Gå til innhold

inspirasjonstråd: Landinnsekter


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

Personlig så har jeg så og si kutta ut daddys med forlenget kropp. Jeg har noen ennå med polychenille men de brukes skjeldnere og skjeldnere. Jeg synes en daddy på TMC 100 str. 12 eller 102Y 11 blir store nok og vesentlig mer allround enn langt større daddys. Det er ganske skjelden at man opplever at fisken virkelig beiter aktivt på daddys og at det er mange på vannet. Da mener jeg det er vel så bra med en litt mindre utgave. For typ 20 år siden så brukte jeg hår som forlenget kropp, jeg synes de kroker veldig mye dårligere enn chenillen. I den forstand at de spyttes raskere ut. Og holdbarheten er også så som så.

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 hours ago, Eirik Rusten said:

Med hår eller foam så blir det stivt og fort spyttet ut igjen.

Det kan vel tenkes at krokingsegenskapene er dårligere for noe som på mange måter er en forholdsvis stiv pinne sammen liknet med en myk chenille.

Observerer at denne måten å lage fluer på er relativt poppis mange steder i verden, så helt sjangseløst er designet sannsynlig vis ikke... :)  Jeg får eksperimentere og journalføre litt, og se om jeg kan observere noen forskjell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en god gammal måte å lage kropper på ja. Du kan gjerne binde bakroppen på ei nål først og brette hårene framover og gå under med tråden så får du en fin tapert kropp. Legg trådsurringene litt tettere framover slik at segmentene blir gradvis mindre. Det skal da være minimalt med surringer under hårene på selve nåla eller så kan kroppen bli vrien å dra av. Eller deformert..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt daddyer med forlenget kropp av skum, og kan ikke si jeg har hatt noen problemer med kroking på disse. Men nå har jeg langt mindre erfaring enn flere av de som svarer her, så jeg skal på ingen måte påstå at de tar feil, eller at jeg vet bedre, men jeg har i hvert fall ikke hatt noen krokingsproblemer med bakkropp av skum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutes ago, Rune Stokkebekk said:

Du kan gjerne binde bakroppen på ei nål først og brette hårene framover og gå under med tråden så får du en fin tapert kropp.

Ja - kroppen på bildet er bundet på en nål først, men uten å gå 'under' (spørs hvor happy madammen blir over å finne blåsvix på synåla si.) Har bundet en del foam-bodies med den teknikken, blir vel det samme. Har også lagd noen kropper ved å binde hårene på nåla først den ene veien med tuppene mot 'rota', og så brette dem tilbake og binde nedover. Det føles 'riktigere' for daddys, f.x. - men jeg tviler litt på at det gjør noen forskjell for hvor bra den fisker (særlig når ingen av dem kroker heller - da er det jo ett fett uansett ;))

Kommer til å ha flere daddy-varianter i boksen når jeg drar til skogs til våren. Disse med hjortehårskropp, noe chenille (trenger eksprimentere fram en bra flytevest - de jeg hadde denne sesongen sank som stein etter en skarve fisk) og noen små uten forlenging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Goo Acid - Stokkebekks Goo maur møter Galloups Ant Acid. Eller egentlig en goo-maur med hjortehår isteden for cul de canard som flottør. Ant Acid tenderer - i alle fall uten gummibein - å legge seg på siden. Goo-abdomen fikser. Kamera evt lyssetting er så dårlig at farven på ribb ikke er synlig, men den er der - jeg lover...

A452AB99-5172-44F9-AE76-18DF9DE34FEB.thumb.jpeg.3b07e4431d8ccea69f5d212f337a7a3b.jpeg

 

 

  • Lik 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mer Stokkebekk-Galloup crossovers: Butch-Goo. Goo-maur meets butch caddis. Eller også stor guu-maur med flytevest (jeg tenkte en massiv guu-klædd på en #12-krok kunne ble litt tungt) Varianten med CDC kan kanskje få sitt eget navn på høsten 2018 elns, om den fisker bra... :)

11C705B2-CE14-47E2-BE9D-A33A9429BAD1.thumb.jpeg.28b946d4bd8bab4ea098eb4c153eb10f.jpeg

69FE02DE-0E03-4394-A436-B5C1E5B9FA18.thumb.jpeg.450abbe1bedf2eb81ab5ff0f267ddc38.jpeg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
En variant av Rune sin RS-exhausted-damsel. Manglet foam, så den ble byttet med polygarn og bein ble svart cdc.

https://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/rs-exhausted-damsel/94e2865c3f1e1777f36313d2476c2d10.jpg

Sent fra min SM-G930F via Tapatalk


Meget pent Håvard! Har bundet noen sånne i blå og oliven. Ikke noe kjapp flue å binde, men skikkelig kos! Jeg brukte svarte, ferdigknytte fasanfibre som bein. Kanskje jålete, men flua får et veldig realistisk inntrykk. Men knotete var det! Jeg synes innbinding av vinger og bein er de vanskeligste momentene på denne flua.

Blir jo sjukt spennende å legge en sånn en på myrvannet og se hva som skjer :-)
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
23 timer siden, Rolv Seehuus skrev:

Ventefluer?

Jepp. Og Verdens Beste Flue. Punktum. Sikker på at du kan få enhver fisk til å ta den, selv de som er ekstremt "selektive" på heeelt andre insekter.

Skjer ingenting om høsten på vannet? Sleng på en daddy. Vaker det som besatt på aurivillii? Sleng på en daddy. Isen har lagt seg? Sleng på en daddy.

  • Lik 5
  • Haha 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha bundet fluer på 15-30cm på kroker i str 2/0 og 4/0 så var det en vanvittig overgang å begynne å tenke på å fylle ørretboksene. Småknot de første gangene, men jeg kom heldigvis fort inn i det igjen. Jeg trenger å få fylt opp med noen daddyer (kan vel aldri få nok daddyer???) 

Jrg liker godt en variant med forlenget skumkropp, de har fanget utrolig godt for meg, så da var det egentlig bare å sette i gang. Først ut er å lage ferdig bakkroppene med segmentert skum.

 

mms_img8834755779827073686.jpg

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 3 uker senere...

Det er jo snart en måned siden sist daddy ble lagt inn her, så på tide med en ny 8)

Dette er en av ca 3 typer jeg bruker. Jeg har en annen lik, men uten foam. I tillegg har jeg også en som ikke er forlenget, som kanskje egentlig blir mest brukt. Har jo noen andre teste-fluer, men det er disse som stort sett drar opp trua.

daddy_1.jpg

  • Lik 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

48 minutter siden, Rolv Seehuus skrev:

Ser Rustens Daddies og høyner med skummgummimaur. Sannsynligvis ikke mulig å ha for mange maurvarianter i boksen. Dette er samme modell som Geir postet over. Tar ikke feedback på bakgrunnsfarge.

A8BA1105-780A-44B1-835D-DD89CE7FDEA4.thumb.jpeg.5eec74fcd62bc52d2a76ffed36743013.jpeg

Kule maur!

Hva har du brukt som hackel på disse?

 

Klarer ikke se helt på grunn av bakgrunnsfargen ttongue

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tnx! Nada hackle. Noen bein av rådyrhår som krøstes litt, og en ganske bushy dubbing under framparten foran (squirrel slf eller hva boksen heter.) Antron som ving, fordi hacklemappa lå to meter borte på gulvet og antronrullen sto rett foran nesa.

 Ett par veldig fine slike å finne på tube, som den under som var inspirasjonen i alle fall - uten sammenlikning for øvrig.  Barry ord Clarke binder også en slik i en vid.

 

Endret av Rolv Seehuus
  • Lik 2
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Surra litt mævver i går, mest av den store skogsmauren som har oliven utc wire over svart floss i bakkroppen. Men lekte meg med noen småttisser på krok 16 med brun floss som underlag og Hends BQ nr 3 over, det ble ganske nice må jeg si. Perfekt til de som er i str. 14-16 på høsten, kan ha brun framkropp på de også.

antz.jpg

  • Lik 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Koser meg i regnet og surrer opp noen små daddys, dette er fin "høstmat" til ørret som er på rydderunde. Normalt så er det jo en del slike mindre daddys utover i september. Bein her er Faux Bucktail som er syntetisk hjortehale, de er sterke som fy.

Cdc Faux Daddy
Krok: Tmc 100 str 14.
Rib: Tykk lysegrå bindetråd eller tynnere lagt dobbel.
Kropp: Dk Grey Cdc eller Dk grey khaki som de også kalles.
Vinger: Grå hanehacklespisser (indisk).
Bein: Faux Bucktail, i svart. Jeg har også brune men synes de gir for lite kontrast da disse er vesentlig tynnere enn f.eks fasanhalefibre.
Hackle: Nat. brun cdc spunnet i løkke.

Straks ut å prøve, god helg!

Cdc-Faux-Daddies.jpg

  • Lik 4
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 18.8.2018 den 18.50, Jarle TL skrev:

Kjempeflotte Rune! Takk for god inspirasjon! Har så vidt rukket å finne fra bindetøyet etter sommeren, og akkurat denne flua, samt de som bindes på TMC 2488, er meget aktuelle nå fremover.

Du får surre noen strax Jarle,
Jeg sjøsatte dem i dag og fanget to på 2-300 pluss denne litt aldrende herren på vel 1,6 som var oppe å snusa et par ganger ved ei torv.

cdcdaddyfisk.jpg

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde en daddy i dag, tok en liten bølle på ca 250g, den svelget hele forbanna flua, og den daddyen er jeg usikker på om det går an å redde, fordi den var i ett stykke trist forfatning. Er det sånn med flere av fluene, at de blir helt pai etter en liten kamp? Dette var i en myr-elv, så var litt grums i vannet, men flua var aldri i selve myra, og det så ut som om den var blitt kjørt over. Vasket den i vannet og la den i boksen, men vet ikke om førstehjelpen gjør susen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...