Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Takk for rapporter, det gjorde så jeg om sider fikk kommet meg ut også. Historisk sent på sesongen, å starte sjøørretsesongen etter 1. Mars gir dårlig fiskekarma så da måtte jeg ut før det. Dro til et sted hvor det tidligere har vært veldig bra, men nå var det helt dødt. Dette var på torsdag. Hadde fri i går også og dro til et annet område og fisket helt uten forventning. Og stikk i strid med læreboka så var jeg borti fisk i en norvendt bukt som ligger i skyggen, og det var mye is langs land. Pluteslig var det et ørlite rykk mot slutten av intrekket, og så et til. Omtrent som om man så vidt drar borti litt tang. Men kunne det vær fisk? Jeg kastet et kort kast på samme sted og halveis inn så drar det til noe alvorlig. Litt forfjamset over hvor brutalt den tok så holder tilslaget. I motsetning til fortommen... :'( det var en solid fisk.. videre på strekket så skje det ikke noe. 

Jeg fisker kjapt over samme strekket på vei tilbake med en hvit jiggylignende sak, og har et forsiktig lugg. Samme gjentar seg på neste kast. Jeg bytter til en orange reke, og da strammer det opp og den sitter!! Oh glede ;D Ikke store fisken, kanskje 600g men årets første! Det varmet. Et par kast sene så drar det til igjen, og det svarer skikkelig tungt der ute. Jeg ser raskt at det er en fisk med fortsatt litt farge, og ikke veldig slank. Jeg bestemmer meg for å kjøre den grishardt, likevel så raser den git og dit og det tar litt tid før jeg får noenlunde kontroll, og rett før jeg får hånda på den så glipper flua. Lke greit egentlig. Kampen var skikkelig bra i det iskalde vannet og jeg fikk sett fsken. Den var stor, ca 65 +cm og skulle uansett rett ut igjen, like greit at det skjer uten håndtering. 

På neste plassen så får jeg en fisk til, en fin sølvblank sak på snaut 1,5. Den tok like foran bena mine, i en stor sandbukt. Kjente et ørlite drag og når jeg ser flua så forsvinner den plutselig i en grå stor skygge og snøret setter fart. Da er det bare å stramme opp. Det ble en bra kamp før den fikk friheten tilbake. Mer skjer det ikke før jeg er på vei tilbake forbi samme sted. På langt hold ser jeg et vak. Jeg går bortover og vader forsiktig ut. Et forsiktig lugg og dett var dett. Gøy å se fisk som jager, det gir håp fortiden vi går inn i.

Fortsatt kaldt i vannet, og is mange steder. Fikk til og med neglesprett på tærne.

20190301_122204.jpg

20190301_130450.jpg

20190301_120713.jpg

20190301_123834.jpg

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag passet det slik at jeg kom meg ut etter sjøørreten også.

Her oppe har det vært vår i noen uker og snøklokker og hestehoven har kommet. Prøvde en ny plass idag som jeg har kjørt forbi mange ganger og tenkt "her må jeg prøve å fiske".  Rigga RSI'en med et helsnøre som jeg kan bytte synkegrad på de ytterste meterne. Satt på en middels synketupp siden plassen ikke er forferdelig dyp og planen var å fiske med pattegrisen. Bunnen i område er helt 100% perfekt, leopardbunn og fast underlag som egner seg for vading.

Prøvde meg forsiktig fremover for å finne kanten på marbakken. Der jeg mente at fisken kunne gå frem og tilbake å beite så smalt det på. Ikke verdens største, men en fin fisk på ca 45 cm. Ganske tynn så den ble satt rett ut igjen uten noen håndtering. Dagen ble helt super! 15 fisker tok jeg før kulden ble plagsom og jeg gikk i land. Flere var fine og en ble med hjem til mat, resten var C&R. 

FOR en dag :)

 

1 (3).jpg

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Var ute en liten tur på formiddagen i dag, og varmen setter litt mer fart i ting og det er spennende tider vi går i møte nå. Liker kombinasjonen av kaldt vann og varme i lufta. Var mye vind, som gjorde det litt kjølig, og utfordrende å kaste.

Fikk fem stk og hadde et par hugg og følgefisk, så det var ikke dårlig på rundt fire timer fisking. 

Fikk kjørt inn en ny stang, og den var veldig artig å kjøre fisk på. Fisken var sprek i det kalde vannet. Glemte kamera, så derfor ingen bilder. Ingen kjemper landet, men tre på 7-800g er bra det! Alle får vokse seg større.

 

20190322_180922.jpg

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rundt 2 grader, noen steder kanskje en halv grad mer. Betydelig opp fra sist tur hvor det var minus i vannet. Vil si 2-4 grader går innenfor 'kaldt' fra 3-5 så begynner det å hjelpe og med litt varme i lufta nå så kommer det til å bli bra med fart i fisken. Nå har den i hvert fall begynt å lure seg litt inn og ut av buktene for å finne varmere vann og mat.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute en tur i sola i dag, og etter å ha prøvd flere plasser uten hell fant jeg endelig en bukt som huset fisk. Isen gikk for noen dager siden på denne plassen, og ettersom flere bekker og elver renner ut her er vannet veldig farget. Vanntemperaturen overrasket meg da jeg først vadet uti, det var mye varmere enn på de andre plassene jeg hadde vært på tidligere selv om det fortsatt var is noen hundre meter unna. Har en teori om at det fargede vannet varmes raskere opp av sola da det absorberer mer av lyset, men vet ikke hvor mye hold det er i det her. Uansett ble det fisk på første kast, en sprek kar under minstemålet som raskt ble sluppet uti. Allerede på neste kast var det fisk på igjen, en halvkilos-ørret i overraskende god kondisjon. Da det ble fisk på tredje kastet var jeg sikker på at jeg hadde truffet en stim med småfisk, men etter gjenutsettingen ble det stille en periode. Jeg lot plassen hvile litt før jeg prøvde igjen, og det smalt på en kilosfisk etter få kast. Trodde den var langt større da den gikk dypt og stanget, har aldri før opplevd så spreke fisker så tidlig etter isgang. Da den fjerde var landet var jeg fornøyd med dagen og tok turen hjemover, utrolig deilig at det klaffet i dag, har vært utallige bomturer de siste ukene. Tydelig at det begynner å bli fart i sjøørreten igjen etter vinteren.

Skitt fiske!

20190323_150731.thumb.jpg.f8b6d8515d50242312934bafcd27c77b.jpg

 

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt fornøyd med å komme meg ut i dag! Mine to første SØ (i sjøen) fant veien til hoven. En på minstemålet og en som kanskje passerte kiloen med et nødskrik. Begge på favorittflua til Truls (Pattegrisen....) Litt dårlig med bilder, ettersom jeg fikk noia av å fikle med iPhone over saltvann... Må finne en annen løsning på det der. Fisket på forholdsvis grunne områder med sand og tang med ferskvannstilsig/bekk i nærheten. Vannet ble veldig grumsete/uklart pga bølgene (derfor pattegrisen kom i bruk - den lyser jo opp som et juletre under vann med UV-bling og rosa og whatnot.)

Kontoen er åpna. Skuldrene er nede. Dette blir en fet sesong!

8A00F86C-056A-4C3C-8959-97045E1B39E6.thumb.jpeg.b5d40cc73ae6821e7bc733237a95bd75.jpeg

Endret av RolvS
  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble en liten tur i dag, 4-5timer med fiske og det ble to fisk og fem kontakter utover disse. En fin og tjukk ørret på 1,2 var dagens beholdning.

Det va meldt opphold og rolige vindforhold, men det yr mener med det er regnvær og tildels problematiske vindforhold som gjorde kasting noe utfordrende. Det er mye smeltevann om dagen og området vi fisket i bar nok preg av dette. Så kanskje burde vi dratt et annet sted..? Ikke godt å si, men det var masse folk ute og få sa de hadde vært i kontakt med fisk.

Spørs om jeg ikke må dra med kajakken på kommende turer. Komme meg ut på øyene, så får man fiske mer i ro og mak.

20190330_121621.jpg

20190330_092110.jpg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok meg fri fra jobb i dag, og fisket av kilometervis med nydelig kyst. Sur og kaldt var det og første plasen var det helt dødt. Grågrønt skjær i vannet og masse smeltevann så ut til å skulle gjøre dagen blytung. Heldigvis ble det ikke sånn og jeg skulle finne fksk på to steder i tillegg til et par strøfisk her og der.

Første plassen er grunn, men det er en buet knekk med en del tang før det skrår sakte ut mot dypere vann. Plassen ligger veldig åpent og det var utfordrende å kaste. Helt i enden av strekker er det et lite område som er mer kuppert, og i en pause så strammet det opp og den satt! Deilig å sprekke nullen, men den var ikke alene. Kast etter kast var jeg borti fisk og landet 6-7 stk på denne plassen før jeg gikk videre. Og det skulle bli mange kilometer før neste fisk. Vel jeg mistet en omtrent halvveis.

Område nr to som holdt fisk er et område som ligger litt mer skjermet, og det er et platå med bløt bunn og masse tang før det stuper ned i dypere vann i en slags kanal mellom øyene. Og inne på den bløte bunnen var det en stim sjøørret på jakt, og plutselig var det masse action en god periode. En av fiskene utmerket seg. Den tok grisehardt ganske langt ute, og dro avgårde hit og dit. Jeg trodde det var en større fisk, og jeg måtte til og med kjøre den på snella. Den hadde flere utras hit og dit og jeg ble skikkelig lang i maska når jeg endelig landet en 700-grammer... det var ganske sprøtt, hvor den fikk krefter fra og hva den hadde fått i seg må man bare lure på!

Jeg rundet av en heftig dag med å lande en siste fisk på den første plassen jeg fant fisk. rundt 20 fisk landet, og mange kontakter. Ingen store fisk, flest 4-500g med noen opp mot 800. Sånn kan dette fisket utarte seg. Timer og kilometervis uten fisk, for så å plutselig ta helt av en kort periode på et begrenset område. Om man er så heldig at man treffer.

20190403_155622.jpg

20190403_153741.jpg

20190403_152250.jpg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med ny del til streamstixen på plass var de på tide me ein tur ut etter sjø ørret, tok ein tur til ein ny plass :)Når me kom var de fjære, sol og litt vind, rigget stang med vaskebjørn men var heilt stille første timen. Byttet over til ein rosa reke, la flua ut ved ein mørk flekk i bunnen og ventet.. Kom eit godt sug i snøre og eg strammet til, min største sjøørret med god margin i enden av snøre:Daaapplaus mista desverre denne, men var ein god følelse. Klar for ny tur snart ;)

  • Lik 5
  • Trist 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble tur i dag, noe jeg ikke er alene om i disse dager. Masse folk så jeg hadde med meg pontongen og forsvant ut på noen øyer, og fisket for det meste i sundene mellom et par øyer. Første stedet jeg var er grunt men med en fin marbakke ned til bløt bunn med mørk tang. Det tok ikke lange stunden før jeg var borti fisk. Det var bra med fisk og de var villige og tok, noe som ikke skulle vare resten av dagen. Fisket her med en lakserosa reke, og fisket rykkvis med gode pauser. Det strammet deilig opp og jeg landet til sammen seks på denne plassen.

Fikk en pm om at et av forummedlemmene var på vei til samme område, så vi avtalte å møtes. I ventetiden fisket jeg av et strekke uten noe liv, men når jeg kikket tilbake så jeg at det vaket. Først en, og straks en til... da var det bare å snu og prøve seg på disse. Det var sipvak og det må ha vært mange fisk i stimen og det tok ikke lange stunden før jeg hadde landet et par. Disse tok på en lien loppe. Så ble det møte med en fra forumet, mens jeg sto med stanga i bue. Resten av dagen ble riktig så hyggelig, og vi landet seks-syv stk hver, men det ble mer og mer kilent å få de til å ta. Så de som påstår at sjøørretn ikke kan bli sær... vel, det ble mer og mer utfordrende utover dagen fremtil jeg måtte ta kvelden.

Utrolig hvor mye ørret det kan være på et begrenset område, samtidig som andre steder kan virke helt døde. I dag var vi heldige og traff bra, og det var utrolig mye aktivitet selv om det var småvrient. Ingen kjemper landet men fisk fra 400-800g er bra som bare det!

Takk for turen!

 

20190406_113006.jpg

20190406_110928.jpg

20190406_170244.jpg

20190406_113020.jpg

Endret av Truls
  • Lik 8
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå ørreten begynte sånn som den gjorde i går, med sipvaking i mengder på relativt klart og rolig vann så blir det som regel ikke noe enklere utover dagen. Heller tvert i mot, så jeg regnet nesten med at det kun ga frustrasjon i timene etter at jeg måtte dra. Sjøørreten kan være skikkelig vrien den også.

En ting jeg faktisk har opplevd at kan fungere, er å sette på en skynkeline og den største teppesilda man har i boksen, typ største havabborflua du har...  det kan fungere med et skikkelig smell, og gi i hvert fall en fin fisk. Det er ikke alltid dette fugerer, men påfallende ofte. Gjerne det siste man kan tenke seg at fungerer. Jeg synes det er interessant å prøve ut masse forskjellig under den typen forhold. 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tøffa litt rundt i området for å bli litt kjent, da fisket ble helt dødt.

Tråd på en hyggelig fluesvinger i fra (tror det var) Eiker. Han var med på SØ konkurransen som vist nok var nå i helgen. Mange timer på han og mange plasser var prøvd, men etter som jeg skjønte ikke hatt hellet helt på sin side. Vi pratet en stund og jeg endte opp med 2+2 fluer som han mente jeg burde teste. <<l

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...