Gå til innhold

inspirasjonstråd: Døgnfluer, døgnflueklekkere og døgnfluenymfer


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

Jeg bruker 2 fibbets på hver side på krok 18. 3 på hver side på 16 og 14 og 4 stk. pr. side på de større. Om en "no-hackel" skal ha de beste forutsetningene, bør man kunne holde flua i en av halene uten at denne svikter for mye.

På hackelfluer, være seg traditionelt, eller parachute, så holder det lenge med 2 stk. til hver side.

Biots og quill, får du hos mange. Min forhandler har begge deler ( GERO).  ;)

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Ser flott ut! Det som kan være baksiden av å bruke coq de leon er at de er ganske myke(og ganske dyre, så jeg vill brukt dem på noe annet mer egnet).

 

Konstruktive tilbakemeldinger. Vingene er nok litt lange og jeg tror at det er en risiko at fluen vipper grunnet vingen. Jeg ville også gjort thorax litt smidigere. Bruk helften av dubbingen som du lager nå og lag den så den går får en smoooth overgang fra kroppen. Jeg skulle også brukt et varv til på hacklet. Det er mange som sier 2-4 varv, men mange av dem er veldig flinke på hackle og får det til imens vi andre må dra på med et eller to varv til for å få stabilitet. Tenk også på at hacklet bør motsvare krokens lengde for stabilitet.

 

Ellers flott jobbet med #18. Det er pillejobb.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Viktor, det er en Sulphurea. Hale er vanlige fibbets, kropp er dubbing fra flyrite, vingene er fra en fugle som heter Kricka på svensk, usikker på hva den heter på norsk, ribbingen var noe sjøørretbling som jeg tvinnet litt, krok TMC 103BL #11. Vingene er jo egentlig for mørke, men jeg sitter mest og "kjeder binder" midt i stormen og prøver å lære meg catskills, men brist på korrekte materiell så bruker jeg det jeg har. Så dette er ikke en oppskrift å følge om du vil gjøre ting korrekt. Skal ordne et bilde på fjærene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne likte jeg VELDIG godt RoyOle :) Hvilken dubbing/dubbingblanding har du brukt her. Fargen er spott on :)

 

Takk`ær - på denne har jeg brukt "Cinnamon Caddis" Super Fine Dubbin fra Hareline. 

 

http://www.skittfiske.no/Media/Cache/Images/6/1/WEB_Image%20Super%20Fine%20Dubbing%20-%20Cinnamon%20Caddis%20Har-274049076.Jpeg

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...