Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Viktig med lyd, skulle gjerne likt å hørt
 3. Fekk ei Vision nymphmaniac 103, glede meg til og prøve den, var utrolig lett!
 4. Takk, og svaret er både ja og nei. Den kommer med en plastikk-sak som lager lyd. Jeg likte ikke den, men det er veldig enkelt å ta den av (en skrue) og sette den på om man vil senere. Snella påvirkes ikke av denne da det er et kule/rullelager som står for motstanden. Motstanden er verdig stram i starten men går seg til etter litt bruk.
 5. Hei! Takk for tips om Rio fortommer Jeg bruker i dag som sagt disse i 0X fra Guideline: Hvordan taperingen er på disse fortommene kontra andre har jeg ingen anelse på. Hadde, som nevnt tidligere i tråden, tenkt å gå opp til 0,3, men ser at neste hakk opp her er 0,33 - synes det begynner å bli ganske tykt både for knuter og Sunnmørs sjøørreten generelt
 6. Prøv 15 fots steelhead fortommene til Rio. De har ganske grov bunndel som hjelper deg med å få bra overslag på fluene. Synes den er lettere å kaste med enn flere 9 fotere sålenge vi snakker normale fluer. Godt fortynget krever litt kortere ofte Selv synes jeg mange av fluelinene til bruk i sjøen har litt mye fonttapering så man kan fint kutte av litt(30-50cm) . Hvis man ikke er avhengig av løkka som fabrikken lager da. Og fortomsringer er gull !!
 7. Takk så mye for svar, alle sammen Da går jeg over til å bruke microringer i stedet for løkke i løkke. Crawford-knuten så jo meget enkel ut - den skal jeg prøve!
 8. Halv-gøy med «hekling», men boksefyll blir det ikke
 9. Fyller på i nymfeboksen #14 i forskjellig vekt, pluss noen tolvere.
 10. Det har funket helt fint til mitt bruk Når jeg fisker med tørt så setter jeg gjerne på en bit 4x i ringen før jeg knyter selve spissen av 5/6x til den med kirurgknute. Når jeg fisker streamere så blir det bare spiss rett i ringen.
 11. Crawford ja! Som bygger mindre og har bedre bruddstyrke. Jeg bruker kun denne på tørrfluer, men har ikke testet den mot tippetringen. Må testes neste sesong :-)
 12. Får heldigvis bundet litt. Trenger sårt litt påfyll i boksen
 13. Jeg har brukt tippetring i 2 hele sesonger nå, rundt 130 dager fiske med det. Røket 4 fisk som hadde gått til skogen samme hvilken knute.. Bruker crawford på begge sider av ringen.
 14. Truls

  Trattflugan

  Synes disse fluene utgjør et artig tillegg i flueesken. Prøv den som bundet her eller med fersken marabou, pearl hvit dubbing og lys rosa chenille.
 15. En luring dette her Spennende inntrekksmuligheter, helst med begge hender
 16. Jeg syns det hender sluk-knute er litt utsatt for grader i tippetringen, så jeg foretrekker duncan loop (aka uni-knot. Google/tube - is millions) til tippetringer. Når jeg skal stramme trekker jeg først sammen knuten på fortommen, og flytter den ned til tippetringen uten å dra i selve fortommen. Da skjer den siste skikkelige oppstrammingen uten at noe sene må gli over overflata på tippetringen mens jeg drar i fortom og tamp. (Dette er vel helst et problem med tynn tippet da ...
 17. Tynt dresset klassiker som jeg tenkte å ha noen av i boksen
 18. Microring funker meget bra. Har 1,5 mm ring når jeg fisker sjøørret. Dobbel slukknute i ringen på begge sider. Husk å fukte knuten ved stramming og det trengs ikke mange runder når man knyter slukknuten. Jan m er verd å lytte til. Meget god instruktør og kaster.
 19. Jeg er også glad i tippet ringer, og benytter de ved brunørretfiske og sjøørretfiske. Det er flere merker/leverandører å velge mellom, og de finnes i forskjellige størrelser. 2mm er mest allsidig, men f.eks RIO har de opp i 3mm. Her er et eksempel på en type på 2mm: Jeg benytter vanlig slukknute (clinch knot) når jeg binder fast tapert fortom i ringen. Samme knute for tippet mot ring.
 20. Har du en link til et slikt produkt, @RolvS? Hvordan er det å knyte noe så tykt som 0,30 FC i en slik ring (regner med de er små). Fluorcarbon er relativt stivt føler jeg... Og hvilke knuter bruker du?
 21. Tippetring jeg hadde ikke brukt kortere tid på å skifte tippet med løkke-i-løkke kobling, enn det jeg bruker bare ved å knyte på tippet på tippetringen. bruddstyrke til «tynn» tippet i en sånn løkke-løkke kobling vs tippetring er kanskje og en greie.
 22. Hei, Jeg takker så mye for veldig gode svar! Med så lite SØ som er i Ålesund så er det sjeldent at jeg får gleden av å kaste på vakende fisk, så presentasjonen i seg selv er det jeg tenker minst på. Grunnen til at jeg spør om dette er mer for å finne en lengde på spissen som er mest mulig håndterbar når kasteteknikken ikke er finslipt enda. I tillegg ønsker jeg å minimere sjansen for at jeg må ta 2-3-4 trekk i snøret før flua begynner å bevege seg etter at den har landet på vannet (Ja, jeg sliter med grisehaler ) Jeg vil berømme Jan Myhre som tok kontakt med meg på Facebook og gav meg mange gode tips! For å oppsummere hva han skrev til fremtidige lesere av denne tråden, så var hans anbefalte lengde på spiss helt nede i 60 cm, altså en totallengde på fortom og spiss på til sammen 10'. Han kom også med et poeng at jeg måtte prøve å unngå for lange lengder over samme dimensjon. Jeg skal uansett kjøpe meg noen flere taperte fortommer snart, og jeg vurderer å gå et hakk opp i dimensjon fra 0,28 til 0,30 for å få større forskjell mellom dimensjonene på fortommen og dimensjonen på spissene jeg bruker. Jeg tror jeg er relativt innenfor på de lengdene jeg vanligvis velger når jeg spleiser på spiss. Det er bare at enkelte ganger så føler jeg at jeg treffer perfekt på lengde og at det er enkelt å kaste uten noe krøll og av og til føles det ut som at spissen "henger etter" som at den er for lang. Frustrerende. Jeg vet at det er 99,999% manglende kasteferdigheter, men om jeg kan eliminere den 0,001% som kan ha med feil lengde/dimensjon så ønsker jeg det - derfor skrev jeg dette innlegget. Jeg skjøter forresten fortom og spiss med Perfection loop - altså løkke i løkke. Kan dette ha en negativ effekt på noe? Jeg gjør dette rett og slett for enkelheten sin del. Jeg får ofte knuter og krøll på selve spissen, og da er det fryktelig mye enklere å bytte spiss på denne måten enn å måtte "spise av" en FC-fortom til 109 kr hver gang. Noen tanker rundt dette?
 23. Earlier
 24. Det virker som et flott oppsett du har Odd Martin. Jeg ville begynt med den 9' taperte fortommen du har, og satt på ganske kort spiss nå i starten. En meter holder i massevis. Så kan du øke den opp til 1,5m når du klarer å strekke hele fortommene gang på gang. Ellers enig i hva Truls skriver.
 25. Man skal definitivt ikke undervurdere å ha tro på det man driver med. Det er det absolutt viktigste man har med seg på fisketur. Merkelig egentlig, om fisken er der, ser flua, er sulten og ikke tar, så setter man på flua man har skikkelig tro på, og bang!! Så sitter den. Hvordan i huleste merker ørreten det..? Et av mysteriene vi forhåpentligvis aldri klarer å finne svaret på. Kan ha noe med å gjøre at man trekker mer statisk og monotont når man ikke har troen på det kanskje. Ikke vet jeg. Men det er absolutt noe i det, det er også min erfaring.
 26. Alt handler vel om om trua på flua. Man fisker en flue mer fokusert og effektivt hvis man har skikkelig trua på den. Min (og flere andres påstand). Men helt enig altså. Jeg har fiska masse med Jiggy. Aldri fått SØ på den. Bare makrell og horngjell på den.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...