Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. knut

  Nitelva

  Ja, vi hadde et medlem som vår og ryddet søppel i overløpet ved siden av Sagfossen kraftstasjon i går kveld. Alt vannet gikk da i overløpet etter at kraftstasjonen falt ut. Vi har video i tillegg til en ny video som skal tas i dag. Skvalpekjøringen er avsluttet men utfallene av kraftverket er ikke ordnet opp i. Miljøtilsynet hos NVE er orientert. Hvis kraftstasjonen skulle vært bygd i dag hadde det kommet pålegg om å montere en omløpsventil som sørger for vann nedstrøms hvis kraftstasjonen stopper. Disse gamle konsesjonsfrie kraftverkene derimot har ingen slike innretninger. Vi prøver nå å få til et møte med grunneier. Håper dette kan ordnes opp i. Hvis ikke vil vi be om revisjon av konsesjonen. Takk for tilbakemeldingen Rolv
 3. Yesterday
 4. RolvS

  Nitelva

  Løp en tur i dag, og passerte Nitelva. Aldri sett så lite vann i elva som nå. Gjett, fra grafen under, når jeg passerte. De ser ikke normale ut, de utslagene der, men de kommer ikke av feil på måleutstyret. Lett å se i elva... Dataene er fra målestasjonen litt nord for åneby... pleide det ikke være en ved Sagdammen og?
 5. Helt enig i det. Fluene som er små og søte i stikka blir ofte store sammenlignet med de ekte insektene. De no-hackle Leptoene på bildene over er på 102y #17. I teorien en riktig krok og størrelse til Vespertina. Men i virkeligheten må man ofte ned på str 19. Uhyre strøken comparadun Morten! De proporsjonene der er innafor :-)
 6. Flotte leptoer Jarle. Holder på med mye det samme. For tiden pekyrande små vespertinaer. Her på krok 19. Synes ganske ofte jeg må såpass ned i størrelse for at fluen ikke skal se ut som en liten fugl sammenlignet med ekte vare. Veldig glad i å bruke comparadun i de små krokene.
 7. Vi mangler nok litt varme i vanna, men det kommer nå
 8. Last week
 9. Jeg har tatt noen feriedager nå for å få en lang påskeferie og startet den med en tur til kysten. Det er ikke aprilsnarr engang, men jeg tror faktisk dette er årets første sjøørrettur. Har liksom ikke hatt den store lysten til det enda, og halvveis ut i turen så hadde jeg ikke sett antydninger til hverken fisk eller byttedyr. Heldigvis så fant jeg fisk mot slutten av turen og det ble 5-6 tasser fordelt på to veldig begrensede områder. Var egentlig fornøyd bare å få kjent et par fisk. Fisket ganske rolig og rykkvis med gode pauser med en orange reke da det plutselig hugg kontant og det var en helt annen tyngde og motstand i enden. Den dro tungt ut all løslina og noen meter fra snella før den lot seg sige litt mot land. Der ble det noen korte seige runder før jeg fikk landet den. Jeg hadde sett noen sølvglimt av fisken og visste den var stor, men at den var en sånn skikkelig julegris av en kubbe så jeg først i det jeg landet den. Det ble en første tur for sesongen med et skikkelig brak !! Fisken var nesten like brei som den var høy.
 10. Her på vestlandet har ørreten begynt for fult i små tjærna
 11. Fra mitt favorittsted . Har selv holdt på nesten fire timer med en blue marlin på flue. Men den røyk ikke sena. Men sleit ut mannen som holdt stanga. Har kompiser som ikke har tatt sjansen å kaste på tunfisk for de har ikke sjans på å lande den. Selv med vanlig utstyr er det tøft. Etter krigen var det mye makrellstørje langs kysten. Så kanskje her en dag på flue i med at den ser ut til å komme tilbake.Tenk deg den følelsen: "..last Thursday was the only day of the week that was fishable. So Miles and I ran out to Cerralvo Island. After catching some Pargo, white bonita, Cabrilla and all the Skip jack you could ever want, we tied into a Tuna. Not just any tuna but the Tuna from Hell. In our 6 hour and 15 minute fight we got to see this 55 gal drum about 10 times. Over 300 lbs, we hooked the Tuna at 8:30 in the morning in 50 ft of water, and then the Tuna headed for Mazatlan. Took us due East 2 miles then turned and headed right back to where we hooked it. Then out again, the fish turned and eventually broke us off in the rocks on the North end of the Island. We were using a top shot of 30# Flouracarbon with 50# braid, so we really couldn’t pull his lips off. One heck of a father and son memory, we both could use a Chiropractor right about now."
 12. Hei, bestemt meg for å selge dette for å investere i nytt stæsj. Jeg selger altså Guideline Fario 8,6f #3 med Danielsson Nymph w. Sitter et guideline 4cast snøre i klasse 3 på den. SOLGT. Jeg selger også en Loop Booster stang 8,8ft #9. Det følger meg et Loop Booster snøre i samme klasse til den. SOLGT. (ligger ute også på finn) hilsen david andre tys
 13. Ennå godt. Liker ikke tjuvstart på sesongen.
 14. Jeg har I utgangspunktet bare handlet meg tmc 2488 og tmc 100, noen andre Kroker som er å foretrekke eller anbefales? Er også åpen for alternative løsninger som eBay eller lignende om noen handler derfra☺️ Legger ved ett bilde av flue nummer to etter innspill her, er det noen som har noen innvendinger på denne? Setter veldig pris på tilbakemeldingene deres!
 15. Blir fort rundt 10k for den pakken der. Kan selvfølgelig diskuteres, men det er fullpris ca 13000 (inkluderer også SA Mastery Trout)
 16. Takk for svar. Gikk opp et lys for meg at jeg ikke får bruk for en sånn stang allikavel.
 17. Kjøpt sommeren 2019. Brukt to ganger. Lufter salg grunnet sliter med å finne tid til å bruke den. Fortjener å bli brukt mer.
 18. Tusen takk, den var vel ca 4-5 kg. Ja, riktig tenkt - det var ei elvegjedde, i en elv på hedmark som har mye overbefolket harr og småørret. Nei, nå er det like før det braker løs :-)
 19. 2488 er ikke en tung krok. Men det finnes en som heter 2488H. Den er ganske tung.
 20. En 2488 er en rimelig tung krok, noen tanker om dette?
 21. Truls

  Gjeddefiske

  Gratulerer med pen (???) Gjedde! Elvegjedde? Ikke lenge før det er skikkelig i gang nå
 22. Takk, da gjøres det på neste. Jeg har sett at noen velger å binde inn cdc'en med tuppene først, slik at flottøren blir litt stivere, noen tanker rundt dette? Og hvor mange fjær bør man omtrent bruke? På denne over i 14 har jeg brukt to fjær.
 23. Første tur 2020 gikk til Østfolds dype skoger. Kunne sannsynligvis startet sesongen enda en måned eller to tidligere, da det omtrent ikke har vært is denne vinteren. I dag blåste det og var bikkjekaldt, men hadde lovt dattera en tur i dag. Så da pakket vi pølser, kakao og Kvikk Lunsj og dro til et vann jeg ofte starter sesongen i. Det var en tynn ishinne på deler av vannet, da det hadde vært kuldegrader i natt. Det var bare 3-5 grader i lufta, og kanskje det samme i vannet. Hadde absolutt null forhåpninger da. Jeg fikk vel tatt ca 20 kast med streamer, og dattera kasta litt med spinner. Ble litt floker som måtte ordnes, busker som var i veien og slikt. Ble ikke så mye fokus på eget fiske for å si det sånn Dermed ble det pølser og kos etter at man tok på et lag til med klær. Så etter halvannen time kanskje, pakket vi og dro hjem. Neste helg blir det litt varmere og da håper jeg det blir en tur eller to, og kanskje tilogmed litt tørflue-føre.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...