Jump to content
 • Maяɪus_A_Book
  Maяɪus_A_Book

  Fluefiske i Sočadalen i Slovenia – reisetips fra en lokal fiskeguide

     (0 reviews)

  Slovenia har de siste årene blitt et populært reisemål for norske fluefiskere. Her kommer en liten reiseguide for de som ønsker å prøve seg på en slik tur. Jeg har vært så heldig å fått en venn av meg som heter Gašper  til å skrive en artikkel som jeg har oversatt til Norsk. Han er i tillegg til å være lokalinnbygger også fluefiskeguide og driver egen fluefiskebutikk i et av de beste fiskeområdene i Slovenia. Jeg har også skrevet en egen del i denne artikkelen med litt av mine erfaringer, som forhåpentligvis kan inspirere noen til å reise nedover.


  3-1024x683.jpgTekst og foto: Gašper Jesenšek

  Generell Informasjon

  Guidevirksomheten SočaFly, ligger i den nordvestre delen av Slovenia. Det viktigste fiskeområdet er styrt av Tolmin Angling Club (Tolmin fiskeforening), og inkluderer 9 elver med 132 km med fiskbare strekninger. Om man legger til de nærliggende fiskeområdene, som inkluderer øvre deler av elven Soča og Idrijca, er det til sammen omlag 250 km med fiskeelver og 13 elver totalt. Det er store muligheter her for fluefiskere som er glad i å utforske store områder.

  Hovedelvene er Soča og Idrijca som møtes og skaper en kunstig oppdemmet innsjø ved Most na Soči. Elven Soča med sideelver (Lepena, Koritnica, Učja, Tolminka) er rene fjellelver. Vanntemperaturen er generelt lav (Soča opp mot 17 celsius, Tolminka maks 13 celsius). Elvesteinene er av hvit kalkstein, noe som gir elvene en «smaragdfarge». Kalksteinspartikler oppløst i vannet hindrer veksten av alger og mikroorganismer, så elvene er ikke veldig produktive. Elven Idrijca og dens sideelver er elver med stein av Karst, og har en mer variert elvebunn. Disse er derfor mer produktive og vanntemperaturen er høyere (Idrijca opp mot 23 celsius). Denne ulikheten er fordelaktig for fluefiskere siden Soča og Idrijca får vann fra forskjellige områder. Derfor er det nesten alltid fiskbare områder, selv om værgudene skulle skape utfordringer under en fisketur.

  7-1024x768.jpgDe største byene i regionen er Tolmin, Kobarid, Bovec og Idrija. Tolmin er sentrumet i området siden byen ligger mellom elvene Soča og Tolminka og ligger fem minutter fra samløpet med Idrijca og innsjøen Most na Soči.

  . . .

  For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
  Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
  Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på
User Feedback

There are no reviews to display.


×
×
 • Create New...