Close

Sjøørret på grunt vann

Det er tidlig, en flott høstdag med opphold men relativt tunge grå skyer på himmelen. Luften er klar, frisk og litt på den kjølige siden. Jeg går nedover mot sjøen, det er en lett bris som kruser overflaten, men inne i bukta ligger overflaten speilblank og urørt av annet enn et par måker.

Det er noe med lukten, følelsen, roen og det hele der man går nedover full av forventning, men litt usikker på hva man møter denne gangen.

Jeg rusler inn i bukta, og tar meg god tid til å observere, og å innta lydene, luktene og roen man finner på kysten en tid på året der man ikke finner mange andre mennesker tilstede på kysten. Ikke noe liv å se, så jeg begynner å forberede meg på å vade rolig utover et rev som tar deg et godt stykke ut på den ene siden av bukta. Det er langgrunt på innsiden og en lang slakk marbakke på yttersiden, og ytterst kan man fiske i nesten alle retninger. Og alle jeg har observert vader ut, fisker en stund, vader tilbake og går i land. Slik «skal» denne plassen fiskes, og det er også det som faller naturlig.

For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på2