Gå til innhold

oslofjorden


vake

Anbefalte innlegg

Hei!

Jag er en ny Svensk i byen som har provat lite Sjøørretfiske och er imponert av dette. Er det så her bra ofte eller er det den milde høsten som gjør det?

Er det noen som vill ha selskap ut på en tur så hør gjerna av er. Jeg bor på vestkanten og drar vel helst vester ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2014/12/01/2156/Fiske/tomt-for-torsk-i-oslofjorden

Mulig at bare litt av teksten kommer fram men går man på FB siden til Friluftsfjorden, wwf eller naturvernforbundet dukker forhåpentligvis hele teksten fram. Vet ikke hvor opptatt fluefiskerne er av torsk den kunne være en "plage" for ti år siden, men god mat er det og en torsk i jaktmodus er sprek, en stund.

Jeg mener situasjonen i fjorden er villet og ikke en tilfeldighet. Biologisk mangfold i havet har ingen fokus på.

Friluftsfjorden!

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

https://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2014/12/01/2156/Fiske/tomt-for-torsk-i-oslofjorden

Legger inn en link med hele teksten for de som ikke har fb.

Intet mindre en tragiske nyheter!

Uansett hvordan man ser på torsken så hører den jo til her, og dette er jo en klar indikator på at noe er riv ruskende galt!

Visuelt fiske etter torsk som spiser i tangen på grunna er jo intet mindre enn bare gøy.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gøy med ørret Geb!

Som sarepta nevner ovenfor så er det dessverre dårlig stilt med torsken i indre fjord, noe saken han linker til bekrefter.

For ti år siden var jeg ikke på en "ørret-tur" i fjorden uten å være bortpå en torsk eller ti. I dag er det helt unntaksvis at jeg fanger torsk.

Friluftsfjorden som sarepta brenner for vil jo nettopp rette opp i dette.

Gard

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for linken(e) . Jeg måtte skrive en kommentar. Jeg har ofte opplevd at et par dager etter at jeg har skrevet leserbrev i avisa om lite fisk har det vært bilde av trålskipperen fra Horten med en stooor torsk på tre kilo i armene. For ti år siden fikk vi torsk opp mot fem kilo på flue når vi fiska etter sjøørret tidlig på våren. Torsken kunne være " plagsom". Jeg skulle ønske at fiskerne hadde rett, men det har de ikke. Lederen for fritidsfiskerne i landet bor i Tønsberg og fisker fra tidlig vår til sen høst. I år har han fått to små torsk. Storfisker`n som kåres blant fritidsfiskerne i distriktet vant med en sjøørret på 2,5 kg. Før var det alltid en torsk, sei,lange eller noe enda tyngre. Å videreføre trålfiske her i fjorden pga tradisjoner ser jeg på som like fornuftig som å videreføre omskjæring. Aktørene selv er aldri i tvil..

Friluftsfjorden!

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror nok de mener Drøbak til Holmestrand men i reportasjen står det via Indre Oslofjord. Nå er det godt kjent at det har vært mere torsk i Indre Oslofjord enn lenger ut. Drøbak er uansett et spesiellt sted på mange måter og å bruke ett godt garntrekk som eksempel på at fjorden er full av fisk er helt bak mål. Yrkesfiskerne er ute etter å få beholde kontrollen med fjorden og da er forandringer som vil vise at den kan produsere langt mere fisk noe de vil kjempe imot. De har masse støttespillere blant forskere,politikere og byråkrater så det er nesten umulig å få gehør for selv en liten forandring. De fikk dispensasjon fra påbudet om bruk av risk på reketrålen fordi de trengte bifangstene for å overleve. Når bifangsten er alt fra små reker til 14 fots jolle (tatt utenfor Horten) bør de fleste skjønne at de får med seg mye. Få bort tråling,garnfiske, noe sel, mye skarv og radikal endring hos mange sportsfiskere og vi kan få et fiskevann som jeg gjerne betaler for å fiske i. Jeg vet at mange rister på hodet, men vi må bare innse at vi er nærmere to millioner rundt deler av fjorden pluss Drammensfjorden og at vi har fått mere effektive redskap. Del godene på flest,ikke færrest mulig..

Har sendt leserbrev til Tønsbergs blad, Jarlsberg i Holmestrand og Moss avis. Blir vel noen flere i løpet av helga..

Friluftsfjorden

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil fortsatt oppfordre andre til å sende inn leserbrev. De leses av flere enn av en liten "menighet" som for eks her på forumet eller på FB sidene til store aviser hvor saken er varm i noen minutter. Går litt saktere på FB sidene til miljøorganisasjonene, alt om fiske, villmarksliv,njff ol.. 

En fylkespolitiker sa til meg at mine leserbrev ble lest av fylkespolitikerne. Jeg kan hjelpe til hvis ønskelig. Det blir jo variasjon over et kjent tema, men har vært heldig og fått spalteplass. Det at man aldri opplever et motinnlegg kan vel komme av at det man kommer med ikke er så lett å motbevise.

God helg

Knut.

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Posted 09 January 2015 - 16:11

Husker godt den gang jeg bodde i "Oshlo"  ( wink.png ) og i begynnelsen til fiske basillen som tok knekken på meg ( slutten av 80 årene)  ... Torsk fra 8 - 14 kg ( Bygdøy) tatt fra land. SØ opptil 3- 4 kg om du traff rett tid.Mangfold av HA ( Lyssaker fjorden) som veide over 2 kg var ikke noe å nevne ( tom mine sønner på 6 og 8 år  fikk HA uten anstrengelser ) Noe må ha skjedd ila disse årene...

Her nede på Sørlandet er torskefiske bedre en på lenge !! Ikke uvanlig å komme hjem til brygga med dagsfangster  i nærheten av 100 kg med kun torsk man har valgt å beholde og  som veier over 8 kg i gjennomsnitt.... Ble selv overrasket for 1 par uker siden der torskvekt overstegg 10 kg gjennomsnitt  med flere over 12..

Dette er skrevet av Martin Lopez og viser hvor bra det engang var, og selv om noen mener 80 årene var i steinalderen er det ikke lenge siden. Var bra til ca årtusenskiftet. Det er mulig å få til store forandringer men det kreves at vi lager støy. 

Friluftsfjorden!

 
  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Traff blink i dag etter blanking forrige søndag. Tre fisk på kort tid, den største på nesten 1,5. Rund og fin så den ble med hjem til middag. Dagens største og eneste vak var en nise (eller delfin?) som plutselig veltet opp 10 meter unna!

  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på Rolfstangen og Pelvika på lørdag, og det var en del slush som drev rundt. Antar det er mulig å fiske flere steder ytterst på Fornebu avhengig av vind og strømretning. Lite liv i vannet, så kun en stim med småfisk som ble jaget mot land, men ingen napp.Og veldig høy vannstand, hvert fall 70 cm over normalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk forbi der nede på søndag. Det er fullt mulig å fiske mange steder. Det lå litt is inne ved SAS-hotellet og litt slush utenfor det igjen, men rundt sjøflyhavna og Rolfsbukta var det åpent vann, da vil jeg tippe at det er det på yttersiden også, ved Halden brygge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...