Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Posts

  3320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  103

Eirik Rusten last won the day on September 29

Eirik Rusten had the most liked content!

3 Followers

About Eirik Rusten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eirik Rusten's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Bidragsyter Fluedatabasen Rare
 • Flott bidragsyter Fluedatabasen Rare
 • Extremely Popular Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator

Recent Badges

1.7k

Reputation

 1. Da er september over og vinnerne ble: 1. fisken 83% på 02:46 2. Tommdah2 58% på 02:09 3. Tom J. Fillan 50% på 01:41 Gratulerer! Vinnerne blir kontaktet etter høstferien.
 2. For alt jeg vet er det "lettere" å finne 2kilos sjøørret enn brunørret. Er i alle fall ikke enkelt på brunørret, og jeg gidder ikke å bruke tid på finne habitatene hvor de herjer. Jeg har fått en stykk tokilos hele mitt liv, de aller aller fleste kilosfisk jeg får ligger mellom 1,0 og 1,4 kilo. Jeg vet om et par vann/elv som kan huse tokilos, men har aldri forhåpninger om slikt når jeg er der. Og jeg gidder/kan ikke la min turer styre etter dette. Jeg liker å fiske på småkilos, og det under også, og holder meg gladelig til dette. Hadde det vært større muligheter for tokilos rundt om, så kanskje jeg hadde håpt på dette litt oftere. Tror uansett jeg ikke ville rekt land og strand rundt for å fiske på dem Er det like vanlig med tokilos SØ som enkilos brunørret, ville jeg skjønt greia med å ønske seg tokilos litt oftere enn aldri.
 3. Sjukt kort tid igjen av september boys and ladies!
 4. Vi får se hva finner på neste år. Problemet med å ta det tidligere enn omtrent midt i oktober er at jeg personlig er usikker på om jeg har lyst til å kaste bort en finfin fiskehelg etter brunørret på harr i Trysil Det begynner å bli, trenger ikke men kanskje, å bli noe dårligere i midten av oktober. Begynner i alle fall å bli litt kjei da, og kan fort like en hyttetur i stedet
 5. Du finner også på den ene flua en link til en eldre artikkel om nette nymfer (har ikke oppdatert den til nytt design ennå 😞 https://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/nette-nymfer-2/
 6. Den som Truls linker til er finfin. Rune har også en annen variant her:
 7. Folkens. Vi er dessverre nødt til å avlyse årets tur pga altfor få påmeldte. Vi prøver oss igjen til neste år, da med info mye lengre før. Følg med på siden for vinterens arrangementer og evt konkurranser.
 8. God bedring til kona, og velkommen neste gang!
 9. Bare ei litta uka igjen av september!
 10. Halve september har gått. På tide å lese seg opp i Klekkedatabasen og ta quizzen!
 11. Det kan være at du hadde feil størrelse på fluene. Sannsynligvis var det mygg det ble vaket på og da er det jo ofte bra med buzzere ja, eller klekkere, eller både klekker/voksen og buzzer. En daddy long leg er jo som regel ikke dumt i disse dager, men kanskje ikke om fisken er veldig fokusert på mygg. Man skal jo treffe fisken også. Ikke sikkert de er der vaket var, men på vei bort. Man må se om man klarer å se hvilken vei de går, og så presentere fluen lengre bort. Det er til tider vanskelig. Fisker man med buzzere feks som dropper på en tørr mygg, så skal man også være jæskla rask på labben når den tørre forsvinner. Fisket etter myggspisende ørret i helga, men følte jeg bare skjøv dem foran meg med bellyen.
 12. De biter på det meste Jeg bruker stort sett bare superpuppan når jeg fisker etter harr, men de tar jo fort samme som ørret tar altså. I tillegg liker de kanskje litt fargerike fluer, uten at jeg egentlig er noen som helst ekspert på harr (for å si det forsiktig)
 13. Ikke sikker på om de mister flyteegenskaper om fibrene klippes. Innbiller meg at de "trekker" mer vann, men det har jeg null kunnskap om. Jeg lager dem med riktig lengde så slipper jeg å tenke på det. Er bare å begynne å binde egne først som sist
 14. Her var det mye "rart", som jeg ikke klarer å se hva er. Hvor har du kjøpt dette, egentlig? Nr 9 kan se ut som Telemarkskongen? 15 er en form for døgnflueklekker (lepto kanskje) 14 kunne vært march brown? 18 er vel ment å være en klassisk aurivilli kanskje? 2 er vårfluepuppe? 3 er kanskje en klekker (aurivilli,sulphurea?) 17 er vel ment å være en maur? 8 er vel noe som kan brukes på marginata/vespertina Selv ville jeg kanskje valgt å kjøpe litt andre fluer, men man får jo fisk på mye forskjellig altså. Jeg fikk inn på Nordisk og plukket ut noen fluer der som funker gull (står en del om fluene der inne også) om du ønsker å utvide sortimentet: Aurvilli - https://nfisk.no/product/aurivilii/ - brukes i slutten av juni i mange elver CDC biot spinner rusty - https://nfisk.no/product/cdc-biot-spinner-rusty/ - imiterer spinnere som ligger urørlig i elva Vulgata dun - https://nfisk.no/product/vulgata-dun/ - imiterer den store døgnflua som ofte dukker opp i begynnelsen/midten av juni Baetis medium olive - https://nfisk.no/product/baetis-medium-olive/ - imiterer de første baetis som klekker i elv CDC biot comparadun - https://nfisk.no/product/cdc-biot-comparadun/ - som over Comparadun Lepto - https://nfisk.no/product/comparadun-lepto/ - små vespertina, store marginata (de første døgnfluene i stille vann) Leptoklekker - https://nfisk.no/product/leptoklekker/ - klekkervariant av over Ephemerella klekker - https://nfisk.no/product/ephemerella-klekker/ - klekker Shuttlecock emerger ptn - https://nfisk.no/product/shuttlecock-emerger-ptn/ - litt sånn multiklekker Klinkhammer biot - https://nfisk.no/product/klinkhammer-biot/ - litt sånn multiklekker CDC myggen - https://nfisk.no/product/cdc-myggen/ - trenger man egentlig fler fluer? Runes Midge emerger - https://nfisk.no/product/runes-midge-emerger/ - myggklekker Griffiths gnat - https://nfisk.no/product/griffiths-gnat/ - mygg CDC black ant - https://nfisk.no/product/cdc-black-ant/ - maur GL classic long legs - https://nfisk.no/product/classic-long-legs/ - stankelbein Tsjernobyl ant - https://nfisk.no/product/chernobyl-ant/ - fanger fort en ørrets oppmerksomhet om man vil bruke slikt Europea 12 - https://nfisk.no/product/europea-12/ - vårflue CDC caddis adult -https://nfisk.no/product/cdc-caddis-adult/ - vårflue Leptonymfa - https://nfisk.no/product/leptonymfe/ - leptonymfe Ephemerella nymfe - https://nfisk.no/product/ephemerella-nymfe/ - nymfe DK brown flashback ptn - https://nfisk.no/product/dk-brown-flashback-ptn/ - allisdig nymfe Mop dragon olive - https://nfisk.no/product/mop-dragon-olive/ - libellenymfe
 15. Høsttur med Fluefiskesiden!! Foreningen har lyst til å arrangere en tur for medlemmene til Trysil 14-16 oktober 2022. Vi innkvarteres på Sæteråsen hytter og foreningen dekker oppholdet der. Vi kjører sosialt og lystig lag i peisestua på campingen fredag og lørdag kveld. De som vil tar med fluebindesaker, så blir det jo ekstra trivelig. Lørdag og søndag blir det fisking (etter harr vel) i Trysil-elva. Alle medlemmer kan selvfølgelig være med. Er du relativt ny og vil ha tips og hjelp til kasting og fisking, så ordner vi det slik at du blir med noen som har fisket lengre enn deg. Det er selvfølgelig et begrenset antall hytter, så her er det førstemann til mølla. Si derfor fra i tråden her, eller på PM til undertegnede, om du vil være med. Si gjerne fra så fort som mulig, og så skal jeg oppdatere tråden her når det nærmer seg en frist av noe slag (må jo booke hyttene ganske tidlig). Dersom det blir for få påmeldte denne gangen, vil vi i stedet forsøke å arrangere tilsvarende til neste år. Blir det for mange, må vi som sagt bare ta de som melder seg på først. Camping-hyttene har plass til 4-5 personer, og vi booker så mange som trengs (med max 10 sånn ca). Ikke medlem ennå? Ikke noe stress, det er bare å melde deg inn for latterlige 150 kroner per år.
×
×
 • Create New...