Jump to content

CDC Mini Daddy

   (2 reviews)


Denne flua er en oppgradert versjon av et mønster jeg har brukt i mange år. Grunntanken med mønsteret var å etterlikne små stankelbein som kommer utover seinsommeren og høsten. Jeg har hatt et par tilfeller når de har vært vakgiver. Men det er svært skjelden at de naturlige forbildene skaper noe vakbonanza. Like fullt er dette en flue som er veldig god under en rekke forhold. Generelt så liker jeg å tilpasse mine attraktorfluer til noe i nærheten av det fisken beiter på, litt større men ikke noen bombe. Små insekter dominerer mange plasser, spesielt litt seint på sesongen. Sky fisk kan være litt kresen og lettskremt. Og ørret som lusker rundt og rydder i bøsset kan være litt finspist. For meg er dette en av de store favorittene fra august til og med oktober i marka. Mang en gang har ørreten gått 5 på når denne har kommet i banen under beiting på fjærmygg. Den er også en skikkelig lureflue til elva når fisken er oppe en skjelden gang og vaker.

Krok: Normal tørrfluekrok, bør ha litt lengde på skaftet. Eks TMC 100 str. 14 er en bra standardstr.
Tråd: Brun eller Grå 12/0 Uni/Benecchi, eller Sheer 14/0.
Kropp: Naturlig grå cdc fjær eller Flyrite nr 19/20.
Bein: Faux Bucktail m/knute.
Vinger: Grå hacklespisser fra indisk hane.
Thorax: Nat brun/grå cdc spunnet i løkke.

 

  • Like 16
 Share

Discussion Topic

User Feedback


Knytt fasan ser fint ut og er lett å jobbe med. Derimot er holdbarheten ganske dårlig.

Faux bucktail er vanskeligere å jobbe med, og svært glatt ved innbinding. Men det går ikke i stykker selv ikke i tennene fra en grov ørret.

Jeg har i hvertfall gått helt over på Faux B

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Super flue!

Faux mot fasanhale i beina, hva anbefales for binding og ikke minst hva funker best til å fiske med? har det noe å si? fordeler/ulemper? :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...