Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. Nydelige de der! Hadde gått rett på fortommen min. Regner med du har "juksa" litt og revet av hacklefibre på ene siden av fjærstammen?
 4. Føler endelig jeg har knekt koden ordentlig på parachutes. Begynt på neste sesong de dagene jeg kjeder meg litt. Baetis in the making. Ahrex FW500 i strl 14.
 5. Det er veldig bra med sjøørret enkelte plasser nå. Hadde en kombinert padletur (med følge) men med fiskestang i går langt ut i skjærgården, og tross litt kjipe forhold for fiske, strålende sol og vindstille, så var det mye fisk som viste interesse for fluene til tross for at de ikke var veldig agressive i hugget bortsett fra en liten stund. En periode så jaktet de aktivt på brisling og da var det noen som virkelig klinte til og tok hardt så det holdt. Til tross for litt begrenset fisketid så ble det godt over 20 kontakter i tillegg til de 6-7 som jeg landet. Størrelsen varierte fra direkte pinlig til ca 700g på den største.
 6. Bundet opp litt flere vårfluevarianter. Noe mer realistisk og betydelig mer praktisk. Dette er for meg ett par av de fluene jeg har mest trua på og de jeg fisker mest med. Streaking caddis av typen eggleggende. Bundet med CDC som undervinge. Ahrex FW524 i strl 12. Caddis klekker eller bare en caddis. Med CDC og bleached Elk med oliven quill til kropp. Bundet på Tiemco 2487 i strl 14. Renaflua med hjortehår som hackle. Synes de imiterer forben ganske bra. To stk tvinnet CDC fjær som kropp. Bundet på Ahrex FW500 i strl 12 - 18.
 7. Gjetter at den gjør susen! Fin og nett. Hvis den ikke synker for fort da. Ser ut som kobberribbing som veier litt. Lykke til!
 8. Hva tenker du om denne da? Prøvde en med svart kropp og hvit bindetråd med neglelakk, men det ble ikke bra. Den ble helt svart uten at man så ribbingen så det ble ikke noe suksess. Er det viktig å ha med de «kinnene»?
 9. Takk for svar fra deg også. Skal lage noen nye og prøve noen med konas neglelakk og noen uten
 10. Hei. Takk for svar. Da skal jeg prøve å avansere dem litt og prøve igjen
 11. De er en god start de på bildene, men tror de blir litt for tjukke. Bruk heller et tynt lag med klar neglelakk hvis du vil ha coating. Hvis du ser ørreten vake på noe rett under overflata så hadde jeg droppa coating med lim eller lakk, da dette gjør at puppa synker fortere. En ufortynget, tynn buzzer i str 16 eller mindre tenker jeg gjør susen.
 12. Mygg er nå litt som det meste annet. Dvs. er myggen oliven så bør fluene være det samme. Fisken blir minst like selektiv på ulike farger mygg og str som døgnfluer som vi lett bruker et liv på å perfeksjonere. Se på de som er på vannet, er myggen svart så er puppene også det, er den voksne myggen str. 18 så kan du fiske med pupper i krok 16. Puppene er ofte litt større enn den voksne myggen. Myggpuppene er jevnt over tynne, så det å bruke lim er både og... kan du ikke lage dem tynne så dropp limet. Du kan lage buzzere så enkelt som å ribbe en bindetrådskropp med en dobbel bindetråd eller meget tynn kobbertråd og lage en liten kule av dubbing som thorax. Mer skal ikke til. Så kan du la de henge statisk under en tørrmygg når fisken kommer svømmende. Eller du kan trekke den sakte inn når det er litt mer sporadisk aktivitet gjennom området der fisken har vist seg.
 13. Hei. Ja den var bra. Jeg leste den. Takk. Men vet du ut ifra bildene jeg la ved om de buzzerene vil duge?
 14. Hei og velkommen! Vedrørende buzzer/myggpupper så har Rune en strålende artikkel som kan leses her: Håper det hjelper deg.
 15. Har vært å fisket med tørrflue i noen vann det vaker mye og ikke er så stor fisk. Har fått noen ørret, men nå på høsten de siste dagene så ligger flua urørt og det vaker rundt flua. Jeg har prøvd med mygg i alle størrelser, maur osv. Da leste jeg om å fiske med buzzer. Jeg har lagd noen men det biter heller ikke på disse. Fisken er oppe rett under vannflaten og spiser så den tar jo noe. Mulig jeg skal lage med oppheng og flere buzzere eller med tørrflue som dupp. Det slo meg også om ikke buzzerene mine er gode nok? Da jeg leser om andre som binder med hvit rib osv. Er de disse her som er avbildet gode nok? Og bør jeg trekke inn veldig sakte eller bare la de henge i vannet?
 16. Earlier
 17. Oi!! Grattis med strøken sjøørret av skikkelig kaliber. Dette er absolutt tiden å få de på. Ikke enkleste tiden, men nå tar de hardt og er grisespreke! De blir nesten ikke flottere enn det der. Skal ikke se bort i fra at havabboren sitter snart, med temperaturene som er nå så er det sesong en stund til
 18. Hadde premiere i sjøen forrige helg, men da var det bare makrell å få. Gøy det men ikke arten jeg er ute etter på sjuern. Da var det fortsatt varmt i vannet (rundt 17 grader). Denne helgen blåste det friskt i fra sør og denne vinden hadde vart noen dager. Nettene har også vært betydelig kaldere i det siste. Tenkte mitt om det og oppsøkte en sydvendt bukt. 15 grader i vannet målte jeg i går. Mye veiving med stadige kast mot vinden resulterte i flere makrell. Silden gikk i stimer rett utenfor land, og av og til spratt det byttefisk ut av vannet når makrellen jagde. Største på 7hg og jeg blir like overrasket hver gang hvor mye krefter disse gutta faktisk har: Vinden løyet litt utover kvelden. Satt på en imitasjon av en sild i omtrentlig størrelse som originalene. Fisket meg innover i bukten og la et kast på skrått ut fra land idet mørket såvidt meldte sin ankomst (sånn kvart på åtte-tiden). Plutselig dro det til noe voldsomt og jeg satte tilslag. En god virvel i overflaten og utover bar det. Dette var ikke makrell. Hele fluelina ute og tunge rykk i enden. Fikk jobbet fisken innover og så satte den fart sidelengs og opp i lufta. To ganger hoppet den ut av vannet til skrekkblandet fryd hos fiskeren. Første håvingsforsøk; mislykket. Ut å ruse snelle igjen. Sint på meg selv nå. Ville ha inn fisken. Neste forsøk seg fisken inn i håven og jeg kunne raskt konkludere med ny personlig rekord på sjøørret på flue i indre Oslofjord. 1,5kg blankt sølv. Ingen gigantfisk, men det ligger ganske mange timers fiske bak meg før jeg kunne lande denne: Flua er en helt vanlig sildeimitasjon (deceiver) bundet på en kortskafta krok med stort gap. Gleder meg allerede til neste tur! Venter fortsatt på første hugget fra en havabbor :-)
 19. Prøver å vise med en skum-bit. Klipp på skrå, bøy snøret bakover, og surr over med f.eks bindetråd, så får du en fin og jevn overgang. Bruk så mye tråd at det dekker hele overgangen. (Mye mer tråd enn på bildet ) Legg på superlim eller lignende.
 20. Hei @Truls Veksten jeg har sett nå i disse to vannene synes jeg er eksepsjonell. Allerede i fjor var de over nesten 20cm på høsten. Disse fiskene har fulgt veksten på fisken vi har på anlegget fra 1-2år. Gjennomsnittlig ligger ofte veksten rundt 150gram i året for de fleste aldersklasser. Det som er ganske interessant er at de vokser ganske ujevnt disse jevngamle fiskene. Man har gjerne en øvre 25% som vokser nesten dobbelt så fort som de nedre 25% som ikke har skjønt greia. Og gapet mellom disse bare øker på ettersom åra går til de øvre 25% stagnerer. Så seinere smått kryper de andre nærmere men blir ikke like store. Den store fisken jeg fikk i går er 9 år gammel i år. Den ble satt ut i 2012 og i 2017 var den oppe på 1,2-1,3kg. Siden har den bare holdt matchvekta. Det tiltross for at det er rikelig med kyte i vannet, ingen andre arter fisk. Men jeg har sett de har stoppa opp før for så å ta nye steg etter noen år med samme vekta. Gode sommre har nok mer å si enn vi aner når det gjelder vekst på ørret. Flere vann var tydelig merket etter sommeren 2018 men det gikk seg til ila 2019 og i år. Hvis det er litt ok vann uten for mye fisk så mener jeg at noe slikt er ganske normalt hvis man setter ut 1-åringer på våren. - Etter 1,5 år i vannet/2,5-år gammel (høst): 24-26cm og 140-160gram ca. - Etter 2,5år i vannet/3,5-år gammel (høst): 350-400gram ca. - Etter 3,5år i vannet/4,5år gammel (høst): 500-700gram.
 21. Nydelige ørreter! Ser ut til de 'nyutsatte' har hatt et godt matfat å ta av siden utsett. Hvor mye regner du at fisken legger på seg de første årene, synes 20 cm økning hørtes veldig veldig bra ut. Hadde vært gøy å kunne runde av sesongen med en fin fisk på tampen. Hadde sesongens siste tur i et område i går. Veldig flott område men 7 + sekundmeter sur vind er ikke tørrfluevær. Hadde en fisk oppe etter en streaking caddis tre kast på rad og det ble med det. Den bommet på flua. Blåbærene var gode og naturen utrolig flott. Så vi var enige om at det var langt fra en bomtur, tross dårlig uttelling
 22. Synes de va so vanskelig og knyte den fortomen til lina med nåleknute, fortomen va so stiv so når eg skulle dra til so vart de berre krøll. Bruker ferdig tapert fortom som er 0.28 i spiss, denne var nesten like tjukk som lina bak der eg skal lage nåleknute, var veldig stiv so fekk den ikkje til og ligge skikkelig eg prøvde også og legge bindetråd over knuten men de var berre rot, korleis fester ein lina eller får den til og henge i ro når ein skal legge tråd over? Om de ikkje er ein video av dette på forumet hadde de vore til stor hjelp om nåken ville lager dette. Kansje ikkje berre eg so sliter med dette
 23. Dette funker nok. Er det mono-kjerne i lina? J hadde i så fall bare dratt av 15cm coating og knytt på en meter eller så med fortomsbutt vha en eller annen spleiseknute - dobbel uni eller blodknute, avhengig av diametere. Jeg har begynt å kappe løkkene på linene jeg bruker - de skaper stort sett bare hazzle. Jeg knyter nå stort sett på en fortom med nåleknute, og når det er på tide å skifte gjør jeg som @Truls foreslår over og skjøter på ny fortom med blodknute etter å ha kappa den gamle ca 30cm fra nåleknuta. Å knyte den nåleknuta er forøvrig en god indikator for meg om det er på tide å hive lina og kjøpe ny
 24. Det har neimen ikke vært enkelt å være skaufisker på østlandet i august og sept sålangt i år. Tror jeg knapt med unntak av 2018 sett mindre liv på denne tia og tidligere. Men det ser ut som det er i ferd med å rette seg til litt. Jeg tror nok at varmen i august forskjøv ting ganske mye og at klekkingene kommer litt seinere nå enn normalt. Tipper ei uke ca. På denne tiden i fjor var det bra fart i myggen men nå har jeg kun sett bittelitt og veldig dårlig aktivitet. Målte 14,5grader i et vann her torsdag og det er nok 2-3 grader over det som var på samme tia i fjor. Så det braker vel løs snart Var ute på en runde i blåsten i går og testfisket et par vann jeg satte ut 1årig fisk 26 april i fjor. Da var de ca. 12cm... nå var de fra 32-35cm og nesten 500 gram på de største. Det må jeg si er veldig lovende. Hiver med et bilde av en av dem. Så ble det litt streamerdenging fikk en ok på 750gram på minizonkern og noen mindre, hadde flere som nafsa i zonkern men de satt ikke skikkelig. Tilslutt havna vi i et annet vann som hadde litt mer le og der fikk jeg jaggu en eldre luring inntil torva på en daddy krok 12 på pene 1,2. Spådd finere forhold til uka så får vi se om det er bare "luremus" eller fakta. Yr har nesten vært kroniske i år på langtidsvarslet med lite vind. For så så tverrsnu et par dager føre...
 25. Eg prøvde med nåleknute, var utrulig vanskelig og få den tjukke sena til og ligge fint på lina og få ein fin knute. De vart ei heimelaga løkke med 3 stk nåleknuter bak løkka av 25 mm FC spiss for og sikre. Blir nåkk ny line men skal ut og teste dette idag.
 26. Du kan godt benytte aquasure/stormsure, eller et annet lim som er litt fleksibelt og tåler vann ( bare lenger herdetid) f, eks glassklar tech 7, silokon eller lignende. Samme med uv lim til fluebinding, må bare være fleksibelt. Riktignok lager jeg løkkene mine selv og har brukt det i 12 år i norske og tropiske farvann, alt fra klasse tre til 13. Det første året brukte jeg den strømpa som følger for å feste til snøret med katastrofalt resultat på glassliner. Etter jeg begynte med å feste de med nålknute og lim på løkkene. Lim på nåleknuten er for å forhindre at den løsner/ går opp og to nåleknuter, hvis den ene skulle svikte og strengt tatt ikke nødvendig under norske forhold. Gjør det på selve løkka også. Har tre løkker, en stor på backingen og en i hver ende på snøret. Aldri har dette systemet sviktet og utrolig kjapt å bytte snøre eller fortom. Går du for variantene , ved å droppe løkke , men å feste en tykkere senestump i enden av lina , ville jeg vurdert å lage en en stoppknute(dvs en tørn på) i tuppen av lina.Som ev vill stoppe nåleknuten fra å gli på den glatte glasslina. På all annen coating holder nåleknuten. Ser på bildet du har lagt ved. Det er noe som fra tid til annen skjer på sveisede løkker.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...