Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Content Count

  2709
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Eirik Rusten last won the day on May 10

Eirik Rusten had the most liked content!

2 Followers

About Eirik Rusten

 • Rank
  aka MrHunk
 • Birthday 08/28/1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Son
 • Fornavn
  Eirik
 • Etternavn
  Rusten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eller ha med et liggeunderlag på sekken, slik som jeg har sett noen som har.
 2. Brukerfeil, som vi programmerere sier Tipper du knyter dårlig og ikke tar nok spytt. Vi snakker minst 2 kubikk spytt altså, og minst tre runder knute.
 3. Jo, takk for det. Synes det er digg å få fisk, alt må ikke være svært. Koser meg glugg med alle fisker, jeg. Men jeg er jo stolt som en hane for alle store fisker jeg får (derfor skrytebilder overalt)
 4. Blir sikkert bedre lengre inn på spolen
 5. Har hatt en grei start på årets sesong. Bare noen få turer så langt. Første bildet viser en fisk som jeg var særdeles heldig med. Det hadde vært en lang dag uten at jeg hadde fått verken stort eller smått, og trua på noe som helst var vel strengt tatt borte vekk. Det var veldig lite aktivitet, og etter å ha vært innom flere vann så jeg tenkte å bare fiske av noen meter med minizonker i et lite vann jeg kom til. På første kastet der ble det bom stopp på lina, og jeg trodde først jeg bare satte meg fast. Merket dog fort at det var fast fisk, som var veldig sterk. Den dro på og skulle absolutt inn under torva rundt om og jeg måtte holde hardt igjen for at den ikke skulle sette seg fast under der, eller vikle seg inn rundt en stokk uti vannet. Fikk den tilslutt i håven, og ble litt overrasket over at tjukkasen var såpass som 1,4, "nesten" 1,5 (som man gjerne sier). Veide den to ganger for å være sikker Neste fisk er 9 hekto, og synes den var såpass fin at den fortjente å bli lagt ut her. Ble tatt på minizonker den og, atter en dag med lite aktivitet på overflaten.
 6. Kan være lurt å ta med når du skal dra
 7. Her tror jeg du er inne på en meget interessant tankerekke...
 8. Tror ikke jeg hadde turd å dra til fullstendig ukjente plasser, i alle fall ikke uten å ha muligheten til å backe tilbake til mer kjente om det skulle vise seg å være skjit der. Jeg har hatt en tur eller to for en del år siden før jeg ble bittelitt kjent rundt om, som medførte en del kjøring. Feks Hemsedal, Rena, Røros på en tur; ble litt kjøring og mye speiding, lite fisk og fisking kanskje, men ble jo kjent. Dersom jeg hadde hatt en veeeldig god sesong før 20 juni, kunne jeg nok gamblet litt mere, men det er jo sjelden jeg er såå fornøyd Nå tror jeg vi har funnet et veldig bra område som gir mye variasjon og store muligheter. Har kanskje ikke truffet 100% på klekkinger/forhold ennå der, men det gjør vi jo i år
 9. Dette bruker jeg ofte nå på starten av sesongen: Mini zonker CDC mygg Maur diverse Danseflue Daddy Buzzer Comparaduns for vespertina
 10. Har kjøpt noen Veevus 14/0, men har egentlig ikke bundet noe særlig med den ennå. Virker svært tynn og fin den?
 11. Tja, hvor skvetten er egentlig fisken? Mange plasser er det jo særdeles sky fisk, og alt skremmer dem. I en elv oppi fjellene så var det svært lett å spotte fisk i elva, og man så med en gang man kom inn i synsfeltet deres. Da bråsnudde de og fant på andre ting. Ganske langt unna, selv om bredden var et lite nivå over vannfilmen. Her var det ytterst nødvendig med max 6x fortom feks. Noen steder er de mere i gi-faen-humør, og jeg har fisket på kilosfisk som regelmessig vaket 80cm fra der jeg satt på torvkanten og i utgangspunktet peivet en del med stanga (tok ikke den da tilslag så nært ble litt vanskelig). Vaking innenfor 2 meter fra der jeg står skjer både titt og ofte, så det er ikke heeelt sikkert de blir redd selv om de faktisk burde se deg. Har personlig mest inntrykk av at lyder og dunking i torva skremmer mer enn bare tilstedeværelse. Den gyldne regel er vel å være forsiktig uansett Og kanskje fiske av steder som man har tenkt å stille seg på før man går dit. Når det gjelder farver har jeg ikke mange svært forskjellige av en flue. Varierer oliven feks med forskjellig type kropper, som dubbing, biot og kanskje stretch tubing. Sjelden jeg gidder å ha flere med litt forskjellige dubbingfarver innenfor samme "type". Da har jeg heller et par forskjellige størrelser, og kanskje noen med litt bling feks. Noen ganger er farge tilsynelatende veldig viktig, det har jeg sett når fisken tar dunsen som gjemmer seg nederst i boksen og egentlig bare har bittelitt annen farge enn de 10 andre som har vært prøvd. Kan jo være 100 andre ting som også er med på å få fisken til å ta i disse situasjonene, er ikke bestandig lett å vite. Følger ikke akkurat så nøye med hvordan sola er og hvordan jeg står i forhold til den og slike ting, her er det rom for store forbedringer.
 12. Hei I skauen tror jeg nesten jeg bare bruker en: Andre som jeg har i boksen er veldig lik denne (ikke like bra selvfølgelig), og tanken er ofte da på elvefiske: Har kropp med biot, eller vanlig dubbing - kanskje med litt flæsj. I skauen blir dog disse nesten aldri brukt. Jeg har de opp til ca #14, mindre enn det bruker jeg comparaduns. Fisker vel nesten aldri på Marginata, og da er fort klinkhammers som brukes. På Vespertina er det mest klekkere og nymfer og comparaduns. De andre som klekker på sommern er vel ofte ganske små, så da blir det comparaduns. Etter juli så er det nesten bare daddy på fortommen, men skulle det dukke opp noen større døgnfluer, så har jeg jo noen få "standard" parachutes som sikkert funker.
 13. Eirik Rusten

  Dag og natt

  Ærlig talt. Vi er da alle skikkelige entomologer, er vi ikke? Da bruker vi hverken "norske" eller "svenske" navn når vi snakker om ephemeroptera og trichoptera.
 14. Er vel ikke noe poeng at andre gjør det, om vi får til å gjøre det innad i foreningen vår og alle sammen får mer verdi i Klekkedatabasen? Om du har noen som kan dette med apps på iPhone og Android, og som gjør det på frivillig basis for evig fritt medlemsskap og minst en vældi søt flue fra Rune, så er det bare å sette personen i kontakt med meg, så kan vi drudle frem noe kult basert på data'en vi har Og alle medlemmer vinner!
×
×
 • Create New...