Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. I dag
 3. Jeg tror det absolutt gjelder regnbue også. Men stort sett så biter de på en eller annen krok og tas med hjem til middagsbordet før de går noe særlig ned i vekt.
 4. Det er så vidt jeg forstår mye som tyder på at stor brunørret sulter (stort sett ihjel) om den settes ut. Det er tydeligvis annerledes for regnbue? (spørsmålstegn!)
 5. Det er vanskelig å vurdere hvor lenge en båge har fått gå i vannet før den evt fanges. Noen oppdrettsanlegg fokuserer på å avle opp pene fisker, mens andre har fokus på fore opp størrelsen på bågene. De sistnevnte får ofte de karakteristiske runde eller ikkeeksisterende finnene. Dette skyldes trange oppvekstvilkår og småspising fra andre fisk. Etter min erfaring fra dette fisket så er nyutsatte båger ganske lite interessante å fiske på. De biter heller på en rød ulltråd enn en lekker tørrflue. De som har blitt satt ut mindre i størrelsen, men som har fått gå en stund (over et år) i vannet, får en mer naturlig oppførsel. Disse konverterer til å spise naturlige insekter fra vannet de bor i.
 6. Jon Våbenø

  Rio InTouch Perception wf5f

  Har du fremdeles dette snøret?
 7. Sveinung

  Bare et kast til

  Hei :-) Kan du ikke bare skrive hva du vil ha for boka? Så er det opp til folk om de vil kjøpe den eller ikke.
 8. I går
 9. Truls

  Gjeddefiske

  Gjedda holder ut i varmen, og i dag hadde jeg med meg et nytt snøre i flyt som måtte prøves. Hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle ta en periode med popper, og det angrer jeg ikke et sekund på, for gjeddene nølte ikke med å ta i overflaten en periode, og fisk mellom to og drlyt fire kilo fikk jeg flere av og noen av disse gikk klar av vannet når de tok. Den ivrigste satt på tredje forsøk til tross for at den stakk seg første gangen. Den ville virkelig ha den popperen Du stikker ikke hånda inn der for å løsne kroken...
 10. Hovedsaklig klasse 8, 9 eller 10 flyt men alt av interesse.
 11. Siste uke
 12. Bounce

  ØK: Loop CLW / XACT 5eight

  Snelle funnet.
 13. Terje Bendiksby

  Ny stang - noe spørsmål

  Litt mix up av meg med navn: Ellers er den dyre av glassklingene hans meget bra og Bloke sine emner er også i en klasse for seg selv. Men som sagt jeg har ingen kjennskap til guideline stengene, bortsett at jeg vet de har mye bra , det har også der nevnte merkene. Valget kval.
 14. Truls

  Fiske etter Havabbor

  Fikk lysten til å dra en liten tur i fjorden i dag, noe jeg ikke var alene om for å si det pent... Hadde lyst til å prøve et område hvor jeg så en del havabbor i fjor, men ikke nåde ut til fra land. Så da hev jeg gummibåten på taket og satte kursen mot kysten, som ca en million andre har gjort i dag. Men akkurat det området jeg tenkte på lå 'litt i fred' (føltes som å fiske blandt badende og båter allikevel) og etter å ha fisket en stund så var det litt jaging litt for langt unna. Jeg rakk ikke frem, men kjørte ut for å la meg drive innover noen grunne topper, og når jeg var nesten helt inne på land så var det hugg! Ingen voldsom fight akkurat, men litt motstand på kort hold før havabboren kunne avbildes og settes ut igjen. Ikke værst midt på dagen med masse båttraffik og badende horder.
 15. Jeg vil anbefale Hardy 4000 DD, den har i hvertfall vært helt ypperlig for meg. Veldig deilig lyd, har ikke fått bruk for bremsen i noen utpreget grad, men den virker stabil og stram. Det er vel diskutert hvor mye brems man får bruk for på en sånn snelle uansett til det fisket der snakk om, mistenker egentlig at fortom, flueknute eller andre faktorer ryker før snella får kjørt seg veldig, men dette er kun spekulasjoner fra meg. Uansett så virker snellen solid, lett og har digg lyd, ser fin ut, og ikke minst rommer den typen line jeg har helt perfekt.
 16. bushman

  Experience vs Fario snørre + tips til snelle

  Det var synt, det var veldig fint om jeg kunne prøve Experience vs Fario, jeg ville ikke kjøpe noe uten å prøve. Jeg få ta et par tur innom marka og om det blir vanskelig å få til vannkast, så kan jeg vurdere å prøve / kjøpe Fario også.. Jeg har ikke nevnt at jeg også fått nytt snelle. Grunn til at jeg så etter nytt snelle var at selve håndtak på Farioen likte ikke snellefeste og den har beveget seg under kast, noe som var ikke behagelig. Opprinnelig snelle veide 170g uten flytelinje. Jeg har sett på både Fario 4-6 snelle (120g) og Hardy 3000 FFDD (96g). Fario var et fint snelle og balanserte bra på stanga, mens Hardy var lettere, jeg likte design bedre, og den var billigere enn Fario. Selve ekstra spool til Hardy var billigere enn den til Fario. Denne versjon av Hardy mangler et ordentlig brems, men i og med at jeg tviler sterk jeg får brukt backing de neste få årene (les: stor fisk ), så syns jeg det holder massevis med et lett og fin snelle laget av ALU.
 17. Hei dere! Jeg har sett at det er noen tråder om regnbueørretene i Sverige - men har ikke funnet noe som går spesifikt på det jeg lurer på.. Iallefall, jeg bor ikke langt fra grensen til Sverige og prøvde regnbågen første gang i fjor. Det som jeg stusset på er at i samme vann så virker det som om kvaliteten er veldig varierende på fisken. De to bildene jeg har lagt ved er av to båger (største 3kg, minste 0,5 kg) som er tatt i samme vann. Er det noen som har kunnskap til å vite hvor lenge disse kan ha gått i vannet, siden den største ser ut som en typisk fjøsørret og den minste (ifølge mitt hue) ser igrunn ganske pen ut, finner og kondisjon tatt i betraktning? Det som også var interessant er at magesekken på den minste var full av innsekter, og den største hadde helt tom magesekk. Spørsmålet er altså om noen har kunnskap om man kan tyde fra fisken hvor lenge den har gått i vannet? eller om dette er bare et spørsmål og riktig ernæring? Hvis noen skulle lure - begge fiskene er døde på bildet,og spist.
 18. Okei, skulle evt lufte en idè om du ville prøvekaste Fario før du kjøpte.
 19. bushman

  Experience vs Fario snørre + tips til snelle

  Ja, jeg kjøpte Experience.
 20. Har du kjøpt snøre enda?
 21. bushman

  Experience vs Fario snørre + tips til snelle

  Takk alle for svar. Da har jeg vart hos Gero og de hadde Experience, 4-cast og High Water på prøvesnelle. Jeg har prøvd alle tre, 4-cast syns jeg var mest vanskelig å kaste med, High Water var i mellom og Experience følte jeg desidert var den lettest å kaste med. Fario hadde de ikke til å prøve, noe som er synt men jeg var glad jeg kunne kaste med de tre. Takk for alle tips!
 22. Jan_Haukaas

  Experience vs Fario snørre + tips til snelle

  Jeg har en Fario CRS #4 4 delt og en Experience line. Synes comboen funker knall, som nevnt er klumpen litt lang. Det vil si at det nødvendigvis ikke er snøret du tar med på de aller trangeste plassene. Jeg har likevel, etter ørlitt trening, fått bra sving på vannkastene. Presenterer utrolig lett og fint. Har ikke prøvd Fario snøret nok til å mene for mye om det. Har en Fario LW 46 snelle i bronze til CRS'en Nydelig snelle. Jan
 23. Jeg har Fario i WF #5 på min Hardy Shadow #5 og Ultralite 4000, jeg synes det har fungert greit, men må ærlig innrømme at jeg synes fario virker for «lett» for mitt vedkommende. Jeg synes det tar litt tid å få ordentlig fart på det, sånn sett synes jeg 4Cast var ett bedre snøre. Da tatt høyde for at jeg brukte samme kasteteknikk på begge to. Jeg har bare en teknikk..... Har også testet Rio Single Hand Spey WF5 på Fario-stangen til en kompis, og det kastet nesten seg selv, så har gått til innkjøp av det. Får se om det var stangen eller snøret da.
 24. Rolv Seehuus

  Experience vs Fario snørre + tips til snelle

  Har begge. Fario-snøret står tilfeldigvis på en Hardy Ultralite DD3000... De passer bra sammen i alle fall Fario har 10m klump, Experience har 13m. Experience trenger følgelig mer plass og (i mitt tilfelle) bedre timing for å vannkaste hele klumpen. Jeg foretrekker Fario om jeg vannkaster, exp om jeg primært skal overhåndskaste. /r
 25. Bloke sin xl50 er en god klinge, du må riktignok på ebay for å få kjøpt den.
 26. bushman

  Ny stang - noe spørsmål

  Tusen takk for tips. Jeg finner ikke Dual helix fra Taniwha rodwoks, den jeg fant heter s-helix. Men, jeg ser jeg har skrevet litt feil, jeg mente et mykere stang som Fario Classic (eller enda bedre den gamle original Fario stang) i #5. På sider til Bloke fant jeg ingen blanks og jeg finner ingen overordnet beskrivelse av hvilken Taniwha stang har hvilken aksjon så om dere vet om et slik blanks blir jeg glad for tips.
 27. Har noen erfaring med Experience vs Fario snørre i #4? Tenkte å oppgradere flytelinje til Fario CRS #4 6-delt stang. Jeg har per dags dato en XS Snowbee Delicate presentasjon i #5, som veier 9.4g og ser at Fario snørre i #4 veier 10g mens Experience veier 13g. Sånn sett så er Experience kanskje et logisk valg. Men: Jeg fisker meste parten i skogsvann med ofte begrenset plass til bakkast, så linja må bli også god å kaste vannkast med. Såvidt jeg leste så egner seg Fario snørre bedre til vannkast enn Experience. Stemmer det? Hva er deres erfaring? NB: jeg er ikke verdens beste fluekaster og jeg ville ikke kalle meg erfaren kaster heller men jeg lærer fort... Jeg også mottar med stor takk tips til et snelle. Jeg tenkte i utgangspunktet Hardy Ultralite FW DD3000 (jeg har også en #3 stang og ønsker å bygge et #5 stang selv) - den er lett så jeg antar den balanserer bra på carbon stanga, har fint design og koster ikke verdens penger, men som sagt, jeg er åpent for forlag Takk!
 28. Roaas

  Laksefiske 2018

  Har tittet litt på insta i det siste, og det som er krise er at i feeden min så popper det opp den ene ville laksen etter den andre. Det virker som "alle" får det. Stod en tur i Lærdalselva i håp om å få på en storlaks, stod å kastet i 3t (riktig nok variabel kvalitet på kastene, men dog), og bare tanken i seg selv på at det plutselig skulle rive av sted, var nok motivasjon i seg selv. At man blir hektet av en sånn opplevelse tviler jeg ikke litt på engang, men er det verdt 12t med kasting for en laks på 10kg? Jeg tror fanken meg det...
 29. Truls

  Laksefiske 2018

  Tror vel det siktes til hvor heftig en fight med en storlaks kan være, og at man ikke blir den samme igjen etterpå. Det er sterkt vanedannende, og det er vel få som som har kjørt en stor laks som ikke blir hektet og bruker mer og mer tid på å oppleve kicket igjen For min del så ble jeg rett og slett lei av akkurat den jakten. Men hvem vet, kanskje kommer lysten tilbake en gang. Men nå er den fraværende rett og slett.
 1. Last inn mer aktivitet
×