Gå til innhold

inspirasjonstråd: Døgnfluer, døgnflueklekkere og døgnfluenymfer


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

I går var jeg plutselig litt tom etter flere uker med produksjon av fluer jeg vet jeg trenger. Så hva skjer da? Joda da havner jeg på "annet/evt." og tiden flyr med surr og fjas. Kom på at jeg faktisk trenger noen vulgatanymfer da disse har en tendens til å bli brukt opp. Så her er en prototype på en ledda sak som jeg skal teste ut. Er ikke helt i mål med materialenei kropp/thorax men tror det blir enkelt og lite fjas på denne her. Vitkigste for meg er at den svømmer fint og har litt gjeller som lear på seg. Oppvaskkum testen gikk ganske bra, skal komme tilbake med en ny utgave når jeg er litt nærmere målet. 2mm tungstenbead i front og flat bly på bakkroppen. Lengde 20mm.

Edit: Voldsomt til skriveleifer her da... får stå til... nå er det lunsj!

jointedgata.jpg

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har pakka bort kamera for salg, og beklager crap mobilbilde. Dette er første flua jeg har laget siden tidlig november, så det er nok like greit. Dette er en cripple klekkervariant som jeg ofter putter på når jeg ikke helt vet hva som skjer. Ofte fordi jeg ser den godt, den flyter godt og fordi jeg bare har trua. Fargen varierer jeg litt i størrelsene 14 og 16, her i litt lysebrun/oransje. Kroppen er stretchtubing, og med forskjellige farger på bindetråd og tube, så er det maaange fargevarianter man får frem. Har stort sett denne og også noen nesten helt svarte/brune i kroppen, og noen mer rødlige. Farge på hackle og cdc etter dagsform og kropp (til flua). 

Eirik

crippleklekk.jpg

  • Lik 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En døgnfluevariant jeg stiftet bekjentskap med på Balkan etter jeg kjøpte noen fluer der. Har fungert veldig godt under døgnflueklekkinger her hjemme i norge også. Ideelt sett burde man ha en litt tynnere fjærstamme på vingene enn det det ble her.

Krok: Hends 400 #14

Tråd: Tiemco 16/0

Hale: Fibbets

Kropp: Biot

Vinge: CdC "Origami-aktig"

Hackle: Oliven grizzly hane.

Thorax: Tørrfluedubbing

DØGNIS.jpg

Endret av Marius_A._Book
  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er i en "unyttig" periode på fluebindingen nå, sliter med å finne på noe lurt. Har nemlig laget mesteparten av det jeg trenger.
Da blir det mye fjas og gjerne tilbakeblikk. I dag kom jeg over hollow body sakene som TMC kom med i 2007 eller 2008. Jeg husker godt når det der kom. Da hadde jeg nettopp blitt ferdig med en lungebetennelse, kan aldri huske å ha vært så slapp før. Men jeg fikk til å lage noen fluer. Og når jeg ble kvitt skiten, nok til å fiske så fikk jeg stabba meg opp til det lokale vannet. Bellyboat var ikke tema så jeg ble sittende på land. En og annen vulgata klekka og plutselig et vak! På med "modellflyet" og ut me'n! 3 sekunder lå den på vannet før en kilosørret kom opp og henta den meget elegant. Tilslaget var totalt fraværende og fisken rakk å spytte ut flua. I de neste par timene så skjedde det ikke så mye, et og annet vak utenfor kastehold og jeg prøvde meg med ventefiske. Det var en tålmodighetsprøvelse av de skjeldne. Linnærla synes nemlig denne flua var veldig spennende og plukka den opp HELE TIA!!! Jeg ble så lei at jeg tilslutt ga f. Jeg fikk flere fisker på disse fluene seinere men de var vel egentlig noe herk å binde og de vingene ble ganske fort krøllete. Og det er definitivt ikke fluer for offensiv kasting. Men nå har jeg laget en og det blir neimen ikke flere. Holdt på å kaste bindestikka gjennom vinduet her nå mens jeg prøvde å trekke av papiret som vingematerialet er festet på.. Jeg endte vel opp med å lage vannymfer med det opplegget, uten at den heller ble værende veldig lenge i boksen.. ;-)

hollow.png

hollow2.jpg

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sikkert mange som har sett og prøvd før, Men etter å ha sett davie mchpail på youtube i timesvis de siste dagene så måtte jeg prøve noen sånne, ble ikke så halvgærent synes jeg nå selvfffishing

IMG_1973.JPG

Endret av Feskbaill
  • Lik 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Flere klinkhammers på rullebåndet... tester ut det å ribbe hacklet på ene siden før surring. Blir betydelig penere, men ser jeg har litt å gå på før jeg når Brun-nivå her. Gi meg 73,2 år til så! ;D Dessuten har jeg juksa litt også. Var to fibre som fikk smake saksa før filming, men sånn som jeg kaster så når vel denne aldri vannfilmen likevel!IMG_0281.thumb.JPG.653f3c00c03a24d5bc05e09a7971025e.JPG

Endret av fender77
  • Lik 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...