Gå til innhold

Turutstyr


Sailfish

Anbefalte innlegg

Et aldri så lite rengjøringstips for folk som ikke er så nøye på grytene sine. Mine begynte nå å se temmelig jævlige ut, etter mange turer og en uke på vidda nå nylig. Brukt de mye på bål og da vet dere jo hvordan de ser ut. Etter å ha skrubbet meg lei med stålull og jiff, hentet jeg litt smergelpapir. (800) Det gjorde vei i vellinga :) Nå er de så fine at ;)

 

En annen ting: De fleste vet sikkert dette. De har vel lest bruksanvisning :rolleyes: Jeg er derimot en ekte norman og roter vekk slikt lenge før jeg får lest de (akkurat som om det hadde skjedd) Gassbrenneren min (primus) var blitt så dårlig at jeg hadde tenkt å kjøpe ny. Det skjedde da ikke og den ble med på vidda. Den funket meget dårlig ettervært. Tenkte jeg like godt kunne reparere den i stykker siden jeg skulle kjøpe ny, og gikk løs på den med leatherman,en. Den var jo faktisk dritenkel å fikse :) Bare å skru av mutteren under og skru av røret til brenneren og skru ut dysen.

Denne var da pakket med sot. Men hjelpe meg hvor mange gassbokser den har brent og da. Brukte det lille skrujernet på leatherman,en til å skrape det rent og vips så var den som ny :) Skriver det bare fordi jeg ser enkelte sier dette er mye styr.

Og en ting til: leatherman med masse dill på, kan faktisk være voldsomt greit ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 358
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

 

 

Første bud er å bruke renset bensin.  Filt får du kjøpt i ulike tykkelser på enhver stoff-butikk.  Du trenger nesten ingenting.  Spør om å få en liten bit du kan klippe til.

 

En helt annen ting - du behøver ikke filten så lenge du bruker bensin.  Litt bensin i skåla, den tenner enkelt med en fyrstikk.  Filten trengs bare ved bruk av parafin, som ikke tenner så enkelt som bensin.

 

Og renset bensin har de på hver eneste butikk i Finnmark........

 

Tenkte jeg skulle prøve med ullfilt til såler hvis jeg ikke får tak i orginalen.

 

 

 

 

De fleste sportsbutikker i finnmark, samt landhandler har Arx' renset bensin... Men hvorfor betale i dyre dommer for slikt??

Stikk innom Statoil-stasjonen. Der finner du renset 4-takter-bensin.

Grønne 4-liter dunker med Alkylat bensin. Koster 1/4 del av Arx'. Samme suppa!!

(Ikke fall for fristelsen å kjøpe oransje kanne. Den er tilsatt olje......).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 1 år senere...

Denne turkoppen i titan er alltid med i sekken. I koppen har jeg liggende en pose med havregryn og sukker som nødmat. Kan gå en halv dag på dette.

Har borra noen små hull i kanten hvor jeg kan tre en stiv stålstreng. Trer inn en kjepp og trenger bare et mikrobål for å koke opp vann til drikke eller "rett-i-koppen".

post-4558-13949887335215_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Til enkel oppvarming av vann til kaffe eller Rett-i-koppen kan også tørrsprit fungere. Tablettholderen kan foldes sammen og veier 15 gram, en tablett 15 gram, og totalt med kopp veier dette 96g. I vindstille kokte jeg opp 3 dl vann på 6-7 minutter. I vind bør det nok inkluderes en skjerm.

Titankopp fåes kjøpt blant annet på http://www.fjellsport.no/eagle-products-titan-kopp-konisk.html

[attachimg=1]

post-4558-13949896528602_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kult med denne tråden igjen. Har siste tiden brukt ny brenner og er svært fornøyd. Min nye (flamme  :) ) er Soto Muka. En ren bensinbrenner med svært høy effekt(4650 w)og ganske lavt støynivå.

Største fordel er at den et tilærmet fri for sot og ekstrem lett og fyre med.

http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=12&prodid=15537 . Sjekk video der, ligger også endel andre ute på nett.

Bakdeler er i mine øyne at det er egne flasker til dette merket, med annen tut. Pris litt høy og litt mere tricky og skru på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...