Gå til innhold

Hvordan lærte du å kaste?


Lars_

Anbefalte innlegg

  • Svar 63
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Dette var overraskende, jeg trodde flere hadde gått kurs. :D

Jeg er også selvlært. Med klokkertro på at alt kan man lese seg til, lånte jeg bøker i fleng. Video'n til Mel Krieger ble ettervert sentral. Husker godt en søndags formidag for ca 10 år siden da jeg filmet meg selv med videokamera på den lokale fotballbanen, fy flate for noen rare blikk som ble sendt meg ;D ;D

Forløsningen på kastelegde skjedde når dobbelttrekket satt som det skulle. Når jeg nå tar fram gamlestanga lurer jeg litt på hvorfor den ble bytta ut. ;) Begrensningen lå nok i kaster'n og ikke utstyret.

Er vel ikke utlært ennå, blir man det?

 

Per M

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kasta først på egenhånd med blandet resultat.. Så en dag da jeg var å handlet noe bindeutstyr hos Agdar tipset han meg om at Granbo kjørte lynkurs ved Nidarøhallen. Da fikk jeg mer dreisen på kastingen :)

 

Begynte faktisk å binde fluer lenge før jeg kjøpte fluestang :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke holdt på lenge(siden sensommeren i fjor) men er så langt selvlært og føler jeg begynner å få dreisen på det. Har hatt stor hjelp av diverse nettsider som denne og bl.a. sexy-loops.

Lært mye av å se andre kaste, og prøve å "etter-ape" deres bevegelser. I det siste har jeg trent en del på å bruke stanga mer i kastet, da det for min del har blitt for mye fokus på dobbelt-trekket og arbeidsveien...og minimalt med håndledd. Har lagt inn "piskeslaget"i håndleddet litt mer og merket stor forskjell spesielt når jeg skal skyte ut line, ved at jeg får spent opp stanga mer.

 

Fluefiske er fantastisk morsomt, og garantert en hobby jeg vil drive med så lenge jeg lever :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gått mange kurs med meg selv, og mangelen på konsistente råd og anbefalinger gjør at jeg nærmest må gi alle kursene strykkarakter . Det eneste som trekker opp er at kursholderen har en naturlig sjarme og et smittende pågangsmot.  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange selvlærte her..., missta de motet de som tok kurs??

 

;D ;D

 

bjorni

 

;D

 

vel, vet ikke åssen det er med andre, men jeg er en pragmatiker. jeg ville fiske med flue, og for å gjøre det mest mulig effektivt på den raskeste måten, så tok jeg et kurs et par uker etter at utstyret var kjøpt. jeg så ingen personlig nederlag i det, og la heller ingen prestisje i det (er tross alt over trassalderen for lenge siden!  8)). brukte 650 kr på kurset, noe som neppe hadde blitt rimeligere hadde jeg kjøpt bøker og dvd'er istedet  ;).

 

rett etter det 2-dagerskurset dro jeg til tisleia og huka 3 ørret mellom 500-700g på første fiskeøkta på spent spinner, så jeg var fornøyd med investeringen, jeg! sparte iaf masse tid (og penger).

 

edit: klart jeg i dag kaster annerledes enn hvordan jeg lærte det under kurset, men grunnprinsippene er jo  tross alt de samme uansett 'stil', og de var det kjekt å få på plass jo føre, jo bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del, kjøpte eg ei fluestang på ren tilfeldighet. kasta i ca ett år. da brukte eg infoen eg fant på internett, blant anna denne siden. så kasta eg meg på eit to dagers kurs, og må vel si att det er den beste invisteringen eg har gjort. :D så nå er eg ikke bare ein uutlerd amatør. nå er eg ein kursa amatør :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fikk fluestang i gave fra kona for 11-12 år siden, fikk fyren butikken til å forklare meg hvordan backing og snøre og fortom skulle settes sammen, og stakk til fjells.  etter noen uker var jeg på et 1-timers kurs, med forferdelig lite innhold.  Kjøpte flere dvd`r, øvde og fisket.  Stod vel i over 1 mnd uten fangst, fikk sjokk når første ørreten tok caddisen..kjøpte nye stenger,  kjøpte flere dvd`r, og enda flere dvd`r ( finnes mange dårlige filmer på markedet).... Tok en trelist på 1 m, festet på et langt strikk i bunnen (over "grepet"), stod i timer og dager for å få inn koordineringen av dobbelttrekket.  Begynte etter et par sesonger å fiske med en "dreven" fluefisker, da løsnet det.  Å dra på tur med en erfaren fisker er det beste kurset man kan ha.  Viktig å finne en personlig kastestil, å dra på "tikk-takk"-kurs, gidder jeg ikke. Det finnes ikke bare en måte å kaste på, men det finnes viktige prinsipper som kan personliggjøres (om noen er uenig, er det helt greit, jeg har rett uansett, he he).... Skal jobbe videre med detaljene, og har "bestilt" et par kvelder med en "superkaster" i løpet av våren...

 

Morten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det begynte med at pappa kjøpte en Vision stang til meg i klasse 4. Da var jeg åtte år. Vi trente litt nede ved båthavna på fotballbanen der. Etter en stund når jeg ble flinkere dro jeg til mormor og morfar for å fiske litt i Lågen hvor de bor. Da pappa var med i Guide line-cup i 2005, syntes jeg det var kult, og da ble jeg med pappa med på treninger med Tønsberg fluefiskeklubb i hallen vi leide.... Og nå er jeg med selv.

 

Dennis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på et kurs som 15-åring for 15 år siden. Lærte bitte litt, men trodde jeg var verdensmester inntil jeg havnet på et kurs hos Jan Myhre i Vestby. Da skjønte jeg hvor dårlig det stod til med kastinga. 1 år senere er kastinga mye bedre, men fortsatt myyyyye mer å lære så jeg tar repetisjonskurs med jevne mellomrom. Ellers bruker jeg å filme kastinga mi. Da ser jeg feilene med en gang.

 

Til dere som er selvlært:

Ta et lite kurs hos en dyktig instruktør (ikke sånt 20-stykker-på-utstyrs-demo-med-selger-som-instuktør-kurs) så får dere helt sikkert noe å tenke på... Og dere som faktisk er gode kan sikkert få finpusset litt også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lært veldig mye av en mann med navnet Tom Roger Bekkeli, han er veldig dyktig å fikk mye gratis av å være med han! Takk! Har også gått på et par kastekurs og det er å ambefale! Det er ikke bort kastet tid!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt selvstudium gjennom div. bøker samt prøving og feiling helt på begynnelsen av 90-tallet. Men i likhet med "halve Sørlandet" skal en viss Grønberg ha en ikke ubetydelig del av æren.

 

Mannen, som er en av landets absolutt beste kastere, har arrangert gratis ukentlige kastekurs de siste 10 - 15 årene. Da er det kanskje ikke så rart at det var 5 sørlendinger blant de 10 beste i forrige runde av 5'er cup'en.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke lært det enda, derfor driver jeg fortsatt å knoter :D

 

Terje!

 

Jeg forstår :)

 

Som trådstarter burde jeg nok formulert meg på en liten annen måte :)

F.eks: "Hvordan lærte du å kaste slik du kaster i dag?"  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det starte med at jeg begynte og kaste med en som hadde greie på det og var med andre fluefisker ut og fiske.

Dette lærte jeg mye av og jeg trur dette er den beste måten og lære seg fluefiske på.

Kjenner du ingen som kaster med flue ville jeg ha begynnt på et kastekurs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var så heldig å få kurs gjennom Høgskolen i Hedmark, og har i tillegg noen dyktige venner som lærer meg noen triks fra tid til annen ;)

 

Men.. Jeg har kun én sesong bak meg med egen fluestang, noe som vil si at jeg er rykende fersk og egentlig ikke kan kaste så veeeldig bra, for å si det sånn.

It's a learning progress, og jeg ser fiskefilmer på fiskefilmer, leser bøker på bøker og surfer i timesvis på fluefiskesider på nettet :)

Utrolig hvor hekta man blir på disse fluefiskegreiene da, du...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som 5-6 åring hermet jeg med slukstanga etter det jeg så pappa og onkler gjøre med fluestang. Det skulle ta 18 år før jeg gikk til inngjøp av egen fluestang, og derfra er jeg selvlært, med gode innspill fra kompiser og familie. Det meste av kastetrening blir gjennomført under sjøørretfiske i vintermånedene. Når sommeren er i gang er det bare å håpe at man har gjort noen forbedringer gjennom vinteren :) Skulle gjerne deltatt på kastekurs for å blitt bedre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Har gått mange kurs med meg selv, og mangelen på konsistente råd og anbefalinger gjør at jeg nærmest må gi alle kursene strykkarakter . Det eneste som trekker opp er at kursholderen har en naturlig sjarme og et smittende pågangsmot.  ;)

 

Disse kursene har jeg også gått på, veldig frustrerende til tider  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første gang jeg hadde en fluestang i hendene gikk jeg ut i båten mitt på vannet i nærheten av der jeg vokste opp. Ingenting i veien for bakslengen og bare å delje i vei  ;D. Dette var høsten 1990 og jeg trente videre på egenhånd fram til våren etter hvor jeg var med på et JFF kurs med lokale kursholdere. Etter det har jeg prøvd å få med meg det jeg kan av lærdom fra andre. Lærte mye gjennom miljøet rundt Grønberg Sport i Kristiansand de årene jeg var student i Kristiansand. Har siden vært på kurs med Geir Grevstad, Jan Erik Granbo, Matthias Lilleheim, Syrstad brødrene og Henrik Mortensen. På tohånds er det ikke tvil om at Syrstad brødrene har hatt mest innflytelse på kastestilen min de senere år. Har også lært mye av å se på andre kaste og kaste sammen med andre. Blant annet Per Knudsen, Stein Grønberg, Mickael Blomberg, Stener Skogmo,  Scott McKenzie, Gordon Armstrong, Gøran Andersson og mange andre også. Har lært noe fra dem alle.

 

Ønsker stadig å lære mer og høyest på ønskelisten er kurs med Gøran Andersson både på enhånds og tohånds. Har også veldig lysst å ta et kurs med Ian Gordon en gang. En mer grasiøs speystil skal en lete lenge etter, selv om han kanskje ikke er den råeste på lengde. Et kurs med Steve Rajeff hadde heller ikke vært å forakte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvlært! :D

........med litt hjelp fra onkler og venner osv.... :)har kastet i vel 4 år, og var på kastekurs med Hywel Morgan for en uke side. Bare på de fire timer forbedret jeg meg mer enn i hele fjor!

 

Helt utrolig hvor mye man lærer på et kurs!hvertfall for nybegynnere, men alle andre også.

 

http://www.stramline.no/catalog/index.php?cPath=52_136

 

http://www.zpey.no/kalender.asp?m=4838

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...