Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. I går
 2. Klinkert

  loop cross s1 mf 590

  Du har PM.
 3. Roaas

  Sjøørretfiske i sjøen

  Vel, det blåste katastrofe i indre oslofjord i dag. Og fiske? Vel, det var ikke ett tema med den vinden. Det var noe alvorlig med vind direkte mot land, jeg kastet på de stedene jeg kom til, og det var sånn høvelig mulig å geleide snøret i noenlunde riktig retning, ikke noe aktivitet. Det holdt med en time fordelt på tre steder. Det var etter min mening vanskelige forhold, jeg fatter ikke hvordan du klarer å fiske når det blåser så ufattelig, Truls. Det er trolldom!! Hyggelig med vind, men når stanga bukker for vinden, da synes jeg fluefiske blir en anelse vanskelig.
 4. Siste uke
 5. Knut R. Skåre

  HMH vs. Regal

  Stainless er spissere, og derfor best egnet for de små fluene. Standardkjeften passer flott til de sjøørretfluene du skal binde.
 6. Espen Dyrseth

  HMH vs. Regal

  Ok, så om jeg går for Regal bør jeg gå for stainless kjeft? Er kvaliteten dårligere i den andre, eller tar den ikke de minste fluene?
 7. Knut R. Skåre

  HMH vs. Regal

  Har brukt Regal de siste 14 årene og er strålende formøyd. Spes den rustfrie kjeften til de minste fluene er grom. Har ikke erfaring med HMH, men denne har en mer standard konstruksjon, i topp kvalitet. Uansett får du ei kvalitetsstikke av de skjeldne.
 8. Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Tok en liten formiddagstur ut på kysten i dag til tross for at sommeren hadde gjort et litt raskere comeback enn jeg hadde håpet. Hadde ikke de største forhåpningene... Det var veldig høyt vann og masse vind. Og på en begrenset strekning så var det periodevis veldig aggressiv jaging , og innimellom også større fisk. Dessverre var det vanskelig å få kastet på de pga vind og bakgrunn, og det ble jaget i høy fart i grumsete vann, så jeg kom ikke på skuddhold av de største. Mistanker at det både var makrell, sjøørret og havabbor som jaget. Ble med 5-6 mindre sjøørret, så det var ikke helt stang inn. Men en godkjent første tur må det vel kunne sies å være.
 9. Espen Dyrseth

  HMH vs. Regal

  Skal ha meg en ny bindestikke, selv om Anvil Apexen funker ok. Problemet imo er at jeg føler den er litt «trang». Vanskelig å forklare, men uansett.. Registrerer at mange er fornøyd med Regal og HMH. Begge stikker appellerer til meg. Da spesielt Regal Medallion og HMH Standard. Har ikke behov for true rotary. Binder fluer ned til 20-22, og sjøørretfluer fra 2-8. Har sett på tidligere tråder, men ønsker kvalifiserte vektinger rundt valg dere som eier en av de to ovennevnte har gjort. Håper på gode svar.
 10. Roaas

  Stang-snelle-kombinasjoner

  Jeg hadde en Guideline Kispiox 9,5 #5 med Favo 46 snelle, og hadde jeg vært smartere så hadde jeg beholdt den komboen, den var nydelig. Lettkastet, god vektfordeling med snelle og stang. Nå har jeg en Hardy Shadow 9 fot #5 med Hardy Ultralite DD 4000, og den komboen er også rimelig digg. Stangen er lett, snellen passer også stangen veldig bra. Jeg kunne kanskje kjøpt en litt tyngre snelle, men budsjettet var allerede toooooight. Sjøørretstangen min er en Loop Q series 9 fot #7 med Loop Multi 6-9. Dette er en grei stang, og snella er kanskje i overkant tung, men den rommer mye line og føles veldig solid. Den lager dog ikke lyd på innsveivingen, det plager meg kanskje bittelitt. Det er en stang som nok gjør jobben, men har ikke så mye erfaring med denne enda.
 11. Roaas

  Sjøørretfiske i sjøen

  Har noen fisket sjøørret i indre Oslofjord i det siste? Leker med tanken på å finne veien til buktene omkring Huk ila helgen, men vet ikke om det er god stemning der om dagen. Kan godt hende jeg tar turen ut i morgen tidlig, Truls..
 12. Jarle TL

  Sjøørretfiske i sjøen

  Har faktisk vært inne på samme tanke Truls. Vi gærne har det godt :-)
 13. Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Nå er det omtrent som stormkastene nærmest roper på at man skal lade skytset med litt raske stenger med en synkende kortklumpet line, en stor fiskeimitasjon og trekke mot kysten. Spenne på seg snørekurven, vade hasardiøst ut i dønningene, vaklende ut blandt tangkledde kulestein godt ute på kysten. Nå folkens, kan jeg nesten garantere at en og annen stor sølvblank sjøørret trekker inn langs kysten og stryker tett på land i ly av stormende vær og store brytende dønninger. Dette er været som kanskje markerer at høstsesongen på kysten kanskje er i anmarsj! Skulle noen være gærne nok til å prøve når den værste stormen har lagt seg, men været fortsatt tilsier at enhver normal person vil holde seg inne, så kan resultatet bli en sjeldent stor, sølvblank og velfødd ørret, og en opplevelse for livet på kysten med saltvann og værelemnentene rivende i nesa.
 14. Espen Dyrseth

  Fario CRS 905 byttes mot dypere stang

  Bytter min strøkne Fario CRS 905 mot dypere stang i samme pris- og vektklasse. Alt av interesse, men kan nevne Fario Classic, LPXe, Sage eller Scott som mulige bytteobjekter.
 15. Jarle TL

  Hva har du kjøpt i dag?

  Mye delte meninger om trådholdere med justerbar motstand! Litt gøy å prøve noe nytt av og til da :-) Fortell gjerne hva du synes om MP sin når du har bundet med den da! I dag ble det anskaffelse av microfibbets i store kvanta. Nå kan jeg binde rimelig lange haletråder og antenner på tørrfluene mine fremover:
 16. Jan Ingvar

  Hva har du kjøpt i dag?

  MP sin trådholder. Veldig spent på hvor fornøyd jeg blir med denne. Bytter altså ut SMHaen sin trådholder, som jeg aldri har greid å bli skikkelig glad i.
 17. Rune Stokkebekk

  Kalkstrømfiske i Storbritannia vår 2019

  Det er også elver sør i Irland som er meget bra hvis det kan friste. Suir og Tar er kalkelver, med masse insekter og klekkinger. Mye fisk og stor fisk, takket være et hardt regime med C&R gjennom flere år og kontrollert tilgang på fisket. Andrew Ryan driver den beste butikken på Irland for fluefiske og er svært dyktig fisker.
 18. Rolv Seehuus

  Vadere/bukser til stillevann

  Har sett etter joggiser til vading... XXL har ofte knalltilbud på sko til damer. Samme sko for menn er alltid dyrere, typ +200,- Jeg føler meg om ikke diskriminert, så i alle fall urettferdig behandlet.
 19. Jarle TL

  Elv- og bekkefiske 2018

  Det ble med fem hektiske døgn i elva for min del denne sesongen. Lav vannstand men bra aktivitet første uka i Juli. Harr og ørret gikk til tider bananas på vårfluer og svømmepupper utover sommerkveldene. Fikk med meg en god klekking av en lys oliven døgnflue også, morro! Men det ble altså kun en skikkelig tur. Det har vært mange skogsturer i tillegg heldigvis, og nå gleder jeg meg til å kaste litt med 7'ern etter sjøørreten utover høsten. Her er min største harr denne sesongen. 1.2kg på Dyret #15 Ellers ble det noen småfine ørreter også, men ingen over kiloen denne gangen
 20. Dette ser spennende ut Rune! :-) Skal sjekkes mer! Mvh Olav
 21. Rune Stokkebekk

  Kalkstrømfiske i Storbritannia vår 2019

  Nedre deler over... Penrith Anglers har lengre opp:: Sjekk foreningens kart nøye fordi mange strekker er kun for medlemmer.. Det behøver ikke å bety at de som er publi suger... Husk at 80% av medlemmene i disse klubbene er gæmliser som kun fisker laks i disse elvene. Det finnes ørret og harr i tillegg og det er villfisk. Du finner sikkert mer med litt nysgjerrig googling :-) Eden er ganske lang elv og kortsalg er nok litt infløkt men det lar seg gjøre med litt planlegging. Det er lett å komme seg dit også, bare ta fly til manchester 2t og et par timer på toget så er du framme i f.eks Penrith.
 22. Rune Stokkebekk

  Kalkstrømfiske i Storbritannia vår 2019

  Ikke bare tenkt på kalkelver som stort sett er befengt med settefisk.. Sjekk ut nordvest, i cumbria, lake district. River Eden er bra og det selges kort til privatpersoner også på noen strekker. Fisket starter i Mars/April. Rhodani kan du regne med fra tidlig april. Tipper du kan finne litt her: Jeg var der tidlig april i år på jobb og fikk anledning til å se og fiske noen få timer, det holdt. Jeg skal definitivt tilbake :-) Eden har også sideelver som kan være svært bra, bla Eamont hvis man slipper til der. Utrolig flott elv! Det er skikkelig hjemmekoselig i Cumbria med fjell som ruver i bakgrunn.
 23. Tips til elver som ikke koster skjorta å fiske i, samt ca tid man bør oppsøke disse for tørrfluefiske på våren? Olav
 24. Truls

  Service på Simms vadebukser

  Tror jeg betalte 800 for å tette en lekkasje, og da tok de i samme slengen en dullion pinholes. Leverte den da inn til en butikk lokalt som fører simms.
 25. Klinkert

  Tippet Rings & Bruddstyrke

  Bruker denne på tippet ringer og litt større fluer: Bruker 3 - 4 tørn, som jeg drar sammen ned mot "loop'en", før jeg strammer knuten godt. HUSK å fukte godt før du strammer til knuten. Sterk og liten knute, og den sitter godt fast i midten av krok-øyet, slik at flua går rett og fint i vannet. På knutetesten i denne videoen fra Rio, så hadde den en bruddstyrke på 99% av den oppgitte bruddstyrken, på lina som ble brukt.
 26. Bounce

  Vadere/bukser til stillevann

  For alle tilfellene der jeg ikke trenger å vade dypt, har jeg lårvadere fra Vision, som jeg bruker med vadeskoene. Fra tidligere kommentar ser det ut som om lette joggesko kunne være tingen, også. Tide på å ta en tur til XXL sin "må ut" seksjonen...?
 27. Ola T. Berntsen

  Vadere/bukser til stillevann

  Scierra Nordura2 Waist wader, skoene er jeg usikker på, fant noen rimelige på XXL
 1. Last inn mer aktivitet
×