Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Content Count

  2857
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Eirik Rusten last won the day on June 14

Eirik Rusten had the most liked content!

2 Followers

About Eirik Rusten

 • Rank
  Nordlending!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hehe, "THAT makes you look like an idiot" Sånn ser jeg ut når jeg "tester" stenger på butikken.
 2. Takk for tips, kanskje jeg kan ta en sånn OG en Fauna jaktsekk - så billig var den liksom Jeg går ofte med sekken på, feks når jeg bare forflytter meg langs land mens jeg fisker av vannet med streamer eller nymfe. Da blir det fort 4-5 kast frem og tilbake, flytt 10 meter and repeat. På et eller annet tidspunkt må jeg stoppe og drikke kaffe eller spise godis
 3. Ja, så jeg tror egentlig at jeg går for vanlig (jakt)sekk på 40-45 liter. Og en eller annen sammenleggbar stol som kan dingle bakpå...
 4. Ja, har sett den, men synes det ser ut som en av de stolsekkene med svært dårlig bære-komfort (finnes vel nesten ingen som ser ok ut egentlig). Kan hende jeg tar feil. Fauna, som jeg ser på, har også en stolsekk hvor stolen har ryggstøtte. Den ser bare tung og rar ut
 5. Åssen er den stolen egentlig? Er det ikke mye styr for å slå opp og ned? Tenkte egentlig bare å kjøpe en sånn kjip tripod som jeg bare hekter på sekken. Denne ser jo unektelig deilig ut, men som regel når jeg skal sitte, så er det en kjapp kaffekopp og så er det opp igjen for nye 2-kiloser.
 6. Heihei Trenger råd om ryggsekk. Har en 28 liters sekk i dag, som jeg spesielt på vår og høst synes er litt liten, siden det blir litt ymse med ekstra klær da. Skal derfor kjøpe en litt større. Kunne tenkt meg en stolsekk, men sliter med å finne en jeg synes er stor nok og ser komfortabel ut - er vel stort sett dårlige bæreløsninger på disse. Kan like gjerne ta en liten sammenleggbar stol med da. Fjellreven Stubben er en stolsekk som virker sykt kul, men den var litt liten synes jeg (27 liter + 8 liter sidelommer). Tenke å handle en sekk ("jaktsekk" sikkert) på 40-50 liter, og har sett på Fauna F45. En sekk på 40 liter og synes den var veldig fin, men synes den virket bittelitt små egentlig. Har også sett på Fjellreven Lappland 45 (45 liter), og det ser ut som det ypperste man kan få. Men er steike dyr. Dobbel så dyr som Fauna'en og da er det bare 5 ekstra liter. Er det noen som har anbefalinger? Jeg tipper det blir en eller annen type "jaktsekk" som også kan fiskes med mens den er på.
 7. Eirik Rusten

  Blodknuter

  Etter å ha hatt et par sesonger med dritdårlige blodknuter har jeg sluttet med den og bruker bare kirurgknuten nå. Sistenevnte treffer jeg ikke bestandig med strammingen (vet ikke hva jeg gjør gærnt), og må gjøre på nytt, men det går fort. Denne føler jeg at jeg MÅ bruke spytt på, ellers sier det bare pjong i strammingen.
 8. På tide å knyte denne på, og la den være på til desember.
 9. Når jeg fisker i vann og elver bruker jeg kun flytesnøre, både på tørrfluer, klekkere, nymfer og streamere. Det er sjelden at jeg har behov for å komme dypt ned raskt, så stort sett holder det med at fortommen synker litt. Er det lite vakevillig fisk som står dypt, så er nok en line som synker på en eller annen måte en stor fordel da. Men det har altså ikke jeg, da kanskje 80% av fisket mitt nok skjer over vannfilmen og det som skjer under går helt fint med samme snøre.
 10. Og her var det et annet klipp med mye god info. Tror faktisk ikke jeg har sett denne før:
 11. Her er en fin film, der man ser litt om døgnfluer og greier:
 12. Da har jeg vel skrytt av fiskene mine alle steder unntatt på FFS, på tide å gjøre det her også. Hadde en finfin tur i skauen forleden. Morsomste var da jeg skulle ta bilde av kompisens fisk. Jeg dro inn min egen line og lot flua ligge rett utenfor kanten, slik at den ikke viklet seg inn i noe og slik at jeg kunne fortsette fisket med en gang etterpå. Jeg gikk bort og tok bilde. Da jeg skulle tilbake til stanga så jeg et vak rett ved stanga. Men i hule. Jeg måtte jo ha stanga for å kunne fiske på den, så jeg måtte bare liste meg bort, selv om det var 14 cm fra stanga til der vaket var. Da jeg kom til stanga så jeg at den rørte på seg. Fisken hadde tatt flua som lå heeelt inne ved land, og kroket seg selv. Takk skal du ha, og veivet inn en fin ørret på 750 gram Humor. Dette vannet har sjukt fine fisker, men etter å ha nappet opp noen hver dro vi til et annet vann. Her fikk jeg dagens største. Jeg så ett stk vak, og så at det var stor fisk. Kastet ut flua, den landet på en liten torv-øy rett ved der vaket hadde vært. Men i føkk da. Måtte dra litt for å få flua løs fra gresset og ut i vannet, og tenkte fisken var blitt skremt. Lot flua likevel ligge og etter en stund tok den danseflua i et tungt "scbosch". Jeg så fiske i det klare vannet gå rett ned mot bunnen og jeg strammet til. Fast fisk. Og så satte begge føttene seg fast langt nedi myra jeg sto i med lina under ene foten. Måtte kave skikkelig for å komme løs og tenkte fisken var blåst, men den var snill og var fortsatt på. Etter et par minutter med kamp kom den i håven. Pene 1,3 kg, og sesongen er jo allerede en suksess
 13. Ja, de er skikkelige rovinsekter. Satt her om dagen og så vespertina som begynte å pluppe opp og fly inn i skogen. Jeg tror samtlige av de jeg så ble tatt av dansefluer. Snakket om det på en fisketur i går at det er egentlig bare de siste årene at jeg har begynt å fiske ganske så aktivt med dem. Nå er det omtrent det første jeg hiver på, hvis jeg ikke ser noe veldig spesielt på vannet som maur eller vespertina. Hele våren så er jo disse ofte i store mengder, og da spesielt når solen titter frem. Fisken gillar dom mycket trur jag, Tror de lange beina er en finfin trigger.
 14. Siden du sier liten og det ser ut som lite markert vingemønster, så vil jeg anta vespertina.
 15. Var ute i går med et stort håp om mindre vind enn Yr faktisk spådde. Det ble vel strengt tatt mer vind. Tenkte å teste ut 2-3-4 vann, men endte opp med å være i samme vannet hele tiden. Det var mye vind og ingen aktivitet i starten, så jeg gikk rundt vannet med libellenymfa til Rune uten ett eneste lugg, noe som er litt uvanlig egentlig. Til slutt inne i en rolig vik fant jeg endelig litt aktivitet. Det var sannsynligvis èn fisk som raste litt rundt, og vaket her og der. Noen plaskvak, noen dråpevak og litt forskjellig. Jeg knøt på en eldgammel maur som så veldig snasen ut, og la den ut på en perfekt spot. Fisken tok etter en liten stund og den var stor og sterk. Jeg gjetter på rundt kiloen, men siden den røyk etter 10-15 sekunder så vil den for alltid være mye større. Enten hadde jeg knytt flua dårlig på, eller så hadde den vikla seg inn i noen vannliljer, som er på full fart opp nå. Uansett, pjong sa det og fisken var borte. Jeg har jo mistet masse fisk opp gjennom, blant annet en veldig fin en bare 3 dager før som datt av en minizonker. Jeg blir som regel bare bittelitt irritert og bryr meg ikke så mye om slikt, selv om det evt skulle ryke. Denne fisken, derimot, irriterte meg noe grenseløst. Ikke fisken da, men mer meg selv. Jeg tror jeg gjorde alt riktig; med helt ny fortomsspiss på, finfin knute, bra tilslag og kontrollert kjøring samtidig som løslina kom på snella. Så hva pokkern skjedde? Var det dårlig knute, dårlig fortom eller uflaks med liljer? I will never know. Ble såpass irritert at jeg holdt meg ved vannet hele tiden, med håp om å få flua tilbake etterhvert Det skjedde selvfølgelig ikke, men det var bittelitt vaking som holdt interessen ved like. Ett her, og ett der. Jeg fikk tre små-tasser. Jeg tenkte også som så at det nok ikke var noe bedre andre steder, og der ville jeg kanskje også være enda mer uheldig med vindretning og slikt. Så jeg holdt meg der. Jeg hadde sett noen få vespertina i løpet av dagen, men bare noen få. Etterhvert begynte jeg å spotte litt mer vespertina inne i en rolig vik. Så ut som de fleste var i gang med egg-legging, og det var tilslutt ganske så mange av dem utpå. Det kan jo hende en del av dem var nyklekka også, selvfølgelig, Men jeg så ikke ett eneste vak på dem. Satt lenge og ventet og håpet noe skulle komme i gang, men det skjedde ikke. Jeg tok med en trøstende pølsefest på primusen for meg selv, og ventet litt til før jeg dro hjem.
×
×
 • Create New...