Close

Høstdaddy’n – Ryddefiskflua

Dette fluemønsteret bruker jeg hovedsakelig seinsommer og høst. Det finnes en rekke ulike arter stankelbein og de blir gjerne mindre og mindre i størrelse jo lengre ut i sesongen vi kommer. Ja, enkelte er så små at jeg har et eget mønster for å imitere de. Denne flua finner du her i fluedatabasen.

Dette er et typisk mønster for fiske på det vi kaller ryddefisker. Ryddefisker er opportunistiske ørreter som plukker det de kan finne av spiselig på overflaten. Generelt så er jo ørreten slik hele tiden kun avbrutt av spesielle klekkinger som gjør at den blir veldig fokusert på et type insekt. Hvorfor er denne flua et typisk ryddefisk mønster? Jeg mener den inneholder elementer som er spesielt iøynefallende for fisken samt at de er kjent for å inneha gode fiskeegenskaper.

Dette fluemønsteret er fanget i filmen og bakkroppen vil gå igjennom overflaten kort tid etter at flua lander. Fluer som henger i filmen oppfatter fisken som et lett bytte. Ribbing av materiale med perlemorsfarge gir det lille ekstra til de aller fleste fluetyper når du fisker under dårlige lysforhold. I tillegg tar materialet opp fargen fra kroppen og lager en svært tydelig segmentering. Fasanhalebein er meget naturtro og fisker like bra som de ser ut. Vinger som ligger flatt i overflaten slik som disse bærer ikke bare flua godt, de skaper også et solid avtrykk som fisken lett ser fra god avstand. Dette er en lett dresset flue som er designet for fiske på blikkstille vann, dvs. under krevende forhold. Fisken kan studere flua lenge, den har ofte god tid og overflaten er urørt av vind og krusninger.

For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på2

Født og oppvokst i de dyper skoger i Aurskog Høland. Ensporet som få, her er det kun ørret som gjelder. Rune er ikke Dry or Die, streamere og nymfer er minst like moro! Til daglig jobber Rune med innkjøp og web for merkevaren Guideline.

Legg igjen en kommentar