Gå til innhold

Fiske etter Havabbor


pellus

Anbefalte innlegg

Det har vært en generell nedgang av havabborbestanden i England/Frankrike i 2008-2010 på over 20% og i 2011-2012 på  32% i forhold til de 2 foregående årene. Det ser ut til at vi er helt avhengig av innvandring sør-vest fra for påfyll og vi har i tillegg fisket i mange år på den rike 1999 årgangen som nå har tatt slutt. Vi må huske på at vi er i ytterkanten av havabborens eksistensområde med kalde vintre så påfyll sørfra er nok viktig. Jeg er redd det ikke blir det store fisket fremover men en eller annen "borre" dukker nok opp. Det er et stormøte i EU i dag mener jeg hvor reduksjonen av havabbor skal opp til behandling. Tror det kommer nye retningslinjer vedr.fangst og også nye fredningsbestemmelser bare Frankrike og Spania kommer på gli. Dette er svært viktig for å bygge opp igjen bestanden i England/Frankrike slik at at vi også kan få litt påfyll.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som vet om HA plasser rundt nesodden? Blir jo bare SØ her, men er litt keen på å fiske en mer brutal fisk..

Har du båt så er områdene rundt ildjerna, kirkeskjæra og Steilene spennende. Ellers så er ha'en såpass mobil at det er mest fornuftig å fiske av store områder i håp om å treffe på den når den jakter samt variere på dybder man fisker.

Er tatt ha så langt inn som innenfor neset.

Selv har jeg fisket MYE etter HA på Nesodden i år uten hell. Traff på to i fjor men så langt Nada på meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okey! får se om jeg får tatt fri fra jobb en dag da  :rolleyes: Ellers håper jeg sjøørreten biter der ute. Har ikke helt troa på havabboren. Men må jo prøve  :) Hadde vært sykt fett å fått en skikkelig bass på flue!

Takker for responsen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok min aller første havabbor i dag! Ubeskrivelig følelse når den tok reka så vannspruten stod! Etter noen minutters hard fight lå det en finfin havabbor på 1,6kg i håven!

Grattis! :D Bilde? Kan jeg spørre hvor sånn ca i Norge?

n04u.jpg

Gratulerer igjen med flott fisk!  :D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...