Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. De er slettes ikke dumme nei. Jeg har brukt en variant med hår av rådyrøre foran også spunnet som hackle. men endte opp på denne her som gir litt renere profil som jeg liker. Til fiske på flatt vann og bare alene så er det topp med bare dubbing foran vingen typ hareøre/maske hår uten noe særlig underull eller ikønndub.
 3. Jeg bruker et lignende mønster ganske mye. De er særdeles effektive!
 4. Har rusla litt i noen vårfluer denne uka som jeg primært lagde til bruk for "dry & dropper" fiske. Men de viste seg å falle i smak hos ørreten og ganske ofte tar de denne like gjerne som nymfa. Jeg liker denne måten å lage vinge på meget godt. Halen er rådyrhår, deretter dubber jeg kroppen (her very nais bever) så legges 2 cdcfjør på som undervinge som tilslutt toppes med rådyr som jeg prøver å spre litt fint rundt så det legger seg som et slør over cdc'n. Thorax er påfugldub. Og legg merke til hacklet!!! DET ER CREE 🤣 Kroken her er Ken Sawada DD1 #12 som er en nokså kort 12'er.
 5. Yesterday
 6. Ja skjønner. Har noen parachutes jeg har tatt fisk på før. Men jeg syns å huske at jeg har sett store og små knallgule døgnfluer klekke samtidig i vassdragene mellom Femunden og Røros. Da klekket jo også ALT samtidig. Danica og Vulgata der elv møtte vann, 3-4 andre typer døgnfluer. Minst 5 forskjellige vårfluer og ymse mygg. Var helt vanvittig, kan hende jeg bare ble forvirret 😁
 7. Dette er ikke rocket science nei. Jeg har ei flue som jeg kaller for sulfurvillii, den bindes på TMC 100 i str 14 og det er en one-size jeg har brukt siden sist på 90-tallet. Sulfurvillii fikser biffen når det er sulphurea, aurivillii og heptagenia dalevcarlica. Har dog en litt mer brunoransje variant i tillegg som dedikert villing men det er nesten helt unødvendig..
 8. Sulphurua kan du binde i str 13 for eksempel. Behøver ikke flere størrelser, bare kroppslengden står i forhold til originalen.
 9. Last week
 10. Derr. Samma opplegget som Rune har shoppa egenrlig, annet merke, via CDON.
 11. Her er en ganske artig gjeddefilm som kan være artig å få sett en kveld i løpet av den mørke tiden.
 12. Lager noen nymfer til stillevann. Og når dere binder sulphurea (Ikke stillevann). Er f.eks å ha dem i 13, 15 og 17 riktig? Eller er det 11, 13 og 15?
 13. Tørr fortom er noe dritt. Prøv å tenk logisk i lepto klekkinger : tidlig på dagen : Fisk av hotspots med nymfer, fisk lett og få kast så du ikke blåser klekking senere. Når det begynner å klekke så er ofte duns riktig og lett . Derimot når klekkingene tar av så er det ofte klekkere som kan redde dagen , eller lette nymfer fisket rett under filmen . Finner du derimot ryddefisk utpå dagen så kan krøplinger og duns igjen være veldig bra . Ellers veldig enig med Truls her , jeg gidder ikke spare med mønstre. I mine vann som er veldig klare og lite myr så er det lite annet enn Marginata , Vespertina og Maur som gir skikkelige klekkinger på denne tiden av året . Da har du plass til alle dem i en skogsboks . I tillegg har jeg med en liten myggboks , og på slutten av perioden også en vulgataboks.
 14. Hmm, aktiv tommel der altså. Alt er vel ok, så lenge man ikke tar det begge veier.
 15. Snakker vi kun om stillevann? Cripples er fint. Men ville nok hatt et dun-mønster i tillegg. Som leptonymfe kan du fiske med en cripple, bare kutte av cdc frontøren og litt av hackelet. Ellers høres resten bra ut Runar. Bind opp noen store streaking caddis i tillegg, så er du veldig godt dekt, om det er stillevann vi snakker om.
 16. Syns de holder dårlig. «Smeltelimsbobla» ramler av etter en liten stund. Og da sitter man igjen med en flytende mohrmyshka.
 17. Fiskemessig er det nok ikke noe poeng å hoppe over noen imitasjoner. Men jeg må jo være ærlig å skrive som jeg har vett og erfaring til. Nevnte i et tidligere innlegg at poenget med å ha få mønstre er å la flua ligge lenger, få godt med erfaring med noen få mønstre og heller fokusere på å finne fisken og det faktisk praktiske fiske. For jeg har blitt stående mye med nesa i boksen og fortommen tørr.
 18. Tok meg selv i å gni inn dubbingen med klokka, hvor både tommel og pekefinger spiller på lag i en aktiv pardans. Pekefingeren er den som får jobbe mest, men tommelen er langt i fra passiv 😑
 19. Jeg bruker krøplinger ganske så mye i skauen. Både mygg, døgnfluer og universalklekker. Jeg synes de ofte funker bedre enn once and away og vespertinaklekkeren f.eks. Som vespertinaklekker har jeg faktisk erstattet den originale med en krøplingvariant som ligner. Ellers sliter jeg litt med tankegangen om at man skal spare seg unna noen mønstre. For min del ville jeg heller hatt en ekstra boks for å ha den flua som trengs i situasjonen som oppstår. Jeg har ikke imitasjoner for ethvert stadie, men vespertina f.eks så er det krøplinger og duns (comparadun/nohackle) i min boks, og nå fylles det på med en variant av dun som står høyere på vannet siden jeg manglet det ved klekking i fjor. Så jeg tar heller et mønster ekstra enn et for lite. Havner jeg i en situasjon hvor jeg mangler noe, så fyller jeg hull som måtte oppstå. Her kommer selvfølgelig lokalkunnskap og erfaring inn for hva man trenger, og innholdet i boksene varieres jo jevnlig om man finner noe nytt og bedre, eller om det er mønstre som ikke funker som forventet så blir de kuttet ut. Men jeg vil helst slippe å havne i en situasjon hvor ei flue jeg hadde valgt bort var den som kunne reddet situasjonen.
 20. Hmmm. Kanskje jeg skal ha klekkere i klinkhammer stil i universalboksen i stedet. Og hvis jeg kommer i mål med den så får jeg heller lage en egen døgnis boks. Skjønner jo at dere har solid erfaring her. Så tar til meg det dere sier. Samtidig så er det verste som kan skje at de ikke tar krøplingene mine. Og det har jeg mye erfaring med allerede
 21. Ingen erfaring med den modellen , men får du prøvekastet den og liker den, hvorfor ikke. Smak og behag er forskjellig.
 22. Dæven, der sørget du for en ny kjøper.
 23. Blir veldig usikker på meg selv og mine ferdigheter foran stikka når jeg leser hvordan flere av dere behersker teknikker som er helt ukjent for meg. Jeg får nøye meg med at sålenge totter og fingre går motsatt vei, eller minst en av dem... under bindearbeidet og ikke i samme retning, så far det duge... Her, en selv-komponert hybride som er et resultat av sankthansorm og mævvr og som fisken i tjennet her hjemme beiter selektivt på...rundt sankthans:
 24. Beste er å legge dubbingen mellom tenna å bruke bindetråden som tanntråd, da kommer det ut perfekt hver eneste gang.
 25. Truls

  Dubbing-surr

  Og jeg som hadde håpet at ingen fikk med seg den episoden. Ikke mitt stolteste øyeblikk 🙃
 26. Hvis jeg bare skulle hatt en flue for vespertina, så spørs om det ikke hadde blitt en nymfe. Ikke at jeg har hatt stor suksess med det foreløpig, men hører at det kan være meget lurt å kjøre nymfe når det klekker som verst. Største ørreten jeg har fått har jeg dog fått på vespertina comparadun, men det var bare flaks og en ryddefisk - uten at det var spes kjempeklekking. Nymfe eller klekker, tror jeg at jeg hadde gått for om jeg skulle bare ha en. Men vespertina er såpass goe/viktige klekkinger at jeg kjører alt, nymfer, klekkere, comparaduns. Skal være klar om jeg kommer over en skikkelig klekking, ja. Har lekt meg med krøpling i elv, men sjelden jeg har dratt det opp i skauen.
 27. Selv bruker jeg begge lillefingrene til å gnu på dubbing. Er litt pæs, men liker å være spess.
 28. Risikabel taktikk er min erfaring altså. Det vil alltid komme situasjoner der fisken er jævla sær og tar kun ett stadie som krøplinger , da er det fett å ha ett par sånne i boksen . Men ikke som standard flue . Og hvertfall ikke på leptoer.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...