Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Ett OCD-utfordrende spørsmål; Matchende merke på stang og snelle, eller kombinasjon på tvers av merker?
 4. Myrvann eller buksevann?
 5. Yesterday
 6. Ute en tur i dag og du verden hvor utfordrende myggfiske kan være. Blikkstille vann og lite vak når jeg kom gjorde at jeg kjørte på med synk 3 og 3x buzzer. Hadde en bortpå etterhvert, men den satt ikke. Så begynte det å vake ganske mye og de var klin umulig å få til å ta buzzer på riggen med synk 3. Gikk over til flytesnøre med nesten samme rigg, to buzzere og en klekker. Hadde virkelig trodd de skulle ta da, men de ville bare ikke. Prøvde alle buzzerne jeg har i boksen, men nei. Gikk over til tørt, ingenting funket. Ikke palmer, ikke cdc mygg, ikke vera for å nevne noe. Tenkte jeg skulle prøve noe helt annet enn mygg, så prøvde marginata, maur, marflo, klinkhammer, vårfluepuppe og en diger vulgata-klekker, de to siste bare på pur f. Fantes ikke interesse. Holdt på å fryse føttene av meg, men måtte gi palmermyggen en siste sjanse. Jaggu tok den til slutt når jeg handtwistet den sakte inn. Sykt digg når den endelig tar etter så vanskelig fiske. Nesten på høyde med de dagene hvor alt klaffer på buzzerfiske, men bare nesten. Fisken var en helt ålreit 800-grammer.
 7. Vårflueklekking eller myggklekking? Utelot døgnis fordi det er for mange options...
 8. Har samme jeg også, helt genial, mye bedre når man skal behandle fisken når man slipper å tenke på stanga
 9. Har den samme selv... Brukes svært sjeldent, da jeg istedet foretrekker å legge stanga i armen heller, men de gangene det virkelig er behov for den, er den uunnværlig!
 10. Har tenkt på en slik en jeg også, isteden for å stå å fikle med stanga under armen, hoven mellom bena og flua i fingern..
 11. Dærsken steike! Har nesten ikke sett på makan! Gratulerer!
 12. Genial tråd Høy- eller lav vadebukse?
 13. Har god erfaring med mine Simms Vapor. Er vel på 4. sesongen nå. Brukt mest i elv, men også i saltvann. Har skylt de etter bruk i saltvann. De er relativt lette, men dette går på bekostning av hvor stødige og stive de er. Veldig gode å gå i. Gummisåle. Jeg vurderer å kjøpe et nytt par av samme utgave den dagen mine er utslitt.
 14. Vision Loikka med studs er iallefall jeg meget fornøyd med... Tror aldri jeg har brukt de andre Simms G3-støvlene etter at jeg kjøpte disse for å ha som ekstrapar. Så de kan iallefall jeg anbefale!
 15. Last week
 16. Første klekking for min del. Artig!! Marginata tror jeg, poppet opp av vannet, ganske artig å se på, satt leeeeenge. Fisket høvelig greit, ble totalt 5 ørreter på oss, ingen over 200g. Pen snacks. Røyk nesten på en sjæl
 17. En liten oppsummering sålangt etter 14 korte og noen lengre økter i skauen siden 30 april er kanskje på sin plass. Jeg har fisket temmelig jevnt og har fått en god del fisk og mange relativt pene. Godt med fisk på 7-8hg og det har blitt et par som har bikket kiloen i skauen. Jeg har hatt noen korte økter med minizonkerne som har gitt veldig bra uttelling, hadde noen turer i slutten av april med typ 5-6 fisk pr. økt på bare et par timer, fine fisker på som sto kloss på land og tydelig var i "bettet". Skikkelig tørrfluefiske har det vært tynt med, jeg har sikkert vært i 12-15 ulike vann og det er rett og slett ikke noen spesielt god klekking å melde om. Sporadisk, lite mygg, lite fart.. og typisk et par vak og det var det.. Har vært noen lyspunkter som f.eks den 16 mai da jeg lurte den på bildet på 1,2 på en tørr danseflue, 3de vaket var flua mi. Siste uka har det vært krisemye pollen som nok legger en demper på aktiviteten. Var ute i hele dag og besøkte 5 vann. Kun 1 vann hadde noen særlig aktivitet og der var de ganske bra i støtet på myggen. Fisket med rigg bestående av tørr cdc mygg i 17 og buzzer (black-olive flexi) en halvmeter etter. Det var rett medisin fra kl. 16-20 og etter det ville de helst ha tospann buzzer. Ikke uvanlig når de synker litt ned, tar det mer med ro.. da gjelder det å treffe dem rett på nasan og en buzzer i sakte handtwist er ganske frekt da. Ingen store i dag, beste på 600 og 500 + 7-8 stk på 400-ish.. Innimellom så er det faktisk litt artig å bare fange en bra gjeng med fisk og heller dyrke litt fisketeknikk. Og ikke minst glede seg over å få kastet på fisk som vaker seg bortover slik at man kan planlegge kast og presentasjon.
 18. Hvert år prøver jeg å finne ut hva som finnes av døgnfluer i vannene i nærområdet. I og med at det varierer veldig fra vann til vann og ikke minst tidspunktet grunnet høyden over havet og størrelse/dybdeforhold, blir det mye sykling og trasking rundt omkring. I dag var jeg på jakt etter Marginata og av 6 besøkte vann var det 2 av disse som ga bra tilslag. Vi snakker om vann som ligger mellom 450 og 500 moh. Marginataen klekker ofte på mindre områder langs land og det blir mye leting etter disse plassene. I dag ble det full klaff og det var et utrolig visuelt tørrfluefiske hvor auren rullet pent og rolig over flua, akkompagnert av spillende orrfugl både bak meg og på andre siden av vannet. Måtte nærmest klype meg i armen at jeg fikk oppleve dette på så nært hold og så intenst! Jeg så faktisk ikke folk i det hele tatt på disse 6 vannene og det var nok grunnen til at jeg fikk oppleve all den spillende orrfuglen. Det ble 5 fine aurer i hoven og 1 som forsvant, og ikke minst minnerike opplevelser. .
 19. Ja nå har mine gamle lette Patagonia vadesko begynt å gå opp i sømmene. Ønsker noen lette og ikke så klumpete og tunge som mine simms riverhead. Sett på simms flyweight og Patagonia ultralight. Hva tror folket ? Andre forslag ?
 20. Sesongens første fisk (som ikke så ut som en ettåring fra klekkeriet) fant veien til håven i dag 35cm, kanskje. Lite synlige innsekter. Noen dansefluer, og en døgnflue (i dag også.) Ett og annet vak, men det så for det aller meste ut som «nymfevak» i utilgjengelige deler av vannet og med lite «struktur.» Ingen tørrfluefisk nå heller, mao - libelle (rs-dragon) og vannymfe (variant av ultra-damsel på langskaftet krok) sto for grovarbeidet. Fasit ble fire fisk, to mistet og X napp. God stemning etter en fin tur østafor Bjørkelangen.
 21. Truls

  Gjeddefiske

  Jeg tok en tur på ettermiddagen til et vann i nærheten av der jeg bor. Vannet har veldig klart vann og det var litt artig for jeg fikk øye på ei gjedde som sto på bunnen rett ved en stein på halvannen meters dybde. Artig å se de, veldig godt kamuflert. Jeg fikk bra med fisk så lenge det var overskyet, men når sola tittet fremså ble det mer vrient. Fikk fire på 3-4 kilo og et par mindre, og så mistet jeg tre på omtrent samme størrelsen. Fisken sto i kantene inn mot bukter hvor de gyter, og alle tok i en forholdsvis lang pause og rolige rykkvise inntrekk.
 22. Må si meg enig etter å ha fisket med den i dag (og fått fisk på den - årets første litt allrighte ørret på ca 35cm, yay! Og den tok da den sank, som du bestillte, @Pål Hedenstad ) Den ble ørlitte tung å kaste, og plasker kanskje litt mer enn vi skulle ønske på blikkstille. I tillegg synker den fort nok til å gjøre det litt kilent å vannkaste. Mye som trekker ned med det designet der altså. Bokstavlig talt.
 23. Vært i åsen og teltet i helgen, prøvde bellyn i storøyungen, det var magisk på fredagen da det var pent vær. vaka bra på mygg men fikk ikke fisken til å ta tørt, prøvde lenge og vel før jeg ga den ene buzzern jeg hadde i boksen en sjangse. Ikke har jeg peiling på buzzer fiske, men klina til med en stor dyret og buzzern i krokbøyen. Da ble det 2 kjappe fisk der den siste røyk knuta på buzzern, så da var den borte og jeg mista litt troa på å få fisk uten den. Så sporadiske Marginata før jeg pakka sammen å dro hjem. Må få tatt med meg flere buzzere på neste tur!
 24. Jeg har brukt både vannymfer og libeller på lange (og derved litt tunge) kroker og har så definitivt fått fisk på det. Men jeg tror det er bedre å velge forlengede kropper som gir ei lettere flue. To grunner til det; presentasjonen / landingen og at flua "svever" finere i vannet ved stopp. Lette fluer på lange fortommer med løkkeknute er en god strategi, spesielt når det er lite vind. Det er ikke uvanlig at fisk tar både libeller og vannymfer når de synker sakte etter landingen, så det gjelder å være oppmerksom. Noen ganger røsker de til, men det hender også du bare ser en liten strekk i den delen av fortommen som fortsatt flyter.
 25. Forsatt muligheter i sjøen! Bra aktivitet i fjorden siste uka med mye vaking, beitende fisk og byttedyr. Nå har makrellen og horngjellen kommet så man må regne med litt bifangst. Temperaturen i indre Oslofjord ligger på ca 11-12 grader etter mine målinger. Mye stang ut for meg i år, men et par har det da blitt.
 26. Vannnymfe på tmc 200R? Har brukt oliven stretchtubing bak (samme som brukes på RS Ultra Damsel), men jeg tror det kanskje vil se bedre ut med klar stretchtubing her - bakkroppen ble ganske mørk (tråden er UNI Lt. Olive.) Denne kjennes litt tung til firrern, men går nok streit med femmern. Kuleøyne i plast i steden hadde sikkert og vært lurt.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...