Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Posts

  3078
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

Eirik Rusten last won the day on July 15

Eirik Rusten had the most liked content!

3 Followers

About Eirik Rusten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eirik Rusten's Achievements

 1. Lurer på om det er noen mulighet for å gjøre noe med dette problemet, eller om de har kommet for å bli og ta over..
 2. Tar du imot bestillinger?
 3. Hei Oppgraderte forumet nettopp, og det er lagt inn et nytt opplegg for "badges" og "achievements". Greia er at man får poeng for å gjøre forskjellige ting; lage innlegg, svare på innlegg, like innlegg, logge inn etc etc. Noen får man bare poeng for, noen får man et "badge" for (et lite bilde som viser at du ha oppnådd dette). Hvilke badges du har fått vises på profilen din. Av disse poengene kalkuleres en "rank", fra rookie til grand master eller noe. Akkurat nå er alt kalkulert med standard oppsett, men vi justerer kanskje på det etter ferien. Kanskje legge inn flere badges, og gjøre noe mer ut av dette. Kanskje i form av premier og lignende. Skal forresten få oversatt alt til norsk ved anledning Så det er bare å stå på, og tjen opp poeng og badges 👍 Eirik
 4. Eirik Rusten

  Marflo

  Mener du vanlig dupp? Finnes det dupp som synker? Er ikke poenget at de skal flyte som en ... dupp? Da jeg fisket med flue og dupp, så var det jo i all hovedsak våtfluer vi brukte. Vil anta at det funker gull med marflo-imitasjoner også. Tipper litt som Ruben sier at variert inntrekk og hastighet er gull. Men hvorfor ikke bare bruke fluestanga?
 5. Så helt vilt ut. Kanskje det var en Siphlonurus
 6. Jeezez, to cm døgnfluer? Er ikke mange alternativer da altså...
 7. Hiver meg på her. Selv med en del vind, vældi varmt og relativt dårlige klekkinger, ble det jo fisk på årets fiskeferie. En god del på 7-800 gram, men også noen som bikka kilosgrensa. Var jo ute i elva konstant omtrent, fra tidlig om morgen til nesten midnatt. En av de morsomste fiskene, var en jeg ikke fikk. Vi spottet en fisk i elva, som i tillegg til å være veldig synlig, også vaket av og til. Tre karer sendte over masse tørre godsaker på rundgang, uten at det ble noe æksjon. Jeg tror problemet i hovedsak hadde med flytet å gjøre, strømmen gjorde det bittelitt vanskelig å få fint flyt. Noen dager før hadde jeg fått noen fisker til å ta en nymfe med knall rødt tungsten-hode, polyamid-dubbing og kobberrib. Tenkte jeg kunne bare prøve dette på denne fisken også da den ikke ville ta noe som helst annet. I første omgang tok den ikke denne heller, men jeg justerte bomullsdotten slik at lengden ned til nymfa ble 40-50 cm lengre ble den mer oppmerksom på nymfa. Den fulgte nymfa litt på et par kast, og til slutt forsvant "duppen" under og jeg gjorde tilslaget. Det satt ikke, men var like fullt litt morsomt at jeg tilslutt klarte å få den til å ta noe etter å ha gnudd på fisken i lang tid. Jeg stakk den og fisken forsvant. Den aller morsomte var nok den største, selvfølgelig, som var sterk som en bjønn og dro ut på backingen i stri strøm. Utrolig morsom fisk å få på NT8 #4, som jo er morsom tilogmed på halvkilos. Jeg tror absolutt alle fiskene som jeg tok var noen ånklie tjukkaser. Noen av de var fine og flotte, og noen av de var litt rare helt uten prikker. Den ene på bildet hadde bare to prikker på ene siden, stakkars.
 8. Den der helsikes jorda Knakk selv tuppen på ei stang for 3 år siden under forsøk på håving. Pjong sa det, og trodde jeg bare hadde mistet fisken. Men da så jeg tuppen ligge i vannet, og skjønte at stanga hadde knekt. Plutselig rørte tuppen på seg og jeg innså at fisken fortsatt var på. Dro den inn for hånd da. 1,4 kg Tuppen knakk nok fordi jeg sikkert hadde verdens mest idiotiske vinkel på stanga da jeg skulle håve.
 9. Du mener vel 3 kilo? Knekker ikke stanga på en på 3 hekto vel?
 10. Finnes ikke oversikt akkurat nå, egentlig. Eller, ting har jo egentlig sin faste plass, bare ser litt bomba ut nå. Men vet akkurat hvor alt ligger da, orden in ze kaos. Tar bare 3 minutter å få full orden igjen altså, men er litt koselig sånn
 11. Kjøpte en søppelkurv til stikka. Burde kanskje ha leid noen til å rydde pulten min i stedet. Var relativt ryddig der for 10 fluer siden.
 12. Hehe. For noen år siden var jeg i en kjent elv og fisket. Ene dagen klarte jeg å ryke en fin fisk. Møtte også et par andre karer som fisket i området vi var i. Noen dager etter jeg kom hjem sjekket jeg websiden til elva, og der var det bilde av disse karene som hadde fått en ørret på 1,6 kg mener jeg det var. Samtidig hadde de funnet en flue på den fisken. Det var min flue. Ganske kjip "klassisk" rhodani, men helt klart min flue. Var ikke interessert i å få den tilbake, egentlig
 13. Tja, akkurat nå har jeg ikke mud-boksen min - den har falt ut av vesten min, den jækeln. Hadde en liten fin boks fra Orvis vel, som jeg brukte titt og ofte. Får jo fortsatt fisk, men noen ganger skulle jeg gjerne hatt noe mud på fortommen ja. Tror Rune har noe hjemmesnekra så man kan kanskje ta frem kjemisettet sitt og lage noe, men har ikke peiling hva som er i dette. Kjenner ikke til forskjellige produkter noe særlig, men var fornøyd med den jeg hadde fra Orvis. Må jaggu finne meg noe nytt.
 14. Sliter litt selv av og til med liner hvor spissen synker. Har egentlig aldri prøvd de triksene som nevnes, og skal prøve det. Men bruker du FC tapert fortom? Selv kjører jeg mono tapert fortom som skjøtes til FC spiss med tippetring. FC synker vel litt raskere enn mono?
 15. Hadde en ettermiddag/kveldstur i går for å få med meg litt vulgata i år. Svært lite vind og varmt er ikke dumt. Var jo ikke noe poeng å dra til vulgatavannet med en gang, da spinnerfallet bestandig starter veldig sent. Dro derfor innom et lite tjenn, for å få tiden til å gå. Der var det bare småfisk som var svært ivrige i sommervarmen. Fikk en liten tass, men gadd ikke vente så lenge så jeg dro til vulgatavannet. Jeg visste at jeg kom til å sitte i bellyen i timer før spinnerfallet startet, men antok det skulle være bittelitt annet så skjedde. Det var jo litt feil. Det store vannet lå heeeeelt blikk, og hvert padletak med svømmeføttene hørtes ut som en bombe landet i vannet. Jeg padlet midt utpå vannet og la meg til rette. Spiste en proteinbar og drakk vann. Og ventet. Det var noen få fisker som så ut til å rydde utpå der. De vaket vel en gang per 15 minutt på forskjellige steder. Lurte på om jeg som vanlig skulle prøve å padle rundt etter dem, men tenkte at venting var kanskje lurere. Padlet i nærheten av der jeg hadde sett vak 10 minutter før og la ut en maur. Ventet vel i 15-20 minutter før den ble tatt. Sprek sak. Padlet 20 meter unna, og ventet mer. Vaket 10 meter fra båten etter en goood stund, og kastet samme flua i nærheten og den tok nesten med en gang. Også en spreking. Padlet deretter litt unna igjen og ventet. Etter en stund nok et vak innenfor kastehold, og jeg la igjen ut samme flua i nærheten. Denne gangen tok den ikke før hele fortommen hadde fått synket litt. Dette var en finfin fisk og den gikk rett ned mot bunnen. Langt ned, men fikk den opp i håven og årets største ble feiret med et litt lavmålt 'jesss' (var jo sykt stille utpå der). Disse fiskene ble tatt før spinnerfallet, noe som ikke startet før en time etterpå ca kl 2130-2145. Det var konsentrert på et ganske lite område av vannet så det ut som. Som vanlig får jeg ikke til dette vulgatafisket noe særlig. Masse vaking, ånkli splæsjvak og overalt. Kaster hit og dit, og lar ikke flua ligge lenge nok før jeg føler jeg må prøve en annen fisk som hørtes større ut. Helt dust. Spinnerfallet varte ca en time, og fikk en finfin fisk på vulgata mens jeg bomdro 3 stk. Disse som jeg fikk på talefot, holdt seg litt i utkanten av spinnerfallet på en måte, var i alle fall ikke fullt så mye action der.
×
×
 • Create New...