Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. CDC Mini Daddy a la Skokkebekk på TMC 102y #13, med skikkelig solide bein! Må ha noen til kommende turer i lavlandet og i høyden. Video av flua:
 3. Skal bli spennende å høre hva du synes om de forskjellige modellene når du har bygd og prøvd de?
 4. Last week
 5. Har de siste dagene kjent lukta av vulgata, så måtte ta fri fra jobb i dag. I fjor opplevde jeg skikkelig vulgata-fest over hele skogsvannet "mitt", som jeg bruker å besøke med belly boaten. Hadde aldri opplevd det før. Uheldigvis hadde jeg (i fjor) glemt av vulgata-imitasjonene, men kroket og mistet noen på andre fluer. En utrolig opplevelse å se plaskevakene overalt. Håpet å time det i år også, og hadde store forventninger. Kort fortalt: En liten del av vannet hadde bra vulgata-klekkinger og mange vak. Ikke like sykt som i fjor, da var større deler av vannet involvert. Men det ble en veldig fin dag, med gode klekkinger og flere fisker på flua. Dessverre var krokings- og landingsprosenten lav, og de jeg berget var "bare" rundt halvkiloet (i dette vannet er det fint mulig med 1-2 kilo og større). Jeg hadde vel 10-15 på flua, og berget kun 3. Men, men. JEG synes det uansett er stas med halvkilos og masse vak! Det blir dessverre lite fisking på meg i sommer, av ulike årsaker. Dette var vel kun min andre fisketur for sommeren. Så jeg setter ekstra stor pris på turene jeg får. Vulgata-klekkinger og masse action på flua var derfor en flott opplevelse, selv om fangsten isolert sett var i underkant. Artig mens det stod på. Sånn ellers så jeg noen døgnfluer på avstand, usikker på hva. I tillegg var det noe fjærmygg, og enkelte vårfluer. Så noe som trolig var en grandis (?).
 6. Joda, det er nok en mulighet for at det var tilfelle denne gangen også, men jeg liker å tro at det var en stor fisk med litt for dårlig krokfeste i kjeften. 😉Og fasiten får jeg aldri! Vannet har potensiale til å huse stor fisk, med bestander av både stingsild og marflo, i tillegg til gode bestander av de vanlige insektartene. Vulgata tyder også på bra pH-verdi. Så neste gang jeg besøker vannet, har jeg med meg et lite håp om stor fisk! Det gjelder å ha trua! 👍
 7. Jeg har samme erfaringer som dere. Nå har jeg hatt en 7 dager ute ved gode vulgatavann i Oslo, og jeg må dessverre si at vulgata-perioden er over. Jeg håper selvfølgelig jeg tar feil, men jeg tror ikke det. Jeg tror vulgata klekka samtidig som vespertina, og at den beste perioden var for 2-3 uker siden. Da holdt jeg på med vespertina. Klekkingene disse to ukene har vært utrolig sparsomme. Middels mengde med vulghataer i lufta, selv etter det voldsomme været med regn og vind på kveldene. Jeg var helt sikker på at det kom til å være store mengder spinnere i lufta som hadde magasinert seg opp. Slik var det ikke. Veldig rart. Det er selvfølgelig en ørliten mulighet for at det kan komme en siste runde om været blir helt perfekt. Jeg tviler sterkt, men må selvfølgelig ut for å bare få det bekrefta Flyvemævveren sverma nå for 2 dager sia. Ganske sikker på at det var av typen stokkmaur. Den dagen var det også klekking av vespertina og spinnerfall av vulgata. Der jeg var ble aldri helt nok av en type innsekt på ett sted til å bli et eventyr, men noen må ha hatt sin livs mest spennende fisketur den dagen. Det har vært litt den stemninga at du kan velge hvilken som helst flue i boksen, kaste den blindt ut hvor som helst, og få en ørret på 430 gram etter 15 sekunder. Jeg har kanskje hatt litt høye forventninger til fisket, for det burde jo være skikkelig stas å kunne få 10 ørreter rundt halvkiloen på et par timer! Men jeg vil helst at den skal være litt større, og at den skal vake steady. Kanonfine dager i skævven, men knall vær og ikke noen som helst mennesker å se. Har knapt møtt en fisker eller en turgåer hele sesongen. Deilig å ligge i telt, fyre litt kaffebål, få litt solskinn på rumpeballene, og å lure en ørret om jeg vil ha fisk til potetmosen. Fluefiskemessig har det vært elendig, og en utrolig rar sesong der man sitter igjen med en følelse over at alt har gått litt feil vei! Spesielt det med vulgatafiske var overraskende for meg, da det virka som om det var på hell med en gang det starta, som var nesten en måned tidligere enn vanlig...
 8. Jeg har opplevd det samme noen ganger i det området jeg fisker mest, og de gangene dette har skjedd så har flua sittet i ei finne, spesielt når den sitter i ryggfinna så kan utrasene bli veldig interessante. Det går som ei kule og så tungt til langt ut på backingen
 9. Idag ble det både litt stang inn og stang ut på Krokskogen. Kom sent av gårde, og det var nesten ingen vulgataer å se. Men noen fisker sa ja takk til en klekker, og det ble et par matfisker med hjem. Men det jeg kommer til å huske fra denne turen var en fisk som gikk rett i et voldsomt utras, og tok med seg hele snøret og en god del av backingen. Temmelig overrasket fikk jeg jobbet den innover, og skjønte at dette var en skikkelig fin fisk. Begynte å se etter håven som lå bak meg da snøret plutselig ble slakt. Krokfestet var for dårlig. Jeg trodde ikke det fantes så stor fisk i dette vannet, men slike overraskelser liker jeg!
 10. Earlier
 11. Da er 4 emner/kit fra Bloke bestilt i klasse 4. 11ft , 9 ft, 8,6ft xl50 og 1st 9,6 ft xgnp eller hva den het🤪 Venter på at de skal dukke opp en av dagene.
 12. I tillegg til anker / drivanker synes jeg det hjelper med en ekstra oppblåsbar sittepute som gir noen cm høyere sittehøyde i packraften. Dette gjør det litt lettere å kaste, og mer behagelig å sitte. På stillevann er det stødig nok, men jeg slipper ut lufta fra den ekstra puta hvis jeg skal ut på rask elv, slik at sittehøyden blir lavere.
 13. Nope, ikke enda. Er fortsatt i forsøksstadiet med packraft og har kun hatt en tur. Drivanker, snøre til fortøyning, samt et par remmer blir med neste gang tenker jeg. Hadde faktisk en drøy opplevelse: jeg hadde gått i land på en øy og dratt raften godt opp. Så kom en av disse kastevindene og båten fór utover vannet og inn på fastland. Måtte kle av meg til bokseren og barvade i blant mudder og skarpe stener. Klarte meg med nød og neppe, med en oppkuttet tå som resultat. Festlig i etterkant, ikke så artig når det skjedde 😁 Lærepenge: Ikke så dumt å fortøye raften skikkelig før man starter å fiske.
 14. Kan melde meg på i oppoverbakken. Mye stang ut. Sikter på å vinne i innspurten nå. Var ute en tur i dag, og fant til slutt to fisk som vaka litt på lesida av et vann. Fanga begge, og den ene var vel første fisk over fem hg i år. Ble mye glaning i dag, særlig imens det regna som verst. Har du ordna deg drivanker, @Jarle TL? J ville trodd at det skulle gå å fiske fra packraften i bra vind med drivanker, så lenge vinden er jevn og relativt retningsstabil.
 15. Ja, jeg synes våren har vært vanskelig å forstå. Og resultatene deretter! Har prøvd å finne vulgataklekkinger, men har ikke truffet ordentlig. Bare noen spredte duns på bølgene eller noen som blåste forbi i vinden. Var sikker på at jeg var for tidlig ute, helt til jeg reddet en spinner opp fra vannet. Jeg har klart å lure noen få småtasser på vulgataimitasjoner, men en våt vannymfe-imitasjon har reddet flere turer, selv om det har blitt flere abborer og faktisk et par brasmer. (Det var slappe saker!) Ja, det er moro med packraft! Jeg synes den er grei å fiske fra, men er helt avhengig av anker med festepunkt bak meg når det blåser. Drivanker fungerer også.
 16. Dette ble postet i «stiilevannsfiske 2024».Det ble feil,så jeg legger den i «riktig kurv»nå. Elv som huser kun ørret,befinner seg i Åfjord.Flott og delvis skyet vær med 13 grader i lufta.Lite vakkaktivitet.Det blåser en del,så det er sikkert grunnen.Det blir blindfiske med mye forskjellig.Er ukjent i denne elva,så det blir å prøve seg frem og bli litt kjent.Har fisket kun en gang tidligere i denne elva.Fikk en ørret på 1,2 kg.Kilosgrensa er nådd👍.Wollybuggern fungerte,igjen…
 17. Gratulerer! Sterkt jobba 🙂
 18. Det har hittil vært en seig vår etter ørreten i marka for min del. Den varme perioden, etterfulgt av kaldt, vått, blåsete vær, virker å ha gjort klekkingene svært uforutsigbare. Eller så kanskje klekkingene av vespertina og vulgata foregått svært intensivt på tidspunkter man selv ikke har vært ute? Vespertina har jeg bare sett en og annen av, og vulgatafisket har blåst bort. Vanntempen har ligget litt for høyt, og har sunket ned til rundt 17 grader igjen nå. Kanskje det blir et par turer til i marka denne vårsesongen, men må si jeg har hatt flere bomturer enn normalt. Har da lurt opp noe på vulgata, men da tidlig på formiddagen før vinden har drept all aktivitet. Ellers er packraften innviet og det var supergøy! Å fiske fra den i vind er bare å glemme, men et yppelig transportverktøy som kan pakkes med i sekken. Er det flere enn meg som har hatt en tung vår i skogen?
 19. @Bounce din forslag å få under lisene funka! fikk endelig en kort tur til elva, uansett hvor sterk strøm det var, falt de ikke et eneste gang på over en time. Før falt de ut etter noen minutter. Reddet sesongen min 👍
 20. Biller er veldig vanlig å finne på vannet hele sommern, jeg har sett plenty av dem allerede. Der jeg fisker er de ofte rundt 7-10mm, rundt 8 er ganske vanlig. Her er en enkel variant jeg har laget meg et par stykker av. Simple Beetle Krok: TMC 112TR #15. Tråd: Svart. Rygg: 1/8" Evazote foam i svart. Kropp: 2 påfuglherl. Bein: Flexifloss, splittet til passe tykkelse. Thorax/Hodedub: SLF Prism, svart. Sighter: Aero Dry Wing i en synlig farge, her cinnamon. Simple Beetle.mp4
 21. Har opplevd akkurat det samme på et par andre merker. Kombinasjonen av vadere og vadesko er nøkkelen her. Enkelte vadesko sine D-ringer er tilpasset hempene på gravelguards på visse vadere, med blir for korte eller for lange for andre. Eneste løsning jeg har kommet opp med er å bytte vadere eller vadesko. Dersom du har flere; prøv å bytte til noen andre vadesko og se om problemet vedvarer.
 22. Må skjute litt i blinde, men hva med å kroke lengre ut mot tåene, evt. gå under lissene før du kroker?
 23. Har kjøpt Orvis vadebukser og har orvis vadesko. merket at kroken på vadebuksa faller nesten altid av fra kroken på sko når jeg går inn i elva. sko er fult av sand og stein. noen som erfarte tilsvarende og har tips til fiks? prøvde å klemme kroken på bukser litt sammen men det hjalp ikke. vat ikke problem med patagonia bukser jeg hadde før 😇
 24. Hei 😊 Då va turen til Valdres og Begna over. Status vart null fisk og heftig vannføring i elva grunna smeltevann. Var i følge nettside vanlig sommerføring mellom 20 og 60m3, denne helga var de mellom 100 og 120m3. Godt og komme seg på tur men med tanke på fiske vart turen skikkelig bom. Prøver igjen til høsten muligens om de passer seg sånn med vannføring og tid 😊👍
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...