Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Tony takk for gode tips.

Som du skriver er ikke fluevalget nødvendigvis det viktigste. Som du skriver kan det være lurt å tenke kontraster. Får du ikke fisk på en stor pattegris, sett på en liten loppe eller cdc-reke. Følger fisken bare etter når du drar inn sakte - sett opp tempo.

En ting som ikke nevnes er det med å kjenne fiskeplassene sine. Prøve plassene i all slags vær å finn ut hvor fisken pleier å stå til hvilken tid på året og i hvilket vær og vind. Etterhvert blir man forhåpentligvis så god til å lese sine egne plasser at man nærmest ser hvor sjøørreten står når du kommer til en ny plass.

Er selv ikke noe god til å variere line. Tror faktisk ikke jeg eier ett synk søre (kun FI og SI snører). Her er det tydelig at jeg kanskje har en og annen bonusfisk å hente

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synkeline er spesielt viktig i både for varmt og også i veldig kaldt vann.

Jeg har mye å hente på å variere med liner, det kan gi fisk ellers i sesongen også å plutselig servere en flue langs bunnen.

Jeg er helt enig med TKJ ang å tenke kontraster i fluevalg, og det gjelder også med både inntrekk og dybde (snørevalg)

Funker det ikke på steder som har levert tidligere, så forsøk en annen type biotop.

Å teste nye plasser er en viktig del av mitt fluefiske.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En annen flue som noen har god erfaring med mens andre ikke får fisk på er Montana. Jeg har god erfaring med den både i ferskvann og saltvann. Binder ikke fluer selv men fikk en kamerat til å binde noen ekstra store til bruk i saltvann og de fungerer godt. Har noe med formen å gjøre. En fiskekamerat har fått utallige SØ på en veldig enkel flue bundet av Sibirsk ekornhale. Jeg tror det er de stive hårene som lager "lyd" i vannet. En stor muddler gjør det samme. Har man fått fisk på en type flue er det, som med sluk, naturlig at den blir mere brukt enn de som ikke har gitt fisk så litt variasjon er ikke så dumt  for som det har blitt sagt, små fluer tar også fisk.. 

Friluftsfjorden!

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Montana, ja, den har jeg faktisk ikke hatt i tankene engang. Artig, og det skal jo ikke være noen grunn til at den ikke skal funke også i sjøen.

Noen av målene mine for sesongen er å bli flinkere til å variere hvilket snøre jeg bruker.

Har kjøpt inn et par spoler til kasettsnella, for å gjøre det lettest mulig for meg selv, samt kjøpt inn to liner i synk 3.

Ofte er det litt lettere å komme i gang med denslags å ha noe nytt og spennende man har lyst til å teste ut.

Har fylt opp spolene med hoover, slow int, fast int og to forskjellige synk 3.

Utover det så har jeg lyst til å finne en eller to nye godplasser som leverer, og å lære meg disse å kjenne.

Alltid interessant å utforske nye områder, er noe med spenningen å prøve seg der man ikke er kjent, legge ut hvert kast i nytt og ukjent vann.

Fiske over strekninger hvor man ikke vet hva som venter rundt neste odde.

Videre har jeg lyst til å bli flinkere med tangloppe. Første gang jeg fikk skikkelig sving på det var i fjor. Har prøvd mange ganger før, men først nå nylig har det løsnet. Utrolig artig fiske, og jeg skal bli flinkere til å sette på loppe når jeg skal fiske på ørret som vaker.

Og det er jo det som er så utrolig artig med kystfisket. Selv etter så mange år så er det fortsatt masse å lære.

Og det er absolutt en av de tingene som gjør at kystfisket er det som fanger min interesse, og at det er selve fluefisket for meg.

Kjenner jeg begynner å glede meg

Endret av THJ
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanskelig å si noe om egentlig. Når makrellen virkelig er på hugget, så er den vanskelig å unngå. Den også gå høye eller lavt, så motsatt av hvor du får den vil jeg si.

Nå synes jeg makrellen er morsom å fiske, i hvert fall en stund. Den er sterk og kan ha noen heftige utras. spesielt fra båt hvor den går rett ned.

Den beiter jo i sildestimene, og det kan sjøørreten gjøre også, så du kan få sjøørret innimellom all makrellen.

Vil du ikke ha makrell så er det bedre å fiske i områdene rundt, eller litt andre biotoper hvor den ikke er like dominerende.

 

Kan også fiske i mørket, da er det som regel sjøørret jeg har fått.

Og som alltid så er jeg fan av å fiske av områder, så beveg deg mye, og se om du finner en bitevillig ørret.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute med en kompis og gjorde et forsøkt hele fredags natta, først 08.00 Lørdag morgen fikk vi på sjøørret, så nattfiske var ikke helt heldig, men vi hadde skiftet til denne plassen ved 6 tida på morgenen, trur jeg holder meg til morgen fiske ihvertfall. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute en tur i går kveld ved min favorittstrøm/rev, tenkte jeg skulle prøve meg mtp væromslaget vi hadde i helgen. Etter 10 min satt kveldens første og eneste fisk, 1,8 kg og sprek som fy.. To ganger ut på backingen og den ga en real fight. Fisken tok på en oransj cdc reke str 10, uten flash, på "rett-over-kneet-høyt vann".

Så flere gromme fisk som var oppe og hadde videre noen gode drag/hugg i flua (Runars deciever, loppe og nevnte cdc reka).

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er meget fersk i sjøfiske med flue, du kan faktisk telle antall fisketurer på en hånd. Jeg fisker i et område der det skal være bra med sjøørret. Jeg har fått sjøørret der tidligere, på sluk, og det er mye vak i området. Men jeg får bare lyr. Det er selvsagt morsomme fighter med lyr på rundt 3 kg, men det er jo ikke sjøørret...

 

Får dere mye annen fisk når dere fisker sjøørret?

Ser at det er skrevet noe om makrell lengre opp her, gjelder det også andre fiskearter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er i all hovedsak sjøørret jeg får når jeg fisker etter det. Makrell og horngjel er vanligvis bifangst sent på våren og tidlig på høsten.

Hvor i landet fisker du?

 

Fisker i Trondheimsfjorden. Snakket med en kollega, og han har fått mye SØ der tidligere, men han sa at det har blitt mindre nå.

Endret av Erlend S
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke beste tiden nå inne i fjordene, om plassen er plassert litt innover fjorden. Må ofte litt mer ut mot åpent farvann nå. Kan godt hende plassen leverer på andre tider av året. Vet ikke om du har lykkes der på sommeren tidligere. Ikke gi opp er mitt råd. Prøv noen forskjellige typer plasser og gjør deg godt kjent på de på forskjellige tider av året og forskjellige forhold og værtyper.

Gratulerer med godt fiske lilja!

Gøy å høre at folk lykkes.

Hva slags type sted /biotop var det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var ut mot havgapet vid en djupkant utanför ett par grundare vikar och ett fint sund där det blir lite ström vid hög och lågvatten. Fiskade S5 och Runars Deciver (i ganska högt tempo). Prövade lite andra flugor med men ingen lycka med dom.

Endret av Lilja
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...