Gå til innhold

Inspirasjonstråd: Fjærmygg, fjærmyggklekkere


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

Vakkert, skulle gjerne fått kloa i den boksen her og nå! Sitter oppe i Nordland etter tolv dager i diverse fjellområder og minnes med gru hva som skjedde meg og min myggboks med sånne praktiske rom her på onsdag. Jeg satt på en stein mens jeg skifta ei flue og la boksen i lyngen som jeg har gjort så mange mange ganger før. Plutselig kom det ei skikkelig vindkule som dro med seg både boks og fluer nedover mot vannet. Krise! De neste tredve minuttene krabba jeg rundt meg ræva i været på leit etter mine bortblåste fluer. Fant vel igjen femten av førti. Vanligvis bruker jeg aldri sånne bokser og forsto plutselig hvorfor...og når jeg i tillegg hadde førti klegg rundt meg var jeg ikke akkurat bare blid. Men ellers var det en fin dag selv om nordvesten gjorde at det nesten ikke vaka. En liten regruppering hos svigermor i Bodø nå før det bærer ut i felten igjen. Mvh Oslolosen Kjell G.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Her går det i buzzer som kanskje ikke er av de enkleste men den er jammen en god fiskefanger... Har tatt litt bilder og legger den ut i databasen om noen dager..
Jeg har 3 slike glassbead buzzere med tubing i kroppen som jeg er veldig glad i. Her er en oliven variant som jeg har i krok 12 og 14. Mer info når den kommer i "basen".

olivegbbuzzer.jpg

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supert Rune! Har bundet mange GB buzzers etter mønster fra artikkelen din her på siden. Kjempefint hvis du får den inn i basen også! Denne flua har reddet dagen uhørt mange ganger. Ikke den enkleste buzzern bindeteknisk nei, og noe pirkete med få turns med tynn tråd, men skikkelig kul flue å binde!

Anbefaler et tynnt lag med klar lakk/neglelakk utenpå UV-limet så holder den glansen bedre.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er kanskje litt feinsmeckeri, men jeg synes det er verdt det. Disse fluene blir veldig solide og tåler mange fisk. Trur faktisk jeg aldri har klart å ødelegge noen.
Flua ser kanskje litt bling ut på bildet her, men når man holder den i hånda så får man et annet inntrykk. Jeg legger den i basen med full steg for steg om 2-3-4 dager.. Dette er den siste flua jeg fanga fisk på i sesongen 2017 :-) Bare en sånn liten på sidelinja.. den fargen på kroppen der er ikke helt far off på baetis type nymfer heller.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Olav Haug skrev:

Hva har du brukt som segmentering her, Rune? Blei skikkelig seksi med "bond" oppå :101_point_up:

Glassbead buzzern har Oliven Stretch Tubing i Micro som ribb sammen med UTC wire i sølv (midge) underlaget/tråden er lys oliven benecchi 12/0. TMC 16/0 i Lt. Cahill og Lagartun 74D i beige er to andre tråder jeg bruker mye til det samme.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oliven gåsebiot eller kalkun med vanlig brun cdc (Dk. brown / dk. brown khakii) Den mørke grå cdc'n jeg pleier å bruke på den svarte myggen heter egentlig Dk. Grey eller Dk. Grey Khaki. Begge to er naturfarger. Mørk grå på den ganske lyse grå/olivne myggen er fint. Kan legge ut no bilder om litt... de to der er på lista mi for binding strax ;-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pål ga meg en spole med et materiale som heter Buzzer Wrap, en transparent plastikk tinsel som gir ganske nice effekt når man surrer det over et annet materiale.
Jeg sveiva meg opp noen svarte buzzers på krok 12, ble ganske lovende synes jeg. Materialet er såpass bredt at jeg tror det blir litt i overkant for krok 14 og ned. Kan evt kutte med skalpell...

Krok: TMC 2487 Str. 12.
Tråd: 12/0, i sort.
Rib: Buzzer Wrap, medium, clear.
Kropp: Sorte fasanhalefibre (2stk.)
Vingesekk: Fasanhalefibre, 3 stk bindt inn midt på og samlet slik at det blir 6 stk når man bretter frem.
Cheeks: Hot Orange Gåsebiot.
Thorax: Peacock Dub.
Gjeller: Hvit poly (festet med 8-tallssurring, er to bunter).

buzzwrap.jpg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Greyboy buzzers, sr 12, 14, 16. Disse var mye vanskeligere enn de ser ut (når f.x. McPhail binder dem.) C-momentet er å få den røde flexien som representerer vingesekker til å legge seg riktig på undersiden og oversiden. Syns jeg fikk taket på det i den største størelsen, men jeg satser på at feilene får flua til å se mer levende ut i vannet for de andre... :] Bindetråd og flexifloss. Pluss UV-resin. Also, Makro-linse hadde vært fett.

 

grebyoybuzzers3.thumb.jpg.7c29babe8d2ecf0c85e726082f277529.jpg

 

Endret av Rolv Seehuus
  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
×
×
  • Opprett ny...