Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
  • Posts

    3615
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    179

Eirik Rusten last won the day on September 29

Eirik Rusten had the most liked content!

5 Followers

About Eirik Rusten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eirik Rusten's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Bidragsyter Fluedatabasen Rare
  • Flott bidragsyter Fluedatabasen Rare
  • Extremely Popular Rare
  • Posting Machine
  • Collaborator

Recent Badges

2k

Reputation

  1. Jeg ryddet litt i skuffene under bindepulten og fant den der fine bindematta som skulle være premie. Litt drøyt lang tid etter bindehelgen, og det er jo beklagelig! Mæææn, den som venter på noe godt osv. Jeg kommer til å foreta en trekning blant alle påmeldte om en bitteliten stund, og annonsere vinneren her - samt kontakte for levering of course.
  2. Altså LPX har jeg i klasse 5, NT8 i klasse 4. så jeg kan ikke sammenligne direkte. Jeg er veldig glad i begge stengene, og er de to jeg bruker 99% av tiden. Var jeg deg ville jeg kanskje gått for lpx men er jo supre stenger begge.
  3. Jeg har LPX Tactical i klasse 5 og NT8 i klasse 4 (ikke 5 altså). Begge er veldig gode stenger. Jeg har ikke prøvd NT8 i klasse 5, tror jeg, Om du er litt ny, så vil kanskje LPX passe bedre - den er i alle fall litt mere "lett-kastet" (den tilgir litt kastefeil lettere synes jeg) enn NT8 i klasse 4. LPX i klasse 5 funker også helt fint til kosefiske på skauen selv uten vind. Er en finfin stang.
  4. Hos meg er den taperte fortommen mono, mens spissen jeg har er fc. Etter som jeg skjønner, synker fc fortere - og fc på hele fortommen er da mest brukt ved nymfefiske.
  5. Vet ikke hva som menes. Man har jo ferdigtapert fortom som du jo allerede bruker. Man kan jo i teorien knyte flua rett på den, men det gjør man vel strengt tatt aldri. Eksempel på ferdigtapert fortom; https://nfisk.no/product/guideline-power-strike-12ft/ På den skjøter man altså på en liten del tynnere spissmateriale, og så skjøtes selve spissen på (evt spissen rett på den taperte fortommen). Eksempel: https://nfisk.no/product/egor-fluorcarbon/ Husk at dersom du skjøter mono og fluorcarbon er det nok lurt med tippetring i stedet for bare knute. Lengde på spiss er litt opp til deg selv og situasjonen. Mine presentasjoner tror jeg ikke blir så veldig bra om jeg har noe lengre enn 2 stanglengder som i all hovedsak er min standardlengde.
  6. Mener det var et prosjekt i Hemsedal som viste ikke bare at ørret takler C&R godt, men at ørret kommer tilbake til beiteområdene sine etter overvintring - sannsynligvis år etter år. Jeg har jo fått samme ørret i vann noen ganger, noen ganger på samme område, noen ganger andre områder i vannet. I elv tror jeg ikke jeg har sett dette med 100% sikkerhet før, selv om man noen ganger får fin fisk samme sted år etter år. Har ikke gått gjennom bilder så nøye før egentlig. I fjor tok jeg en finfin fisk i en elv. Tok bilde og slapp ut igjen. I år var jeg tilbake på akkurat samme plass, og fikk en som var 200 gram større. Når jeg kom hjem sjekket jeg bildene, og jeg er nesten helt overbevist om at dette er samme fisk. I seg selv kanskje ikke sånn veeeldig rart, gitt prosjektet som nevnt over, men den tok på akkurat samme plass som i fjor. Vi snakker da på metern altså. Prikkene ser ut til å stemme sånn høvelig, årets bilde var mye gjenskinn i og man ser de ikke sånn kjempebra. Likevel mener jeg det er flere tegn på at dette er samme fisk. Syns det var litt sånn kult. Må tilbake neste år, og perse på nytt da Noen eksempler på prikker jeg mener stemmer helt overens:
  7. Ja, en halv meter spiss er kanskje litt lite i de fleste tilfeller, men kan godt hende det funker. Mitt aller vanligste oppsett er 9 eller 12 fot tapert fortom, mikroring, 2 fot med skjøte-del, deretter 6 fot spiss. Hvis den "skjøte-delen" er samme tykkelse som den taperte, så tar jeg bort litt av den taperte slik som Truls, slik at taperingen fortsetter med skjøte-delen.
  8. Er på ingen måte noen ekspert på fortommer, men jeg bruker vanligvis en 4x ferdigtapert fortom på 12 fot som jeg (sikkert dumt nok) kutter av en fot på. Jeg vil ha en tippet-ring på som jeg knyter en bit 4x på, og deretter skjøtes en 5x spiss på. Justerer litt om jeg skal ned på 6x. Har også brukt 3x ferdigtapert fortom, som kanskje (?) blir riktigere i dette oppsettet. Hvis den taperte fortommer slutter i 5x, er det kanskje dumt å sette på spiss i samme tykkelse - ser for meg at taperingen blir noe feil da?
  9. Har (nesten) bestandig på vadere når jeg fisker, selv om jeg stort sett IKKE faktisk vader i skogsvann. Det er nesten et must om det er myr og slikt, kjekt også om det er en bekk man må over eller om man plumper litt eller setter seg på kne. Det føles helt rart å fiske uten, det er noen år siden nå - og da var det i ett vann som blir besøkt 1-2 timer litt sånn halvhjerta og så er det hjem. Som regel drar jeg til flere forskjellige vann på en og samme tur. Det finnes "ultralette" vadere som kan være kjekt om man tenker på vekt og slikt, de tåler nok litt mindre bush men er lette og fine.
  10. Hurra! Nå er det like før. Alle har blitt fordelt rundt på rommene, og du vil få informasjon om hvor du skal ligge når du kommer til Åstjern. Har du glemt å be om å få sove på samme rom som BFF'en? Det kan fortsatt være mulighet, så send meg en melding. Oppmøtetid på Åstjern er mellom kl 16 og en stund før kl 20 (foredrag). Når du kommer dit finner du en i styret slik at du kan registreres, og få vite hvor du skal sove. Det er sikkert flere som har noen teknikker eller fluer som vises rundt omkring på bordene, så her er det bare å følge med, spørre og evt tilby å vise sidekompisen et triks eller to. Om du trenger hjelp til noen grunnleggende teknikker, er sikkert de fleste interessert i å hjelpe deg. Er bare å spørre! Hva bør du ta med deg? - Bindesaker (duh). Skulle du glemme noe, så får du sikkert låne noe. - Skjøteledning og lampe. Er du som meg så trenger du 89 millioner lumen for å klare å binde på krok 4, så medbrakt lys er lurt. - Sengetøy eller sovepose. Det er dyne og pute der, ta eventuelt ditt sengetøy over beskyttelsen som allerede er på. - Ta med egen mat til frokost, lunsj og kvelds. Det er kjøkken som vi kan lage mat på. På lørdag vil det bli servert middag: Pulled chicken burger med hjemmelagd brød (kommer også til å være noen glutenfri) og masse tilbehør. Er du veldig allergisk mot noe som kan bli servert, er det kanskje lurt med medbrakt middag. - Drikke. Vi har lov til å nyte medbrakt, så her kan du ha med dine favoritter. Er ikke langt til Brandbu, så er du tom for noe på lørdagen kan det vel svippes ned en tur dit for å fylle på. Antar at det finnes en plass der som i det minste selger en Ringnes eller to. - Godt humør og ørepropper Parkering. Det er en stor parkeringsplass utenfor tunet som brukes. Vi kan ikke parkere inne på tunet, da brannvesenet ønsker fri adkomst der. Det er forresten bomavgift på skogsveien - lurt med samkjøring.
  11. Ta med kona til Åstjern. Har tomannsrom for sånt
  12. Om det er noen som vil dele rom så må de si fra. Ellers blir man bare plassert litt tilfeldig rundt. De som var med sist og på samme rom, deler nok denne gangen også altså.
  13. Fredag kl 2000 kjører vi igang dette på Åstjern:
  14. @Roaas tipset om en fet håndlaget bindematte fra Timber & Fins i Canada. Fikk laget slike til premiering, og minst en av dem blir med til Åstjern og brukt som premie der.
  15. Så det dere egentlig sier er at resultatet ble "var jo en flott tur da, det er det viktigste"?
×
×
  • Create New...