Gå til innhold

Fiske etter Havabbor


pellus

Anbefalte innlegg

•   I hvilket habitat/typografi finner du/dere HA? steder med mye kulestein der det blir dypt fort, langs fjellvegger med mye sprekker, i rennene mellom holmer

•   Hvilken andre arter får du/dere som bi fangst? sjøørret, berggylte, torsk, sei,

•   Fisker du/dere kun fra land? båt og pongtongbåt i 50% av fisket, de andre 50% så bruker vi båt som transportmiddel til holmer/skjær/øyer

•   Hva er gjennomsnittstørelsen på HA? ca 1kg.. ikke fått noen som er noe spess større, heller ikke spess mindre

•   Når på året får du/dere mest HA? mai-aug

•   Når på døgnet får du/dere mest HA? tideligt på morgenen

•   Hva tror du HA spiser og til hvilken tid på året? sild, brisling, kutling, reker, krabber

•   Hva imitere flua di? sild/brisling

•   Hvilken inntrekk/metoder bruker du på flua di? det varierer jeg nesten fra kast til kast, men jeg lar det synke lenge

•   Stangklasse og snørevalg? #7 med synk3 og synk5

•   Fortomslengder?  ca en stanglengde

•   Hvilke fisketips vil du gi oss andre som ikke fisker HA 40 timer i uka? FISK MER :D

Så kult at du også har sett filmen til mr Kabbe Jeika...akkurat samme oppskriften jo- funker for oss også- vi ble også inspiret av filmen hans og alle de skrevne ord.

Mao støtter du oppunder det vi allerede har fått vite. Veldig hyggelig at du med oss andre er kommet på hugget gjennom gode oppskrifter fra bla Kabbe :)

Karaktermessig er det vanskelig å vurdere, selv for lærern din antar jeg, fordi gode teoretiske oppgaver jo bør underbygges av kildehenvisninger bla.

Hadde du hatt gode kildehenvisninger hadde det blitt høy karakter, uten tvil ;)

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Han hadde nok dommedag i bakhodet, men det gikk jo dritt...

det er 2 grunner til atte jeg ikke har fått vært på hytta og henta kamera enda, 1 er atte jeg har nyopperert bein og sliter litt med å vasse 5-600meter i en halvmeter snø fra ferje kaja.. den andre er atte bestefaren min som dro meg med ut i båter på fisketurer fra jeg var en halvmeter stor døde på selveste julaften så det er sånn passe hektisk i både familien og mitt eget hode om dagen for bestefar er en av de personene som har vært viktist for meg opp gjennom hele livet, det er han som fikk meg både båt og fiskeintresert, som idag er de 2 hobbyene jeg bruker mesteparten av livet mitt på (bruker mer tid på dette enn noe annet) MEN når jeg først får samla meg litt så skal jeg få bestilt en ferje og få henta det kamera

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.107515909408383.17160.100004499234389&type=3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg kan gjerne svare på div spørsmål og bildene kommer i juleferien (begynner 21des) :D men hvis det er snakk om no intervju i ett blad så er det bare å glømme :D

Nå er det bare 7 luker igjen til vi får se bildene  ;D

hadde jeg nesten glemt..40-50 'sjøtryte' bilder fra 2012.blir spennende

jeg må bare spørre, når og hvor var det snakk om 40-50 sjøtryter? trur aldri jeg har nevnt noe særligt over 20 :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg må bare spørre, når og hvor var det snakk om 40-50 sjøtryter? trur aldri jeg har nevnt noe særligt over 20 :P

Blir gøy om det kommer noen friske bilder som setter på plass alle beserwisserne her inne,men jeg må si jeg blir veldig skuffet om det ikke dukker opp noen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir gøy om det kommer noen friske bilder som setter på plass alle beserwisserne her inne,men jeg må si jeg blir veldig skuffet om det ikke dukker opp noen!

det er jo endel av motivasjonen min, mange beserwissere her inn som ser på deg selv som noen fiske guder og når de har hatt en ræva sesong så nekter de å tru atte andre folk som fisker 1500+ timer i året kan få 20 fisk.. menmen, bilder kommer når jeg kommer meg, men akuratt nå har jeg nok med meg og mitt, kamera er faktisk det siste jeg tenker på om dagen.. det eneste jeg tenker på er atte jeg savner bestefar noe sykt og angrer livet på atte jeg ikke pakka sammenå reiste fra festen når bestemor ringte meg kl23 på lillejulaften kveld og spurte om jeg kunne ta meg en tur på besøk siden hu og bestefar savna meg, avtalen blei atte jeg skulle komme på besøk på julaften. 5timer seinere fikk jeg tlf om atte bestefar var død :( og atte jeg ønsker meg ett bein som fungerer igjen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bortgang av famile og nære venner er og blir trist- bare trist.

Synest likevel at å vente på dine bilder Jarle er like interessant som å vente på bildene til marbakken i sjøørrettråden. Alltid kjekt med nye fjes bak fantastsiske fangster, som det jo høres ut som dere begge er kapable til å kunne vise frem; dvs har lovet å vise frem. :)

I denne tråden finner jeg ikke en eneste besserwisser, jeg, bare mange fine fangstrapporter med bilder og facts, og en del "prat"... ;)

"Prating" er flott det, likt for alle som er på fluefiskesiden er at vi jo liker å eksponere oss på en eller annen måte, og således har jo du skapt store forventninger. :)

Du står vel egentlig frem som den største bedrevitern av alle sammen om det er som antydet på sidene.

Derfor er det deg selv som bedreviter du reinvasker om det ikke bare er plagiat/kopi- men ektefølt/opplevd.

Det er ingen andre som "blir satt på plass"..sorry, kun deg selv du redder inn evt her gutt :)

Velkommen når det måtte være, er kjempegøy med noen som opplever gode saker i en eller begrederlig sesong for folk flest.

Og når jeg sitter her å bruker tid på å skrive dette, får jeg inderlig håpe at det er reelle muligheter for at du deler dine faktiske opplevelser med oss, ellers er dette kjempe waist of time.  :-\

Så Jarle; fortsatt god juletid, lykke til med vond fot, og ta deg all verdens tid med å bearbeide sorg etter bortgang av bestefaren din, ikke styr med kameraanbefaklinger og diverese innpå her nå, du har jo kamera, hent det du som next step :)

berik våre enkle sjeler, vi er lette å glede :)

beste hilsner

Stig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan hende JEIKA ble litt overivrig da han kastet seg ut blandt haiene her på forumet. En ungdom som er ivrig og har fått HA vil nok om noen år kanskje bli en ressurs her på forumet. La oss gi han litt slakk her, tror nok at Jarle vil ta lærdom av dette. Men på en annen side kan jo han ha fått mye HA.

Leste oppgåven til Jarle, mye bra der. En plass må en starte. Jeg bryr meg ikke så mye om bildene, men mer om en ivrig fisker som vil lære. Og der vil jeg prøve å hjelpe til så godt jeg kan. Da kommer nok bildene etterhvert.

Ikke sammenligne Jarle med Marbakken. Det er usannsynlig at det kan være to slike blandt 5 millioner Nordmenn.

Fortsett å fisk etter HA Jarle. Det er ikke så mange som er så heldige å få denne fisken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå er det mange som blir skuffa og jeg får sikkert en haug meldinger om atte bildene bare er bullshit, men jeg kom meg aldri ut på hytta i ferien siden det var så mye annet som skjedde.. men 15-25feb skal jeg hjem å hente valpen, så da blir det en hyttetur i samme slengen :D (med mindre det er 30cm is)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...