Cdc Myggen & Mock Palmer – To kjappe

Cdc Myggen & Mock Palmer – To kjappe

Fluebindesesongen går mot slutten, eller er det nå den starter? Selv om jeg binder jevnt med fluer hele vinteren, så blir det alltid litt hektisk når det nærmer seg. Da passer det godt med fluemønstre som er raske å binde. Årsforbruket av disse to fluene lager du på noen få timer. Fiskbarheten står ikke tilbake for noe når fisken har stilt seg inn på tørr fjærmygg.

Disse to fluene er det lett å bli glad i, de fisker utrolig godt når de er nyimpregnerte og står svært lett på vannet. Bruk risteboks når du impregnerer eller noen av de nyere flytende impregneringene som også kan brukes på cdc. Etter du har fått fisk, skyller du de godt og bruker amadou, damebind, papir eller skjorta til å trekke ut fuktigheten. De trenger litt tørketid for å bli klar til en ny runde med fisk. Derfor har jeg rikelig med med disse to fluene i boksen. Jeg bruker Cdc Myggen mest av dem. Den har blitt en favoritt når ørreten tar tørre fjærmygg og er dessuten meget god når ørreten plukker alskens småtteri fra overflaten. Når myggen danner såkalte klaser på vannet med flere individer oppå hverandre setter jeg på Mock Palmer. Mock Palmer så jeg første gangen i boken Micro Patterns av Darrel Martin. Jeg har tilført den halen som en ekstra trigger. For å få enda mer liv i denne flua kan du med fordel blande ulike farger i løkka. For eksempel sort og grå eller mørk grå og brun.

CDC MYGGEN
Krok: TMC 102Y str. 15-21.
Tråd: Sort.
Bakkropp: Sort dubbing, eks superfine.
Vinge: Hvitt polygarn o.l.
Hackle: Mørk grå eller sort cdc.

MOCK PALMER
Krok: TMC 102Y str. 15-21.
Tråd: Sort.
Hale: Pearl krystal flash.
Hackle/Kropp: Mørk grå eller sort cdc.

CDC Myggen - Steg for steg

Fest tråden, dubb en slank fin kropp og løft vingen på plass ved å la den gli under bindetråden. Bind ned og klipp av overskytende vingemateriale i front. Vent med å klippe vingen til korrekt lengde.

Form en dubbingløkke med bindetråden. Velg ut en fyldig, fin cdcfjær og klipp fibrene slik som på bildet. Har du mange fibre så plasserer du de såvidt innenfor løkka. Har du få fibre så sentrerer du. Se på dubbingløkka som en hacklestamme og juster til ønsket fiberlengde og antall.

Spinn cdc’en og stryk fibrene bakover etterhvert som du surrer framover. Fest med bindetråden og avslutt med whipfinish. Nå tar du tak i vingen med den ene hånda, med den andre stryker du fibrene framover slik at de spriker godt. Frisér til ønsket fiberlengde. Og evt. tynn litt ut.

Mock Palmer - Steg for steg

Bind inn to strå med pearl krystal flash som hale. Klipp av i front og la det være litt igjen som underlag for kroppen. Lag en dubbing løkke av tråden.

Fyll opp papirklemma med cdc som på cdc myggen og spinn. Surr cdc’en rundt kroken og stryk bakover etterhvert som du surrer. PS! Det blit fint om det er litt ulik lengde på fibrene.

Tilslutt trimmer du cdcfibrene og halen. Klipp cdc fibrene litt kortere på undersiden. Klipp fibrene til ujevn lengde på siden og oversiden det ser mer naturlig ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.