Gå til innhold

Inspirasjonstråd: Fjærmygg, fjærmyggklekkere


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

  • 4 uker senere...
3 timer siden, Jarle TL skrev:

Ja den var meget pen Fender! Jeg har bare bundet denne flua med strippa påfuglherl i naturlig farge. Er tanken at gul skal fungere bedre i dagslys?

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 

Takker til alle! Nei, i utgangspunktet var årsaken at jeg bare har fargene olive, golden olive, yellow og brown. Så da må jeg få tak i naturell, eller fikse sjøl. Evt strippe et hackle og bruke det. Noen tips? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fender: Hvis du vil lage naturfargede kropper med sjatteringer i lys grå, grå og mørk, så kan strippet påfuglherl være fint. Selv har jeg brukt viskelær og strøket påfuglherlen mot fibrene. Målet er å få en helt ren stamme. Dette krever en del jobb. Andre som har gjort dette i litt større skala har brukt kjemiske eller termiske prosesser for å strippe herl. Se for eksempel denne linken:

Noe av ulempen med spesielt kjemisk rensing skal være at fibrene kan bli sprø og dermed vanskelig å jobbe med. Søk ellers på forumet så finner du mye godis.

Det går også ann å bruke elgman i to fargenyanser eller strippet hacklestamme som kan gi kule effekter. UV-lim over er nesten litt juks, for det blir så pent og holdbarheten øker :-)

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har drive å surra litt rundt med Magic Quill i noen ledige øyeblikk. Her aner jeg mange mere muligheter enn jeg har tid, men fått laget noen fluer. Litt mygg, døgniser, noen nymfer og vannnymfer.
Her er en myggvariant som med litt bedre lyssetting under fotografering hadde fremhevet kroppen litt bedre, men dere ser greia :) 

Krok: 2488
Bindetråd: Hvit 16.0 tmc. Her farget grå med tusj og litt rødt rett før thorax. Her gjør man som vill
Kropp: Magic Quill Small med et flortynt lag Bug bond Lite
Thorax: Micro Fine & dry i fargen Trico
Dark Brown cdc.

Frodepupp.jpg

Endret av Robban
  • Lik 13
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne her blir mitt hemmelige våpen i år, en myggklekker med cdc og skumgummi. Denne skumgummien stammer fra en knebeskytter jeg bruker i arbeidsbuksa (rørlegger), og jeg oppdaget dette materialet som fluebindermateriell da jeg skulle skifte ut de gamle slitne med ett sett nye her om dagen. De nye var litt for lange for knelomma så da prøvde jeg å rive av den nederste bretten på beskytteren uten hell. Den var for sterk, måtte bruke saks! Hm, tenkte jeg da, og klipte av en liten bit og bandt den på en krok og hadde den i ett glass med vann. Den var usynkelig!! Flua lå i glasset i tre dager før den ble tatt ut. Ok, da var det bare å overføre en ide til bindestikka. 

Vennligst ikke del videre, som sagt så er dette min hemmelighet. :D 

 

 

 

 

IMG_7870.JPG

IMG_7872.JPG

  • Lik 16
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Takk Jarle. Selull er korrekt. Jeg binder de i svart, rød og oliven. Bruker mest svart, men i en elv jeg frekventerer er en del av myggen nærmest grønn i fargen. Den røde blir dratt frem når jeg ikke lykkes med noe annet. Har hatt god uttelling på den:) Bruker forresten hareøre til de andre..

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Tja, har vel aldrig lagt ut noen kreasjoner,  sjelden at de er så pene men de fisker greit. Her er noen myggklekkere som er litt oversize, men lette å binde. Foam legges lett mot krok øye.  Har en rar teori at fortom spiss synes litt mindre da. Larvalace tres over krok og ribbes framover, lag torax og vips flua er ferdig.

16 krok, larvalace kropp, svart og grå flyrite torax og hvit foam.

 

CIMG5789.JPG

CIMG5787.JPG

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
På 21.5.2017 den 21.42, fender77 skrev:

Skal en tur til et Ørrettjern på tirsdag etter jobb. Det er skikkelig lommert om dagen. Varmt skal det bli. Regner med sjukt mye fjærmygg og stikkmygg i solnedgangen. Da  skal jeg teste disse:)

F776EA13-0440-422D-A68D-0CF52F571F17.jpg

Klipp dem flate under. Dette mønsteret er råbra som både mygg og klekkende døgnflue. En av mine top 3 favoritter i marka! Pent bundet! :)

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

På grunn av litt for lite fisketid i det siste så har jeg isteden oppgradert litt i myggboksen min. Årets store tur gikk til en kjent ørretelv i en dal i Buskerud. Vi hadde forventet døgnfluefiske. Isteden måtte vi i hovedsak fokusere på myggfiske. Svarte klaser med mygg seilte nedover stille partier i elva, og ørreten h&t-vaka rolig over dem. Under slike forutsetninger så har man sjeldent akkurat den imitasjonen man ønsker i boksen. Derfor har jeg nå renset litt og surra litt. Blant annet så får Mock Palmer bli med på neste tur (klase med mygg).

Myggboksen har blitt delt opp i to; en for tørre mygg og en for pupper og klekkere. Har valgt grunne compartmentbokser med magnet i bunnen for å ha orden i sysakene. Disse kommer fra Vision og virker ganske solide og fine til små fluer. Ikke vanskelig å få tak i en enkelt flue heller, da rommene er relativt brede. De fleste av disse fluene finnes det beskrivelse på i Fluedatabasen.

Tørre mygg: Cdc-myggen # 15, 17 og 19, Mock Palmer #17 og 19, Spent mygg med trailing chuck og Shipmans Buzzer #15, 17 og 19 i svart og claret:

598436a924db4_Trre.thumb.jpg.3540c5da862e81faeb3afd289a9cfe12.jpg

Buzzere og klekkere: Glass Bead Buzzer #12, 14 og 16, F-fly ulike str, Frisørmyggen #17 og 19 på TMC 212TR og Y, små og store Once&Away (klarer meg ikke uten denne) og Palominomyggen #20 (uprøvd, men Robban har gitt meg god tro på denne i sin video):

598436a82ea5d_Pupperogklekkere.thumb.jpg.518f00ae6baea1613457fdbb0106a2c2.jpg

Frisørmyggen:

598436a587f75_Frisr.thumb.jpg.a4995f205a866f089f9f41b936b7002b.jpg

Palominomyggen:

Palomino.thumb.jpg.f1a989df569eec203dda8fb1f2242b37.jpg

Glass Bead buzzer Buzzer.thumb.jpg.0e2c621f7412ee6b27de70e0c103ae22.jpg

Endret av Jarle TL
  • Lik 13
  • Takk 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...