Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Hei

 

Fra og med idag så starter jeg denne tråden for å lære vekk mine erfaringer innen sjøørretfiske. Jeg gjør det pga oppfordring fra noen brukere. Og siden jeg er så utrolig glad i dette fiske så deler jeg gjerne dette med dere som er nysgjerrig på fluefiske etter sjøørret.

 

Utstyr:

 

Det mest vanlige er å bruke stenger i klasse 6-8, jeg tror flertallet av sjøørretfiskere har en 7er. På vindstille dager ser jeg ikke noe i veien med å kunne bruke en 5er stang.

Det er mest vanlig å bruke stenger som er litt proggresive p.g.a vind og litt større lengder til tider, men her vil jeg nesten si at smaken er som baken.

 

Snelle til sjøørret fiske vil jeg si er mindre viktig, det finnes unntak der det er vanlig å få STOR sjøørret hvor ofte bremsen kan være det avgjørende i fiskesituasjonen. Vil si at det er en fordel med storspole, dette vil ofte gi masse backing-kapasitet og gir mindre minne på snøre.

 

Snører er VIKTIG, det finnes et hav av snører på markdet. Det som er mest allroundsnøre til sjøørreten er et intermediate(flyter rett under vannfilmen). Dette brukes absolutt mest. Flyt brukes ofte på nattfiske eller på veldig grunne partier. Sink tip snører kan fungere bra på grunne partier med en brå kant/marbakke. Man slipper bånnfast samt kommer ned til fisken. Synk snører brukes når fisken står dypere, f.eks midt på sommeren i de kaldere vannlagene. På vinteren er også synk snører ofte hemmeligheten til et bra fiske. Det er kaldt i vannet og fisken søker dypere hvor vann temp er bedre. (kaldere øverst i vannlag)

Jeg kan anbefale snører med kortere klumper p.g.a all kastingen med kort baktapering, skyteklump er praktisk meget ok. Men her er mye hva den individuelle fisker liker best.

 

 

Fisket/Taktikker:

 

Jeg vil si at sjøørreten er en fisk som man ofte kan se nær land under de ideele tider, rundt skjær, odder, i strømkanter, øyer,viker, undervanns skjær, i markerte marbakker og steder med leopardbunn. Den liker å komme inn på disse områdene grunnet all næringen som finnes der.

 

For å treffe på sjøørreten så bør man se etter slike steder, ofte nære strender og grunner med mye små øyer. Marbakker hvor man ser et markert skille fra lys bunn til det mørke partiet er giftig.

 

Mitt råd er vad minst mulig, kun hvis du må eller er kjent med stedet. Det skremmer så utrolig fort sjøørret.

Begynn med å kaste kort, ja du hørte riktig. Sjøørreten kommer forbausende  langt inne på grunnene. Kast deg utover etterhvert. Kast av områder, følg en sektor. Det handler ofte om å fiske av områder. På denne måten lærer man å finne seg såkalte "hot spots" hvor næringsgrunnlaget gjør spesielle steder til et paradis for fisken.

 

De små sjøørretene står ofte mer på samme plasser enn større fisk. Denne vandrer mer, men kommer gjerne inn under ideelle forhold for å spise. Mange av de større ørretene gjør dette rutinemessig, den vet av instinkt hvor den skal spise. Den oppsøker ofte den samme spiseveien, den vet at maten er der. Dette er erfart, sett samme stimer med sjøørret ta den akkurat samme rutinemessige veien for å få i seg føde.

 

 

Føde/imitasjoner_

 

Den vanligste føden for sjøørret er sild/brisling/tobis, reke/krepsdyr, marflo/tanglopper og ikke minst børstemarken. Den tar også fjærmark. Når den er treg p.g.a lite ideele vanntemperaturer tar den byttedyr som er mest energisparende. Dette er som regel kutlingers, reker og drivende marflo/tanglopper.

 

Sjøørreten tar også insekter, ikke ofte men når flygemauren klekker så kan den vake aktivt på dette. Andre eksempler er mygg og vårfluer.(Fjærmygg er mest vanlig) Skjer mest i brakkvanns-områder.

 

Anbefaler div typer børstemark på TIDLIG VÅR, i tillegg med reker i forskjellige varianter. Bruk gjerne brune/grå zonkere hvis fisken er litt treg, fiskes roligere da.

Frem mot SOMMER er sild/brisling/tobis nesten "bankers" fluer, men ikke glem reker i div str og farger.

På SOMMER anbefales fortsatt silda, men Sjøørreten kommer ofte bare sporadisk inn som regel på kvelden og natt.

Her er ofte mørke fluer å foretrekke, sort zonker, wolly bugger, Dynamitten med mer. Dette er fluer som gir fin siluett, ikke glem å stripe fluer med flytsnøre på natta gjerne med streakin caddies eller madam x liknende fluer. Særdeles effektivt når det vaker og er aktivitet.

HØST fiske varierer med det rare klima vi har hatt de siste årene(ofte stor variasjon kaldt/varmt vær)

Her fungerer ofte deceivere til langt uti kulda, men senhøst er ofte brune og grå fluer ala Zonkers, grå frede effektive. Hvis ikke fisken beiter på sild og brisling så tar den tregere bytter som kutlingers,yngel og div reker. Er den sær, prøv reker i små størrelser. Er vannet farget prøv ut farger.

På VINTEREN og når det er kaldt er det hvite fluer som gjelder. Wolly buggers, Rainbow warrior, kvitebjørn, dog nobblers. Hvit og grønn ice bugger er favoritten. En og annen børstemark svømmer rundt mest fra januar. Let etter mudderbunner etc(ofte varmere) Sollys varmer opp mudder fortere en vanlig hard sandbunn.

Husk at fisken da også kan ta kutlinger og reker, så dette bør være alternativer. Rosa reke på vinteren er ofte suksess, det samme gjelder grå frede eller f.eks Polar Magnus. Husk at også Marflo/Tanglopper er mye av føden også på denne tiden. Fisken sparer energi.

 

 

 

Årstider:

 

Fisket etter sjøørret er som regel best på tidlig vår, under børstemark-sverming. Sommer blir den sløv p.g.a varmt vann, da er det kvelden og natta som gjelder. Høsten er også som regel en bra SØ tid, da skal mye av fisken opp å gyte og spiser godt før gytingen. Andre tider som har imponert undetegnende er rett etter kuldesjokket er over, som regel i Mars måned. Milde måneder i november og desember har i de siste åra gitt flotte fangster.

(Å ta vare på gytefisk anbefales IKKE)

 

 

Til sist:

 

Jeg har ikke nevnt noe om attraktorer, men kan nevne noen favoritter jeg har: (Disse "finner" ofte fisken)

 

-Juletreet

-Fry Green

-Auraræken(hot orange) evt Whisky fly

-Runar Kabbe deceiveren i Chartruse

 

Håper dette kan hjelpe en nybegynner til å bli litt klokere til den første turen eller den viderekomne som kanskje trengte noen nye tips, jeg anbefaler dere virkelig til å være litt aktive. Oppsøke fisken, ikke stå på samme stedene i timesvis. (Med unntak at stedet leverer til de grader)

 

SØ liker seg best i temperatur 7-14 grader i vannet.

 

I regnvær test ut diskre fluer, brune eller grå zonkere. (Tips fra Micke) Det fungerer ;)

 

Og ting jeg ville vurdert å kjøpe er håv, vadebukse, krokutløser og mulig en kastekurv.(flexi stripper fungerer utmerket)

Fortommmen min er 1,5 ganger stanglengden, gjerne tapert i tre deler.(O.50mm, 0,30mm og 0,25mm spiss)

Fortommen til tørt ala  fjærmygg, vårfluer, veps, flygemaur så anbefales ferdigtaperte gjerne med  kraftig buttdel, da  er to stanglengder(på rolig vann) å foretrekke.

Husk tynnere spisser til små kreps, reker,marflo/tanglopper. (F.eks 0.16-0.20) Ikke mindre, mulig kun med "minimygg"

 

Jeg anbefaler catch & release ofte hvis man fisker mye(som meg) eller at man ikke "tømmer" ei god bukt. Husk at større SØ gir fra seg gode storfisk gener når den skal gyte.

At mange tar opp en fin SØ til middag bør ikke gjøre noen ting. Fang og slipp har noe med sunn fornuft å gjøre, brun eller tynn fisk setter jeg alltid tilbake. Her vil jeg ikke være belærende, vil bare gi tips om hva som KAN være smart.

Sjekk ut bestander der du fisker. Et eksempel er frierfjorden i telemark hvor det rett og slett er for mye SØ og det bør tas opp mindre fisk nesten konsekvent.

 

Skitt fiske!! (Husk 2 timer før flo og 2 timer etter er ideelt)

 

 

Mvh

Torgeir

  • Lik 13
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for tipsene.

Legg gjerne ut noen bilder av fluene du snakker om også.

Hva med børstemark? Er dette bare på våren? Kommer sø inn på grunnere vann på kvelden? Hvor grunnt? Raser på med spørsmål jeg  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempeflott initiativ!  :)

Lite av sjøørret-materiale på forumet..

 

Men et lite tips..: Hva med å sette opp teksten litt mer oversiktelig ved hjelp av kategorier, punkter, fontstørrelse og farge etc..?

Da blir det litt enklere og mer givende å lese. :)

 

Mvh  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for tipsene.

Legg gjerne ut noen bilder av fluene du snakker om også.

Hva med børstemark? Er dette bare på våren? Kommer sø inn på grunnere vann på kvelden? Hvor grunnt? Raser på med spørsmål jeg  ;D

 

Hei

 

Børstemark kan du få på året rundt, men den beste børstemarktiden er forbi. Den starter i Januar faktisk, men ikke i store mengder. Det er tidlig vår den svermer ja.

 

Sjøørreten kan komme inn på overraskende grunt vann på natta. Fikk en inatt på 20 cm dyp, 1 meter fra meg. Utrolig action det :)

 

Bare fortsette å fyre løs med spørsmål. Bilder fra meg og fluer kommer i løpet av kort tid. Fikk en real torsk inatt, måha vært godt over 2 kilo. Den dro godt på 5 er ;D

 

Torgeir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempeflott initiativ Torgeir!  :)

Vi trenger mer sjøørret-stoff på forumet, og selv har jeg liten erfaring med sjøørretfiske fra mai til oktober..

 

Lite av sjøørret-materiale på forumet..

 

Ja, det kunne nok vært mer...

Som et supplement til Toggis tråd, så kan du jo lese en liten artikkel jeg lagde for 3 år siden:  http://www.fluefiskesiden.no/modules.php?name=News&file=article&sid=98&mode=thread&order=0&thold=0

 

Og du kan lese den nyere artikkelen til Mårten Lindhe :  http://www.fluefiskesiden.no/modules.php?name=News&file=article&sid=126&mode=thread&order=0&thold=0

 

I tillegg er det mange sider med gammelt stoff under "sjøfiske"..

Håper vi får mange fine rapporter og bilder fremover Toggi!  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fire amerikanse kortfilmer fra Amanda`s Fly Bench liggende på maskinen..

Finner ingenting om copyright i filmen så kanskje ffs.no kunne ha hostet disse?

 

How to Tie a Clouser_ Guide Style.m4v

How to Tie a Deceiver_ Guide Style.m4v

How to Tie a Seducer_ Guide Style.m4v

How to Tie an Epoxy Fly_ Guide Style.m4v

 

Så vidt jeg vet er disse typiske sjøørretmønster ???

 

Filene er under 20 MB per stk..

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

En liten oppdatering fra meg.

 

Virker som SØ her i sør konsekvent kommer inn på kvelden for tiden. Moroa begynner fra og med 8 på kvelden til ca 0200 på natta. Igår var det helt vilt rundt 2230, hadde masse hugg i deceiveren min. Resultat ble null fisk, så for lange haler på deceiveren mener jeg ofte kan bety masse slag og lite fisk.

 

Et råd er å klippe litt av halen slik at det er større sjanse for at den tar kroken og ikke halen, men her er det en hårfin balansegang. Klipper man den for mye så får flua mindre siluett og kanskje mindre attraktiv gange?

 

Når mørke faller på så er sorte fluer bra, brukt mye streakin caddies ala madam x og vanlige gjerne i sort samt wolly B og sort zonker.

 

For meg er det ingenting som er råere enn å se store bølger som følger min stripende caddies, pulsen øker gradvis. Og da øker jeg ofte farten, selv på natta. Det har vært suksess,til og med på dager det ikke vaker så mye.

 

Avslutningsvis vil jeg anbefale kastekurv, særlig når man bruker intermediate/synk snører. Mange mener det er tull o.s.v og det er jo en smaksak det, men for meg betyr det mindre krøll, betydelig lenger holdbarhet på snøre og man kaster lenger.

 

Sjøørreten i Telemark bryr seg for tiden svært lite om flo og fjære, det virker som de "venter" på at kvelden skal komme, for da er det mat-tid og kaldere luft temperatur.

 

 

Skitt fiske!!

 

 

 

Hilsen Torgeir

 

 

NB! Bilder, tips og bedre presentasjoner kommer. Baaaare fisker for tiden ;)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

En liten oppdatering fra meg igjen. Fått sjøørret selv nesten hver dag, sånne ca 500-600 grammere.

Merker også sjøen har tatt "skade" av mye regn og flom tilstander. Det minner mest om en brun elv til tider, samt pinner og drit ligger i vannet.

 

Dette har gitt midt på treet fiske, selv om de fleste er på brunørret jakt så har kanskje også noen andre merket til uklar sjø?

 

I natt hadde jeg igrunn et bra fiske, fikk 5 på 15 minutter. Kun to SØ, mye sei for tiden.

 

Den tok ikke min vanlige favoritt deceiver så jeg måtte ha noe fisken så enda bedre, jeg satte på en av mine favoritt atraktorer. Nemlig juletreet, i stor str og dro inn i stor fart. Da ble det "fart på sakene" i dobbelt forstand.

 

Det har blitt diskutert mye denne juletreet, mange bruker den ikke fordi di synes den ser rett og slett "latterlig" ut. Feil!!

 

Det er en av de beste fluene jeg har brukt, i veldig stor fart som jeg gav den igår så var den rimelig lik di silda jeg så igår. Ikke uten grunn den er utrolig populær i Danmark og den fungerer over hele sesongen, genial spør du meg.

 

I løpet av min sjøørret-karriere så er det uten tvil juletreet som har gitt mest fisk, men det er da ofte slik at man får mest fisk på det man bruker mest ;)

 

 

Jeg tar gjerne imot spørsmål og liknende. Igår var det veldig bra frem til skumring, ganske dødt midt på natta også tok fisket seg betraktelig opp rundt 0400. Da var det godt og lyst ute igjen ;D

 

Farlig "yrke" det nattfiske etter SØ, men utrolig gøy er det uten tvil.

 

 

Bare komme med tilbakelding hvis det er noe! Og en mye bedre oversikt over strategier, bilder og forklaringer kommer senere når det er litt mer interesse rundt sjøørret fiske igjen.

 

 

Mvh

Torgeir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan signere å at det er mye, brunt og søplete vann om dagen ja.

Tok en tur i regnet natt til mandag, innerst i Oslofjorden. Resultatet var en pir, en undermåls SØ og vått tøy tvers igjennom. Nok en gang ikke det store fisket for min del...  ???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan signere å at det er mye, brunt og søplete vann om dagen ja.

Tok en tur i regnet natt til mandag, innerst i Oslofjorden. Resultatet var en pir, en undermåls SØ og vått tøy tvers igjennom. Nok en gang ikke det store fisket for min del...  ???

 

Hei

 

Samme her, brunt vann. Noen fisk tok skikkelig etter caddiesen i natt, virket som fin SØ. Ble helt dødt, våknet til liv igjen når det lysnet. Gikk over til intermediate og silde imitasjoner. Runars, det samme skjer igjen selv om jeg har fått masse på den. Di tar den i halen, så nå klipper jeg to til tre stykker bevisst litt kortere. De funker som f... men kroker dårlig p.g.a laaang hale. Min erfaring, så idag vant fisken greit over meg. Men det er OPPLEVELSEN som er viktigst, bare kjenne fisk, nyte naturen.

 

Du fikk fisk :) Grattis!!!

 

 

Og takk for tilbakemelding :) Vært kult og samlet en "gjeng"  fra denne siden og tatt en felles tur, her i Telemark/Vestfold er det mange flotte plasser. Men det er jeg virkelig klar over at dere har i Oslofjorden også, men her er man alltid "alene" Vet ikke åssen det er i Oslofjorden, null kjent der faktisk... Skammer meg litt der ;)

 

 

Mvh

Torgeir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner ikke en kart som driver med dette "tullet" her jeg, så det er ikke akkurat noen sosial aktivitet  :) selv om jeg bor innerst i bassenget.

Har båt men mangler nok en del input både på godplasser og metode, fra noen som vet hva de driver med., for å få litt mer ut av turene rent fangsmessig. En forumsamling kunne vært artig det, men for min del handler det ofte om stjålen fisketid på kort varsel. Jobb, familie, hus som skal males..........................................

 

Skal ha en uke alene sist i juli - får håpe det fortsatt er råd å fange noe i varmen (som MÅ komme).

 

Og så kommer tre uker i Trollheimen i august - hurra!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Jeg bruker nesten alltid intermediate snøre i sjøen, når det blir mørkt går jeg ofte over til flyt. Hvertfall på sommeren når fisken er mest aktiv på kvelden, jeg liker stripe fluer på natta og da er jo flyt snøre et must spør du meg. Fan av en stor streakin caddies, fisken har gått rimelig "bananas" etter de i sjøen i di siste dager. På veeeeldig grunne områder så anfefaler jeg flyt kanskje i en kombinasjon med sink tip. Slipper mye tang og tare/bånnhuk.

 

Dette har litt med sunn fornuft å gjøre, vanntemperatur o.s.v. Sjøørreten trives best i temperaturer mellom 7-14 grader. Når det f.eks blir opp mot 20 grader i vannnet går den dypere hvor det er kaldere vann eller i strømmen hvor ofte under-strømmer gjør det øvre vannlaget kaldere. Så man kan faktisk få SØ midt på en varm dag i strømkanter. Den dagen man forstår at SØ søker dypere vann så bruk gjerne synk snører eller hurtigsynkende intermediate snører.

 

Til fortom: I sjøen er fortom sjelden like viktig som f.eks fortom til tørrfluefiske. Jeg selv bruker Maxima som butt del i 0.45mm og en tupp på 0.25mm 1,5 ganger stanglengde. Grunnen er at det er sjelden stille, man fisker ofte med 6/7/8 klasse stenger og mange av dagens sjøørret snører har såpass tyngde i klumpen at den slår fint over på en selv elendig tapert fortom. På stille vann i sjøen som det kan gjerne bli midt på natta så kan man kanskje være mer nøye med taperingen, fisken blir fortere skremt. En vanlig ørret-fortom tapering fungerer utmerket, men jeg anbefaler aldri tynnere fortommer enn til 0.18mm. Det må bli til småreker/marflo. Kjipt hvis du får på ditt livs største sjøørret og den "ryker" p.g.a for tynn spiss.

 

 

Mvh

Torgeir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

En ting til når det var snakk om vading. Vad minst mulig du, er det muligheter å stå fra land så gjør det, det vesrte SØ  vet er skremmende vade-bevegelser i vannet.

Er du ved en langgrunne og du ser fisken konsekvent vake 40 meter ut så vad ala Fismen  i tørrfluelandet, minst mulig bevegelser.

Sjøørreten kommer forbausende nær land, ja såpass at den aldri slutter å overraske. Tok en ganske pen sjøørret 2 cm fra land her om dagen. Den sto og vaket som pokker, jeg kastet 4 kast. Utenfra og inn mot grunna. Når jeg var så nærme land at jeg regnet med å sette meg fast i et eller annet så sa det PANG. En flott sprek SØ på rundt 600 gram. Ikke så stor, men samma det "settingen" var perfekt og det er sånne fisk man aldri glemmer.

 

Husk: Sjøørretfiske er undervurdert, kom dere ut og prøv. Sjekk posten min om tips på steder og dere  treffer på`n med litt tålmodighet :)

 

Og bare kom med spørsmål, ingen er dumme. Vi lærer av hverandre og har i bunn og grunn veeeldig mye til felles.

 

Mvh

Torgeir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode tips, nå er termosen fylt opp og jeg tar på meg vaderne for sikkerhets skyld.  Kjører ut en plass en bekjent så noen ørreter på grunna for noen dager siden....da er jeg ihvertfall på sporet av rett art. Så får vi se om det hjelper noe..... :)  Blir vel trøtt på jobb imorra tildig igjen tenker jeg..... :-\

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

En liten oppdatering fra meg på sjøørret fronten.

Den siste tiden har fisket vært skuffende. Fått et par fine blanke 600 grammere i skumring på sildeimitasjoner og til tider mye kontakt på caddiesen på natta.

I tillegg har det gått i noen torsk og sei.

 

Havabboren har jeg observert glimtvis, og små-havabbor som tar "tørt" tror jeg det er litt unikt å se så det var en ny kul erfaring i mitt "fiskeliv" i dobbelt forstand.

 

Den gikk og "supet" fjærmygg på morgenkvisten. Urtolig morsomt å se på.

 

Legger med et bilde av en flott sjøørret fiskekompisen min Micke fikk her om dagen. 1450 gram på nattfiske etter sjøørreten. Takk for turen, utrolig fin fisk og k-faktor :)

 

 

Mvh

Torgeir

post-1259-13949850184035_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

En god stund siden oppdatering fra meg, grunnen har vært dårlig SØ fiske og i tillegg har den vært svært sær.

Igår var 2 fiskekompiser og jeg ute hele natta, på kvelden begynte det å vake vilt. Vi brukte diverse imitasjoner fra sild, brisling til små kreps. Masse lugg i flua, det var igrunn hele moroa.

 

Samtidig tikket det inn sms fra en annen kompis, sjøørret tatt i frierfjorden(Telemark) på juletreet. En av favoritt-attraktorene mine.

Det skulle ikke mer til at det var her jeg dro idag. Strømmer og brakkvann kan gjøre mye med en litt treg, sær sjøørret.

Etter 5 min med kasting og juletreet som imitasjon satt første SØ på, 725 gram. Ahhhhh!! Endelig!!

Juletreet ER en utrolig attraktor, enkelt og greit!!

Masse skikkelige hugg(sånne helhjerta), det er godt tegn. Og jammen fikk jeg to til, og mistet to som ristet seg av i vannskorpa. Utrolig fin tur!!!!

Ga meg akkurat p.g.a regn og dødtid. Tok fiskene fra 1900 og utover, dette ga mersmak selv om frierfjorden er litt beryktet. Kvaliteten på vannet er bra nok, men bunnen er det visst litt verre med.

 

Tips fra de siste dagene:

 

-Tør å fiske litt dypere, sjøørreten kan være der selv om man ikke ser vak. Det KAN være snakk om en meter eller to. (Brukte synk snøre idag)

 

-Det vaker ganske heftig, du kaster sildeimitasjon i vak. Tar ikke, prøv noe mindre(kan være reker/krepsdyr/marflo)

 

-Husk å prøve ut attraktorer, gjerne oransje farger(juletreet fungerer topp for meg)

 

-Bruk gjerne store sorte fluer på natta, bedre siluett i grumsete vann

 

-Det finnes aldri noe fasitsvar, og ha trua. Uansett vær, vind, "dødtid". Plutselig blir du overrasket.

 

 

Dette er bare erfaring fra de siste to ukene i Telemark, jeg bruker forsatt flytesnøre i mørket og hadde et par slag på caddiesen igår. Setter forøvrig stor pris på tilbakemeldinger og hvis dere har noe forslag på hva Micke og jeg kom over igår. Det kokte rundt oss, og Micke mente det var småkreps. Hva mener dere???

 

Legger ved et bilde av en av dagens fisker i en neste post p.g.a dårlig plass, kom gjerne med spørsmål eller rapporter fra egne turer. Gøy å høre åssen andre opplever sjøørret fiske for tiden også, hvis noen orker dette fisket for tiden da ;D

 

 

Mvh

Torgeir

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Størelsen på streaking caddis du bruker om natta. og farge??

 

Hei

 

Bruker muddler str 6, sort og brun fra fiskefluer.com

Den fungerer utmerket med litt flyte-fett.

Fikk en flott SØ idag også, på juletreet(somvanlig) ca 800 gram

 

Livet er herlig for tiden  ;)

 

 

Mvh

Torgeir

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...