Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Posts

  3599
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  176

Eirik Rusten last won the day on July 6

Eirik Rusten had the most liked content!

5 Followers

About Eirik Rusten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eirik Rusten's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Bidragsyter Fluedatabasen Rare
 • Flott bidragsyter Fluedatabasen Rare
 • Extremely Popular Rare
 • Posting Machine
 • Collaborator

Recent Badges

2k

Reputation

 1. Er på ingen måte noen ekspert på fortommer, men jeg bruker vanligvis en 4x ferdigtapert fortom på 12 fot som jeg (sikkert dumt nok) kutter av en fot på. Jeg vil ha en tippet-ring på som jeg knyter en bit 4x på, og deretter skjøtes en 5x spiss på. Justerer litt om jeg skal ned på 6x. Har også brukt 3x ferdigtapert fortom, som kanskje (?) blir riktigere i dette oppsettet. Hvis den taperte fortommer slutter i 5x, er det kanskje dumt å sette på spiss i samme tykkelse - ser for meg at taperingen blir noe feil da?
 2. Har (nesten) bestandig på vadere når jeg fisker, selv om jeg stort sett IKKE faktisk vader i skogsvann. Det er nesten et must om det er myr og slikt, kjekt også om det er en bekk man må over eller om man plumper litt eller setter seg på kne. Det føles helt rart å fiske uten, det er noen år siden nå - og da var det i ett vann som blir besøkt 1-2 timer litt sånn halvhjerta og så er det hjem. Som regel drar jeg til flere forskjellige vann på en og samme tur. Det finnes "ultralette" vadere som kan være kjekt om man tenker på vekt og slikt, de tåler nok litt mindre bush men er lette og fine.
 3. Hurra! Nå er det like før. Alle har blitt fordelt rundt på rommene, og du vil få informasjon om hvor du skal ligge når du kommer til Åstjern. Har du glemt å be om å få sove på samme rom som BFF'en? Det kan fortsatt være mulighet, så send meg en melding. Oppmøtetid på Åstjern er mellom kl 16 og en stund før kl 20 (foredrag). Når du kommer dit finner du en i styret slik at du kan registreres, og få vite hvor du skal sove. Det er sikkert flere som har noen teknikker eller fluer som vises rundt omkring på bordene, så her er det bare å følge med, spørre og evt tilby å vise sidekompisen et triks eller to. Om du trenger hjelp til noen grunnleggende teknikker, er sikkert de fleste interessert i å hjelpe deg. Er bare å spørre! Hva bør du ta med deg? - Bindesaker (duh). Skulle du glemme noe, så får du sikkert låne noe. - Skjøteledning og lampe. Er du som meg så trenger du 89 millioner lumen for å klare å binde på krok 4, så medbrakt lys er lurt. - Sengetøy eller sovepose. Det er dyne og pute der, ta eventuelt ditt sengetøy over beskyttelsen som allerede er på. - Ta med egen mat til frokost, lunsj og kvelds. Det er kjøkken som vi kan lage mat på. På lørdag vil det bli servert middag: Pulled chicken burger med hjemmelagd brød (kommer også til å være noen glutenfri) og masse tilbehør. Er du veldig allergisk mot noe som kan bli servert, er det kanskje lurt med medbrakt middag. - Drikke. Vi har lov til å nyte medbrakt, så her kan du ha med dine favoritter. Er ikke langt til Brandbu, så er du tom for noe på lørdagen kan det vel svippes ned en tur dit for å fylle på. Antar at det finnes en plass der som i det minste selger en Ringnes eller to. - Godt humør og ørepropper Parkering. Det er en stor parkeringsplass utenfor tunet som brukes. Vi kan ikke parkere inne på tunet, da brannvesenet ønsker fri adkomst der. Det er forresten bomavgift på skogsveien - lurt med samkjøring.
 4. Ta med kona til Åstjern. Har tomannsrom for sånt
 5. Om det er noen som vil dele rom så må de si fra. Ellers blir man bare plassert litt tilfeldig rundt. De som var med sist og på samme rom, deler nok denne gangen også altså.
 6. Fredag kl 2000 kjører vi igang dette på Åstjern:
 7. @Roaas tipset om en fet håndlaget bindematte fra Timber & Fins i Canada. Fikk laget slike til premiering, og minst en av dem blir med til Åstjern og brukt som premie der.
 8. Så det dere egentlig sier er at resultatet ble "var jo en flott tur da, det er det viktigste"?
 9. Jeg synes ikke det er noe behov for flere typer. Jeg kjører vanlig wf flyt uansett hva jeg fisker med i skauen. Jeg har flere slike wf-liner, men som regel er det bare den siste jeg satte på snellene jeg bruker. Er bittelitt forskjellige egenskaper, men som regel funker det uansett til mitt fiske. Akkurat nå har jeg to sneller med 4-line, og to sneller med 5-line. Den største forskjellen på dem er klump-lengden. Vet jeg at jeg må og kan kaste langt, kan det hende jeg velger den ene typen fremfor den andre. Jeg er ikke spesielt god kaster, så det er egentlig ikke spesielt viktig da det nok ikke utgjør svært stor forskjell om jeg skal være ærlig Er nok lurt å begynne med færrest valg, og så øke på etterhvert med stenger, liner og sneller.
 10. Om små fisk så er det morsommere med 4 enn 5, men det kommer litt an på stang også. Har stort sett ikke så mye å si. Vi fisker vel bare fra 2 kilo og oppover uansett. 😎
 11. Primærstangen min er en i klasse 4, det er den jeg bruker mest. Spesielt til tørt. Skal jeg fiske streamer bruker jeg helst en i klasse 5, men de streamerne jeg bruker er så små at det går med klasse 4 også. Jeg har som regel begge med ut, der 5 er rigget med minizonker eller libellenymfe, mens 4 er rigget med en maur (før jeg vet hva som skjer) Er det en del vind, kan det hende jeg bare bruker femmern.
 12. Jeg må ha stort krokgap på duns, så jeg bruker tmc 112 tr og forlenget kropp. Har brukt 200r på noen klekkere men husker ikke hvordan de kroker.
 13. Hvis du har lagt til bilder som ikke skal brukes, må de fjernes fra listen over bilder under innlegget når du er i redigeringsmodus
 14. Husk at dersom du vil komme på rom med kompisen, så må du si fra til meg så skal jeg se om vi får til å rokkere på ting. I all hovedsak vil de som var med i fjor komme på samme rom i år.
×
×
 • Create New...