Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Den originale surretråden er Gudebrod #340 gold ( ikke metallisk) uten cp dvs bare epoxy. Tråden blir oliven og gjennomskinnelig med epoxy. Nå er gudebrod konkurs men det finnes andre som produserer tilsvarende vil du prøve å bytte selv.
 3. Hei! Har kun brunt og grizzly hackle. Hvem av disse fargene ville du ha benyttet istedenfor svart?
 4. Det Truls sier er absolutt en kjapp løsning. Litt usikker på om det er en Seymo eller fuji ring ut fra bilde. Får du tak i tilsvarende ring går det å ta ut det keramiske innlegget og kombinere lyn lim samtidig presse den på plass. Det er slik de gjør under produksjonen. Bortsett fra å finne rette trådfarge er det ingen heksekunst, dog litt arbeid å skifte hele ringen for de som bygger stenger. Det sikreste i lengden er å bytte ringen. Personlig har jeg mer og mer under stangbygging begynt å bruke ringer uten keramisk innlegg . En liten sprek og de er som et knivblad på lina eller innlegget kan i sjeldne tilfeller poppe ut/ knuses. Vet ikke hvordan Sage garantien stiller seg til å bytte ring for deg hos dem, ,men det tar nok tid.
 5. Last week
 6. Takker 🙂 En sånn slim liten nymfe er nok det sikreste kortet på de fleste vespertinaklekkinger. Jeg synes fisken er svært fokusert på å jakte nymfer og klekkere når det drar seg til, i tillegg så farter de rundt mye og oddsen er temmelig mye bedre med en nymfe rett under enn noe som ligger der statisk. Man ønsker jo å ta de på dun også men det er ofte ikke det fisken bryr seg mest om. Nymfe rett under har definitivt vært det mest entomologisk riktige, og det er grisespennende når du kaster på vak. Forrige helg fikk jeg på dun og nymfe, men da var det mer sparsomt med fluer der fisken beitet.
 7. Fytti rakkern! Gullgris! Gratulerer igjen! Det er utrolig gøy når man klarer å analysere seg frem til hva fisken spiser og hvordan man skal klare å lure den. Slik som at det mest innlysende for fiskeren er at fisken beiter på duns. Det er jo det man ser på overflaten med sine grå seil. Man prøver parachute, split-wing, comparadun men ingen ting gir utslag. Så er det ned i klekkerboksen og utforske. Men spesielt på vespertinafiske kan fisken bli fryktelig selektiv på nymfer. Å fiske de som du beskriver her, med en lett nymfe nærmest presentert som en tørrflue i fiskens bane, med lett handtwist, er en utrolig spennende måte å fiske på. Knekker man koden og finner oppskriften så blir man belønnet. Men fiskestørrelsen i de vanna du fisker i Rune kan ikke sammenlignes med mine trakter. Makan!
 8. Wow @Rune Stokkebekk bare å ta av seg hatten! For en fantastisk flott ørret, et skikkelig smykke. Gratulerer!!
 9. Kjøp ny ring, tråd og epoxy og surr på ny 😉 Inntil videre så kan du kle innsiden av ringen med ducttape og bruke den som den er.
 10. Innerringen på den nederste stangringen ble ødelagt på min Sage Z-axis #4. Hva er enkleste og raskeste måte og få fiksa et sånt problem på?
 11. Min årlige fisketur i elv havner nesten alltid den uka det regner mest hver sommer. Handla en SIMMS G4 rumpetaske som jeg tenkte skulle holde sakene tørre, men den gang ei. Jeg er ganske lei av gjennomvåt amadou, fuktige fluer og massiv tørkeprosess hver kveld for å være klar for kommende dag. Nå brukte jeg gavekortet jeg vant på forrige måneds quiss her på ffs og fleska til med en slik: Håper denne holder vann 😁
 12. Når man trodde at kontoen for flax var tom... Det fiskes ganske hardt om dagen og jeg har vel ikke gått glipp av så mye som har skjedd siden 20 april med nå 20 turer ut på skauen fram til i går 22 mai. Forrige helg var episk med skikkelig klekking av vespertina og jeg bestemte meg å prøve igjen på lørdag og dro tilbake for å jakte på et par fisker som ikke var til å snakke med sist helg. Det regnet lett hele formiddagen på lørdag og var 7 grader når jeg dro kl. 10, tempen gikk opp og ved 12tia etter en times venting som kom vespertinaen i gang. Og det bare dro på med voldsomme mengder med duns på vannet. Fisken fant også ut dette men var slettes ikke interessert i duns, det ble vel plukka typ 1 dun pr 30 nymfer/klekkere... maks. Var lett bris, så halefinner og rygger, fisken flytta seg mye og over store avstander. SÅ! Fikk jeg se den fra forrige helg som hadde et spesielt sted å vake på, og stilte innpå... den flytta mye vann og vaket litt usystematisk de gangene den viste seg. Jeg fant ruten og fikk omsider lagt ut flashback PTN godt foran "halefinnen" og begynte å twiste lett.. BAM! Tok sin tid før jeg fikk vippet den opp og den hadde solide utras og dunka og tøffa tungt som storfisk gjør. Ble litt småredd 5x spissen også etterhvert da det er grunt og endel stokker i vika.. Det ble torskepumping og 4ern sto som et hjul... Den kom inn og er nok muligens den vakreste fisken jeg har fått i en innsjø ever. 2,2kg og 24 karat gull. Følg med på Finn! Kommer mye utstyr til salgs... GOLF neste 😉
 13. Du fisker salmo trutta du vettu og ikke noe "timian" 🤣 puppan er for blankfisk... evig "morteflue" 🍿
 14. Her ville jeg gått for forskjellige fargevarianter og størrelser av CDC-myggen. Kan imitere døgnfluer, vårfluer, mygg og tovinger. Spennende prosjekt! Du er jammen meg tøff som tørr å gå inn på en slik utfordring!
 15. Gratulerer Rune! Helt utrolig! For meg åpnet stillevannssesongen 16.mai i finværet, men dessverre med skikkelig vinddrag fra nord hele dagen. Innimellom vindkulene observerte jeg dansefluer og Marginata. Sporadisk vaking når vinden roet seg et par minutter, og årets første tørrflueørret var 6hg og ville ha en Marginata bundet som micro-dun. Hærlig å være i gang! Dårlig bilde, da denne hadde det travelt med å komme seg uti igjen. Den var i godt hold og ikke så tynn som bildet gir uttrykk for 🙂
 16. Holingen

  Gurgler

  Gammel beskrivelse/tråd dette, men fortjener litt skryt igjen. Asp-fanger av rang!
 17. Earlier
 18. @Magne Fjellstad Takk for tilbud Magne. Men objektivet passer ikke på min Nikon.
 19. @Rune Stokkebekk Det så jo rimelig herlig ut
 20. Byttes mot noe annet i klasse 7 eller 6. har også en Hardy CADD som også kan være med
 21. Endelig løsnet det sist uke. Det har blitt noen fine turer og i helga var det ganske ok vespertina-action. Lørdagen ble det jakt i småvann og hadde herlig fiske på søtinger på 7-900g. På søndag ble det langtur med belly på ryggen og sekk på magan. Og det var slettes ikke dumt gitt! Kom noen få flyvemaur på formiddagen og så fant vi ei levik hvor det var flere gosser som var bust med å gnage små leptos. Helt perfekt! Slenger med en liten snutt og et par av de pene fra søndag og en av de stuttjukke fra lørdag, video-1652652245.mp4
 22. Runar, ikke mine ord men her har du noen tips. I og med at mange inkludert meg selv har gått over til speilløse kameraer. Burde det være noen gode kjøp derute enten finn.no eller eBay. Her her en liste sakset fra en engelsk side til forslag: 1. Nikon AF-S 60mm f/2.82. Tamron 60mm f/2 Macro3. Tamron 90mm f/2.8 (beware, you need the one indicated as 'BIM' normally)4. Nikon AF-S 85 f/3.5 VR5. Sigma 105mm f/2.8 HSMThese should all be near or within your budget. Personally, I'd say if you want photos of living insects, you are better off with the lenses around 100mm, because of extra working distance.
 23. Ville kjørt daddy i 5 størrelser, men kommer aldri til å tørre
 24. Har et CANON 60/2,8 Macro, svært lite brukt, men det er gått ut av produksjon for en del år tilbake. Det som står på linsa er følgende: CANON MACRO lens EF - S 60mm 1:2:8 USM. I følge Japan Photo på Strømmen kostet det nytt Kr 4240, men brukt er brukt. Hviis det passer for deg, så blir vi nok enige om prisen. Er ikke vant med å "ågre". Kan også levere på døra hvis det passer for deg. Hovedsaken er om du også har et kamera som passer med linsen. Magne Fjellstad Lillestrøm.
 25. Takk Eirik. Får sjekke litt på bruktmarkede etter de to du nevner. Bounce, Ups. Lagt in modell nå.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...