Gå til innhold

Eirik Rusten

Administrators
 • Innholdsteller

  2 690
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Eirik Rusten vant dagen sist Januar 27

Eirik Rusten hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Eirik Rusten

 • Rang
  aka MrHunk
 • Bursdag 28. aug. 1971

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Eirik Rusten

  Farver på tørrfluer

  Tja, hvor skvetten er egentlig fisken? Mange plasser er det jo særdeles sky fisk, og alt skremmer dem. I en elv oppi fjellene så var det svært lett å spotte fisk i elva, og man så med en gang man kom inn i synsfeltet deres. Da bråsnudde de og fant på andre ting. Ganske langt unna, selv om bredden var et lite nivå over vannfilmen. Her var det ytterst nødvendig med max 6x fortom feks. Noen steder er de mere i gi-faen-humør, og jeg har fisket på kilosfisk som regelmessig vaket 80cm fra der jeg satt på torvkanten og i utgangspunktet peivet en del med stanga (tok ikke den da tilslag så nært ble litt vanskelig). Vaking innenfor 2 meter fra der jeg står skjer både titt og ofte, så det er ikke heeelt sikkert de blir redd selv om de faktisk burde se deg. Har personlig mest inntrykk av at lyder og dunking i torva skremmer mer enn bare tilstedeværelse. Den gyldne regel er vel å være forsiktig uansett Og kanskje fiske av steder som man har tenkt å stille seg på før man går dit. Når det gjelder farver har jeg ikke mange svært forskjellige av en flue. Varierer oliven feks med forskjellig type kropper, som dubbing, biot og kanskje stretch tubing. Sjelden jeg gidder å ha flere med litt forskjellige dubbingfarver innenfor samme "type". Da har jeg heller et par forskjellige størrelser, og kanskje noen med litt bling feks. Noen ganger er farge tilsynelatende veldig viktig, det har jeg sett når fisken tar dunsen som gjemmer seg nederst i boksen og egentlig bare har bittelitt annen farge enn de 10 andre som har vært prøvd. Kan jo være 100 andre ting som også er med på å få fisken til å ta i disse situasjonene, er ikke bestandig lett å vite. Følger ikke akkurat så nøye med hvordan sola er og hvordan jeg står i forhold til den og slike ting, her er det rom for store forbedringer.
 2. Eirik Rusten

  Hvilke parachute fly

  Hei I skauen tror jeg nesten jeg bare bruker en: Andre som jeg har i boksen er veldig lik denne (ikke like bra selvfølgelig), og tanken er ofte da på elvefiske: Har kropp med biot, eller vanlig dubbing - kanskje med litt flæsj. I skauen blir dog disse nesten aldri brukt. Jeg har de opp til ca #14, mindre enn det bruker jeg comparaduns. Fisker vel nesten aldri på Marginata, og da er fort klinkhammers som brukes. På Vespertina er det mest klekkere og nymfer og comparaduns. De andre som klekker på sommern er vel ofte ganske små, så da blir det comparaduns. Etter juli så er det nesten bare daddy på fortommen, men skulle det dukke opp noen større døgnfluer, så har jeg jo noen få "standard" parachutes som sikkert funker.
 3. Eirik Rusten

  Dag og natt

  Ærlig talt. Vi er da alle skikkelige entomologer, er vi ikke? Da bruker vi hverken "norske" eller "svenske" navn når vi snakker om ephemeroptera og trichoptera.
 4. Eirik Rusten

  Ninjaoversikt over døgnfluer

  Er vel ikke noe poeng at andre gjør det, om vi får til å gjøre det innad i foreningen vår og alle sammen får mer verdi i Klekkedatabasen? Om du har noen som kan dette med apps på iPhone og Android, og som gjør det på frivillig basis for evig fritt medlemsskap og minst en vældi søt flue fra Rune, så er det bare å sette personen i kontakt med meg, så kan vi drudle frem noe kult basert på data'en vi har Og alle medlemmer vinner!
 5. Eirik Rusten

  Ninjaoversikt over døgnfluer

  Jeg skal prøve å ordne det, men har som sagt aldri gjort det. Jeg har kodet webversjonen og klarer vel det og med litt tid.
 6. Eirik Rusten

  Ninjaoversikt over døgnfluer

  Har aldri laget app'er før, så det kan jeg helt sikkert (litt sånn Pippi). Det får bli vinterprosjektet heime da.
 7. Eirik Rusten

  Ninjaoversikt over døgnfluer

  Neida, skulle bare minne om at foreningen har en oversikt over insekter og byttedyr allerede. Klekkedatabasen fungerer relativt bra på mobile enheter som har nett også. Om det er ting som mangler, så tar det oss ikke så mange kalorier å legge det til
 8. Eirik Rusten

  Ninjaoversikt over døgnfluer

  Klekkedatabasen.....?
 9. Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2019

  Anbefaler også daddys uten forlenga kropp, synes ofte det fungerer bedre (i alle fall om høsten da). Daddy, maur (ofte type guu), cdc-mygg, buzzers, mini-zonker, dansefluer, libellenymfer og små comparaduns er de som tar mest plass i boksen min.
 10. Eirik Rusten

  Videotråden 2017

  Ja, gjør det. Er gratis og enkelt på Youtube, altså. Måtte ta bort videoen din i tråden, da den tok for mye plass og ikke minst båndbredde...
 11. Eirik Rusten

  Videotråden 2017

  Du bør legge videoer ut på Youtube eller Vimeo og legge link her. Da blir det bra.
 12. Eirik Rusten

  Kor tung e han? (2)

  Se på quiz Kor tung e han? (2) Ny quiz der man skal gjette vekt på fisk. Skal bare sjekke at quiz-motoren funker som den skal :) Submitter Eirik Rusten Type Gradert Modus Tid 1 minutter Total antall spørsmål 6 Category Gjett vekt Submitted 20. okt. 2018  
 13. Eirik Rusten

  Kor tung e han? (2)

  • Gradert Modus
  • 1 minutter
  • 6 Spørsmål
  • 24 Players
  Ny quiz der man skal gjette vekt på fisk. Skal bare sjekke at quiz-motoren funker som den skal :)
 14. Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2018

  Ute for et par helger siden og fikk kanskje årets siste storing. Her var metoden å sette seg på enkleste plassen i vannet for kasting, og holde på til fisken tok en minizonker. Jeg var heldig, og ørreten på 1,1 kom til slutt labbende forbi og ville smake.
 15. Eirik Rusten

  Nisselue anyone..?

  Fang og slipp på fisk under minstemål er dog helt innafor.
×