Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Der er jeg helt på linje med deg. Liker ikke overdrevent store beads på nymfene. Spesielt ikke de som skal imitere døgnfluenymfer. Har selvfølgelig noen som skal synke kjapt, men er mer glad i å lage flua strømlinjeformet og bruke tynn fc hvis den skal ned i vannlagene (type perdigon). I juni måned står ørreten gjerne nærme elvebredden der jeg fisker, og det er da jeg bruker nymfe mest. Behøver ikke nymfer som synker fryktelig fort når ørreten står på 40cm vann. Artig å sightfiske med små nymfer på denne tiden.
 3. Hallo Jarle, Jeg har laget i lys variant også med fasan bleket ginger i bakkropp og oliven squirrel slf i thorax. Nytt bilde vedlagt. Dette med hotspot... den er ganske dus da og jeg spurte en kompis i spania om dette hvor jeg har det fra. Og han mente at flua funket bedre med hotspot enn uten. Og jeg kan være enig i at det tilfører noe, gir en mer multi-farget flue med liv som jeg også liker. Jeg har laga disse med litt mindre bead enn de hardcore nymfefiskerne liker.. Kjører 2mm på 16 f.eks.. Jeg skal bruke disse som dropperfluer og gjerne der det er rolig strøm også.
 4. Ekstremt pent. Dette inspirerer til ny rad i nymfeboksen! Litt radikalt med "hotspot" på den ellers ganske naturtro flua! I like 😀
 5. Brukbart moment på bindingen i helga. Her er et av mønstrene som er laget. Fasanfluer er allsidige saker og denne her er i str. 16. Krok: Kamasan 170 #14 (er mer 16 i str). Skalle: 2mm BLN Tungsten. Tråd: Svart 14/0. Haler: Cock de Leon. Rib: X-Xmall wapsi kobberwire. Kropp: 3 fasanhalefibre. Vingesekk: Mørk grå cdc fibre i bunt. Thorax 1: Brun Squirrel SLF. Thorax 2: Burnt orange Squirrel SLF. Disse beina blir enkelt til ved at du bretter over cdc'n, deretter splitter du 50/50 ut til hver side og binder ned, klipper evt av de som blir for mye.. Dubber litt foran..
 6. Fredag kl 2000 kjører vi igang dette på Åstjern:
 7. Earlier
 8. Very nice 🙂 Dekket med litt klarlakk eller bart materiale?
 9. Driver å leker med litt "amercan style". Variasjoner av Cravens Jujubee midge. Buzzer og originalen som jeg har laget på 14 krok med 5 superhår i 3 ulike farger. den lille buzzern på 18 har 3 hår.
 10. Enestående rapport fra reisen! Takk for en flott lesestund. Bra å endelig få en realitetsorientering om fisket der nede!
 11. Takk, skal nåkk få til ein oppdatering her om eg finn nåke spennende 😊
 12. Slik utforskning er spennende! Lykke til!
 13. Takk. De skal eg prøve, setter av 3-4 dager til fiske og tenker og prøve både elv og vann. Fekk kontakt med han Knut som eg fekk tips om tidligere i tråden. Virker som han var interessert I og dele litt erfaringer 😊
 14. Jeg har flere ganger sendt mail til de som disponerer fisket eller den lokale fiskerforeningen i områder jeg har hatt lyst til å sjekke ut. Noen ganger får man litt diffuse og veldig generelle svar, andre ganger deler de mer villig og jeg har som regel fått noe hint vdd å gjøre dette. Kan kanskje være et tips om det ikke dukker opp noe konkret i denne tråden.
 15. Blir ihvertfall ikkje meg. Men nåken so har tips om andre elver eller vann i Valdres området som er verdt eit besøk?😊
 16. Det er riktig så vidt meg bekjent. Håper ingen idioter er dumme nok til å spre den videre oppover.
 17. Gjedda i Begna stopper vel ved Eid kraftverk eller?
 18. Har ikkje utstyr til og fiske gjedde, men sikkert artig de 👍😊
 19. Det har etter hvert blitt en grom plass for mye gjedde av god størrelse. Mest i de rolige partiene naturlig nok. Jeg har hatt lyst til å prøve den elva flere sesonger på rad, men ennå ikke fått somlet meg til det. Burde tatt med noen 20cm flashfluer og fått prøvd.
 20. Hei. Sjekk denne på Youtube. Der kan du sikkert kontakte han og få gode tips. Han har egen serie om fluer for Begna. https://www.youtube.com/@knutfahlernning5515 Mvh Rune
 21. Hei. Min bror og eg tenkte og ein tur til Valdres og fiske i Bagna elv. Tanken var og få ein fisketur i april eller mai, ser ann temperatur og forhold for når de er aktuelt og reise. Nåken i dette forumet som har erfaring fra den elva eller området rundt? Tips til fluer og fiskeplasser i området hadde vore veldig kjekt.
 22. @Roaas tipset om en fet håndlaget bindematte fra Timber & Fins i Canada. Fikk laget slike til premiering, og minst en av dem blir med til Åstjern og brukt som premie der.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...