Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Ny sage 890-4 xi3 8wt 9’ selges med ny sage 6080, ny hatch backing og ny rio outbound short intermediate clear tip. Stangen er selvbygget med topp komponenter. Recoil stangringer som er bøybare helt ned til stangen. Ekstremt mye jobb med snellefestet :-). Hadde ikke stangrør som passet :( Strøkent oppsett for sjøfiske både her i skandinavia og tropisk farvann. den ligger også ute på finn.no Gi bud ! Raskest svar på sms 950 59 220
 3. Truls

  Jungel cock

  Denne kan jeg selge
 4. Jeg har bundet og fisket med disse krøplingene. Bundet tro mot mønstrene i artikkelen. For meg ble struts i halen alt for spedt. De røyk av ved avkroking eller når jeg skulle binde på flua. Bandt om samtlige med antronfibrer eller sparkle yarn, ala dette
 5. Se på filmene til Eivind Berulfsen og Ole Martin Gilbu på YouTube. De fortellerr gjerne hvilken flue de bruker. Legg merke til inntrekket de bruker for de aktuelle fluene de nevner. Og husk: Variasjon i inntrekket er viktig!
 6. Truls

  Jungel cock

  Jeg har en nakke hjemme. Kan ta bilde av den når jeg kommer hjem.
 7. Roaas

  Jungel cock

  Virker etter å ha søkt litt som du kanskje må over dammen for å kjøpe det.. Kan selvsagt hende noen her har, da!
 8. Jungel cock ønsket kjøpt
 9. Skal iallefall gå til innkjøp av pattegrisen og vaskebjørn til å begynne med :-) Finnes dessverre veldig lite informasjon om inntrekkteknikk på nettet (Google, Youtube ang nymfefiske..)
 10. Last week
 11. Litt som Rusten har gjort? Det gir mening når du sier det slik som i ditt siste innlegg. Tenker jeg riktig når en klekkerkrok gir flua en kortere profil, slik at de ser mindre ut enn de faktisk er? Ser f.eks at TMC 102y i #13 er 12,97mm lang, mens 2487 i en krokstrl større, altså #12, er kun 11,60mm. Det tilsier jo at en klekker-krok gir en kortere profil, og at du kan i dette tilfellet bruke en større krok og oppnå en kortere profil? I tillegg til det ser jeg på de klekkerne at haletrådene vinkler mer ned enn på en rett krok.
 12. Gode poenger dette. Takk!
 13. LIker generelt spinkle fluer, lett dresset.. fisk som er picky har lettere for å ta dem er min erfaring. Dessuten så sitter mange døgnfluer lett og fint på vannet og da kan de se mindre ut enn de er. Noen er dessuten glad i å vinkle bakkroppen litt opp slik at de ser kortere ut undenifra.
 14. Regner med at du har en grunn til å lage dem mindre enn originalen. Lyst til å dele årsaken?
 15. Fryktelig skjelden at jeg ser sånne som på bildet på vannet. Jeg heller mer mot å lage en slik cripple som en klekker, det er min smak. Og generelt så lager jeg ikke fluene mine større enn originalen, heller litt mindre.
 16. Denne gjør i hvertfall ikke saken noe lysere, hvis de som har skrevet innlegget i steigan.no har rett og det tror jeg :
 17. Roterbar hackle plier fra Tiemco. Hadde en fra Stonfo fra før, slapp materialer altfor lett, men fin til litt mer skjøre materialer. Surret noen fluer med den nye nå: mye bedre kontroll!
 18. Større = mer mat? ;p Som du ser på bildet du posta, så er en krøpling nymfa pluss litt mer - og nymfa er jo litt større enn ferdig flue (dette er vel elementær fysikk?) Om den ferdige flua er X, kan nok klekke, nymfe, pupp og krøpling sikkert streit bindes på X+2. That said, Rune har vel fasit
 19. Se der! Syntes da den var meget lekker. Er pen på en klekker-krok, synes jeg! Ser der at mengden garn er betydelig mindre enn hva jeg har tenkt og brukt, så det ekke rart det var litt pussig utseende på mine. Har lest den fra Hedenstad, ryddig artikkel. Han sier dog ikke noe om hvorfor han bruker utelukkende struts. Noen innvendinger på hvorfor? I ærlighetens navn synes jeg struts var pent, og gir litt den bakenden jeg liker. Den fyller litt mer, og gir litt mer det skall-utseende. Dersom det har ålreit holdbarhet kan jeg digge den løsningen.
 20. Jeg har ikke fasit i det hele tatt, men slik lager jeg "mine" crippleklekkere: Bittelitt antron som slep der ser du. Pål Hedenstad har jo laget en artikkel om det som dette er "basert" på og viser jo 1000 ganger finere fluer, og han bruker struts:
 21. De har vel to eller tre korte og litt tykke haletråder, men det er vel først og fremst en etterligning av skallet man skal fremstille. Noen strå med antron eller lignende vil gi en effekt som kan minne om et skall.
 22. På disse krøplingene var vingen like lang som kroppen, men det ser ikke slik ut ser jeg.. Halen derimot, er for lang. Apropos halen, hva bruker du på dine døgnis krøplinger? Ser at du @Eirik Rusten bruker fibetts. Er det samme mengde og kortere lengde på disse? Tenker siden flua ikke er ferdig utviklet, noen binder inn en ordentlig "bustete busk" bak der, hvis det er lov å si... Ser sånn som på denne under her, så er det jo halefiber, men de ser vesentlig kortere ut enn ved stadiet dun. Hittil synes jeg, basert på hva jeg har sett, at når det gjelder cripple så spriker det myyyye på hva folk mener er ett ryddig mønster. Det bindes de rareste varianter.. Skal prøve å nedjustere halen litt ned på myggen. Flua blir fort veldig stor, du sier noe der..
 23. Det er helt lov å ha hjortehår i vingen på krøplingen. Tenkte bare melde det, så det ikke er noe tvil derigården liksom.
 24. Oki, lag kortere vinge, like lang som kroppen. Halen også, men jeg ville nok brukt noe annet der, blir veldig stiv flue med så mye hår i alle retninger og den blir jo stor. På mygg så kan du bare ha en kort tag av garn bak eller droppe det. Krystal er bra ;-)
 25. Det (eller antron) bruker jeg personlig bare som "nymfeslep" på mine crippleklekkere (og forsåvidt andre klekkere). Altså bare noen få og ganske korte fjon. Ellers blir det stort sett fibbets eller hacklefiber.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...