Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. I dag
 2. Fluefiskerens julegaveønsker

  Ett års permisjon med lønn. Sent fra min F8131 via Tapatalk
 3. I går
 4. Konverter gis bort.

  Tamron konverter for Canon speilrefleks og Sigma linse gis bort til den som trenger en slik. Det jeg har funnet av data på denne er som følger: Tamron - F AF Tele - converter 2X C AF 1 BBar MC7. Den ble kjøpt i forbindelse med kjøp av speilrefleks i 2006, men har ikke tatt mer enn 4-5 bilder med den på kameraet. Så i stedet for at den ligger i skinnposen og opptar litt ekstra plass gir jeg den bort. Magne Fjellstad Lillestrøm
 5. Vannkast, bare idioti ?

  Høres ut som du snakker om snap-t, en skagit hallmark. Klaus Frimor har og meninger om det... (Den vedlagte filmen må jeg ha sett 100 ganger. Plukker opp en ny detalj hver gang.) Flere stikk mot snap t der, første etter 1:40 så du trenger ikke se så mye for å få valuta for pengene...
 6. Navngi døgnfluer

  Jeg har akkurat fullført denne quizen. Min poengsum 12/100 Min tid 131 sekunder  
 7. Vannkast, bare idioti ?

  Mulig jeg provoserer litt med tittelen her, men skal prøve å komme til poenget! Jeg er av typen som har liker å kaste med flue. Mange turer har jeg egentlig bare kost meg med å kaste. Lange kast, korte kaste, åpne linebukter, syltynne linebukter, med tunge fluer, med lette fluer, med flere fluer og faktisk kaster jeg mye uten flue. Jeg har sett mye filmer, lest mye og sett på mange fantastisk flinke kastere i elva. Så nå kommer litt av poenget, hvorfor i alle dager har noen begynt å pælme lina rett i vannet så spruten står og hele klumpen legger seg godt ned i vannet for så å rive hele skiten opp igjen og mer eller mindre ta et vanlig vannkast etterpå ? Jeg er oppdratt til å lage minst mulig bråk ved elva og disse kastene her lager jo bare bråk ? Seeting: du står på venstresiden av elva og den renner fra deg. Er det ikke da enklest å løfte opp lina til et helt vanlig speykast ? Hvorfor drive å denge lina og begrave den i vann ? Uff... Litt surpomp her nå, men dette kastet skjønner jeg ikke noe av! Jan
 8. inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Ja - kroppen på bildet er bundet på en nål først, men uten å gå 'under' (spørs hvor happy madammen blir over å finne blåsvix på synåla si.) Har bundet en del foam-bodies med den teknikken, blir vel det samme. Har også lagd noen kropper ved å binde hårene på nåla først den ene veien med tuppene mot 'rota', og så brette dem tilbake og binde nedover. Det føles 'riktigere' for daddys, f.x. - men jeg tviler litt på at det gjør noen forskjell for hvor bra den fisker (særlig når ingen av dem kroker heller - da er det jo ett fett uansett ) Kommer til å ha flere daddy-varianter i boksen når jeg drar til skogs til våren. Disse med hjortehårskropp, noe chenille (trenger eksprimentere fram en bra flytevest - de jeg hadde denne sesongen sank som stein etter en skarve fisk) og noen små uten forlenging.
 9. inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Jeg har brukt daddyer med forlenget kropp av skum, og kan ikke si jeg har hatt noen problemer med kroking på disse. Men nå har jeg langt mindre erfaring enn flere av de som svarer her, så jeg skal på ingen måte påstå at de tar feil, eller at jeg vet bedre, men jeg har i hvert fall ikke hatt noen krokingsproblemer med bakkropp av skum.
 10. inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Det er en god gammal måte å lage kropper på ja. Du kan gjerne binde bakroppen på ei nål først og brette hårene framover og gå under med tråden så får du en fin tapert kropp. Legg trådsurringene litt tettere framover slik at segmentene blir gradvis mindre. Det skal da være minimalt med surringer under hårene på selve nåla eller så kan kroppen bli vrien å dra av. Eller deformert..
 11. inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Det kan vel tenkes at krokingsegenskapene er dårligere for noe som på mange måter er en forholdsvis stiv pinne sammen liknet med en myk chenille. Observerer at denne måten å lage fluer på er relativt poppis mange steder i verden, så helt sjangseløst er designet sannsynlig vis ikke... Jeg får eksperimentere og journalføre litt, og se om jeg kan observere noen forskjell.
 12. inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Personlig så har jeg så og si kutta ut daddys med forlenget kropp. Jeg har noen ennå med polychenille men de brukes skjeldnere og skjeldnere. Jeg synes en daddy på TMC 100 str. 12 eller 102Y 11 blir store nok og vesentlig mer allround enn langt større daddys. Det er ganske skjelden at man opplever at fisken virkelig beiter aktivt på daddys og at det er mange på vannet. Da mener jeg det er vel så bra med en litt mindre utgave. For typ 20 år siden så brukte jeg hår som forlenget kropp, jeg synes de kroker veldig mye dårligere enn chenillen. I den forstand at de spyttes raskere ut. Og holdbarheten er også så som så.
 13. inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Det man på passe på er at det går greit å kroke fisken. Jeg bruker utelukkende polychenille, eller ingen forlenget kropp i det hele tatt. Fluene er mykere, og bøyes fort slik at kroking går lettere. Med hår eller foam så blir det stivt og fort spyttet ut igjen.
 14. Kerns Perfect Leo Shrimp

  Det var en artig og innovativ variant Truls! Takk for at du deler ideen!
 15. inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Eksperimenterer litt med hjortehårshale til daddys. Akkurat denne ble litt stor, men har troa på måten å lage bakkropp på. Spent på å se hvor godt dette holder. (Jeg vil ha noe som flyter bedre enn tilsvarende jeg har lagd med chenille-kropp, men dypere i filmen enn foam.)
 16. Eg har starta å legge inn gamle krok-kort her: I den forbindelse er eg på utkikk etter slike kort, send meg ei melding vist du har slike tilgjenglig. Er på utkikk etter enten å få tak i kort, eller gode bilder av slike kort.
 17. Siste uke
 18. Nitelva

  Nittelva i fra Rotnes og oppover er ei fin elv. Har gjort noen enkle forsøk tidligere på å engasjere lokale krefter til å få elva tilbake som God ørret elv. Største delen av strekningen er eid av ulike bønder. Elva må nok restaureres etter å ha vært brukt til tømmerfløting. Dette kan det søkes midler til. En annen utfordring er mye ørskyt og vitfisk som trolig ble flyttet opp og over demningen på Rotnes. Her kan det muligens søkes om midler pga noen dyr som bruker ørret som mellomvert. Sånn alt i alt tror jeg mye kan gjøres på 2-5 år før fisk av god størrelse kan svømme på strekningen. Jeg vil faktisk påstå at dette kan bli en av de bedre strekninger for fisk og fiskere. Ikke minst hvilket potensiale den har for rekruttering av nye fiskere.
 19. Kerns Perfect Leo Shrimp

  De fargede er 0,6 mm og den transparente er 0,5 Mener det var disse
 20. Kerns Perfect Leo Shrimp

  Hvilken tykkelse er det på beina du kjøpte Truls?
 21. Brunørret

  Takker!:)
 22. Kerns Perfect Leo Shrimp

  En artig vri med denne flua kan være å brule smykketråd i ulike farger. Jeg kjøpte meg diverse farger i et sett fra ebay.
 23. Brunørret

  Jeg fikk veldig god hjelp i denne tråden. Kan kanskje være verd å lese gjennom den. Sikkert en del likheter med dine områder selv om kanskje ikke alt er likt (?)
 24. Brunørret

  Jeg skal binde meg en del ørretfluer i vinter og ønsker tips til hva jeg MÅ ha i boksen(e).Begynner fisket så snart som mulig etter at isen har gått. Fisket foregår i lavland,skog og Fjell.Sør-tr.lag fosenhalvøya. Ingen vulgatavann på Fosen hva meg bekjent. På forhånd takk for svar. Mvh Stig Gaarden
 25. Det var en enkel og kul måte å gjøre det på. Har bundet litt annet innimellom disse store fluene. Har bestemt meg for å få til perfect leo shrimp, og synes jeg begynner å få et hederlig resultat når jeg prøver meg på mønsteret. Litt dårlige bilder dessverre, ser ikke ryggskjoldet for eksempel. Det er også gjennomsiktig...
 26. Nitelva

  Gledelige nyheter! Skulle bare mangle at kloakken renses før den slippes tilbake i kretsløpet :-o Blir spennende å følge utviklingen der fremover da. Om dette faktisk har positiv eller negativ effekt på livet i elva. Renere vann med mindre næring vil jo påvirke hvilke insekter som trives og bestand. Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
 27. Kerns Perfect Leo Shrimp

  Sitter og prøver meg på denne flua, og den krever litt trening. Men dette skal jeg få til. Tenkte kanskje ikke at måten å dubbe på hadde veldig stor betydning, men her er det bare å høre på de mer erfarne, og opphavsmannen. Måten å dubbe på er vesentlig, og jeg synes den er et must for å få til flua skikkelig! Sliter litt med bena, men når jeg får øvd inn teknikken med neglen, så går det stadig greiere. Absolutt gjørbart å lære seg, og veldig gøy å få brynet seg på noen utfordringer!
 1. Last inn mer aktivitet
×