Gå til innhold

Fiske etter Havabbor


pellus

Anbefalte innlegg

Tur på Hurumlandet i går. Farget vann og dårlig sikt med det var ikke til hinder for at denne fant og tok den rødoransje flua mi. 1,25 kg.

 

En halvtime før observerte jeg brisling eller småsild som ble jaget, spørs om det ikke det også var havabbor. 

 

 

post-3545-0-68543500-1442819851_thumb.jpg

  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første turen på flere uker, etter noen rykter om havabbor på ett av mine godt kjente steder. Joda, vi så flere som jaget!!

Jeg fikk noen kilos sjøørreter og fettern tok en havabbor på 2.6 strøkne kilo :D

 

Nydelig fisk!!

Gøy å se at det tas litt abbor i fjorden!

Gratulerer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...

Har sett bilde av noen få havabbor tatt på Østfoldsiden. Ikke noen store men det å se at de finnes i fjorden gir håp. Tenk om vi også kunne gi dem et langt bedre vern. Det er det vi sportsfiskere som kan prøve å gjøre noe med, ingen andre vil ha restriksjoner mot garnfiske. 

Friluftsfjorden!

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg mista en riktig stor fisk torsdag kveld ved 23 tiden og jeg tenkte, kan det ha vært en havabbor. Den tok i overflata, mye plasking og mye lyd. Kjørte den for hardt og fikk ikke brukt stanga som "støtdemper". Det er jo lov å drømme og i min drøm er ikke dette en sjøørret eller kjempemakrell. Fikk en ganske stor makrell tidligere på kvelden, men dette var noe helt annet. Har vært ute et par kvelder til uten annet enn makrell på noen av oss.Det gir meg i det minste lyst til å jobbe videre for et verneområde.

Friluftsfjorden!

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Heisann, ny på forumet! Så denne tråden og tenkte dere kunne være interessert i dette bildet jeg tok et par måneder tilbake :) Var ute på Kråkerøy i Fredrikstad for å trene meg opp i kasting med fluestang da jeg kom over denne, liggende på svaberget nede ved vannet. Det jeg tenker er at en havørn(?) ble litt forstyrret i måltidet sitt når den hørte meg komme! 

Den levde fortsatt, så tydelig at jeg kom og forstyrra :D Avlivet den selvsagt. 

Noen som har vært borti noe lignende?

 

IMG_1370.PNG

Endret av Eystein Furuheim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 10 måneder senere...

Er det noen som har vært ute å prøvd havabboren i det siste? 

Jeg har gjort noen forsøk den siste uken, men svart hav, ikke sett en eneste fisk, verken havabbor makrell eller sø.

Har lest igjennom hele tråden her snart og prøvd flere sv stedene som er nevnt.

prøvd både kveld,natt og tidlig morgen, hvis noen har tips å komme med til en som er fersk på HA fiske så tas det imot med takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fikk lysten til å dra en liten tur i fjorden i dag, noe jeg ikke var alene om for å si det pent...

Hadde lyst til å prøve et område hvor jeg så en del havabbor i fjor, men ikke nåde ut til fra land. Så da hev jeg gummibåten på taket og satte kursen mot kysten, som ca en million andre har gjort i dag. Men akkurat det området jeg tenkte på lå 'litt i fred' (føltes som å fiske blandt badende og båter allikevel) og etter å ha fisket en stund så var det litt jaging litt for langt unna. Jeg rakk ikke frem, men kjørte ut for å la meg drive innover noen grunne topper, og når jeg var nesten helt inne på land så var det hugg! Ingen voldsom fight akkurat, men litt motstand på kort hold før havabboren kunne avbildes og settes ut igjen. Ikke værst midt på dagen med masse båttraffik og badende horder.

 

 

DSC_1797.JPG

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
×
×
  • Opprett ny...