Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Content Count

  2789
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Eirik Rusten last won the day on March 26

Eirik Rusten had the most liked content!

2 Followers

About Eirik Rusten

 • Rank
  aka MrHunk
 • Birthday 08/28/1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Son
 • Fornavn
  Eirik
 • Etternavn
  Rusten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi mangler nok litt varme i vanna, men det kommer nå
 2. Første tur 2020 gikk til Østfolds dype skoger. Kunne sannsynligvis startet sesongen enda en måned eller to tidligere, da det omtrent ikke har vært is denne vinteren. I dag blåste det og var bikkjekaldt, men hadde lovt dattera en tur i dag. Så da pakket vi pølser, kakao og Kvikk Lunsj og dro til et vann jeg ofte starter sesongen i. Det var en tynn ishinne på deler av vannet, da det hadde vært kuldegrader i natt. Det var bare 3-5 grader i lufta, og kanskje det samme i vannet. Hadde absolutt null forhåpninger da. Jeg fikk vel tatt ca 20 kast med streamer, og dattera kasta litt med spinner. Ble litt floker som måtte ordnes, busker som var i veien og slikt. Ble ikke så mye fokus på eget fiske for å si det sånn Dermed ble det pølser og kos etter at man tok på et lag til med klær. Så etter halvannen time kanskje, pakket vi og dro hjem. Neste helg blir det litt varmere og da håper jeg det blir en tur eller to, og kanskje tilogmed litt tørflue-føre.
 3. Har også lagt inn mulighet for å legge inn "størrelse" på observasjonen/klekkingen/svermingen samt tidspunt på døgnet (valgfritt)
 4. Godtfolk! Håper alle er friske og klare for ny sesong (som for mange allerede har startet enten i skau eller i sjø). Vi har nå lagt inn et opplegg for å legge til observasjoner av byttedyr (døgnfluer, maur, dansefluer, børstemark osv). Håpet er at det skal gi enda bedre data i Klekkedatabasen. Greia er at man dersom man ser feks en Vulgata en dag, så kan man legge dette inn i Klekkedatabasen som en observasjon. Dette hjelper oss å bygge opp bedre statistikk på utbredelse av insekter og klekketidspunkter. Man legger inn insekt man har sett, i hvilken kommune, når man så det og meter over havet (sistnevnte er valgfritt). Husk at dette gir bra data når vi har mye data, så bare legg inn alt dere ser på turene Data her presenterer vi i Map The Hatch pr fylke, og inne på hvert insekt slik at man kan følge med på sitt favorittinsekt og observasjoner i favorittkommunen. For å legge inn: 1. Klikk på "Ny observasjon" i toppraden på Klekkedatabasen 2. Fyll ut skjema. I feltet for byttedyr og kommune kan man enten velge fra listen, eller søke opp det man leter etter. Høydemeter er valgfritt og dato bør velges om det er noen dager siden. Du kan også fyll inn tidligere observasjoner du evt sitter på (feks fra i fjor sommer og slikt). 3. Klikk Lagre, og din observasjon er lagt inn. Hint: Dersom du ikke er sikker på hva slags insekt du har sett kan du først bruke avansert søk i basen for å hjelpe deg å finne det. Der kan du filtrere på haletråder, størrelse, habitat og type byttedyr. Husk at dersom du sitter på gode bilder av insekter, så send oss gjerne dette slik at vi kan legge inn i basen. Spesielt på de insektene vi ikke allerede har bilde på, men gjerne på de som vi også har bilde på. Kom gjerne med tips og kommentarer
 5. En massedød av insekter vil ha store konsekvenser oppover i næringskjeden, og vil ha veldig mye å si for litt viktigere ting enn fisket vårt. Tror jeg, da.
 6. Flotte greier. Tenkte selv jeg skulle ut i dag i stillevann, men et par grader ute holdt meg inne...
 7. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In dapibus tortor at nulla placerat rhoncus. Aenean ac varius magna. Duis eget aliquam purus, at fermentum nisl. Donec molestie magna vel leo sollicitudin eleifend. Proin leo magna, bibendum ac nibh interdum, molestie convallis tellus. Duis vitae eleifend tellus, a dictum nunc. Quisque a leo viverra, dapibus enim tempor, vehicula metus. Praesent mi velit, ultrices luctus iaculis id, bibendum pretium enim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In eleifend elit eget leo pharetra, nec maximus urna porta. Fusce sed facilisis eros. Nulla blandit, sem eu elementum dignissim, magna enim hendrerit justo, in luctus justo quam nec diam. Fusce lectus diam, rutrum sit amet odio id, aliquet ornare velit. Vestibulum nec erat nunc. Fusce vestibulum erat eget ultricies sagittis. Fusce non est ante. Vivamus ornare sapien et justo commodo blandit. Praesent metus leo, faucibus sit amet faucibus ut, lacinia a elit. Maecenas placerat libero augue, ut luctus ligula finibus in. Suspendisse potenti. Donec pharetra turpis turpis, posuere convallis metus accumsan at. Maecenas vehicula laoreet purus vel rhoncus. Nulla dolor ipsum, pulvinar in sapien eu, facilisis laoreet est. Nullam molestie sed ligula non porttitor.
 8. Ja, så dette for noen år siden. Er ikke 100% sikker på at det var Mclean, men tror det. En kompis får på en finfin ørret på rundt kiloen i elv, men slet som fankern med å håve den pga det du sier. Håven bare bøyde seg og mener han måtte får håve-hjelp. Mener også bestemt at det ikke var sååå mye strøm der han stod. Tror ikke det var noe galt med håven, bare at den var laget på en litt fjimsete måte... Godt mulig hans var hjemmesnekra da.
 9. Heihei Prøvde meg på en liten artikkel myntet på nybegynnere:
 10. Morsomme klipp. Har sett ørret ta øyenstikkere flere ganger, og det er ganske vilt. Har et par-tre-fir turer hvor ørret har vært fullstendig bananas etter øyenstikkere. Tatt dem inne ved torva, ute på vannet og jeg er 100% sikker på at ørret har klasket på land og sprellet uti igjen flere ganger. Har sett dem overse vibrerende havarister, og heller ta dem i lufta Utrolig vanskelig og frustrerende fiske, for jeg tror at når de er på øyenstikker-jakt så går de veldig mye rundt og er veldig i "jaktmodus" og trigges tilsynelatende av mye bevegelse over vannfilmen. Bare flaks om man har klart å lure dem da. Har aldri giddet å prøve noen form for imitasjon av dem. De største jeg har er tørre vannymfer - og det har kanskje funket best som ryddefisk-flue. Lurer på om det som har funket best når de har vært crazy på øyenstikkere har vært daddys (what else, ze number vånn fly in ze world)
 11. Jeg har ikke fasit i det hele tatt, men slik lager jeg "mine" crippleklekkere: Bittelitt antron som slep der ser du. Pål Hedenstad har jo laget en artikkel om det som dette er "basert" på og viser jo 1000 ganger finere fluer, og han bruker struts:
 12. Det (eller antron) bruker jeg personlig bare som "nymfeslep" på mine crippleklekkere (og forsåvidt andre klekkere). Altså bare noen få og ganske korte fjon. Ellers blir det stort sett fibbets eller hacklefiber.
 13. Du finner også mange eksempler på fluer i Fluedatabasen her på siden (klikk her). Selv om disse er inspirasjon til å lage selv, så kan du finne lignende til salg i butikkene. Lykke til
 14. Jeg bruker vest. Har brukt hipbag før, kommer aldri til å bruke det igjen - bare plagsomt. Har i tillegg en 28liters sekk for dagsturer hvor jeg har kaffe, mat, godis, ekstra klær, aktuell rapport og annet nødvendig. Har den nedenfor, men tror akkurat denne modellen er ute av produksjon. Finnes veldig gode alternativer dog. Det jeg liker er god plass, gode løsninger og at den ikke føles varm i det hele tatt.
×
×
 • Create New...