Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Veldig bra innspill av alle det er jo kunnskapen som hjelper mye på veien. Enig med så og si alt som skrives, og jeg har ganske lik oppfatning på mye av det. Jeg regner med det blir hard jobbing, leting, 10.000 kast og ikke bare plukke seg 2kilos. Tok meg 8 år å få min første 2kg på brunørret, så forventningene rundt sjøørret er ikke noe lavere. Men en en god pekepinne hjelper masse på besparelse av tid! Jeg er bostatt i Oslo og brukt 2 år med aktivt fiske etter sjøørret, da mener jeg altså så og si hver eneste dag etter jobb, alle helge dager og fisket er som regel fra 06.00-23.00 kan variere tidligere eller senere. Kortes ned etter som dagene blir kortere løpet av høst og vinter mnd, og sommer mnd blir brukt på ørret, undrer til tider hvorfor kjæresten ikke har forlatt meg enda Fisker mest indre oslofjord forsøket Moss, Sandefjord, Tønsberg, Arendal og Vester Tana som jeg kommer på i farta. Siste nevnte ble jeg overrasket jeg ikke fikk noe. Så jeg er i det punktet nå hvor jeg bare er lite gira på å fiske plasser hvor det er dødt eller nada sjans. Veien til 2kg syns jeg er artig, men når det kommer til sjøørret så er det elementer som gjør det vesentlig hardere. Det er mye vann og progressjonen er så minimal at det demotiverer til tider. @Truls veldig enig at sjøørret er så mye mer, det gjelder også ørret. Men for meg må jeg sette mål for å nettopp ta de store stegene med å reise langt og kort, utforske, feile/lykkes og å nå målet. Så blir det veien dit som er mest givende, men i det punktet som jeg er i nå. Så virker det som det er umulig, og jeg gir opp hvis jeg fastslår at det er umulig.....det er det siste jeg vil gjøre, for sjøørret fiske er ganske kult!
 3. Yesterday
 4. Labbe

  Cnd gravity

  Er der noen som har testet denne cnd gravity enhånds og har noen erfaringer å dele? Finner lite skriverier og tester bortsett fra nfisk og cnd’s egne ord. Jeg er på utkikk etter ny stang i klasse 7 for å nevne det:)
 5. Last week
 6. Måtte ut å denge litt torsdag i arbeids ærend.. Nye lines som skal testes og signes av før produksjon. Jeg synes de fortjener å bli med på litt skarpe oppdrag for å få sjekket av presentasjon etc... Gjør jo ingen ting at det biter litt heller... Juksefæsk dette her.. rigga opp 5ern med 18 fots fortom og en liten grå minizonker på 4cm og kjørte en økt med fokus på litt fine presentasjoner på lure steder. Det betalte seg det i form av fisk, 5 abbor, en 800grams og denna her på bildet som bikka 1,2. Slitsom dag på jobb, god helg!
 7. Da er september over og vinnerne ble: 1. fisken 83% på 02:46 2. Tommdah2 58% på 02:09 3. Tom J. Fillan 50% på 01:41 Gratulerer! Vinnerne blir kontaktet etter høstferien.
 8. Hammock var egentlig ferdig i sommer. Men etter noen test netter er den delt litt opp, da høyden ble litt ekstrem ca 25 cm for høy. Så litt mere sying gjenstår og ny tillpassning av rør.
 9. Har ikke noe problem med å se poenget ditt! Jeg liker selv harren best når ørreten er fredet. Men samtidig må jeg innrømme at noen ganger er det den siste vellykkede harrturen om høsten jeg husker best utover i de mørke månedene med snøfokk og ulende nordavind! 😊 Så det kan være særdeles viktig å få den med seg!
 10. Det er lettere for en ørret i sjøen å nå en vekt på to kilo enn det er for en ørret i ferskvann. I ferskvann er du avhengig av at habitatet tillater det mht næringstilgang, mens man i sjøen er avhengig av å fiske i rett habitat for å komme i kontakt med dem, om man fisker spesifikt etter disse vel og merke. Det er enormt mye vann i sjøen, og det er ikke mange ørreter på over to kilo (tenker spesifikt oslofjorden) så å finne de er litt som nåla i høystakken. Så det spørs hva man skal prioritere. I tillegg så flytter disse fiskene seg mer eller mindre kontinuerlig, bare sånn for å gjøre livet litt mer interessant og uforutsigbart... jeg sa litt om biotoper i forrige innlegg i tråden, det er litt nøkkelen om man går målrettet til verks. Husk synk 3... Selv liker jeg å fiske på steder jeg synes er visuelt flotte og områder som jeg trives å være i først og fremst, men også steder som har interessante/spesielle og varierte biotoper, og jeg har funnet noen slike steder hvor man også kan være rimelig sikker på å treffe på fisk på stort sett hver tur, og også fisk som det er litt fart i, og jeg treffer regelmessig fisk på mellom 6-700g og opp til litt over halvannen kilo. Men sjøørreten vandrer gjennom sesongen, så man må vite hva som gjelder ut fra årstiden. Jeg pleier som regel å slumpe borti en eller to slike i løpet av sesongen ved 'vanlig' fiske (de siste årene har det blitt langt færre turer dessverre) men kan treffe de mer hyppig om jeg fisker utelukkende etter stor ørret, noe jeg sjelden gjør... det er mer interessant å treffe på litt mer action og jeg liker å være på farten hele tiden, og som sagt så velger jeg heller en naturflott plass med ulike biotoper innen kort hold. Fiske sjøørret er så mye mer enn et mål eller en strek på en vekt. Først og fremst er biologien til sjøørreten så utrolig fascinerende! Antall timer tør jeg ikke tenke på mellom hver tokilos, bestandene er ikke som før hvor det var ganske vanlig å treffe på ørret over to kilo. Men det kan være mulig å komme dit igjen, om man verner fjorden så det er overflod av mat, restaurerer bekker, og ikke minst begrenser uttaket av stor fisk! Jeg ønsker meg økt minstemål (45cm) , og innføring av maksmål og baglimit. Det er tiltak som ville gitt mer stor fisk. Er man så heldig å få en skikkelig stor sjøørret - så sett den ut igjen! Slike fisker vokser ikke på trær.
 11. For alt jeg vet er det "lettere" å finne 2kilos sjøørret enn brunørret. Er i alle fall ikke enkelt på brunørret, og jeg gidder ikke å bruke tid på finne habitatene hvor de herjer. Jeg har fått en stykk tokilos hele mitt liv, de aller aller fleste kilosfisk jeg får ligger mellom 1,0 og 1,4 kilo. Jeg vet om et par vann/elv som kan huse tokilos, men har aldri forhåpninger om slikt når jeg er der. Og jeg gidder/kan ikke la min turer styre etter dette. Jeg liker å fiske på småkilos, og det under også, og holder meg gladelig til dette. Hadde det vært større muligheter for tokilos rundt om, så kanskje jeg hadde håpt på dette litt oftere. Tror uansett jeg ikke ville rekt land og strand rundt for å fiske på dem Er det like vanlig med tokilos SØ som enkilos brunørret, ville jeg skjønt greia med å ønske seg tokilos litt oftere enn aldri.
 12. Dette med 2kgs er ganske seig grense når du bor sentralt på Østlandet. Klart man kan få det hvert år hvis man legger fokuset på det, bruk sommeren i Rena eller noen super næringsrike vann med kalk i... Men jeg liker nå visuelt fluefiske, fiske på ulike steder, ulike klekkinger, vakende fisk.. Og det byr seg ikke flust med muligheter til å knuse den grensa ila året på de steder jeg fisker og de fleste steder jeg fisker eksisterer de ikke. Det går ofte en grense rundt 1,5 og det å komme seg over den er svært sjelden de får til. Men det skjer jo og det skjedde igjen i år, sist var i 2018, åra før der noe oftere enn 4 år mellom... Men som sagt.. jeg legger ikke så stor vekt på det med 2kgs, fisk på 1-1,5kg er det ikke noe feil på og de blir det faktisk en del av. Hva antall turer ut angår så er jeg vel oppi 65 ganger ut med stanga hittil i år siden 16 april. 12 dager i elv og resten i stille vann. Tipper jeg runder av sesongen med rundt 75 turer, skal heldigvis få pyntet litt på antall elvedager om litt. 😆
 13. Sjukt kort tid igjen av september boys and ladies!
 14. Vi får se hva finner på neste år. Problemet med å ta det tidligere enn omtrent midt i oktober er at jeg personlig er usikker på om jeg har lyst til å kaste bort en finfin fiskehelg etter brunørret på harr i Trysil Det begynner å bli, trenger ikke men kanskje, å bli noe dårligere i midten av oktober. Begynner i alle fall å bli litt kjei da, og kan fort like en hyttetur i stedet
 15. Vi er på tampen av sesongen og jeg har til nå fått brukt lanyard og hip pack på veldig mange turer, så føler jeg har et og annet jeg kan si om det. Til å starte med er det kan det oppsummeres med at det har vært veldig digg med en løsning ifht dette å ikke måtte rote i hip packen hyppig, ha det meste lett tilgjengelig rundt halsen og det minimalistiske har vært ganske komfortabelt. Jeg har dog noen negative ting å si om dette oppsettet også. Pros; - Minimalistisk. Det føles lett og behagelig å ha på. Ikke så klumpete. - Enkelhet. Det å ha alt det essensielle tilgjengelig foran uten at det blir for mye har vært ganske digg. Det går raskt å impregnere, tørke, klippe og ordne. - Oppbevaringen. Du får med deg ganske mye i et sånt oppsett. Sekken kan du derfor la stå hvis du planlegger å være i et område, og du får med deg kamera, drikke, flere fluebokser og ja, det viktigste. - Dette oppsettet passer veldig bra om du skal gå med turbukse og fjellstøvler. - Om du er på fjellet, skal ha med deg flere fluebokser og mtp plass/vekt ikke tar med hip pack, så er lanyard helt klasse for å ha det du bruker mest lett tilgjengelig, mens resterende fluebokser ligger i sekken. Det fungerte ekstremt bra for min del i sommer. Cons: - Jeg synes plasseringen av håv er veldig knotete. Den sitter, men har en lei tendens til å skli opp om du beveger deg mye, veklser hyppig mellom å sitte/stå. - Packen blir tung og kan skli ned om du har veldig mye oppi der, og om den strammes veldig godt føles det litt i overkant trangt. - Ved bruk av vadere bruker jeg heller vest for å gjøre meg mer mobil. Nå som vi er på høstparten og det er mer regn, kjøligere og våtere terreng, fisket er mer tregt, mer venting etc så blir det mest vadere. Så nå har jeg begynt å ty til vesten igjen. Det er mindre klumpete med vadere og føles mer befriende enn hip pack og lanyard av en eller annen grunn.
 16. Hvor mange fisketimer er det mellom hver tokilos sø du har fått, @Truls? Om vi legger til brunørret i samme draget så kan jo kanskje @Rune Stokkebekk myse om hvor mange fisketimer han har mellom hver tokilos brunørret. Jeg syns det er fair å spørre, som @kenny nøng gjør, men det er jo kanskje lurt å realitetsorientere dersom målet er å runde to kilo ørret i forskjellige habitat. D’herrer nevnt over er godt over snittet habile, btw… om man skal lære å fiske underveis så er det vel bare å gange med pi.
 17. Jeg skulle gjerne vært med på en slik tur, men det kolliderer med elgjakta. For min del hadde det passet bedre med en tur før høstferien. Bare et beskjedent ønske!
 18. Den der med farget mørk brun fasan i bakkroppen og kobberribb har blitt min GO-TO nymfe til vespertina. Lager den på Kamasan 175 i str. 12 og 14. 14 i den kroken er så liten at det er som en ganske liten 16krok som passer bra til vespertina.
 19. I hvilke vann jakter du 2kg ørret på tørt? Trenger ikke si navnet på vannet, men hvis du kan si ca område og litt om hvordan vannet ser ut så holder det altså! Hvis du vil si navnet på vannet også så tas det selvsagt imot også! 😁
 20. Du finner også på den ene flua en link til en eldre artikkel om nette nymfer (har ikke oppdatert den til nytt design ennå 😞 https://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/nette-nymfer-2/
 21. Den som Truls linker til er finfin. Rune har også en annen variant her:
 22. Hei, denne skryter de veldig av her inne
 23. Lurte på om noen vet om en oppskrift til å binde vespertina og marginata nymfer?
 24. Har bugstopper skjorte, funker som bare det. Så kan ikke annet enn å anbefale. Vil tro at hvis man unngår vaskepulver og bruker til eks Milo, så kan effekten dras ut. Hatt min i ca 4 år nå.... Vet ikke om andre har erfaringer med dette, men det kan være lurt å passe seg litt for myggmiddel. Hadde et ganske nytt snøre hvor plasten fikk sprekker etter et par turer hvor det var mye mygg og knott. Og jeg er påpasselig med vedlikehold av utstyret!
 25. Jeg har fått unnagjort den første dedikerte sjøørretturen for sesongen, og den må vel kunne sies å ha startet bra! Jeg har hatt et par turer ut på de ytterste holmene når jeg uansett har vært i sjøen, men nå var det mer ørret å finne langs land på et par øyer jeg fisker litt fra tid til annen. Upåklagelig fangst med to på ca 700g, en på godt over kiloen og en på ca 1,8 som største. I tillegg noen mindre fisk. Alle tok på en liten sildeimitasjon og relativt raske inntrekk. Merkbart mest aktivitet når det var god fart i vannet. En hannfisk på 700 måtte finne seg i å bli middag. Veldig artig kondisjon på fisken nå. De har hatt det godt i sommer!
 26. He he 😅 lo godt når jeg så denne. Vet ikke om jeg har all verdens å bidra med egentlig, du virker ikke akkurat 'lost' på dette området du heller. Har du prøvd deg noe i år (etter sommeren)? Men jeg er nå glad i denne sjøørreten da. Den har begynt å innta en del områder for sesongen nå. Artig å følge innsiget. Skulle gjerne fisket mye mer enn jeg gjør nå.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...