Gå til innhold

inspirasjonstråd: Sjøørretfluer, gjeddefluer, bonefishfluer etc


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

En litt rustikk versjon ;-) ;-) Ikke så skills på reker, men har lagt meg i hardtrening. Mønster basert på Robert Sørvik sin craftfur reke som er opphavsmannen til flua som senere har blitt kalt fattiggrisen. Han bandt denne flua leeeenge før andre. Rett skal være rett. PS dette er en litt forenkla variant hvor jeg brukte det jeg hadde liggende.

post-2504-0-52737000-1454343319_thumb.jpg

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynner å komme i mål med fluene til vårsjøørreten føler jeg.

Kom gjerne med tips til flere gode mønster. Fant en pakke mef mallardjær i bindedunken så jeg tenkte jeg skulle ordne meg noen mallard sild a la Wennevold. :-)

Ellers mangler det jo en del lopper, har jo noen men det fisker jeg lite med. Antakeligvis alt for lite.

post-2504-0-54286400-1454448185_thumb.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lopper er veldig gøy. Oliven som nevnt bør være med. Har også hatt godt hell med en loppe i grønn/svart flash-dubbing. Og en knall orange.

Om du ser vak, prøv å bind på en loppe trukket med korte raske trekk med pauser i mellom og varier med rolige jevne inntrekk.

Loppene kan gjerne lages superenkle med bare dubbing og tråd, men nå er jeg fan av å forenkle fluer mest mulig jeg da...

 

Savner også noen naturfargede lange tynne fiskeimitasjoner som jiggy eller clouser, tynt dresset. I farger som sand, mørk brun, oliven f.eks.

samt noen fluer som stort sett består av hackle og kropp i litt naturlige/duse farger. Kall det gjerne "multiimitasjoner" Enkelt og effektivt.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da ble det litt flere fluer i boksen i dag. Noen mallard fluer a la Wennevold, noen clousere i hvit/ tan med en liten oransj uv hot spot, samt olivenfargede lopper. Dette er versjon 2.0 Blir ikke binding av sjøørretfluer på en stund nå kjenner jeg :-) Nå blir det over til deilige vulgataer, mygg, aurivillier, vårxluer, streamere, nymfer og andre herligheter. :-)

post-2504-0-18899600-1454528781_thumb.jpg

post-2504-0-76536200-1454529202_thumb.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det må per dags dato være hemmelig så ingen andre kaller det sin flue i morra  Olav, he he he he. 
Det lønner seg desverre ikke lenger å sitte å være kreativ for at andre skal skaffe seg særs lukrative bindeavtaler ;) ;) 
Jeg vet at du vet at jeg kødder, men ........ Verden har blitt gal. Hva med noen hemmeligheter, og pirring av kreativitet , oppdagelseslyst hos andre. 
Send pm du, det er også kødd, men da får du svar alikavel he he he he. 
Sorry er i det humøret he he he

Edit: Jeg kan røpe det her og nå, men da må jeg ta deg med til dyrlegen imorra å avlive deg,. Det ønsker ingen he he he  bbboobies

Endret av Robban
  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner hva du sier, og det har min fulle respekt og forståelse. Enkelte tråkker over lik for mindre enn det der, etter som jeg har skjønt ;):)  Dyrelegen, ja... Uff. Jeg står for øyeblikket i et kraftig dilemma, enten operasjoner til 40-50 laks eller nevnte avliving... Hårda bud. Uansett, ser ut som fishy saker det der :) Skål og videre god kveld a  cccheers

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...