Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Ble tur i godværet dag.

vindstille, sol og godt med plussgrader.

ikke antydninger til sjøørret på godplassen, møte flere som var ute å fiska men kunne ikke se at noen andre fikk no særlig heller.

 

ble dog ny pers på enten sandflyndre eller skrubbe. Trodde først jeg hadde kroka en tangklyse før det plutselig rørte så smått på seg. Skikkelig slappfiskfffish

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Årets andre bomtur i oslofjord (type yttre) i dag.

Verken sett, hørt eller befølt noe fiskete.

Fikk noen kraftige flerrer i ene snøret i dag (natt) (Airflo Ridgeclear int.). Noe merkelig da ringene ser ok ut på stanga.

Flerringen er ca midt på snøret. Det er vel ikke noe vits å prøve å fikse dette? Smelte etc? Rett i søpla? Brukt snøret hele 4 ganger...

 

Oh, btw om noen finner en Granquist stridshanske, type svart på parkeringsplassen ved larkollen er den min (dusør utloves). Den andre fant jeg frosset fast på biltaket. gggoodnight

7dfwPNZ.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det var en real bomtur. Uheldig med snøre ja. Hvis det er er en keramiske  dra ringer som har en sprekke. prøv å dra et tøystikke, gassbind, bomull, toalettpapir osv gjennom ringen noen ganger og se om det henger igjen noen fibre i ringen. Aqusure eller lignende kan fikse det meste. Selvfølhelig kan det være en produksjonsfeil også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg dro på ei skrape på et snøre i dobbeltrekk i høst. For meg var snøret i et ubetenksomt øyeblikk havnet rundt stanga på et vis - sleit av en del av coatingen og fikk ei fin stripe oppetter klinga (oransje  Airflo 40+) Jeg greier lett se for meg at samme skade som det du viser kunne oppstått dersom snøret hadde vært hektet rundt noe annet, snellefestet eller lignende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette flotte synet møtte meg da jeg var ute å inspiserte nærområdet her om dagen. Det lover vel godt håper jeg. Ikke mer enn 3-4 grader i vannet nå, og de indre fjordsystemene er fortsatt islagt.
Har gått til innkjøp av drivanker til kajakken nå, så da satser jeg på at den blir litt mer egnet til å fiske fra.

 

Endret av AndersRN
  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi, så artig å se. Mange av dem også, så da skjer de nok ting snart. Hos deg. Prøvde du å fiske noe, eller var det bare for å kikke. 

I de områdene jeg fisker mest så varierer vanntemperaturen mellom 0,5 og 1,5 så her er det 'stein dødt' enda. Såpass kaldt om natta også at det ikke blir noen særlig heving av temperaturen. Knapt nok noen oppgang etter en lang solfylt dag... burde jo vært primetime nå.

Kajakk har jeg aldri blitt komfortabel med å fiske fra. Men et genialt fremkomstmiddel er det definitivt. Godt å komme seg litt ut fra fastlandet, kan bli drøyt mye folk mange steder nå som sola titter frem.

Endret av Truls
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Plutselig hadde alle planer for dagen. Unntatt meg... så selv om jeg ikke har hatt noen voldsom urge til å fiske i det siste, så pakket jeg et par stenger og tenkte å ta en liten tur. Jeg regnet med at de fleste har fulgt boka og funnet en sydvendt bukt med litt mudder/ mørk bunn og steiner osv og fralandsvind på denne tiden, og det så ut til å stemme, for det var mye folk ute men jeg hadde lagt en plan om å velge en litt annen taktikk. Jeg skulle fiske strøm, forholdsvid dypt og relativt fort!

Jeg hadde bestemt meg for å fiske av en nordøstvendt bukt hvor det er en del tidevannsstrøm i de ytre deler. Det ligger ut mot åpen sjø og vinden sto mer eller midt i mot. Bunnen der er grov sand og rullestein, og det er noe spredt tangvekst utenfor marbakken, og litt ålegress inne i bukta, selv om den kanskje er fryst ned nå. 

Jeg tror jeg var litt tidlig ute, for det var ikke skikkelig dra i strømmen enda, men jeg bestemte meg for å fiske over uansett. Det var beinkaldt, og jeg var glad for at jeg hadde tatt med en ekstra fleecejakke... skygge, og vind midt i mot gjorde at det føltes som det var mange effektive minusgrader. Her var det bare å gå i gang, og når jeg nærmet meg et område med mer tang så var det bom stopp, og fast fisk. Jeg trodde den var større enn den viste seg å være, for den ga en flott fight med flere gode utras og stanging. Fisken var speilblank, og velfødd så det holder, så selv om fisken har hatt det kaldt så ser det ut til at det har vært mat å finne! Den var på 1,2 og bare noen kast etter at denne var landet og gjenutsatt så var det en ny fisk bortpå, og strammet opp snøret i en lengre pause i inntrekket. Men den fikk jeg ikke kroket.

Jeg fortsatte å fiske litt tiluten å kjenne mer, og avsluttet på en plass i solsteiken, i le og det var utrolig deilig å kjenne sola ta, men noe mer fisk var det ikke antydninger til. 

mms_img7868587535171684586.jpg

mms_img2026361693993000508.jpg

mms_img347040314668621518.jpg

  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Toppers rapport Truls! Deilig!

Jeg var noen timer ute en dag i påska i Bunnefjorden. Åpent vann, noe is innerst i bukter med skygge. Jeg syntes det var merkelig med såpass farget vann på denne tiden. 3-4 grader i overflatevannet i sydvendt bukt. Flere fluefiskere ute å kasta på vante plasser. Deilig å kjenne sola ta litt. Så ingenting, merket ingenting. Må ut igjen snart merker jeg :-)

  • Lik 1
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det, er ikke rare forhåpningene jeg har når jeg drar ut når forholdene er som nå, annet enn at jeg håper kuldegradene slipper taket snart.

Men man kan være heldig og treffe på fisk, selv om det ikke er mange, og fisker man på riktige steder nå, så er det stort sett feite velfødde blankfisk i ok størrelse man treffer. Jeg regner med at det fargede vannet i bunnefjorden skyldes snøsmelting. Har tatt godt unna på dagtid nå selv om det ikke synes alt for godt, og smeltevann kan gjøre at man må tenke litt anneredes. Mange steder med ferskvannstilførsel, som gjerne holder fisk når vannet er kaldt blir på grunn av snøsmeltingen enda kaldere, og saltere vann ut mot åpen sjø kan i perioder være varmere, og mer attraktive for ørreten. 

På de stedene jeg har pleid å fiske mest så er det ikke veldig mye fisk som har blitt igjen i brakt vann de siste sesongene, så disse håper jeg trekker inn mot kysten om ikke alt for lenge. Da kan det bli et langt mer interessant fiske fremover!

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har sjøørretfisket på den svenske vestkysten så smått startet, men så langt er det ikke mye som minner om vår. Ble et par korte turer søndag og mandag, men uten resultat, til tross for at jeg fant en god del børstemark.
Inspirert av Truls, tok jeg i ettermiddag turen til en vestvendt bukt ganske langt ut i øysystemene her. Egentlig ikke en typisk plass for det tidlige vårfisket. Vannet var lavt og vinden sur, men flott å være ute likevel.
Etter ca. 5 min beit det på en feit og fin blankfisk på ca. 2 kg og rundt 57 cm lang. Tok på veldig grunt vann og hadde kjeften full av børstemark. Det ble med den ene, men det er godt for selvtilliten å ta så fin fisk så tidlig på sesongen. Det verste som fins er når man går flere turer uten å kjenne noe. Det går utover selvtilliten :)
 

 

IMG_20180403_171457.jpg

IMG_20180403_171732.jpg

Endret av AndersRN
  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute en tur i går kveld. Ikke forsøkt sjøørreten på kveldstid før, men fin temp og vindstille så frista det såpass at jeg og kompisen tok en tur i indre fjord.

fikk ingen fisk i land, men hadde en helt rå opplevelse likevel. Det vaka sporadisk og jeg var veldig i tvil på hva slags flue jeg skulle bruke. Endte opp med å forsøke på en svart gurgler med litt underkropp av hvit cactus chenille.

Fiska denne så den flytta masse vann i overflata, stoppa flua med jevne mellomrom og hadd ikke fiska mer en 3-4 kast før det kom en diger ørret og kasta seg over flua på 30 cm vann.

fikk ikke kroka den og det gjentok seg 3 ganger før jeg antagelig skremte den vekk med ett elendig tilslag.

uansett helt rått å se den store fisken komme etter gurgleren på den måten.

blir å binde flere slike men da med større krokgap, aner meg at det er årsaken til at jeg ikke fikk kroka skikkelig da kroppen var i overkant tykk ift krokgapet.

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kul opplevelse!

Vanligvis så funker lopper under de forholdene du nevner, men det er verd å avslutte med et par kast med en grisestor sild eller tobisimitasjon, da har det smelt skikkelig på den typen forhold, med vindstille og små sipvak.

Offensivt og kult å prøve gurgler da, rått når sjøørreten smeller til i overflaten!

Stingerkrok med stort krokgap og prøv å gi fisken litt tid til å få snudd med flua. Vanskelig uansett...

Endret av Truls
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært ute en kort tur, og det er ikke mye som tyder på at våren er i ankomst... i hvert fall ikke under vann. Ikke noe byttedyr og veldig lite liv. Men hyggelig selskap gjør selv en treg tur (fiskemessig) til en veldig trivelig tur med litt skravling, og frisk luft.

Jeg tjuvstartet litt i en stor bukt. Denne lå i le og stømningene dro inne varmere vann i bukta. Det varmere vannet fikk også med seg noe fisk inn på grunna, selv om det foreløpig er i veldig labert antall. På en kort økt på stekket, ytterst i bukta så fikk jeg en fisk og hadde en som strammet opp snøret men den klarte jeg ikke å kroke.

Fisken var på 5-600g så ikke store saken, men blank og i veldig god kondisjon (selv om det ikke er så lett å se ut fra bildet) så der er tydelig at de har hatt godt med mat der de har oppholdt seg i vinter, selv om det ikke er antydninger til byttedyr langs land enda. I dette området.

mms_img3184215318973007437.jpg

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanskelig å kontre posten fra Dan over her, men legger ut en liten turrapport uansett.

Jeg var en liten kveldstur i Bunnefjorden i går. Har funnet et sted med leopardbunn, grunner, viker og litt strømmer i vannet. Litt vind fra nord, men varmt så lenge sola var oppe. Tidevannet var på vei ned. Målte 4 grader i overflatevannet. Fortsatt litt kaldt kanskje?

Det gikk i rosa cdc-reke, naturtro CDL-reke og Vaskebjørn. En hyggelig kar med sluk hadde på en fisk (sannsynlig vis SØ) ved siden av meg. Så to vak fra sjøørret og utover kvelden var det en del byttefisk i stim som brøt overflaten. Fikk dessverre ikke kontakt med sjøørreten, men fikk et hyggelig gjensyn med torsk! 3 kg blank var den og skikkelig feit. Merket med en gang at det var torsk på motstanden. Den dro ut godt med line to ganger, så det var ikke noe å si på kondisjonen. Den tok på grunt vann, relativt rolig inntrekk, på en Vaskebjørn

1.thumb.jpg.e65c467dfb88d6f4f44350ee52231a99.jpg3.thumb.jpg.cc4fb52577b7fa0c145da301bc503382.jpg

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig gledelig å se bilde av torsk igjen, og fin størrelse på den også. Gratulerer!

Jeg savner torsken, det er ikke såå mange årene siden jeg kunne få 15-50 torsk på en kveld eller to. Spennende fiske når de gikk på grunna, og innimellom veivet med halen og snuta nedi tangen. Om å gjøre å snike seg innpå, legge flua nærme nok til å fange oppmerksomhet uten å skremme, og holde hodet kaldt når bølgen kom etter flua.

Hatt noen skikkelige utra av stor torsk. Ikke mye fart, men god tyngde.

Savner torsken, så det var hyggelig å se!

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, Truls jeg har litt samme erfaring her innerst i fjorden. Det var mye mer torsk å få for noen år siden. I "børstemarksesongen" var det jo galskap på grunnene etter mørkets frembrudd. Rundt disse tider på året så pleier det fortsatt å være en grei sak å få en torsk eller to hvis man lar flua synke litt, men det var betydelig mer av den før. Av og til kan man spotte torsken på grunna i jakten på mat. Ofte borrer den seg ned i tanga, og da kommer halefinna opp :-) Det er, som du nevner, spennende å kaste på fisk som bryter overflaten på 20cm dypt vann!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...