Men langt fra alle gjorde det.

Endret av THJ
  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri sett så lite vann må Mølen, Nevlunghavn og Frier. Kjente meg nesten ikke igjen. De fleste jeg har fått i år måtte jeg kasta etter på land i går... Det at ørreten slår med halen ble jeg først klar over i fjor. Ganske vanlig har jeg funnet ut

Endret av Tom Aage Aarnes
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for fine rapporter. Hadde selv lovet hjemme at det ikke skulle fiskes i helgen. Var ved Sætre i helgen så planla likevel å snike meg ut tidlig lørdag. Skulle ta båten ut, men ble møtt av is i hele fjorden! Litt overrasket etter en uke med veldig mildt vær. Klarte likevel å snike meg ut en halvtime senere på dagen. Ble en liten tass på 400 gram.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg tenker meg om så har jeg opplevd flere ganger at ørreten har slått med halen, men jeg har aldri kroket den. Gikk som en rakett rett og slett.

Mange av smånappene er nok noen ganger at den slår med halen.

Var en periode jeg hadde veldig mye smånapping. Rett medisin da ble å dra flua helt rolig og jevnt en meter, ca eller korte rykk i rask rekkefølge som et svimeslått bytte. Det var bra du nevnte det, for dette hadde jeg glemt.

Smånapper den med kjeften derimot, så kan det funke å dra veldig fort for så bråstoppe. Enten det eller tre raske rykk og en litt lang pause (flytende reke)

Har hett en del smånapping i det siste, og det kan være med halen. Da skal jeg prøve første scenariet. Kan sikkert funke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisket på Jeløya idag. Startet i Kjelandsbukta. Der var det fralandsvind og veldig lavt vann. Ikke tegn til liv. Flyttet meg ut til Radioen og gikk til venste. Fisket meg bortover og fikk en fin ørret på 1,3 kg. Ny rekord og greier. Fisken tok en vaskebjørn størrelse 8. Noen fiskere ute, men godt med plass. Knall dag ved sjøen

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...