All Activity
- Yesterday
-
Ei flaske dry-dip per flue, så er det 🏆
- Last week
-
Nydelige fluer, men flyter disse da 🤣
-
Nydelig og klassisk! Pent arbeid!
-
Fyller opp boksen til sommaren: Black & Blae og Silver Dun er to siste som har fått plass, manglar fortsatt eit par mønster, men det kan bli ein god sesong!
-
-
Ja, jeg ville nesten prøvd en euro stang og fisket "dropshot" med et sånt sylinderlodd på 3-4 gram nederst. Og et par nymfer på avstikkere ovenfor. Høres ekstremt ut, men rett under en foss er jo et ekstremt sted for fluefiske.
-
Nymfefiskeren ville anbefalt lang, tynn spiss og tunge fluer, type larva med kulehode. Kast i fossen med slakk i spissen og håp for det beste.
- Earlier
-
Rolf Bøen joined the community
-
Hei. Før eg begynte med fluefiske var de aktivt fiske med mark og søkke som var fotetrukket i elv. Fisket somregel i små/mellomstor elver med kulper, stryk og små fosser. Fisken tok ofte i dypere deler av kulpen og ned mot stryk. Synes de er vanskelig og kjenne om fisken tar om ein kaster inn i fossen, kansje på grunn av mykje bevegelse i vanne og vanskelig og ha kontakt med kroken dei første meterene av driftet. Alternativt og ta inn line men vil da miste mulighet til og fiske av den delen av elva som er på andre siden, og vil ikkje få naturlig drift. Vil tru du trenger lang fortom og spiss, tunge nymfer og ein god del bly for og komme deg ned til fisken. Kansje prøve og stå lengst mulig opp mot fossen, for og unngå og kaste oppstrøms? Bedre kontakt med fluene muligens. Usikker på de om at dei ikkje spiser i fossen. Trur eg har fått fisk ganske nærme vertfall, men om eg har fått ein fisk rett under fossen er eg usikker på, skal testes neste tur i elv, med nymfer 🎣 Mvh Ruben
-
Jeg vet helt ærlig ikke, tror jeg har hørt at de ikke eter der. Har du prøvd å kaste fluene inn i fossen, så vannet drukner de raskere. Kanskje det hjelper å få de fort nok ned.
-
Jojogg08 started following Hvordan fiske med flue i fossekulper?
-
Hei! Jeg har funnet et sted hvor det står stor fisk. Problemet er at de står kliss inntil fossefallet, og ganske dypt, prøvd å fiske med steamer og nymfe men virker ikke som flue oppholder seg lenge nok der hvor den store fisken er. Noen som har noen tips og triks?
-
Dette er veldig bra! Prøve å tolke forholdene, og tenke som fisken. Og lykkes! Det er mye bedre enn å stå og blindfiske. Gratulerer med fint resultat!
-
Hadde en artig opplevelse som en relativt uerfaren fluefisker i går. Siden jeg ikke har noen jeg kjenner til å lære meg, så blir det med info fra her, og podcaster osv. For å så prøve og feile i felt. I går fikk jeg årets første ørret over minstemålet etter 6-7 bomturer. Dette var i et lite vann i nordmarka, med høy vannkvalitet (har marflo) men allikevel en god del torvkanter. Det var meget sporadiske vulgata klekkinger og noe mindre jeg ikke klarte å identifisere. Etter å ha fist litt rundt på torvkantene, studert de og tatt noen kast virket det litt dødt. Jeg har hørt at ørreten vil ha tilgang på mat, men også gjerne en mulighet til å søke trygghet/stikke av. Jeg tenkte da at siden det var langgrunt ved torvkantene, og fullt solskinn, at ørreten sikkert ikke gadd å komme hit med mindre det klekket som bare faen. "Ørreten er sikkert litt feig i dag" sa jeg til meg selv. Så jeg skimtet ei liten klippe (dyp) på andre siden av vannet, hvor det hang en bjørk ut i vannet og ga "cover". Jeg tenkte at der må det være fisk akkurat nå. Jeg gikk ned ved siden av klippen og kastet en vulgataimitasjon sidelengs under bjørka, hvor ørreten hogg på etter et par sekunder. Utrolig deilig å implementere informasjon fra internet, bruke hodet, og få resultater. Takk Tok ikke bilde dessverre, orket ikke fiske frem mobilen. Fisken var 27cm og i god form.
-
Jørgen R joined the community
-
Magnus CJ joined the community
-
Er nok litt lite på den røde, den helblå er det lyset som lurer. har laget ulakert test surring med ring.
-
Er de med CP litt ujevne i fargen? Fikk litt slike effekter, tror pga for få runder med CP eller gammel flask (vet ikke om sistenevnte kan ha noe å si).
-
Test ferdig. 2 surringer med samme tråd i de samme fargene som bildet over. Har brukt fargeforsegler ( colour presserver) på den venstre av de to med samme tråfarge. Størst forskjell ble det på den blå og på den røde. Den blåe lengst til venstre med fargeforsegler ble nesten helt lik som stangende som skal bygges. Holder en knapp på den.
-
Må finne et stang emne fra en knekt stang for å gjøre en fargetest ved lakking. Halve surring med fargeforsegler, før jeg bestemmer meg. Stangen lengere opp på siden her som tilsynelatende ser ut til å ha brune surringer er egentlig orange tråd. Den jeg har på testen her er mere rød.
-
Syns den med blå/lyseblå var nais - men det blir jo et helsike å få det konsistent 🙃
-
Jeg syntes oransje og blå er pent sammen, minner meg om stranda og gir gode vibber.
-
Endelig igang med xpng 9,6 4. først noen tester med farge på surringer. Har egentlig bestemt meg , men legger et ved bilde av alternativene.
-
Jarle Fredagsvik joined the community
-
Selmer67 joined the community
-
Oda Aasen joined the community
-
Jeg gikk for guideline sin 😊 har ikke fått prøvd den enda. Men jeg syns den var lett og fin så tenker det blir perfekt på fjellet/telt-turene
-
Solid poeng. Ikke lett dette! For overvektede liner med rolig tapering vil også smelle hardt
-
Jeg syntes jo at Single hand speyen, var god på vanlige kast også. Basically vil en line som XO, med mye vekt i front være bedre på å få ut større fluer og nymferigger med dupp osv. Men vil lande hardere i vannet med små fluer. På den annen side så kan den rulle over lengre fortommer, så du kan kompensere på den måten. Jeg tenker at en mindre aggressiv tapering er flott på en myk stang, siden den er lettere å spenne opp uansett.
-
Så en gjennomgang av Klinkenberg hvor han sammenlignet SA mot Rio Technical trout. Da er SA faktisk tyngre og tykkere. https://farbank.com/products/rio-elite-technical-trout Rio lina er ikke like rå på vannkast. Men god nok. Ser også at Singel hand Spey sin profil er laaaaang. 18 fot gradvis økning. https://www.sportfish.co.uk/rio-elite-single-hand-spey-floating-fly-line.html?nosto_source=cmp&nosto=660671309&_gl=1*g0dst8*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjw87XBBhBIEiwAxP3_A1r-sW8FKunYnxyS9JFoKfgJZPU9baAkuoGV1dH96MVtXojjVSlCxxoCfyoQAvD_BwE&gbraid=0AAAAAD-rmTA8YNGfVrSfZanOHpzkbh7bs Utfordringen blir sånn sett å vurdere om vision vil være bra nok som den er. Vannkast er mer en backup for meg og overhode benyttes i 90% av tilfellene. Synes ofte at SA og Rio er en halv til hel klasse tyngre enn jeg ønsker. (Derfor er singel hand spey solgt)
-
Jeg brukte en Patagonia Atom sling i flere år. Den er åtte liter, og jeg hadde plass til det jeg ønsket av stæsj samt matpakke og en liten thermos. Men med en gang jeg ønsket “bitte litt mer” på tur, ble den knapp. Så nå er det sekk og GL Experience vest som gjelder. Jeg har kjøpt en chestpack (visions mycket bra) som jeg skal teste i elva i sommer - denne fungerer også bra sammen med sekk. Sitter høyere på brystet, så man kan vade dypere uten at stæsjet blir vått.