Gå til innhold

inspirasjonstråd: attraktor/ streamer


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...
  • 2 måneder senere...
4 timer siden, Eirik Rusten skrev:

Ikke bare harr-mat. Fluedatabase-mat :)

Enig med Eirik.

Få det i databasen! Vi trenger mere, mere, mere!!! partyparty 

(Drømmen min er at det er fluedatabasen etterhvert består av mellom 1 og 2 milliarder mønstre, slik at jeg alltid har noe som passer til behovet mitt) Pleeease? :rolleyes: 

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det går litt i hjortehår om dagen. Som fersk fluebinder er det på lista over ting man bare må bli god på og pushe på gjennom 'the pain period' som Arnold sier i Pumping Iron. Her er ei morrish mouse[1]. Jeg har en målsetting om å kunne trylle fram ei like fin mus som @eide litt lengre oppe i tråen her en vakker dag, men det må nok øves litt først - og da er morrish mouse en grei mus å øve med... :) 

Jeg gir meg selv terningkast fire på denne, blandt annet fordi butt-enden på hjortehåret under skum-ryggen stikker ut forbi kanten av skummet (Men om ørreten har lyst på mus en kveld, tror jeg nok den driter litt i hvordan den er frisert...)

splintermouse.jpg.94fd3942a00b0af0434dfafa35e79576.jpg

splintermouse_belly.jpg.832c9961408acd7777e1efe5a20b6bb0.jpg

[1] Jeg har navngitt bildene etter 'splinter mouse' - men det er jo ei helt annen flue. 

  • Lik 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Noen vil kanskje mene det er tidlig med juledekorasjonene? :]

Forsøker få til samme hode som på Andreas Anderssons Rag-dolly. Vingen bindes med tuppene framover, hjortehårshodet er demning som tvinger vingen bakover etterpå. Det gir en ving som gir mye volum, uten mye materialer. (I Ragdolly er det Craftfur i vingen, i Sid er det rev som her - der også bundet med vingene fram.)

 

RD2.jpg.39415067c8fd04169c5603007d35579d.jpgRD1.jpg.cde2eb32c950d90ee712ece92d7db03c.jpg

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, takk for det! Jeg er ingen fotograf, og har ei heller noe voldsomt med utstyr. Jeg bruker iPhonen min sammen med noen bakgrunner og litt lys. 

Har en kompis som jeg får tips og triks av. For sort bakgrunn så har jeg en ringperm med et skikkelig matt svart ark som jeg har festet på ene siden av permen. Setter denne litt bak flua. Har led belysning som jeg dekker med gjennomsiktig plast for å ikke få et overeksponert bilde, men sliter litt med at eksponeringen likevel ofte blir feil. Må ta en del bilder før jeg finner et som er godt nok. Må også ofte tukle litt med bildet i lightroom for å prøve å finne tilbake til troverdige farger. 

Er ikke alltid det blir innertier, da iPhonen ikke er noe optimalt verktøy for makrobilder, men skal prøve å lage meg en liten fotostand i en utskåret, gjennomsiktig plastbeholder som jeg kan belyse gjennom. Mulig jeg må kjøpe meg et bedre kamera også. Men det meste står vel på det at jeg kan for lite om det. 

Endret av Håvard Åsbø
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En double deceiver med jerkhead/fishscull. Litt jiggy, litt side-til-side. For en solfylt dag i april/mai... :) (Tanken er å etterligne div karpefisker i Glomma - kroppen er sølv, det blir synlig når flua blir våt) Blir ikke mye tørrfluer når man diller med slikt... :]

IMG_5433.thumb.JPG.91b67066ca98623329ce83e16e872ed3.JPG

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...