Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. https://www.instagram.com/reel/Cs7bZUwgfPT/?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ== Noen er jo også flinkere til å få fisk enn andre
 3. Ja, fakern. Skal en tur ut i morra, og neste skau-tur etter det blir fort august....
 4. Her melder Yr fem dager på rad med forventa temp over eller lik 30.
 5. Her i området gikk isen veldig sent og vanntemperatur har gått oppover i rekordfart. Tror d.ette blir som 2018 sesongen.
 6. Skaufiske sålagt i år. 20 turer ut. 1 i april, 12 i mai og 7 hittil i juni. 49 loggførte fisk. Som folk sier, mye trått og kjipe forhold, kom seint i gang. Og varte ikke lenge. Perioden fra 7-15 mai var ganske ok med noen brukbare dager med mygg. Vespertina, så jeg bare rester av da jeg var i spania den uka det nok var best. Men bittelitt traff jeg på. Vulgata kom som vanlig og er nok straks på hell her... Synd det er fint vær hele tiden for da magasineres det ikke opp noen særlig med spinnere.. Virker som de legger utpå jevnt og trutt på kveldene. Og ikke i store mengder. Men det har vært nok til å få seg en sjansje eller 5. Hovednøkkelen til suksess er jo å vite hvilke vann som leverer på ulike typer føre og klekkinger. Har man litt erfaring på det Runar da er det straks enklere å treffe på litt.
 7. Jau, på østlandet har sesongen nesten vært «klar, ferdig, … Ferdig!» Har det vært sånn i hele landet?
 8. Ja, har vært litt merkelig sesong. Har vært tørt og mye sol, men likevel egentlig ikke kjempevarmt, en del vind, og for min del veldig lite insekter. Tror jeg har sett en stk vespertina feks, mygg har det vært sparsomt med selv om jeg ikke har vært no i de store myggvanna egentlig. Eller ett vann har hatt "ålreit" med mygg da (har vært mygg der). Har hatt bare 7 turer. Har fått litt fisk, men ikke sånn kjempemasse.
 9. Mye bra svar der. I tillegg istemmer vi alle om at dette har vært en merkelig markasesong. Fra is og vinter og rett til sommer. Det er klart det gir utslag på klekkingene. Det kan gå rasende fort unna når temperatur og forutsetning er til stede. Er man ikke ute de to timene når det skjer, så går man glipp av den mest aktive perioden. Jeg har også hatt noen turer denne "våren" hvor det har vært helt dødt. Trua og forutsetningene har vært der, men med null resultat. Uansett er det deilig å komme seg ut å få seg en tur!
 10. Dette er en del av dannelsesprosessen. Husker jeg stressa rundt lenge med bare blanking før jeg faktisk begynte å få fisk. Det tar tid å finne ut av hva som skjer når i vanna du fisker. I går hadde jeg fx en skikkelig stang-ut kveldstur. Var superoptimist, men det endte med bare frysing og fortvilelse. Skal opp til samme vann et par turer neste uke tenker jeg. I generelle trekk er vel gode tips å skrive fiskejournal, bli kjent med noen andre som fisker i samme område, ikke gi opp et vann selv om det ser dårlig ut en gang. Og bruk ffs 😄 Prøv også streamere og libellenymfer om d ikke vaker. Om det ikke gir fisk, gir det kastetrening. En ting som kan være greit, er å ha en plan B og C når du er ute. Skjer det ikke her, kan det skje der? Optimisme er en effektmultiplikator. Komme seg ut, ha trua. Fall seven times, stand up eight osv… Ut å fesk!
 11. Hei. Blir ikke klok på årets sesong. Har hatt 7 dagsturer og en overnatting, men treffer ikke på forholdene. Er set bare slik det er av og til og man må leve med det? En del av opplæringen som fisker? Noen tips til hvordan jeg kan angripe de kommende ukene for å få mer uttelling?
 12. Last week
 13. Har fått til en tur denne uka. Stanga var rigga med Vespertina. Kun sparsommelig klekking av disse. Så ut til at jeg var ute i starten av vulgataklekkingen i mine områder. Vind og sol gjorde at ørreten ikke var interessert i voksne insekter. Så faktisk ikke en eneste dun bli tatt! De satt maks 5 sek på overflaten før de fløy av gåre. Men jeg observerte fin ørret som jaget aktivt under vann helt inne ved land mens Vulgataen klekket. Jeg stod i skyggen, og sola skinte på fisken, så jeg kom nærme uten å forstyrre den. Det var nok nymfene den ville ha. Jeg brukte klekker, og det fungerte utmerket! Fin ørret (for mine områder) hoppet ut av vannet for å sikre seg min imitasjon. Flott fiske et par timer fra kl 12 til kl 14 da det ebbet ut. Man må være der når det skjer! 20230606_130034.mp4 Helt enig i at denne markasesongen har gått fort! Føler langt ifra at jeg har rukket å være ute nok før badetemperaturen sniker seg på. Rekker vel en kveldstur til etter spinnerfallet før fokuset blir på elv.
 14. Her var snørene rett klasse for stanga og jeg prøvde også snørene på min Hardy. Men du oppnår sikkert det samme med andre gode matcher mellom snøre og stang. Så min oppelvelse av å ha en fantastisk kastoppelvelse er jo høyst subjektiv. Litt sånn som estetikk er subjektivt.
 15. På enkelte demoer så lader de stanga med et for tungt snøre. På spørsmål om snøre og vekt så ville de ikke svare. Du oppnår det samme med en litt dyp stang med tungt snøre. Og så bør jo vi som fluefiskere ha en viss estetisk sans da. ASI stenger får det til å vrenge seg litt i utstyrsgenet mitt.
 16. Jeg testet denne stangen i går og hadde en fantastisk oppelvelse. Fikk mye bedre kontakt med lina med denne stanga enn med mine "standard" stenger. Men stanga var også satt opp med en line som var perfekt sammen med stanga. Så den er havnet på min ønskeliste.
 17. Jeg syns dette har gått no inni hampen fort. Jeg syns fortsatt isen gikk i forrige uke, jeg kveldsfisket på fisk som bare ville ha vespertinaspinnere for noen dager siden, og nå synger det muligens alt på siste verset på Vulgatafronten - i alle fall i de sørlige områdene jeg fisker. Fikk en kveldstur ut i går. Sjøsatte bellyen klokka 20:00, og padla rundt og venta på vak. Det var litt sporadiske vak en stund, før det ble stille litt før ti, og jeg så noen vulgataspinnere på vannet. Og da ble det endelig litt fart på sakene. Det var ganske tydelig at fisken rydda «sitt» område i korte sprinter. Jeg kunne se det samle seg en fire fem spinnere i et gitt område, før fisken kom og tok alle - én etter én. Ganske forutsigbart. Greide å ikke stresse for mye. Peilet meg inn på én fisk, navigerte meg i posisjon, venta. Sum ble én 600 i hoven, en ramla av etter fem sekunder og en tok mens jeg var opptatt med å klø meg i nesa eller noe annet ikke fiskerelatert. Men jeg blanka i alle fall ikke så jeg var fornøyd med innsatsen jeg Nå er jeg plassert ganske greit egentlig. Det er et par vann en times tid nord for meg hvor vulgataen er å se noen uker til. Det er fortsatt håp!
 18. En nydelig skapning(da mener jeg fisken...) Og prikkene er i verdensklasse! Selv har jeg ennå ikke starta opp med vulgatafisket, men i løpet av få dager bør det skje saker og ting i Nordmarka også. Men det var denne hersens vinden da, for ikke å snakke om varmen. En "dødelig" kombo. Den som gir seg har imidlertid tapt. Det er ihvertfall på tide å få passert denne kilosgrensa, min største i år er på 850. Den ligger tynt an til uka...hvor det meste nok kommer til å skje etter at sola har gått ned. Spinnerfall har sin sjarm! Mauer`n bør også snart kjenne sin besøkelsestid. Ha`kke sett snurten av dem hittil i år.
 19. Så jævlig nice Rune!! Grattis ! Var ute selv i ditt område og det formelig spruta ..
 20. Vulgataen har vært på farten i mitt område siden forrige helg og ting går unna i expressfart i varmen. Gjelder å komme seg ut asap for nå blir fisket blåst ut ila timer. I går hadde jeg bra flyt på spinnerfallet som kom passe seint som det ofte gjør når det er varmt. Kl. 21:30 så kom det litt og mer fram til 22.15 ca. Ikke noe bonanza men de som vaket var fine fisker. Startet med å fange en fet fin kilosfisk. Så fikk jeg øye på et hode som virket langt større og etter 2 vak som kom det 3de på flua mi og etter en lang fight og mye tauing så kom Long John Silver i håven. En gammel herremann på 2,2kg som nok kunne ha veid 2,4 for å ha fin kondisjon. Uansett en svær fisk er en svær fisk og dette er vulgatapers for meg i mitt område. Så ja! Superhappy. Fikk au en bonusfisk til på 1,1 etter denne. Temmelig innafor økt på skauen.
 21. Earlier
 22. Jarle TL

  Skallenymfer

  Jeg håper og tror at prosjektet viser at imitasjoner fanger bedre enn krok med kule. Skummelt nok finnes det sjanse at utfallet er uvisst. Litt drøyt å sitte hele vinteren å finslipe nymfeboksen dersom REMA 1000 sitt slagord faktisk også gjelder våre imitasjoner. Spennende at du tester! Gleder meg til den kvantitative analysen foreligger 😉
 23. McFarland GTX 865 blank.
 24. RolvS

  Skallenymfer

  Altså. Sånn mellom oss, @Eirik Rusten, i all fortrolighet, er jeg noen ganger villig til å kaste ut noe som ikke er en imitasjon.
 25. Vi er vel imitasjonsfiskere? Driver ikke med tant og fjas da
 26. Truls

  Skallenymfer

  Blir spennende å se hva din konklusjon blir etter hvert. Jeg tror du får bra med fisk på kula men at man hadde fått mer, over tid, med en imitasjon. Men det blir spennende å følge med!
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...