Gå til innhold

Åsta


Hunderørret

Anbefalte innlegg

ELGÅSEN er da nærmest, men du kan like godt ta øvre åstabru, der har også informasjon om  hvordan fisket er , faren min har fisket inni øyer og fått noen fisker, det er fint der inne. en kose-elv, kortpriser vet jeg ikke noe om har ikke vært der inne på 4 år, pga barnefødsler osv, det er langt fra sandefjord

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På ringsakersida er det ihvertfall 90  :o kroner døgnet.. helt tullete spør du meg, men i Øyer tror jeg ikke det er mer enn 30-40 kr? noen som kan bekrefte eller avkrefte det? Har fisket en del rett innafor Øyergrensa nå i det siste(med ringsakerkort)  :P Fikk en pen Harr i går, veide den til mellom 5 og 600, og så i tillegg en god del ganske ålreite vak til tider, så jeg har trua på att hvis man kommer seg litt innafor Øyergrensa så er det gode sjanser for hvertfall noen harr på mellom halvkiloen og kiloen.. virker som snittet er en tanke høyere der oppe enn lenger ned hvor Markfiskerne regjerer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Endelig spilte værgudene på lag på en fridag, så da var det bare å pakke fiskeutstyr, koke kaffe og sette kursen til fjells.

Snøen hadde ennå ikke kommet til Åstadal'n, annet enn et tynt lag enkelte steder og i veien, men isen hadde såvidt lagt seg på vannene. Elva var heldigvis isfri, og jeg fikk nesten følelsen av vår i sola. Ca kvart over tolv så jeg de første fjærmyggene flagre rundt, og en halv time senere det første vaket. Forbausende få folk langs elva i dag, men jeg hadde noen veldig fine timer jeg i selskap med et par kråker, og en myrhauk som kom flyvende over meg og satte seg i en tretopp på andre siden av elva.

Fisk fikk jeg også, åtte harr fra 100-400 gr. er helt greit på denne tiden av året, men det var ikke det viktigste i dag, bare en bonus.

Beklager at bildene ikke er allverden, men kameraet ble visst igjen hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Da var årets første Åsta-tur unnagjort, og litt som forventet var ikke fisket helt på topp. Det er nok fortsatt litt tidlig for oss fluefiskere oppi der, men elva har da gått ned igjen til nogenlunde fin vannstand, men den bør nok ned 30 cm til. Ikke allverdens klekking i dag, men noe mygg, litt dansefluer, endel steinfluer og en Baetis fant vi da. Mistet en ok fisk(orret), rundt halvkiloen, og bom-dro på en litt mindre en før værgudene fant ut at det var på tide med litt mer vind. Det ble en tur innom et lite vann som ligger litt i le utpå ettermiddagen, og der ble det litt mer bomdraging før en 200 grammer tilslutt bestemte seg for å bli med inn og hilse på.

Det er hyggelig med litt selskap på tur av og til, og i dag fikk jeg lurt med denne karen(takk for turen Geir):

post-2671-0-98912700-1402001821_thumb.jpg

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur oppi Åsta etter jobb i går jeg også. Bare noe sporadisk vaking i vinden men fikk 11 ørret på baetisnymfer. Største kanskje mot en halvkilo. Jeg knerta et par små for stekepanna og bekymringsverdig så var det to hunnfisk som begge var forplantningsdyktige. Kan nesten ikke bli stor ørret når ørreten er kjønnsmodne fra de når 20 cm. Sånn sett burde vel all ørret i Åsta under 30 cm. kakkes spør du meg. Fiskereglene sier helt omvendt; All fisk under 25 cm. skal settes tilbake. Høl i hue fiskekultivering fra 60 - tallet.

Fikk ingen harr, men det bruker det ikke være så mye av på det strekket jeg var så tidlig på sesongen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig Hermann ang. fiskeregler, det burde nesten bare vært et maksmål på rundt 30-35 cm oppi der. Det er tatt et par på over kilo'n der i år, selvfølgelig kakket, av mark(les gølleie)fiskere, noe som er jævlig dumt. Men slik er kulturen oppi der, alt over 200 gr skal kakkes, mens de små går uti igjen, og så kan man klage over hvor elendig fisket har blitt......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Det ble en snartur opp i Åsta dal'n i kveld. Elva var lita, og det skjedde ikke noe der, så det ble stillevannsfiske på et vann som har levert brukbar fisk før, men jeg har ikke vært der tidligere i år. Det skjedde ikke mye der heller, men litt mygg og en og annen vårflue var det, så en oliven dyret str 14 havnet ytterst på fortommen. Allerede halvveis i den første kaffekoppen var det en fisk som avslørte seg, så da fikk kaffe være kaffe. På første kastet ble det en nydelig ørret på 6 ha. Fem kast senere og 50 m lenger bort ble det en til på 8 hg, før regnet kom og la en kraftig demper på det lille som skjedde. Så utbyttet må sies å være bra i Åsta dal'n, to fine ørreter på noen få kast, og et par gode kaffekopper rakk jeg også å få i meg før jeg måtte hjem.

Orker ikke å styre med bilder i kveld, men får se om jeg får lagt ut et par i morgen.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fikk lurt med meg Geir Johansen på en ettermiddagstur opp i Åsta i dag. Ikke så mye å skrive hjem om, det klekket vel egentlig ingen ting av noe som helst, og vannstanden burde vært 20-30 cm høyere, men småharren var i farta allikevel den. (jippi!!!). Og siden det er såpass morsomt å kaste på småharr og Geir ikke drikker allverdens med kaffe, var det bare såvidt jeg rakk å drikke opp kaffen.

Uansett var det godt å komme seg ut en tur, men pga det gode fisket, ble det ikke tid til å ta noen bilder, så det er bare å bruke fantasien til å se for seg en liten harr..... :-)

  • Lik 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Gårsdagens tur ble nok den siste i år. Det ble en tur med opp- og nedtur. Nedturen var at vinteren hadde kommet lenger enn jeg hadde trodd, så favorittstrekkene var helt eller delvis tilfryst. Men noen partier var fortsatt åpne, så det ble da mulighet for litt fisking/kasting.

Oppturen kom i form av at værmelderne fikk rett, så jeg fikk en flott dag i sol og i et vinterkledd fjellandskap. Snø på trær og fjelltopper er fint!! Fisk ble det ikke, kunne kanskje fått en pinne eller to på nymfe, men det får da være måte på... ;-) Alt i alt en flott dag med kaffekos og litt kasting med ising i stangringene, og jeg gleder meg allerede til neste år!!

Dessverre ingen bilder, da både pc og nettbrett har tatt kvelden.

  • Lik 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...
  • 3 uker senere...

Noen som har vært i Åsta de siste ukene? Vurderer å ta en tur innom på vei til hytta i løpet av uka som kommer...

Traff på bra med danica på denne tiden i fjor, er det seinere ute i år?

Endret av Eirik N
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...