Close

Maurnymfa

Maurnymfe, ja du leste riktig. Og hvorfor ikke? Enten det er sverminger eller nedfall fra trær, så holder ikke insektene seg flytende for evig. Dessuten har jeg alltid synes antallet maur i magen på en ørret har vært stort i forhold til antall v ....

For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på2

Presisjonskasting på vak

Det mest morsomme fisket med maurnymfa foregår på vakende fisk. Og det trenger slettes ikke å være maur den vaker på. Under vårens- og høstens myggklekkinger har jeg presentert maurriggen foran fisk som vaker. Når jeg kaster p ....

Over ser du ulike varianter av maurnymfa. Flua lengst til venstre har foamrygg både foran og bak. Denne synker saktere enn de andre med glassperle. Det kan være lurt å ha ulike synkegrader på fluene. Husk at flua fisker mest naturlig når den synker.  Maur kommer i ulike farger og størrelser. Vanlig skogsmaur er basismønsteret og viktig til forsommerens sverminger. Brune og små sorte er vanlige under høstens sverminger. Den grønne er en god attraktorflue.

Født og oppvokst i de dyper skoger i Aurskog Høland. Ensporet som få, her er det kun ørret som gjelder. Rune er ikke Dry or Die, streamere og nymfer er minst like moro! Til daglig jobber Rune med innkjøp og web for merkevaren Guideline.

Legg igjen en kommentar