Gå til innhold

Fiske etter Havabbor


pellus

Anbefalte innlegg

Gjest Pål Andersen

TRIST at vi endelig har fått en super sportsfisk i saltvann, OG at den fiskes hardere og hardere kommersielt, mens på de britiske øyer er dette stoppet for å beholde en sunn bestand for sportsfiske...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sikkert noen unntak, men all havabbor i fiskedisken er oppdrett fra Spania.

Hvor stort press fra kommersielt fiske det er  i UK vet jeg lite om, men på generell basis er det for enkelt å gi dem skylda for det hele. Det samme gjelder i høyeste grad i Norge og Oslofjorden spesielt.

M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror nok at det havner ganske så mye garnfisket havabbor i ferskvaredisker rundt om i landet. For å ikke snakke om det som selges på andre måter. De gutta som har garnet ute flere gang i uka fisker ikke til eget bruk. Det er mye penger i dette og havabboren er fritt vilt for dem. Det er trist men virkeligheten er ofte det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er bestanden av Havabbor truet - i de områdene den tradisjonelt hører hjemme?

Det er på ingen måte gitt at den er truet. Men dersom det forekommer kommersielt fiske på den i Oslofjorden så er det ikke heldig. Det er tross alt en saktevoksende art sammenlignet med feks. sjøørreten. Sånn sett er det rimelig å mene at den er mer utsatt for kommersielt fiske. Men igjen: Det kan være oppdrettsfisk i kjøleren ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det mulig å starte en egen tråd for den diskusjonen deres???

Selvfølgelig, men siden den handler om Havabbor er det vel ikke så unaturlig å ha den her?  Det er lenge siden denne tråden handlet om faktisk å fiske havabbor, siden det ikke er noen som får noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig moro å lese at flere har fått Abbor i år! <<l

Hvis det ikke blir for mye å spørre om, kanskje man kan skrive litt om hvor man fikk den? (feks "moss området")

Kan gjerne skrive på om også, dersom man ikke ønsker å ta alt i plenum.

Hadde tenkt meg en tur nedover vestfold eller østfold på bassjakt til uken, men er ikke særlig kjent med skjærgården der nede, ettersom min hjemmebane er indre oslofjord. Tar gjerne imot noen tips på pm om noen er villig til å hjelpe litt:)

Skitt fiske, folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
×
×
  • Opprett ny...