Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. I går
  2. Klipper du av fortommen 30-40 cm ytterst for å kompensere for at du kjører tippetring med spiss på 50 cm? 🙂
  3. Jeg bruker ca halvannen meter spiss, i tillegg til en 9 fot ferdigtapert hvor jeg har klippet av de ytterste 30-40 cm
  4. Hei, Hva anbefaler dere til spisslengde for noen som fortsatt jobber med kasteteknikken? Jeg har en klasse 5 stang, der jeg fisker tørt etter ørret i elv/stille vann. I enden av fortommen (4X) har jeg knytt på en tippet ring. Er 0,5 - 0,6 m spiss litt kort og at jeg burde gå opp til 1 m eller er jeg helt på bærtur her? 🙂
  5. Siste uke
  6. Gratulerer med et prakteksemplar av en fisk!
  7. Hei, Jeg hadde litt lite trua på at dette skulle gå bra selv for fisken var skikkelig sinna. Jeg har ikke for løs brems når jeg har den litt på avstand men når den kommer nærme og jeg begynner å kjøre på bare noen få meter flueline og selve fortommen da løsner jeg opp ja slik at sånne brutale rykk og nøkk ikke skal gjøre at det ryker. Jeg kjører nok relativt hardt men passer på å være forberedt til å parere når de finner på noe, puster man med magan og ikke stresser og holder jevnt press så blir ikke fisken så gal heller. Nå er vel ikke denne kaliberen de som hopper og finner på mest slikt, går mer som et lokomotiv og parkerer innimellom og er trassig. Ble nok løping både opp og nedover.
  8. Selger disse to snellene, både med en ekstra spole. Elsker snellene og designet, men er noe lei av "bremsen". Nymph Wide er som ny, brukt et par ganger. Kan ikke huske å ha brukt ekstras spolen. Kommer med neopren pose hver og originalpakke. Prisantydning 2500 (inkl norgespakke). DryFly er godt brukt, med bruksmerker her og der, originalspolen har t.o.m. noe slitasje på innsidan, selv om jeg ikke har opplevd at dette har noe funksjonell betydning. Ekstra spolen er som ny. En neoprenpose blir med. Prisantydning 1500 (ekskl frakt). Kan sende bilder til interesserte (evt. sjekk Finn-kodene 362193777 og 362189312) (DryFly er foreløpig reservert for en trekjenning.)
  9. Gratulerer! Imponerende at du klarte å lande en slik fisk på 6x med en 4# stang i elv. Av nysgjerrighet, når du kjører såpass stor fisk på lett utstyr. Setter du bremsen på en styrke du vet det ikke ryker, og bare kjører den hardt? Eller er det lett brems og mye løping?
  10. Grattis!Utrolig flott fisk😃
  11. Nettopp kommet meg hjem fra en drøy uke med elvefiske. Tynt med klekkinger og varmt, men av og til noen dryss med små døgnfluer. Nok til at fisken vaket litt i korte perioder. Startet bra med pene fisker på tett oppunder 2 kilo og skuldrene falt ganske godt på plass. En av de siste dagene kom jeg over denne her og for en fisk! Hadde jeg visst at den var så stor så hadde jeg byttet stang til en 5er med 5x tippet på. Knallsol og helt stille er ganske krevende, sånn sett så er 6x safere for å få de til å ta. Men det er ganske skjelden at det ikke funker med 5x, tipper det også hadde gått bra.... Jeg snek meg innpå, litt etter litt.. Tilslutt satt jeg på knærne kanskje 10m bak den. Lot den vake 3-4 ganger før jeg strakk spissen på fortommen over hodet på den, nesten rett oppstrøms. Fisken spiste små døgnfluer tett på land og tok min variant av Rene Harrop's biot dun emerger på krok 18. Fisken tok og bød opp til et helvetes race. Først 50m tverr/oppstrøms hvor den parkerte i hardstrømmen og det frådet rundt lina. Fikk lirket den løs og så bar det nedover.. i flere utras på kryss og tvers.. Jeg synes det tok uendelig lang tid, var tålmodig og parerte det den fant på. Var ikke stresset slik at jeg presset for mye.. 3 forsøk på å lande måtte til før den lå i håven... rundt 150m lengre nede. 4er stang og 6x spiss er langt over grensen på denne kaliberen men det gikk fint og den stakk fort avgårde etter fighten som nok pågikk i et kvarter. Vekta viste i overkant av 2,6kg, tipper det går ei kule til neste opplevelse som dette. Det ble en god time på ryggen under ei stor bjørk med skygge etter den der. Lufta gikk ut av ballongen og har ikke kommet tilbake ennå 😅
  12. Tidligere
  13. Erlendo

    Loop vinge

    Blåser litt liv i en død tråd 😅 I går fikk jeg over meg at en hacker stacker Henrickson hadde vært morsomt å forsøke seg på med cdc. Den jeg bandt i går hadde jeg gel på og la i et vannglass og den flyter fremdeles. I en liten ekstratest bandt jeg samme flua imorges og la den også i glasset uten gel og den flyter like bra. Er det noen som har prøvd cdc-loop over tid og funnet ut om de frister fisken? 🙂
  14. Er på utkikk etter en sådan stang nå. Ta kontakt, hvis du har en å selge
  15. @Rune Stokkebekk husker den video Kongs nevner, men ikke til å finnes lenger, har dere tatt vare på de eller forsvant de helt? Mener de var på Vimeo..
  16. Samme som jeg bruker. 👍 Powerstrike 12 fot 4x. Skjøter med 5x spiss. Tilsammen 2,5-3 ganger stanglengde. (Elvefiske, tørrflue,) En sjelden gang under vanskelig forhold og man må på med småfluer, kappe litt av 5x spissen, slenger på 6x. Eller, et hot tips er 5,5x. Jeg sverger til Trout Hunter spissmateriale. Det er så sykt sterkt. De har 4x, 4,5x, 5x, 5,5x, 6c osv. 5,5x er den ultimate dimensjonen for norsk tørrfluefiske. Landa fisk på nesten 3 kg. uten problemer med Trout Hunter. Av taperte fortommer foretrekker jeg Guideline power strike. Tippet ringer har jeg utrolig dårlige erfaringer med. Her går det i knuter.
  17. Kjøpte med Line fra Bloke. Dette er ei rød Line med et hvitt felt på ca 1,5m som markerer overgang mellom klump og runningline. Samme Line på begge stenger. Min opplevelse av disse to stenger etter å ha prøve kastet et par ganger: xl50 9fot #4. Synes denne hadde mye kraft i seg og man kunne holde en god del runningline utenfor toppring uten at det ble problemer med å holde kontroll på kastet. Og denne stanga hadde mye å gi. En langkastende sak detta. Går man for lengde er dette en stang å vurdere. xl50 8,6fot #4. Denne stanga var mere finslepen om man kan kalle en stang det da. Denne stanga holdt Lina godt i lufta men den likte ikke at det var mye runningline utenfor toppring. Men ellers en lett kastet stang med nok ressurser til lange og presise kast. Dette er ei stang man kan kose seg med og kaste hele dagen uten anstrengelser.
  18. Har lite erfaring fra konkrete fiskeplasser selv, men vet folk finner fisk i Kvikne, samt rundt Øvre Glomma og sideelvene der. Kunne ikke finne referansen her og nå. Dette er da 3-4 timer fra Trondheim, kanskje aktuelt for deg?
  19. Det lønner seg alltid å gå ned en str på dimensjonen på tippet vs tapert fortom. Spesielt hvis den taperte er så tynn som 5x. På 4x er det ok med samme . Taperte fortommer er som regel svakere i spissen enn materiale på spoler og derfor er det lurt å bruke den taperte fortommen som en naturlig forlengelse av fluelinen. Mao. ikke noe man knyter flua rett i ved tørrfluefiske med dimensjoner på 5 til ... 6/7x. Det viktigste med fortom er å få den til å oppføre seg som du vil, og da bør du vite noe eller ha erfaring med typen du kjøper. De fleste fortommer er laget for å bruke as is og kan forlenges litt hvis du vil at den skal slå over og strekke spissen. Så har du fortommer som er laget for å forlenge som tåler at du skjøter på flere seksjoner med mellomledd og lang spiss. Ved fiske i vann er det somregel greit at fortommen strekker seg helt ut og lander rett på vannet, i elv derimot er det ofte en fordel at den ikke strekker seg helt ut slik at du får en liten naturlig slakk i spissen. Dette hjelper oss mye når strømmen i elva blir vrien og driftet kort. Til skaufiske holder det stort sett fint med en 9 fots tapert fortom som man skjøter på 1,5m. De gangene jeg bruker 12fot er når jeg fisker på større klare vann med sky fisk og ofte fra flytering. Hvis du vil ha litt fleksibilitet så er det fint å kjøre en 3X tapert fortom til dette, sett på en microring og deretter en spiss på 3 eller 4x for å fiske med store nymfer og små streamere. Skal du fiske tørt... på med 50-60cm 4x og i den setter du spissen på 5x. Til elvefiske kjører jeg stort sett en 12ft 4x som jeg setter på en bit 4x (50cm) og spiss på 5x eller skal jeg ha 6x spiss så 50cm 5x og ofte 2m 6x for å få kontrollert slakk. Dette er ting man må prøve seg fram til, kommer an på nivået på kasteren også.
  20. Jeg bruker noenlunde likt oppsett til tørrfluer uavhengig av størrelse. Jeg bruker 9 fot ferdigtapert og klipper av ytterste del, 30-40cm og spissen på den taperte delen er 0,17-0,18. Knyter inn mikroring og halvannen - 2 meter spiss på 0,14. Det er egentlig bare om jeg vet jeg skal fiske daddy eller streaking caddis at jeg bruker tykkere spiss, med 0,16 Skulle jeg trenge tynnere så knyter jeg på en meter 0,10 men det er ikke så ofte
  21. Er på ingen måte noen ekspert på fortommer, men jeg bruker vanligvis en 4x ferdigtapert fortom på 12 fot som jeg (sikkert dumt nok) kutter av en fot på. Jeg vil ha en tippet-ring på som jeg knyter en bit 4x på, og deretter skjøtes en 5x spiss på. Justerer litt om jeg skal ned på 6x. Har også brukt 3x ferdigtapert fortom, som kanskje (?) blir riktigere i dette oppsettet. Hvis den taperte fortommer slutter i 5x, er det kanskje dumt å sette på spiss i samme tykkelse - ser for meg at taperingen blir noe feil da?
  22. Takk, tenkte kanskje litt lengre nord men skal sjekke nærmere. Har du kanskje noen mer konkrete tips @Bounce?
  23. Kjører du via Østerdalen så er det sikkert noe å finne.
  24. Det er en bra knute til både flue og ring. Jeg har brukt denne i 25 år.
  25. Hei, Tenkte å gå til innkjøp av fortom og spiss som jeg skal bruke til ørret i skog/fjell. Hva bruker dere til dette fisket? Etter det jeg har lest kommer det an på fluestørrelse. Til ørret bruker jeg 10,12 og 14 med min 9 fot klasse 5 stang. Og er det slik at hvis man velger en fortom i 5X så bør man ha en spiss i 6X? eller kan det være samme størrelse?
  26. Denne jeg bruker til å feste fluen med, så da tenker jeg det må være perfekt å bruke den til å feste fortom/spiss til mikroring. 🙂
  27. Da ble det en vakker ørret i dag.Ingen vakaktivitet.Lite insekter,det fløy noen øyenstikkere rundt omkring.Satte på en libellenymfe.Det tok ikke lange tiden før den satt.1,5 kg og ny pers.(Åfjord,Trøndelag)
  28. Sluk knute. Ikke dobbelt. lærte etter hvert at det er viktig å stramme sakte helt til den sier en liten «klik». den løsner aldri..
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...