Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Posts

  3084
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Eirik Rusten last won the day on August 2

Eirik Rusten had the most liked content!

3 Followers

About Eirik Rusten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eirik Rusten's Achievements

 1. Dette så veldig rart ut. Selv bruker jeg den fra strikeindicator.com med ull som Pål H har vist meg.
 2. Har opplevd samme selv et par ganger under fine maursverminger. Masse maur på vannet, men ørreten har ikke nødvendigvis brydd seg så steike med de på overflaten i alle fall. Har vært litt vaking og litt fanging, men burde vært mye mer.
 3. Ah, fancy skjult krokøye for kresen fisk? Snu tungsten-beaden neste gang
 4. Burde funke som snus det, vel? I gamle dager da jeg fisket med dupp og flue, så var det jo bestandig våtfluer. Kanskje ofte ikke rene "nymfer" da (uten at jeg vet helt nøyaktig hva de skulle imitere egentlig), men det burde jo være bænkers. Vi brukte helt vanlige kastedupp som fløt, og brukte de til vente-mark også.
 5. NINA skriver at effekten er litt usikker. På en side tilføres det jo næringsstoffer, men det kan bli for mye og kan bli et forurensingsproblem. Kanskje samme som i akvarium om du mater for mye Er jo positivt at de fjaser ut i sjøen samme vår som de klekkes. Da tar de jo ikke så mye næring fra vanlige lakse-bebiser.
 6. Lurer på om det er noen mulighet for å gjøre noe med dette problemet, eller om de har kommet for å bli og ta over..
 7. Tar du imot bestillinger?
 8. Hei Oppgraderte forumet nettopp, og det er lagt inn et nytt opplegg for "badges" og "achievements". Greia er at man får poeng for å gjøre forskjellige ting; lage innlegg, svare på innlegg, like innlegg, logge inn etc etc. Noen får man bare poeng for, noen får man et "badge" for (et lite bilde som viser at du ha oppnådd dette). Hvilke badges du har fått vises på profilen din. Av disse poengene kalkuleres en "rank", fra rookie til grand master eller noe. Akkurat nå er alt kalkulert med standard oppsett, men vi justerer kanskje på det etter ferien. Kanskje legge inn flere badges, og gjøre noe mer ut av dette. Kanskje i form av premier og lignende. Skal forresten få oversatt alt til norsk ved anledning Så det er bare å stå på, og tjen opp poeng og badges 👍 Eirik
 9. Eirik Rusten

  Marflo

  Mener du vanlig dupp? Finnes det dupp som synker? Er ikke poenget at de skal flyte som en ... dupp? Da jeg fisket med flue og dupp, så var det jo i all hovedsak våtfluer vi brukte. Vil anta at det funker gull med marflo-imitasjoner også. Tipper litt som Ruben sier at variert inntrekk og hastighet er gull. Men hvorfor ikke bare bruke fluestanga?
 10. Så helt vilt ut. Kanskje det var en Siphlonurus
 11. Jeezez, to cm døgnfluer? Er ikke mange alternativer da altså...
 12. Hiver meg på her. Selv med en del vind, vældi varmt og relativt dårlige klekkinger, ble det jo fisk på årets fiskeferie. En god del på 7-800 gram, men også noen som bikka kilosgrensa. Var jo ute i elva konstant omtrent, fra tidlig om morgen til nesten midnatt. En av de morsomste fiskene, var en jeg ikke fikk. Vi spottet en fisk i elva, som i tillegg til å være veldig synlig, også vaket av og til. Tre karer sendte over masse tørre godsaker på rundgang, uten at det ble noe æksjon. Jeg tror problemet i hovedsak hadde med flytet å gjøre, strømmen gjorde det bittelitt vanskelig å få fint flyt. Noen dager før hadde jeg fått noen fisker til å ta en nymfe med knall rødt tungsten-hode, polyamid-dubbing og kobberrib. Tenkte jeg kunne bare prøve dette på denne fisken også da den ikke ville ta noe som helst annet. I første omgang tok den ikke denne heller, men jeg justerte bomullsdotten slik at lengden ned til nymfa ble 40-50 cm lengre ble den mer oppmerksom på nymfa. Den fulgte nymfa litt på et par kast, og til slutt forsvant "duppen" under og jeg gjorde tilslaget. Det satt ikke, men var like fullt litt morsomt at jeg tilslutt klarte å få den til å ta noe etter å ha gnudd på fisken i lang tid. Jeg stakk den og fisken forsvant. Den aller morsomte var nok den største, selvfølgelig, som var sterk som en bjønn og dro ut på backingen i stri strøm. Utrolig morsom fisk å få på NT8 #4, som jo er morsom tilogmed på halvkilos. Jeg tror absolutt alle fiskene som jeg tok var noen ånklie tjukkaser. Noen av de var fine og flotte, og noen av de var litt rare helt uten prikker. Den ene på bildet hadde bare to prikker på ene siden, stakkars.
 13. Den der helsikes jorda Knakk selv tuppen på ei stang for 3 år siden under forsøk på håving. Pjong sa det, og trodde jeg bare hadde mistet fisken. Men da så jeg tuppen ligge i vannet, og skjønte at stanga hadde knekt. Plutselig rørte tuppen på seg og jeg innså at fisken fortsatt var på. Dro den inn for hånd da. 1,4 kg Tuppen knakk nok fordi jeg sikkert hadde verdens mest idiotiske vinkel på stanga da jeg skulle håve.
 14. Du mener vel 3 kilo? Knekker ikke stanga på en på 3 hekto vel?
 15. Finnes ikke oversikt akkurat nå, egentlig. Eller, ting har jo egentlig sin faste plass, bare ser litt bomba ut nå. Men vet akkurat hvor alt ligger da, orden in ze kaos. Tar bare 3 minutter å få full orden igjen altså, men er litt koselig sånn
×
×
 • Create New...