Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Content Count

  2722
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Eirik Rusten last won the day on July 10

Eirik Rusten had the most liked content!

2 Followers

About Eirik Rusten

 • Rank
  aka MrHunk
 • Birthday 08/28/1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Son
 • Fornavn
  Eirik
 • Etternavn
  Rusten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser jeg ingenting, så prøver jeg å gjette meg frem. Hva er det som får ørret til å hoppe/plaske skikkelig? Kanskje det er svømmepupper eller stigende pupper som stiger opp og klekker? Kan det være noen spente spinnere som man ikke klarer å se? Tidligere på sommeren er det noen ganger øyenstikkere og vannymfer som den prøver å ta i lufta eller oppe på sivstråene, men da ser du jo mye av de insektene. Ville prøvd noe puppefjas før jeg satte på daddy long legs
 2. Gratulerer med flott fisk! Ikke alle som kan skryte av slik fangst etter noen få turer bare
 3. To turer uten fangst er ikke noen big deal, spesielt dersom du nettopp har startet opp. Da jeg startet opp var jeg ikke flink nok til å lære meg vannkast, og sliter fortsatt med dette. Lær deg vannkast, da har ikke vegetasjonen så veeldig mye å si. Husk at man ofte vil se vaking langs land, og da kaster man langs land og får større muligheter for baksleng. Lær deg også å kaste baklengs, altså legge ut flua i bakkastet. Kjekt å gjøre mange ganger. Uansett, vaker det ikke så blir det vanskelig. Da er en mini-zonker eller en libellenymfe noe man kan fiske av områder med. Husk begynn kort, og øk lengden slik at du får fiske av hele området. Deretter kan du forflytte deg litt for å fiske av neste område du ikke nådde. Ventefluer som maur og daddy long legs (verdens beste flue) kan man også bare kjitte ut der det ser ut som det burde være litt fisk. La de ligge eller la dem få lage litt liv. Plutselig så kommer det en sulten kar. På tur har jeg som oftest med to stenger, en 4'er og en 5'er. Begge rigget med flyteline, men 5'ern har jeg på en minizonker klar til dyst. Kan jo fort bytte til tørt om det blir litt vaking og vind.
 4. Er ferdig med årets fiskeferie og må jo legge ut skrytebilder her også Vi opplevde veldig mye vind på turen, men hadde greit fiske likevel. Uten vinden kunne det vært et helt crazy fiske... Det var gode klekkinger av Danica (og Vulgata) jevnt og trutt. Vi så en del mindre fluer også, som vel var Aurivillii eller Dalecarlica og Rhodani og kanskje Ignita, men fisket veldig mye med de store fluene. Hadde også en insane klekking av Vulgata ene dagen, og da var vi ute i båt på et vann og spant noen goslings i vinden - mulig det var dagen med mest vind Fikk tilogmed en feit røye på 7-800 grams Alt i alt veldig fornøyd med turen, men uten vind kunne det kanskje vært tiårets happening selv om ørreten kanskje ikke var veeeldig vakevillig selv uten vind Men været kan man ikke gjøre noe med!
 5. Eirik Rusten

  Tåke

  Når munkefisen kommer er det bare å legge inn årene, og bøtte nedpå med øl. Eller kjøre hjem.
 6. Det må være en annen type enn min for den et nett og spiss som fy altså....
 7. Har den razor-saksa selv og er meget fornøyd. Dog veldig lite fornøyd med at ungen har brukt den til et eller annet som har lagd hakk i den... Har også den deer hair-saksa som nevnes som også er bra. Jeg bruker ellers ei lite KAI-saks som er veldig fin, men med litt småe hull til fingra kanskje.
 8. Nå er det nyss før det blir litt elvefisking på meg. Da må superklekkeren lages i diverse farge og størrelser. Har nesten ikke bundet en flue på et år nå, så her må man være litt tilgivende. Denne cripplevarianten har jeg mistet et par fisker på, men har jaggu fått noen også. Synes den flyter så fint og holder seg flytende til evig tid, og jeg får trua hver gang jeg knyter den på.
 9. Var ute sist søndag og fikk go-følelsen med en gang da jeg var oppe ved vannet i 10-11 tiden. Det var en del bugs i lufta som svirret rundt, som vespertina-spinnere, vårfluer, mygg og annet småtjafs. Man kjenner liksom på seg at det blir bra fiske, i det minste en del aktivitet på fisken, men det skulle vise seg å egentlig bare bli dårligere og dårligere utover dagen. Det tok seg bittelitt opp på ettermiddagen da en del vulgata-spinnerne dukket opp, men regnet kom rett etterpå og de forsvant ganske så kjapt da. Uansett, da jeg hadde rigget klar stengerne så måtte jeg jo bare prøve noen kast, og da det ikke var noe vaking på gang kastet jeg litt med mini-zonker i en vik hvor jeg har fått fin fisk før. Det tok ikke så veldig lang tid før jeg fikk fisk. Jeg dro zonkern inn ganske så fort og umiddelbart etter landing slik at jeg så den helt i overflaten 15-16 meter ute. Og jeg så fisken ta den, nesten som i et vårflue-take Skikkelig boff! I og med at den ikke fikk det vanlig streamer-rykket siden halve fisken var over vann da den tok, klarte jeg ikke å skjønne hvor stor den var med en gang. Men det viste seg at det var en finfin ørret på 1,3kg. Tok noen mindre ørreter også etterpå på tørt, og det morsomste var faktisk å kjøre en 600 grams ørret på den nye NT8 stangen i klasse 4. Kjentes som en 2 kilos Som sagt så ble det ikke sånn kjempeaction denne dagen, selv om det føltes som det skulle bli det med en gang.
 10. Eller ha med et liggeunderlag på sekken, slik som jeg har sett noen som har.
 11. Brukerfeil, som vi programmerere sier Tipper du knyter dårlig og ikke tar nok spytt. Vi snakker minst 2 kubikk spytt altså, og minst tre runder knute.
 12. Jo, takk for det. Synes det er digg å få fisk, alt må ikke være svært. Koser meg glugg med alle fisker, jeg. Men jeg er jo stolt som en hane for alle store fisker jeg får (derfor skrytebilder overalt)
 13. Blir sikkert bedre lengre inn på spolen
 14. Har hatt en grei start på årets sesong. Bare noen få turer så langt. Første bildet viser en fisk som jeg var særdeles heldig med. Det hadde vært en lang dag uten at jeg hadde fått verken stort eller smått, og trua på noe som helst var vel strengt tatt borte vekk. Det var veldig lite aktivitet, og etter å ha vært innom flere vann så jeg tenkte å bare fiske av noen meter med minizonker i et lite vann jeg kom til. På første kastet der ble det bom stopp på lina, og jeg trodde først jeg bare satte meg fast. Merket dog fort at det var fast fisk, som var veldig sterk. Den dro på og skulle absolutt inn under torva rundt om og jeg måtte holde hardt igjen for at den ikke skulle sette seg fast under der, eller vikle seg inn rundt en stokk uti vannet. Fikk den tilslutt i håven, og ble litt overrasket over at tjukkasen var såpass som 1,4, "nesten" 1,5 (som man gjerne sier). Veide den to ganger for å være sikker Neste fisk er 9 hekto, og synes den var såpass fin at den fortjente å bli lagt ut her. Ble tatt på minizonker den og, atter en dag med lite aktivitet på overflaten.
×
×
 • Create New...